Şimdi Ara

Türk telekom'un AKK uygulaması sonucu Türkiye'nin çöküşü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
7.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

quote:

Bakın yukarıda denmişki sınırsız 50 lira olsun, 50gb kotalı 29 lira olsun. Olsun tabi ne güzel. Peki 50 lira siz sınırsıza verirken o 29 lira veren adam sizelen aynı haklara sahip olursa ne düşünürsünüz. Enayi yerine konduğunuzu değil mi. Yada o 29 liralık adam eninde sonunda isyan etmezmi 50gb yetmiyor diye. Türk insanı beleşi sever bunu kimse inkar etmesin. Dolayısı ile bu işinde her türlü pk u çıkar. Boşuna kendimizi kandırıyoruz.

sanırım mesajı benim için dediniz. "...farkı iade edene kadar 25 TL yapsın" dedim. Yani haksızlığı giderebilmek için ve ttnet in sürekli müşterisi kalabilmesi için böyle bir düzenleme yapılsın gibi öneri ortaya attım. O süre zarfında 29 TL her ay kullanıcıya iade edilmiş olunur. Sadece o anda aklıma gelen bir öneriydi. Bunu tamamen bir tarife olarak yapsın demedim.

Sizinle 2 kat ücret verip de aynı imkanları kullanan kişiler hakkında olan fikrinize katıldığımı belirtmiştim.

Hayır dostum sana söylemedim. Aşağıdaki mesajı kestettim.

Computeus
    rumuzlu kişi yollamış. Biraz yukarıda.

Enayi gibi hissetmem. Önce tarifemi 29TL'lik olana geçiririm sonra da giderim Tüketici Hakem Heyetine veririm şikayetimi. Daha önce de olduğu gibi paramı çatır çatır alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ModexLife

quote:

Orijinalden alıntı: ChRoNick

Daha destur ilk gün pc başına geçtim. Bu sabah açtığımda 1mbitti. Aradım sordum Adil kullanım kotası dediler .

Alın buda kota sorgulama ekranındaki bilgiler :
     Türk telekom'un AKK uygulaması sonucu Türkiye'nin çöküşü

Sizce bu adil mi ? Hatta aradım sordum fibere geçmeyi bile düşünüyodum. Şimdi bana ttneti soranlara uzak durun diyorum !!!

16 mbit üstü başka bir firmada adil kota olmadan kullanabileceğim bir paket var mı ?

Ban Yemiyeceğimi Bilsem Sana Öyle Bi Söverimki.Ulan İnsafsız Madem 4Tb İndiriceksin Git Fiber'e Geç.Sonra Neden AKK S***m Böyle İşe Ya.

Arkadaş gerçekten de çok abartmış 4tb nedir yahu, ben en fazla zorladığımda(ps3'e oyun indirdiğimde) bile 200gb civarı indirmiştim. Bu arkadaş işine yaramayan oyun film vs. önüne ne geldiyse indirmiş anlaşılan.
    Herkes işine yarayanı indirse belki bu kadar akk olayına bu kadar takmayacaklardı kafayı, bir servis bu kadar da suistimal edilmez yani.

• 50 GB AKK olan 8mbit tarifeye 20tl den fazla vermem.

Türkiye şartlarında tarifeler şöyle olmalı (dünyaya göre yine pahalı ama)

AKK olmayan sınırsız tarifeler:

1Mbit 20TL

2 Mbit 30TL

4 Mbit 40TL

6 Mbit 50TL

8Mbit 60Tl

AKK tarife

50GB AKK lı 8Mbit 20TL

Bu fiyatlar muz cumhuriyeti bir ülke fiyatları.

Gerçekte ise

100Mbit sınırsız 50 dolar

50mbit 30 dolar

20mbit 20 dolar olmalı.

Yurtdışında böyle babalar...

