Şimdi Ara

Turk Vatandasi olmanin gurur duyulacak tarafi kaldimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Osmanli Tarihi ile Turkler Balkanlara, Afrikaya, Kafkaslara kadar acildilar

    Modern Turkiye tarihi ne baktigimiz zaman Kurtulus Savasi, Saadabat Pakti, Balkan Antanti gibi seylerde Turkler onculuk edip tarih yazdi



    Bugun dunya ulus devlet sisteminden cikti onun yerine kit'a devlet sistemine gecip Avrupa Birligi kuruldu. Eski Osmanli Uydurugu olan Balkan Devletleri bile bugun Turk vatandaslarina sinirlarinda olmadik iskenceler cektiriyorlar, Avrupa'ya kacak giden orada oturum almak icin turlu turlu firildaklar ceviren insanlarimiz var ! Hatta yaz aylarinda millet deniz kenarlarina inip yabanci bayanlarla evlenip memleketten kacmanin derdinde

    Daha dune kadar bas ortusu yasaginin oldugu ulkemizde kizlar okula ortuleri ile gidemezken Avrupada ki universitelerde bas ortusu ile egitim gorduler. Bugun avrupali sen benim acigimi soyliyecegine donde kendi devletini kontol et diyor

    AB'ye uye olan devletlerin Buyukelciliklerinin, Konsolosluklarinin onune gidin millet vize sirasina geceden girmeye baslamis.

    Bugun kac Tane insanimiz kendi Turk kimligi ile bir karavan alip Avrupa'da rahat rahat dolasabilir yada Avrupa'nin herhangi bir devletinde serbest dolasim hakkina sahip ? Gurcistan'a bile Avrupa'ya vizesiz seyahat izni cikti ! Bugun bir ispanyol yada portekizli herhangi bir Avrupa ulkesinde kendi ulkesi gibi esit haklara sahip bir sekilde her seyden faydalanabiliyor !

    Ben artik Turk vatandasinin degerini ogrenmek istiyorum !







  • Katılıyorum, bir değeri yok. Suriyeliler bile elini kolunu sallayarak türk Vatandaşı oluyor daha ne olsun. Bizse; bırak kalmayı, gezmeye bile giderken kırk takla attırıyorlar, üstelik tr parası pul değerinde bile değil oralarda.

    Çook geliştik çoook, öyle çok geliştik ki tur bindindiriyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degeri olmadigi gibi iran muamelesi goruyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir. Suriyeliler bile bir Turk vatandasindan daha degerli durumda. Hem de Turkun ulkesinde(!)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koç‘un paparazilere yakalanan oğlu mu değerlidir? Yoksa sokakta yaşayan ve evsiz olan, ekmeğini başkasıyla paylaşan insan mı değerlidir? Herşey para değil bu dünyada. Ah bi anlıyabilseniz. Açın biraz sosyal deney izleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 20 Mayıs 2017; 4:1:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Koç‘un paparazilere yakalanan oğlu mu değerlidir? Yoksa sokakta yaşayan ve evsiz olan, ekmeğini başkasıyla paylaşan insan mı değerlidir? Herşey para değil bu dünyada. Ah bi anlıyabilseniz. Açın biraz sosyal deney izleyin.

    Parasiz adam gereksiz adamdir felsefesinin gecerli oldugu bu dunyada parz her sey degildir demek komiklik degil de nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplum olarak yanlış alışkanlıklarımız ve yetiştiriliş tarzlarımız var.

    Genel olarak bizde hesapsızlık ve sistemsizlik sorunu mevcut. Nasıl ortaya çıkmıştır,nasıl bu kadar içimize işlemiştir bilmiyorum fakat hesabın,kitabın ve analizin olmadığı bu yaşam tarzımız ile her geçen gün dahada kötüleşeceğimiz açık ve net.

    Sorun yaşayan ülkelerin sorunlarının nedeni toplumun yanlışları ve eksiklerinden kaynaklanır. Ortadoğu toplumlarının yaşam tarzlarına bakacak olursanız hayatların ne düzeyde benzer olduğunu görürsünüz. Dünya çapında bir çok toplumda bilinçsiz tüketimin tavan yaptığı, cehaletin dünya çapında inanılmaz yayıldığı uyuşuk bir dönemdeyiz.

    Ek olarak bu gerileme durumu ortadoğu,akdeniz toplumlarında daha trajik seviyede yaşanmakta. İşini beceremeyen veya becerebilecek kalibiyete sahip olsa bile iyi niyetli olmayan art niyet veya şahsi menfaat besleyerek kasten yanlış şeyler yapan insanlar bu şekilde artmaya devam ettiği sürece insanlar kendilerine hayatı zindan etmeye devam edecekler.

    Obama, politik olarak kendini zora sokmama uğruna askerin botu yere değmeyecek politikası ile saçma sapan teröristleri,örgütleri silahlandırdı bir devlet disiplini ile halledilmesi gereken sorunlarda ne gibi terör örgütlerini güçlendirdi ve ne katliamlar terör saldırıları yaşandı dünya çapında.

    İşte siyasetinden, bir çok sanayisine bu yanlışlar, şahsi menfaatler, art niyetler ve beceremiyorsam bırakmalıyım demek yerine hayır bunu ben yaparım ya düşüncesi değişmediği sürece bu sıkıntılar bitmeyecek bizde ciddi düzeyde gerilemeye devam edeceğiz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.