Şimdi Ara

türk telekom numara taşıma işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Türk Telekom'un mediamarkt tarifesine geçiş için başvuruda bulunduk.
    Ben geçen ay bu tarifeye geçtim, kullanıyorum.
    Bugün abim için başvuruda bulunduk. Tarife 26 şubatta zamlanmış ve 8 gb'lik seçeneği kaldırılmış.
    Abim başka bir tarifeye geçiş yaptı mecburen.

Yalnız, bizim işlemimizi yapan görevli, hem abimin kimlik fotokopisini aldı ve forma ekledi. Hem de abimin kimliğinin hem önyüzünün hem arka yüzünün resmini kendi cep telefonuyla çekti ve telefonuna kaydetti.
    Bu normal mi? Hem kimlik fotokopisini aldı, hemde kendi şahsi cep telefonundan kimliğin ön ve arka yüzünün resmini çekti. Şu anda abimin kimliğinin resmi, bu görevlinin cep telefonunda kayıtlı.
    Benim aklıma takıldı... Malum kötü niyetli insanlar var.
    Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün, bilmediğimiz bir insanın cep telefonunda kayıtlı olması insanı biraz endişelendiriyor haliyle.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa, bu durum hakkında yorum yapabilirse çok sevinirim.
    Bu görevlinin yaptığı işlem doğru mu ve bizim nüfus cüzdanımızın resmi ve bilgileriyle bize zarar verecek bir şey yapabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sisteme girmek için kullanıyorlar eksik bişi çıkarsa her ihtimale karşı Elimde bulunsun diye
    Şuan tüm bayiler böyle yapıyor

Daha sonda siler umarım

• Kişisel telefon ile bunun yapılması çok yanlış ama malesef Vodafone Turk Telekom Turkcell'de aynı yöntem kullanılıyor. Buna imaj almak deniyor. Alınan imaj o an sisteme yükleniyor,telefonun hafızasına değil. Yalnız olmadı diye tekrar tekrar imaj alınıyorsa şüpheli durumdur. Birini sisteme,diğerini cep telefonunun hafızasına kaydetmiş olabilir. Anne kızlık soyadını da alınca kötü niyet varsa kapılar sonuna kadar açık.

• Senin kimlik bilgini çalmak istese sen gittikten sonra 1 fotokopi daha basar cebine koyar.Fotoğraf çekmesi biraz garip geldi bana demekki fotokopi makinasına güvenmiyorlar :D

• Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.

Bizim tuhafımıza gitti bu durum. Hem kimlik fotokopisi alıp, hem de kendi cep telefonuyla kimliğin ön ve arkasının resmini çekmesi.
    Dün bir Türk Telekom şubesine sordum: Biz fotokopi almıyoruz ve kimliğin resmini tablet kullanarak çekiyoruz, dijital kayıt için dediler. Kendi cep telefonlarını kullanmıyorlarmış. Tabletle işlem yapıyorlarmış ve o tablet de, dijital kayıt yaptıktan sonra kimlik resmini otomatik olarak siliyormuş.
    Telekom şubesindeki görevli bunları söyledi.

Media markt'ta çalışan görevli niye böyle işlem yaptı anlayamadım.
    Hem kimliğin ön ve arka resmini kendi cep telefonuyla çekti ve telefonu cebine koydu. Sonra form doldurdu, adres - anne kızlık soyadı vs, sonra da kimliğin fotokopisini çekti ve forma ekledi.

Şunu da belirtmek isterim; bu görevli illa kötü niyetli olacak, bizim kimlik fotokopimizi kullanarak pis işler yapacak diye bir şey yok tabii. Düzgün bir insan da olabilir elbette.

Sadece, kötü niyetli bir çok insan var ve bir insanın kimlik bilgileriyle bir çok pis işler yapıyorlar. Bunları okuyoruz, duyuyoruz.
    Bu yüzden de insan ister istemez endişeleniyor biraz, hepsi bu.

Yapacak da bir şey yok şu an zaten. İnşallah düzgün bir insandır...

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın cümlemizi.

• Hic sıkma canini bir eski vodafone calisan olarak onuda almak mecburiyetindeydik cunku fotokopiyle pek isimiz yok asil isimiz evraklari tararken kimligin renkli halini sisteme iletmek. Normalde sizin orda beklemeniz ve onun o islemi yapip bitirmesi tahminen 20 30 dk surerdi sizi bekletmemek adina cekti fotoyu. Bizde yapardik isimiz bittikten sonra hemen silerdik emin ol oda silmistir cunku kimse cesaret edemez orda kimlikle yasa disi bir islem yapmayi. Cunku hergun onlarca kisi faturasindaki 5 10 liralik artislara itiraz icin beynimizi kemiriyorlardi bide boyle bir durumda kim cesaret edip kimliginle farkli bir islem yapsin. Benim kendi telefonumda 500den fazla kimlik vardi. Simdi diyeceksiniz ne diye silmiyorsun cok guzel bir soru. Sunuda soyle acikliyayim belki ayni isi yapan baska biri vardir. Tasidigimiz bazi hatlar aylar sonra bize eksik evrak olarak geri donuyordu genelide kimlik fotokopisi ya da dijital fotogtafi eksikti yine o fotograflar arasindan kimligi bulup tekrar sisteme yukluyorduk ki bu islemi yapmassak hattin kapatilma durumuda var. Umarim aciklayici bir durum olmustur. Simdi bes parmagin beside birdir demiyecem elbet 1000 kisi arasindan 1 ya da 2 kisi sahtekar cikabilir o kimlikle farkli islwm yapabilir ama siz yinede isinizi saglama alip resmi bayilerde islemlerinizi yapin iyi gunler.

• Yazdıklarınızı şimdi okudum.

Nüfus cüzdanının hem fotokopisini alıp, hemde cep telefonuyla resmini çekince, biz anlam verememiştik. Niye kimliğin hem fotokopisini çekti hemde resmini telefona kaydetti diye.. Bu işlemleri yaparken bize bilgi vermeyince de, biraz endişelendik işte.

Bu işlerin içinde olmadığımız için ve ordaki görevli arkadaş da bilgi vermediği için (sorduğumuz zaman "lazım" deyip geçiştirdi) haliyle kafamıza takılmıştı.

Biz numara taşıma işini, bir avm'nin içindeki media markt'ta yaptık. Kurumsal bir yerdi yani.

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim, sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazdıklarınızı şimdi okudum.

Nüfus cüzdanının hem fotokopisini alıp, hemde cep telefonuyla resmini çekince, biz anlam verememiştik. Niye kimliğin hem fotokopisini çekti hemde resmini telefona kaydetti diye.. Bu işlemleri yaparken bize bilgi vermeyince de, biraz endişelendik işte.

Bu işlerin içinde olmadığımız için ve ordaki görevli arkadaş da bilgi vermediği için (sorduğumuz zaman "lazım" deyip geçiştirdi) haliyle kafamıza takılmıştı.

Biz numara taşıma işini, bir avm'nin içindeki media markt'ta yaptık. Kurumsal bir yerdi yani.

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim, sağolun.

• dila.hanım D kullanıcısına yanıt
    Hangi il hangi AVM'deki Media Markt şubesinde yapıldı işlemleriniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.