Çünkü bir kere fiber optik kablolarını döşedinmi maliyeti yok şu salak şeyin, yer altından çıkan petrol mi ki bitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 12 Nisan 2012; 9:02:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

50 GB AKK olan 8mbit tarifeye 20tl den fazla vermem.

Türkiye şartlarında tarifeler şöyle olmalı (dünyaya göre yine pahalı ama)

AKK olmayan sınırsız tarifeler:

1Mbit 20TL

2 Mbit 30TL

4 Mbit 40TL

6 Mbit 50TL

8Mbit 60Tl

AKK tarife

50GB AKK lı 8Mbit 20TL

Bu fiyatlar muz cumhuriyeti bir ülke fiyatları.

Gerçekte ise

100Mbit sınırsız 50 dolar

50mbit 30 dolar

20mbit 20 dolar olmalı.

Yurtdışında böyle babalar...

Çünkü bir kere fiber optik kablolarını döşedinmi maliyeti yok şu salak şeyin, yer altından çıkan petrol mi ki bitsin

bu tarifeleri görmek için TTNet in başına taş düşmesi, sonra hafızasını yitirmesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Quica -- 12 Nisan 2012; 9:08:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Computeus
    Enayi gibi hissetmem. Önce tarifemi 29TL'lik olana geçiririm sonra da giderim Tüketici Hakem Heyetine veririm şikayetimi. Daha önce de olduğu gibi paramı çatır çatır alırım.

Peki kardeşim, işte belki şu an bu TB larca DL yapan elemanları görenlerde şikayet ediyor diye bu durum ortaya çıktı. Çünkü ben kendi gözümlen gördüm adamın telekom müdürlüğünde ana avrad düz gittiğini. Zaten kaç mesajdır anlatmak istediğim buydu. Ücretin önemi yok dedim, sen de zaten istemeden de olsa kendi verdiğin cevaplarlan onaylamışın. 50 değil 10 lira olsa yine aynı şey olur. Kotalı kullanıcı kotasızın hakkını yediği sürece hiç bir hak idda etmesin. Olay budur..

Şu forumu aç oku, 100 mesaj varsa yarısı TT ye nasıl geçirdim mesajıdır, resimler konmuş bu sayfadaki gibi, o resimler bile yeter TT için. İllaki kalkıp bir yeri incelemesi gerekmiyor. Ben gerçek sınırsız kullanıcı olsam, bu sayfanın çıktısını alsam, gitsem TT ye desem, kardeşim ben sana 115 tl ödüyorum bu adam 60 tl. Nedir bu saçmalık bir izah et. Adamın ip de yazıyor resimde. Kontrolde doğru yanlış çıkacak nasılsa. Mahkemeye verecem desem, sen yapmışın mesela dediğine göre. Böyle bişey TT nin işine gelirmi hadi bir cevap ver bakalım. Gelmiyeceğini o riski almayacağını sende biliyorsun. Çözüm AKK yi ciddi olarak hayata geçirmek olur.

Kısaca suistimal edilen bir internet, gerçek sınırsız kullanıcılarının enayi yerine konduklarını hissedip şikayetlerde bulunmaları bu gün gelinen durumdur. Üstüne basa basa söylüyorum, bunun fiyatlarlan alakası yoktur. O na ucuz diyen kimse yok zaten.

• AKK'de suç bulana dek kendinizde bulun. Ne öyle ayda 100-150 gb indirme yapmak ! Demek ki siz ticaret yapıyorsunuz, tabiki bunun bedeli olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonan61

AKK'de suç bulana dek kendinizde bulun. Ne öyle ayda 100-150 gb indirme yapmak ! Demek ki siz ticaret yapıyorsunuz, tabiki bunun bedeli olacak.

bir telekom yanlısı daha. hayırlı işler! sizin gibilere vereceksin 512 kb/s sınırsız aylık 59 tl den. girin durun. ama şikayet etmek yok! 512 kbit sizi svinçten uçurur sizin gibi düşünenler yüzünden memleket böyle!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Quica -- 12 Nisan 2012; 10:38:25 >
  • quote:

AKK'de suç bulana dek kendinizde bulun. Ne öyle ayda 100-150 gb indirme yapmak ! Demek ki siz ticaret yapıyorsunuz, tabiki bunun bedeli olacak.

