Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (738. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: haLiLx , haLiLx Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51.347
Cevap
244
Favori
4.013.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 736737738739740
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RuffneckTR R kullanıcısına yanıt
    Evinizden eşya çalınınca ne yapıyorsunuz polis çağırıp tutanak tutuyorsunuz zaten sigorta'da eksper gelip burada cihaz var mı yok mu diye bakıp gidiyor sel basmış , deprem olmuş , çalınmış o sigortanın sorunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Evinizden eşya çalınınca ne yapıyorsunuz polis çağırıp tutanak tutuyorsunuz zaten sigorta'da eksper gelip burada cihaz var mı yok mu diye bakıp gidiyor sel basmış , deprem olmuş , çalınmış o sigortanın sorunu.
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bulunduğum sokakta telekom ekipleri fiber kablo döşemişler 2 gün önce ben denk gelemedim. Ortalama ne zaman aktif olur tahmini ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence RDNS hatası var yani IP'ler yanlış isimlendirilmiş. Yoksa Konya için Diyarbakır, Trabzon kullanılmaz. Zaten Trabzon POP'da çok sorun var oradaki aboneler bile Erzurum üzerinden aktarılıyor.

    O Hatay'da Hatay şehri değil İzmir'de bir Hatay semti var oradaki POP noktası. Normalde Denizli'den direk Ulus'a hat var onu kullanması lazım Netİnternet'te sanırım sunucunuz. Acaba DC kaynaklı mı bu yönlendirme Türk Telekom kaynaklı mı onu bilmek lazım. Çünkü ben İstanbul'dan Netİnternet DC'ye Acıbadem-Ulus-Denizli şeklinde erişiyorum. Oradan çıkışta öyle olması gerekir ama 3 farklı POP'dan hizmet aldıkları için trafiği dağıtıyor olabilirler.

    Tam aksine bu Tier 1 piyasada en pahalı firmalar NTT, Telia ve Level3. Mesela Telia'da 10 Gbps 1800 Euro iken, Telecom Italia'da 10 Gbps 950 Euro idi ama onlar da zam yapmış yeni fiyatlarını bilmiyorum. Bu fiyatlarda tabii 1. seviye trafik, 2. Seviye trafik olarak küçük oynayabiliyor. Fiyatlar ise firmaların POP noktası sayısı, kapasitesi, küresel servislere bağlantı ve erişimi gibi kriterlere bağlı olarak değişiyor. Telia'nın 250 POP noktası var. Avrupa içerisinde en düşük erişim süresine sahipler. NTT ise Amerika ve Asya'ya yönelik trafiklerde çok başarılı. Level3 ise zaten bu sektörün ilklerinden belkide piyasadaki en lider şirket ama ABD ile bilgi paylaşıyor iddiaları sebebiyle son yıllarda gözden düştü. Cogent, Telecom Italia (Seabone) gibi firmalar ise bizim ülkemizdeki Türknet gibi ana firmaların kiracısı. Türk Telekom, Vodafone Global, Orange gibi çok büyük trafiğe sahip şirketlerin ana trafik ortakları olabilecek güce sahip değiller.




  • Meco2 kullanıcısına yanıt
    İstanbul'daki hayatımız. Üstelik kaçak vs. olmasına da gerek yok koskoca site diken müteahhitler bile yapabiliyor.
  • Aylardır beklediğim fiber optik kablo nihayet apartmanın içine geldi. Kalın turuncu bir kablo. Panoya sarmışlar. Panonun içinde de sarı kablolar sarılı her daireye tesisat hazır olacak şekilde sarıp koymuşlar.



