Şimdi Ara

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.890
Cevap
134
Favori
205.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum musteri temsilcisini ara onlar sana gerekeni soyleyecekler beni burda herkez bilir havadan sudan atip tutmam gercek neyse oni yazarim herzaman en hizli sekilde bir konuyu arastiririm fikir sahibi olurum buraya bildirirrim 20 mb lik tahadutude degisti senin bundan haberin dahi yok sen iyisi burdan yardim felan isteme cunku cok gereksiz seyler icin yardim istiyorsun musteri hizmetleri benim dediklerimi aynen sana aktaracaktirbi cok sey hakkinda bilgin yok halen ara eksiklerini ogrenmeye bak sen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okadar bos muhabet yaptirdinki bize yazdigim yararli birsey arka sayfada kaldi yapmayin be kardesim soyle seyler bilmedigniz bi knu varsa emin olun ben arastirip oyle yazmisimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-126D2940A -- 14 Ekim 2019; 5:26:37 >
  • yeni uyguladigim yontem mi 9 da superbox hatti ses hattim turkcele gecti aramalari bipten al smsi superbox hattina yonlendir ses hattim lifecellde tv fizy dergilix lifebox ucretsiz sinirsiz netle keyif tek hatla hersey aramada yapabiliyorum 1000dk bip heryone arama var smsler zaten bedava bip olmayan kisiye bipten bedava sms atabilion :) odedigim miktar 20 mbps(190t) + Turkcel hersey bedava uygulamalar tv telsiz ucreti vs dahil 40 tl =230 Tl tadindan yenmiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-126D2940A -- 14 Ekim 2019; 7:33:12 >
  • 10Mbps 1 mbit mi oluyor speedtestte idm ile indiriken kaç oluyor
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    1.4 e falan ulaşıyor

• huawei modem olayı kesin mi arkadaşlar bağlatalı 1 ay oldu zte modem o kadar çile yaşattı ki kırmamak için zor duruyorum herhangi bir değişim vs yapıyolar mı bilgisi olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Evimde TurkTelekomun fiber İnterneti var tivibu ile 100 TL ödüyorum. Ancak köydeki eve altyapı yüzünden internet bağlatamıyorum. Ya telefonun internetini paylaşacağım ya da wınn alacağım.
    bende superbox almak taraftarıyım ancak aklıma takılan sorular var yanıtlarsanız sevinirim.
    fiberden 35 Mbps'ye Kadar ancak 2 mbps nin üstünü hiç alamadım.
    superbox almak mantıklı mıdır? Yakında taahhüdüm bitecek 100 küsür liradan aşağı teklif edeceklerini sanmıyorum.
    Hız ve kopma bağlanma sorunu gerçekten çok oluyor mu oturduğum ev şebeke istasyonuna yakın sayılır ancak köyde en yakın neresi tam bir fikrim yok 3G görüyorum telefonda superbox ile kullanabilir miyim. Deneyimleyen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • 2 haftaya yaklaşan deneyimlerimi paylaşayım, yeni geçmeyi düşünen arkadaşlara yardımcı olur belki.

* 20 mbps sınırsız paketi satın aldık ve verilen modem ZTE. Genel anlamda sorun yaşamadım ama Huawei modemle değiştirir misin deseler değiştiririm tabii.
    * Hızım genelde 20 mbps civarında ve pek bir yavaşlık yaşamadım. Lokasyon : Kumburgaz/Büyükçekmece/İstanbul
    * Evde temizlik olduğu için şu an bir cafede açtım notebooku ve rahatça internete girebiliyorum. Benim gibi ara sıra dışarıda çalışmak zorunda olanlar için mobil yönü güzel.
    * Evde notebook ethernet kablo ile bağlı modeme ama bazen birkaç saatte bir kopmalar yaşanabiliyor. Ya modemden ya da şebekeden kaynaklı bir durum ama çok sık yaşanmadı şu ana kadar.
    * Mobil cihazlardan youtube, twitter, instagram, google play gibi uygulamalarda verinin gelmesinde bir gecikme söz konusu. Veri trafiğinde araya kendi katmanlarını koydukları anlaşılıyor ve neden böyle bir şey yaptıklarına anlam veremiyorum.
    * Notebookta discord, slack gibi sesli iletişim programlarında gereksiz bir lag olabiliyor. Bağlantı hızım normal olmasına rağmen bazen karşı tarafa sesim robot gibi gidiyor. Discord'ta bir bakıyorum ping 200 ms'lere fırlamış.
    * Online oyunlarda genelde ping sorunu yaşamıyorum. Battlefield V, PUBG gibi oyunlarda ortalama 60-80 ms ping alıyorum.