TİCARET yapmıyorum. Ayın 10'u, 40 Gb indirme yapmışım. Bazen 30 olur, bazen 50, ama net üzerinden film izlemedikten, online oyun oynamadıktan sonra ne anlamı var net'in. AKK koyuyorsa, aşırı kullanımları engellemek istiyorsa peki yapsın. Ama 50 GB ile olmaz o işler. 150 GB desin, 200 GB desin, üzerine AKK koysun. Bugün aktif bir kullanıcı 50 GB'ı TİCARET yapmadan çok kolay doldurur.

İnternetten anladığınız sadece web sayfalarında surf yapmak ise kotalı alırsın, daha az ödersin zaten.

Bu arada, TTnet türkiyede internet için ne yapmış ki? Dünya interneti için ne yapmış ki? değişik kablolama teknikleri ile hız testleri mi yapıyor? İnternet dünyasına zerre katkısı var mı? ADSL teknolojisini kendisi mi buldu? Algoritmasını kendisi mi yazdı? Eloğlunun bulduğu teknolojiyi, varolan kablolar üzerinden üzerine artı birşey koymadan bize satıyor. İyi ki ADSL diye birşey buldular, yoksa halen 56 K ile bağlanırdık...

TTnetin avukatlığını yapmadan, net kullanımına sınırlamalar getirmeden önce verilen hızların kalitesini sorgulayın. Evimde 8'e KADAR internet var sözde ama maşallah tsunami dalgası gibi hiç STABİL görmedim, devamlı bir dalgalanma halinde. Öncelikle verdiğini adam gibi versin, hızdan falan vazgeçtim. 8 diyorsa 8 versin, dalgalanma olmasın.... Neyse... iyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Orijinalden alıntı: frhtoztrk

Beyler bilmediğim için soruyorum.TTnet akk uygulamasıyla hız düşürünce kar mı ediyor? Ne faydası oluyor onlara neden böle birşey yapma gereği duyarlar bilen biri açıklarsa mutlu olurum.

Ttnet bu uygulama ile kar etmiyor tam tersi zarar ediyor ve abone kaybediyor, bir yerde mecbur kaldıkları bir şeyi şuan uyguluyorlar.

Asla abartmıyorum, her sokakta nerdeyse 5 tane illegal kullanım var, bunu Türkiye olarak kolayca hesaplamanız mümkündür, inanılmaz bir kayıp var, birileri Dürüst İnsanları tam manasıyla taciz ediyorlar.

Siz İnterneti tek başınıza kullanıyorsanız, sokağınızdaki 5 uyanığın, İnternet parasınıda, Vergisinide siz ödüyorsunuz, bu kadar net ve basit !

Ttnet bu uygulamadaki amacı belli, 1 seneye kadar tamamen Fiber İnternete geçiyorlar Tüm Türkiye ve Avrupada, Arap yarımadasında Ülkelerle ortak hizmette bu işin içinde, milyar doları aşan bir yatırım anlayacağınız.

Şuna emin olun, bu hızlar devam etmez, şuanki uygulama çok ciddi bir denetimdir, santrallerdeki inanılmaz yığılma adamlara bu önlemide aldırdı, mecbur kaldılar.

Forumda dikkat ederseniz, bazıları var, bu forum için konuşmuyorum, öyle forumlarda okuyorumki ben 5 kişi kullanıyorum, üst pakete geçersek yine kısıtlanırmı diyebilecek kadar utanmazlar.

Bu kişileri , yakında forumlarda net olarak göreceksiniz, Ttnet beni mahkemeye vermiş ne yapmam gerek diyenlerle dolacaktır, İllegal kullanımdan bahsediyorum !!!!!!!!

