Şimdi Ara

Turkcell Şebeke Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
40.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Nakahella

Okul duvarları kalın, pencereler okulun arka tarafına bakıyor, kapı da tahta ve camı yok. O yüzden baya çekmiyor sınıfta. Ne yapabilirler ki bu durumda?

Alıntıları Göster
    Tam olarak nasıl bir işlem yaparlar bilemiyorum, daha iyi bilgisi olan arkadaşı etiketliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şikayetin sorun yaşanan operatöre bildirilmesi gerekli. Muhtemelen tek o binada sıkıntı olmuyordur. Şikayetler ile operatörün o tarafa yönelmesi ve yakın bir noktaya baz istasyonu kurulumu için girişimde bulunması sağlanabilir.
  • Değerli arkadaşlar merhaba,

En güncel sinyal tipi olarak LTE, yani genel bilinen adıyla sadece 4G destekli olan eski Galaxy S4 GT-9515 telefonumda manuel şebeke taraması yapınca Ağ Operatörleri listesinde Türkcell görünmüyor. Yalnızca Telekom ve Vodafone var, hattâ Vodafone 2 kere görünüyor ama Türkcell yok. GSM (2G) olarak denedim, yine aynı. Bu durum hakkında yorumu veya bilgisi olan arkadaş var mıdır acaba?

Not: Bulunduğum noktada Türkcell sorunsuz çekiyor başka telefonlarla.

Turkcell Şebeke Sorunu

@EnemyTerritory @sis651 @Yokizm Sivasov @aydogan @ozhanbayram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Kasım 2025; 3:18:21 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    İlginçmiş. Manuel eklenmiyor mu hocam? Turkcell arkadaşa sorayım unutmazsam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Manuel Band seçimi yapıp deneyin.

Turkcell Şebeke Sorunu
    Turkcell Şebeke Sorunuapkcombo.com
    Ağ modu samsung (Network Mode Samsung) APK (Android App) - Ücretsi̇z İndi̇ri̇n
    https://apkcombo.com/tr/network-mode-samsung/ljh.networkmodesamsung

Android 12 altında çalışır.

Root gerekir 13 ve üstünde.

Yok hocam, hiçbir şekilde Türkcell şebeke olarak görünmüyor ağ taraması yaptığımda. Eski Galaxy S4 telefonumda böyle. Yoksa daha yeni cihazlarda sorun yok aynı konumda, şebeke çekiyor yani. İlgin için teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Cihazda takılı sim kart hangi operatörün. Belli bir lokasyon mu bu, her yerde mi? Cihazdaki operatör tanımları bozulmuş olabilir. Hani orada görünenlerden biri Turkcell de olabilir. CSC ayarları şaşmıştır belki.

1) Cihazda Türk Telekom sim kartı ve Vodafone sim kartı ile takılı halde ayrı ayrı denemiştim. İkisinde de durum görüntüdeki gibi, Türkcell yok.

2) Yaşadığım bölgede deneyebildim, telefon evde yedek cihaz olarak duruyor. Aynı bölgede daha güncel cihazlarda sorun yok.

3) İki tane Vodafone çıkması da "acaba biri Türkcell mi" şüphesini doğurdu bende de ama o da saçma, zira sinyal taramasını manuel yapınca ne buluyorsa onu okuyup gösteriyor şebeke tarama ekranında.

Cidden anlam veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Kasım 2025; 13:3:52 >

Cihaza yazılımıyla alakalı olabilir

İngilizce görünüyor .

Cihaz Turkcell şebekesini görmüyor .

Turkcell imei tarafından dan engellenmiş olsa şebeke tarafından aramada en azından görünürdü .

İngilizceye ben aldım hocam, Türkçe olarak da aynı. Yıllardır kullandığımız, yazılımı resmi/orjinal olan bir Samsung telefondu.

Imei niye engellensin ki, hiçbir gerekçe yok, diğer 2 operatör ile de sorunsuz çalışıyor, zaten IMEI engellemeye yetkili kurum BTK'dır. Ama Türkcell sırf eski cihazlar kullanılmasın ve yenileri satılsın diye cihaz üreticileri ile gizli protokol yaparak IMEI bazlı olarak kendini tarama esnasında gizliyorsa, onu bilemem, mümkündür ve beklerim lâkin o da düşük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Kasım 2025; 18:34:27 >

Turkcell tarafından engellenmediyse yazılım ihtimali geliyor.

kendi orjinal yazılımı mı kullanılıyor ona bakın

İmkanınız varsa sıfırlayıp deneyin

Görüntüdeki Vodafone'lardan biri fazla. İkisini de seçerek denediniz mi hangi operatöre bağlanıyor diye.

Turkcell sizin cihazınızı engellese bile şebeke aramada görünür ama ağa oturum açamazsınız. Ki kafaya göre Turkcell engelleme yapmaz.

Turkcell eğer orada bu telefonun desteklediği bir frekansta hizmet veriyorsa, yani çekiyorsa CSC sorunu gibi geliyor bana.

*#1234# yapın modem ve bölge kodu ne görünüyor?

Samfw ile kodu değiştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 15 Kasım 2025; 10:47:27 >
  • Tekrar açıp bakarım hocam ancak aklımda kaldığı kadarıyla kodu XSG yani Birleşik Arap Emirlikleri idi, telefon yasal, kayıtlı ve 2015'den beri senelerce 3 operatörle de kullandığımız, paralel ithalatla (KVK veya Genpa) getirilmiş Kipa'dan aldığımız bir cihazdı. Türkiye ROM'u yok, Galaxy S4 Value Edition diye geçiyor. Sadece Türkcell'i görmüyor bu haliyle yıllar sonra. Yanıtlarınız için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Kasım 2025; 13:53:23 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.