Şimdi Ara

Türk tv'lerindeki sansür!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde Beyaz tv'de 300 Spartalı, dün de Fox'da Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü filmlerine denk geldim; bir süre bakayım dedim ama filmlerden ziyade bu sansür olayını izledim desem yeridir, fazlasıyla endişe verici bir boyutta! Nasıl bir ülke olmuşuz şaşırdım, zamanla kafa olarak ileri gideceğimize resmen koşarak geri gitmişiz. En ufak kanlı şiddetli sahneler bile kesildi. 300'de filmin neredeyse %70'i siyah beyaz gösterildi. Birçok şiddet sahnesinin ise kesildiğini söylemeye gerek yok. Yüzüklerin Efendisi'nde ise durum daha da vahim. Gollum'un balığı ısırdığı sahneden Sam'in Shelob'a kılıç saplama sahnesine kadar ufacık anlar bile kesilmiş. Birkaç hafta önce Yüzük Kardeşliği'de verilmişti orada da Moria'daki iskeletlerin blurlaştırıldığını görmüştüm, inanılır gibi değil. En ufak kanın gözüktüğü yerlerin tamamı da blurlaştırılmış, kanı göstermeyeceğim diye adamın suratı anlaşılmıyor. Tütün, alkol ve cinsellik sahneleri ile ilgili sansürleri biliyordum, ki onlar bile saçmalığın daniskası ama bu filmlerde gördüklerim gerçekten ülke adına utanılacak bir durum.

• Hadi normal tv de sansür yaparsın anlarım çoluk çocuk izliyor peki ya para verdiğim platformdakiler neden sansür yapıyor ? Tivibu , Dsmart , DigiTürk sözde sinema kanallarına para verdirtiyorlar ama basit bir Kemal Sunal filmindeki eşşoğlueşşek kelimesini bile sansürlüyorlar. Arkadaşım ben para veriyorum buna para sansür uygulanacaksa ne anlarım sinema paketleirnden iptal ettim ve gerekçemide belirttim Tivibuda.
  • Bizim tvlerden cacık olmaz kardeşim izlemem izlenmesinide tavsiye etmem.Film izliceksen acıcaksın pc den 1080p extended rahat rahat izliceksin.O tip şeyleri en ufak kandır cinselliktir sansürü yapıştırırlar ama dizilerden bahçıvan aşçıyı , aşçı şöförü , şöför uşağı kütür kütür götürür bizim insanımızda ayy baksana yasak aşk bunlar yasak aşk diye iç geçirir.Bizim ülkemizde böyle yapıcak bişey yok o yüzden tv den uzak durmak en temizi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.