2010 Haziran ayında Kabul edilen Kanun İnternette İllegal kullanıcıların tespit edilmesi halinde, İnternet kullanıcısı değil, Kapsamlı Dolandırıcılıktan yargılanacaklar !

Merak etmeyin en fazla 3 aya kadar bu sorun biter, herkesde daha kaliteli İnternetin tadını çıkarır.

Şuan yapılan uygulama, gerçek İnternet sahiplerini üzsede, sonunda sevinecek onlar olacaktır.

@andy1
    Kusura bakmayın ama fazla iyimsersiniz. Bu uygulamanın amacı daha fazla para kazanmaktır. Ortak kullanım bu şartlarda daha da artar. Beş kişi 16 mbit alır paşaş paş kullanır 25 lira da net ücreti öderler, kaybeden telekom olur. Kimse aslında netini paylaşmak istemez, zira kimin ne halt ettiğinin bilinmediği bir sistemde riske girmek istemez. Ama 1 mbite düşecek bir hatta da bu kadar par abayılmak istemez insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: gooogle96

Ttnete sövülen konuları okumaya bayılıyorum

aynen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Orijinalden alıntı: ModexLife

quote:

Daha destur ilk gün pc başına geçtim. Bu sabah açtığımda 1mbitti. Aradım sordum Adil kullanım kotası dediler .

Sizce bu adil mi ? Hatta aradım sordum fibere geçmeyi bile düşünüyodum. Şimdi bana ttneti soranlara uzak durun diyorum !!!

16 mbit üstü başka bir firmada adil kota olmadan kullanabileceğim bir paket var mı ?

Ban Yemiyeceğimi Bilsem Sana Öyle Bi Söverimki.Ulan İnsafsız Madem 4Tb İndiriceksin Git Fiber'e Geç.Sonra Neden AKK S***m Böyle İşe Ya.

Arkadaş gerçekten de çok abartmış 4tb nedir yahu, ben en fazla zorladığımda(ps3'e oyun indirdiğimde) bile 200gb civarı indirmiştim. Bu arkadaş işine yaramayan oyun film vs. önüne ne geldiyse indirmiş anlaşılan.
    Herkes işine yarayanı indirse belki bu kadar akk olayına bu kadar takmayacaklardı kafayı, bir servis bu kadar da suistimal edilmez yani.

aynen öyle du meter ististiklerim var 3 senelik falan aylık 300 gbı aşmadım hiç bir zaman. hatta bazen 6 aylık süreçte 1 tb download oluyor sadece

• quote:

• Kimsenin telekomu savunduğu falan yok. Bir türlü anlamıyorsunuz. Adam kendi de demiş zaten harddiske arşiv yapıp satıyormuş. 4TB indirme ticari kullanımdır. 59 TL'ye 50GB AKN'li hizmet alanla 115TL'lik AKN'siz hizmet alanın ayrılması gerekir. Kimsenin fiyatları savunduğu yok. Kimse 100-150 hatta 250 GB'a da ticari dediği yok.
  • quote:

az daha calissan olacakmis...
    birincisi 4398046511104 byte tam tamina 4 TB yapar , 4,23 yapmaz.
    ikincisi bu kadar datayi 30 gunde ancak hic kesintisiz 12,95 Mb bir hatla indirirsin ki sende demissin hattin 8 mb.
    8mb ile 30 gunde hic kapamadan 30 gun 24 saat 8mb asilsan 2,47 TB cekebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hızımı test etmek için speedtest.net'e girdim, 1 dk'da anca açıldı site. Test yapmaktan vazgeçip çıktım. Youtube'den video izlemek için videoyu açıp durdurup bir süre sonra izlemeye başlıyorum ki ancak dolsun, yazık Vallaha dünyanın parasını veriyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesMaster_27 -- 12 Nisan 2012; 15:29:02 >
  • gene yerlerde napıyo bunlar 360p bıraktım 240p de bile youtube devamlı takılıyo.