    Şimdi süreci hızlandırıp biran evvel internete kavuşmak istiyorum nasıl hareket etmeliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Normal olarak Türkiye'den ABD'nin New York şehrine en optimum erişim süresi 120 ms. Normal hızdan 8-10 Mbps daha düşük çıkar. Türk Telekom Acıbadem DC'den New York'a erişim NTT ile 128 ms, 12.6 Gbps hız. (Toplam hız 12.8 Gbps) Benim evden erişimim 135 ms, 50 Mbps bağlantıdan 35-38 Mbps arası. Bunun daha üstündeki bağlantılarda bir problem var demektir. Ve mesafe sebebiyle şu anda Türkiye'den ABD'ye daha düşük hız almak mümkün değil. Google Sofya'dan Google New York'a dahil erişim 112 ms civarında. ABD'nin daha doğusuna giderseniz rakam daha da artıyor. Bu rakam daha fazla düşürülebilir mi çok araştırmak lazım, benim net bilgim yok.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde 5G'de çok fazla sorun çıkacak zaten o kesin. Daha frekansları duyunca dava açan insanlar var sen o adamın bölgesine 15 GHz bandıyla baz istasyonu diktiğinde o davadan kaçış yok. Bu sadece bize özgüde değil İngiltere'de dahil bazı kuruluşlar bazı bandların kullanımına engelleme getirilmesini istemiş. İngiliz düzenleyici şirketi OFCOM'da bazı önlemler aldı, baz istasyonlarına yönelik dava açmayı zorlaştırdı vs. Mevcuttaki baz istasyonu ve mobil şebekeler yasasını değiştirmek gerekiyor. Yoksa şu anda 2600 MHz bandından yayın yapan istasyonu bile bir mahalleye koyduğunuzda dava açılır ve ceza alırsınız.

    İnsanları bilinçlendirmek ise çok uzun vadeli bir iş üst yaş kesimini bilgilendirmek ise imkansıza yakın.

    Bu yüzden ben ülkemizde çok iyi bir 5G deneyimi yaşayacağımızı ya da hayatımızı çok fazla değiştireceğini zannetmiyorum. Adam İsviçre'de baz istasyonundan mobil cihaza gecikmeyi 1 ms'e düşürmüş. Bizim sansür sistemimiz zaten 5-10 ms katıyor yani bu ping düşmesinin bize hiçbir etkisi olmayacak. Baz istasyonu kurulumları zaten maliyetli, vergiler çok yüksek, belediye sorunları olduğu için firmalar sürekli ucuza gidecek. Hala 5G geçişi için sürekli reklam var ama hangi frekansları kullanacağız tek bir tane saha testleri yok. Hatta bandlarla ilgili gidip Avrupa'daki sistemin aynısını alacaklar tamam frekans planı hazır diyecekler. Ama şehirleşmemiz arasında bile devasa farklar var. Berlin'deki frekanslarla alınan verim İstanbul'da alınamaz. 3G'de, 4G'de gördük bizim kendimize özgü planlar yapmamız lazım.




  • Bu arada arkadaşlar Türk Telekom paket fiyatlarıyla ilgili tepkiler gerçekten çok sevindirici, çok fazla şikayet ve iptal talebi geliyor. Şu anda Türk Telekom sitesinden yeni tarife fiyatlarını kaldırdı.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    İşte bu
  • yalnızaslan kullanıcısına yanıt
    BTK'ya veya Twitter'dan Paul Doany bildirim yapabilirsin süreç hızlanır.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Çok güzel haber ama ne kadar daha indirebilirler ki hocam ben selfy paketine geçiş yaptım o daha uygun.
  • Düzenleme ile paket upload özelliğinde bir değişiklik olacak mı?

    Hayır, upload hızları ile ilgili mevcut koşullar geçerli olacaktır.

    Hayırlı işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 12 Aralık 2018; 15:1:30 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Türkiyede yüz yıllarda geçse interneti gelişmez aynı kalır.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Bir çok ülkede simetrik hız verirler bizimkiler kotaya devam eder AKN kalkmayacak mıydı Upload'a AKN koymuşlardı.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam baktım da kaldırmışlar ne kadar ucuzlar ki en fazla 20 lira oynar Türkcell gibi yapsa yavaş yavaş paketlerin ücretini yükseltse kaynar tavanın içine kurbağa atsanız birden sıçrar çıkardı Pazarlama bölümü rezalet hocam.

    Ayrıca ping değerleri nasıl hocam iyileşmiş gibi geldi bana .