Edit : Dün hem ethernet hem de wireless ile bağlı iken microsoft'un sunucularından download yaparken sıkıntı yaşadım. DNS ayarlarıma da baktım ikisinde de otomatik. Bugün ise sql server 2019'u 4-5 defa indirmeye çalıştım hep bağlantınız koptu diye uyarı verdi sql installer. Iso dosyasının boyutu 1.3 gb. Daha sonra bir müşterimin projesine destek verirken vpn ile adamların sisteme bağlandım. Aklıma bir de böyle deneyeyim dedim ve hiç bir kopma olmadan dosyayı indirdim. Modem ve bağlantı şekli aynı ama arka taraftaki trafik değişince sıkıntı yaşamadım. Bugün akşam aynı şekilde 20 küsür gb'lık visual studio 2019'u indirmeye çalışacağım, sonucunu yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkar -- 14 Ekim 2019; 12:17:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mborazan

Merhaba Arkadaşlar;
    Evimde TurkTelekomun fiber İnterneti var tivibu ile 100 TL ödüyorum. Ancak köydeki eve altyapı yüzünden internet bağlatamıyorum. Ya telefonun internetini paylaşacağım ya da wınn alacağım.
    bende superbox almak taraftarıyım ancak aklıma takılan sorular var yanıtlarsanız sevinirim.
    fiberden 35 Mbps'ye Kadar ancak 2 mbps nin üstünü hiç alamadım.
    superbox almak mantıklı mıdır? Yakında taahhüdüm bitecek 100 küsür liradan aşağı teklif edeceklerini sanmıyorum.
    Hız ve kopma bağlanma sorunu gerçekten çok oluyor mu oturduğum ev şebeke istasyonuna yakın sayılır ancak köyde en yakın neresi tam bir fikrim yok 3G görüyorum telefonda superbox ile kullanabilir miyim. Deneyimleyen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
    Merhaba
    Üçbuçuk aylık deneyemimi yazayayım bende :)Huwae modem almak koşulu ile hiç düşünmeyin hem oturduğunuz evde hemde köydeki evinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.Forumda sorun yaşayan arkadaşların çoğu ZTE Marka modem verilenler.Ben çok memnunum ha şuda var sonuçta mobil data hattı lokasyonunuzda aşırı bi trafik varsa etkilenmede yaşayabilirsiniz.

• superboxa geçeli 1 hafta oldu. 10 megabit sınırsız tarifeyi kullanıyorum. ilk 2 gün sıkıntım sadece oyunlarda yaşanan pinglerdi. fakat sonrasında kesilmeler de başladı. 3-5 dkda bir bağlantı gidiyor ve 10 saniye sonra tekrar geliyor. stabil, kesilmeyecek bir bağlantı isteyen işlemlerimi superbox üzerinden değil telefonumu modeme çevirerek yapmak zorundayım maalesef. kullandığım modem ise bu. huawei modem ile değişim talep edeceğim.

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★

bu modemi almayın aldırmayın. mahallenizde altyapı varsa veya gelecekse superboxa da bulaşmayın. ben vanda merkeze uzak bir mahallede yaşıyorum. el mahkum bulaştık.

• barkar kullanıcısına yanıt
    Mobil cihazlardan youtube, twitter, instagram, google play gibi uygulamalarda verinin gelmesinde bir gecikme söz konusu. Veri trafiğinde araya kendi katmanlarını koydukları anlaşılıyor ve neden böyle bir şey yaptıklarına anlam veremiyorum.

yazdığınız yazıyı @TurkcellMusteriHizmetleri ne sordum aldığım cevap bu şekilde bir durum söz konusu bile değildir.
    sizin modem huawai mi?