adsl 50 + tel 20 = HARAM OLSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 12 Nisan 2012; 15:32:45 >
  • utanç üzerine utanç. ülke eyiye gidiyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

az daha calissan olacakmis...
    birincisi 4398046511104 byte tam tamina 4 TB yapar , 4,23 yapmaz.
    ikincisi bu kadar datayi 30 gunde ancak hic kesintisiz 12,95 Mb bir hatla indirirsin ki sende demissin hattin 8 mb.
    8mb ile 30 gunde hic kapamadan 30 gun 24 saat 8mb asilsan 2,47 TB cekebilirsin.

doğru. Resim üzerinde oynama var. Haklısın gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Innova

Kimsenin telekomu savunduğu falan yok. Bir türlü anlamıyorsunuz. Adam kendi de demiş zaten harddiske arşiv yapıp satıyormuş. 4TB indirme ticari kullanımdır. 59 TL'ye 50GB AKN'li hizmet alanla 115TL'lik AKN'siz hizmet alanın ayrılması gerekir. Kimsenin fiyatları savunduğu yok. Kimse 100-150 hatta 250 GB'a da ticari dediği yok.

Burada %100 haklısın, mademki para kazanıyorsun zaten direkt gerçek sınırsız alman lazım. Bunun savunulacak tarafı yok...
  • quote:

Nato kafa nato mermersiniz kusura bakmayın.. Ne kadar anlayıştan uzak yorumlar yapıyorsunuz. Ben diyormuyum ki ttnet ucuz dur, güzeldir kullanın şöyle yapın böyle yapın diye. Böyle bir kelimem oldumu, HAYIR....

Sömürmek nedir ?. Şudur. Hiç işi olmadığı halde nasılsa beleş netim var diye önüne ne gelirse çekmek, silmek gibi gereksiz tüm israfa kısaca sömürmek diyoruz. Sizin anlamadığınız nokta bu. Ben 50 yeter 100 yeter muhabbeti yapmıyorum. 250GB olsun anasını satayım. Bişey değişecek mi, hayır. Adam yine bascak küfürü.

Romanya zart zurt diyorsunuzda 5 milyonluk ülkenin altyapısı ile kalkmış 80 milyonu kıyaslıyorsunuz. Yüz ölçümlerini bir düşün. Sıfırdan fiber döşesen 1 sene de tüm ülke biter be o kadar ufak arazi ile.

Yine tekrarlıyorum, internet ne kadar ihtiyaç olursa olsun sonuçta biz kendi hür irademizlen gidip adamın şartlarını kabul ediyoruz. Ülkede alternatif olup olmaması önemli değil. Dediğim gibi kendimiz yapıyoruz. E adam sana senelerdir kıyak geçerken iyide şimdi neden kötü oldu diyorum bende. Hanginiz aradınız TT neti, yahu kardeşim sen bana 25gb kota vermiştin bak ben geçtim 25i hatta 100 üde geçtim hatta 1000 i de geçtim, neden düşürmüyorsun hızımı, sözleşme yapmadıkmı niye demedeniz.. O zaman durum sizden yanaydı çünkü. Eski tarifeylen 109TL veren adamın tüm haklarından siz yarı fiyatana yararlanıyordunuz. Bence bunu size yapılan haksızlık değilde yıllardır sizin 2 katı ücretinizi ödeyen gerçek sınırsız kullanıcılarına verilmiş bir hak olarak düşünün.

Ne boş mesajdır atmışsın arkadaş. Bana sınırsız internet veriyorsa istediğim gibi kullanırım, ister sadece nette gezerim ister 7/24 download yaparım bundan kime ne?
    Sömürmek gibi bir şey yok çünkü o parayı veriyorsak o bizim hakkımız.
    Romanya demişsin yüz ölçümü demişsin.. Yüz ölçümü ile ne alakası var şimdi bunun. O zaman Amerika hala 56k net kullanıyor o yüz ölçümüne göre.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.