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 12 Aralık 2018; 15:14:46 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu hatırlamalı. 2G kullanıyorduk, 3G ile hayatımız değişecek dediler. Geç de olsa değişti. 4G'de aynısı denmeye çalışıldı ama tam anlatılamadı. Birkaç yıl sonra Turkcell'in çıkardığı pahalı ama sınırsız paketler ile bir değişiklikler olmaya başladı.
    Hani hiçbir teknoloji reklamı yapıldığı kadar mükemmel değildir. 5G'de de sorunlar olacak. Sadece makro istasyonlardan 5G verildiğinde fiber altyapı muhtemelen bunu sorunsuz kaldıracaktır. Çünkü zaten verilebilen hız düşük frekanslarda düşük, yüksek frekansların da menzilleri az ki az sayıda kullanıcıya hitap edecek.
    Ancak ciddi bir 5G deneyimi için makro harici bir çözümler gerekli. Bu konuda da her ülkenin kendine özgü sorunları ortaya çıkacaktır. Bizim sorunlar mesela fiber erişimin sınırlı olması ve cebimizde beş telefonla gezsek de baz istasyonu istemememiz ile başlayacak ve devam edecektir. Her eve hücre kurma işi Qualcomm'un yıllardır konuştuğu bir şey ama 4G ile sınırlı yerlerde uygulanabildi diye biliyorum. Ya da uygulansa da farklı bir şeydi aslında. Hani 5G için geliştirilen bir fikir değildi bu. Ancak 5G için söylenenler doğru hale getirilecekse bu olmasa da bir şekilde bir şeyler yapılması gerekecek. Eve sistem kurmaz, o sıkıntı değil. Sokak lambalarına kurulur, binaların kendine bakan yüzlerini kapsar. Binaların çatılarına sistemler kurulup yine dar alan kapsama sağlanabilir ama burada kira giderleri vs. de gireceği için işine gelir getirmeye yeterli bir model olmayabilir. Ama yapsalar erişimleri olan teknolojilerle WiFi ISS gibi yayılıp geniş bir bölgede kullanım elde edebilirler.
    Hani her bölgenin sorunu kendine özeldir ve kendine özel çözümler üretilecektir. Üretilmediği noktada da bunların hiçbir zaman bize tanıtıldığı kadar mükemmel teknolojiler olmadığı, eğer olsa idi bir sonraki G teknolojisine ihtiyaç olmadığı akla gelecektir. 5G hizmete girip yaygınlaşmaya başlasın mesela, 6G'nin sesleri de duyulmaya başlanacaktır...




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Teknoloji bu kadar ilerliyor da ne kadar zarar verdiğini hiç mi bilmiyorlar araştırma yapılmıyor çok garip daha yeni çıkan bir teknoloji ve frekans insanlara zararından çok uygulamaya sunuluyor.

    MR , Tomografi içine girerken bile bir sürü belge imzalatıyorlar anlamıyorum.

    5G’YE DİKKAT!

    Şeker, “Bu basit bir olay değil. Bu önlenemez bir hale gelmeden önce Avrupa’daki bilim adamları, Avrupa Parlamentosu’na 5G’ye geçilmemesi için teklif götürdü. 5G’nin kullandığı frekans mikrodalga fırından daha yüksek. Bu nedenle bu dalgaları gitmesi daha zor oluyor. Cep telefonunda normalde biz ses naklediyoruz. Ama sesin yanında bilgi, televizyon, görüntü nakledildiği zaman her biri için ayrı bir anten gerekiyor. Dolayısıyla yayılan radyasyon artacak. 5G’de her 10-12 binada bir baz istasyonu kurulması gerekir. Yani her yer baz istasyonu olacak. Çünkü o dalgalar çok az gidebiliyor. 2G’nin dalgası 20 kilometre gidebiliyorsa, 5G , 10-12 binadan sonra düşecek. Bir kilometre bile değil menzili. Bu kadar yoğun bir şey doğal dengeye uymuyor. İnsan da biyoektromanyetik bir cihazdır. İnsanın haberleşmesi tamamen biyoelektromanyetik sinyallerle oluyor. Tam etkisi anlaşılmadan 5G’ye hayır diyelim. Bu elektromanyetik kirlilik biyoritmi etkiliyor” ifadelerini kullandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 12 Aralık 2018; 15:38:0 >




  • Vodafone mahallede farklı yerlerde fiber saha dolapları koymaya devam ediyor. İçlerinde pek bir şey yok. Daha çok gelen fiberi abonelere giden kablolara ayırma amaçlı ayırıcılar gibi hepsi. Eve geldiğimde apartman girişinde de aşağıdaki dolabın içinde bağlantıların yapıldığını gördüm. Ay sonu hizmete başlayacaklarmış sanırım.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    Farkettim de kendi bağlantımda da Google'a çok iyi bir erişimim varmış.
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 12 Aralık 2018; 15:39:10 >




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bu eve gelen fiber kabloyu ayırma işi çok maliyetli bir is ki



    Ftth mi daha maliyetli yoksa fttb mi merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 736737738739740
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.