• blackforreal kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim eğer karar verip alırsam bunu aklımda tutacağıma emin olabilirsiniz
  • İlk mesajımda da belirttiğim gibi hem kendi evimde hem de köyde ki evimde kullanma fikri cazip geldiği için araştırıyorum. Şuanda sözde 35 Mbps hızında fiber internet var. 100 TL ödüyorum.
  • quote:

Mobil cihazlardan youtube, twitter, instagram, google play gibi uygulamalarda verinin gelmesinde bir gecikme söz konusu. Veri trafiğinde araya kendi katmanlarını koydukları anlaşılıyor ve neden böyle bir şey yaptıklarına anlam veremiyorum.

yazdığınız yazıyı @TurkcellMusteriHizmetleri ne sordum aldığım cevap bu şekilde bir durum söz konusu bile değildir.
    sizin modem huawai mi?
    Merhaba hocam.
    Sizinle bugün ilk mesajları aynı zamanda yazmışız. Sizin mesajınızdan 1-2 dk sonra benim mesajım var, orada da yazdığı gibi modemim ZTE.
    Yalnız bu sıkıntı diğer arkadaşlarda da yani huawei modemlere sahip onlarda yaşanıyor diye biliyorum. O yüzden birkaç sayfa geride arkadaşlar telefona yüklenmesi için uygulamalardan bahsetmişlerdi, o cevaplara bakabilirsiniz.

Turkcell tabii ki öyle bir şey yapmıyoruz diyecektir ama en basitinden instagram'a girdiğimde yukarıdaki bannerı enjekte ediyorlar.

Yani siz sayfaya ulaşmaya çalışırken veriyi instagram'dan alıyorlar ama size iletmeden önce kendileri de bir şey ekliyorlar. Şu tweet serisinde data detaylı bilgi var :
    Ozan Çağlargiltwitter
    Ozan Çağlargil
    https://twitter.com/cemshid/status/1181833105939865600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkar -- 14 Ekim 2019; 13:51:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Noir Guy

superboxa geçeli 1 hafta oldu. 10 megabit sınırsız tarifeyi kullanıyorum. ilk 2 gün sıkıntım sadece oyunlarda yaşanan pinglerdi. fakat sonrasında kesilmeler de başladı. 3-5 dkda bir bağlantı gidiyor ve 10 saniye sonra tekrar geliyor. stabil, kesilmeyecek bir bağlantı isteyen işlemlerimi superbox üzerinden değil telefonumu modeme çevirerek yapmak zorundayım maalesef. kullandığım modem ise bu. huawei modem ile değişim talep edeceğim.

bu modemi almayın aldırmayın. mahallenizde altyapı varsa veya gelecekse superboxa da bulaşmayın. ben vanda merkeze uzak bir mahallede yaşıyorum. el mahkum bulaştık.
    Hocam modem değişim talebinin sonucusunu yazar mısınız geldiğinde ?

bu olay telefon ile girerken de var mı?
  • quote:

bu olay telefon ile girerken de var mı?
    Mobil veri ile girince sıkıntı yok ama superbox ile wifi ile girdiğimde sonuç aynı.

Önceki mesajımda belirttiğim gibi birkaç sayfa gerideki yorumları okursanız daha detaylı bilgi alırsınız.
  • Bugün gittim başvuruya sadece 50 GB ve 500 GB kotalı var diger paketlerimiz yok dedi. Bana ilginç geldi. 20 mbit başvuru yaptım sınırsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 14 Ekim 2019; 14:21:58 >
    bende 10 mbps paketteyim. composer ile bir paket kurarken bile bazen veri akışı duruyor. ayrıca mobil tarafında google Play, twitter vb. problemler var, ZTE.

• Bana sadece 50 ve 500 GB oldugu söyleniyor kotalıda ısrarla sistemimimizde 200 ve 100 yok deniyor. Durum nedir kalktı mı bunlar?
  • 
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.