Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (359. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51.347
Cevap
244
Favori
4.013.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir hesap edelim



    Hadi adam 100Mbps kullansın ve indirdiği içeriği tam hızda çekebilecek kadar talihli olduğunu varsayalım. Ne ediyor 12.5MB/s. Bir saatte 3600 saniye var. Yani saatte 45GB eder. 300GB AKN kullanıyor olsun. Başladı ayın birinde sabah tam 08:00'da indirmeye. Küsüratı attık mı 6 saatte AKN dolacacak. Yani saat 14:00'da hızı 3MB/s'ye(24Mbps) düştü. Küsüratı atarsak saatte 10GB eder. 12 saat boyunca (hızın tekrar yükseleceği 02:00'a kadar) 120GB daha harcadı. Saat oldu 02:00 hızı tekrar 12.5MB/s'ye yükseldi. 6 saati var. Bir 300GB daha indirsin 08:00'a kadar. Ne etti 24 saat. Peki 24 saatte ne kadar harcadı, 300+120+300=720GB

    720GB*30 gün = 21TB 600GB

    Bu uyumadan ve sürekli tam hızda indirme yaparsa indirebileceği tüm veri. Bu adam 16TB veri indirmiş. Yav hiç mi uyumadı 16TB indirmesi için 22 gün sürekli indirme yapması lazım. Vallahi helal olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Ocak 2018; 19:14:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Böyle olursa bana uyar. Şuan ki uygulama da tam keyfime göre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin bunu üşenmeden hesaplayıp yazmanız bence 16TB indirmekten daha zor bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre.Sefer -- 9 Ocak 2018; 19:19:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Zaten gb siz akk paketi



    Müşterilere inat kotalı paketler yerine güzel bir seçenek kötü tarafı turksat 10 mbps gece sonra 3 mbps yapmıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    O kalan kısımdada internet kesilmiştir ondan indirememiştir
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Hayır ben merak ediyorum bu kadar veriyi adam neye depoluyor. Sadece bir ay değil ki her ay indirme yapıyor. Yani zevkten(!) indirip indirip silmiyorsa epey zengin demektir. 10TB bir HDD nereden baksak 1000 liradan az değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Türkiyede telekom ve bilişim sektörü topyekün uzun vadeli planlanmıyor. İhtiyaç ortaya çıktığında veya eksiklik oluştuğunda çare aranmaya başlanıyor. Planlama, strateji hak getire. Analiz ve istatistik bilgilerde kağıt üstünde kalıyor.

    Şimdiye kadar telekom sektöründe çok hatalar yapıldı. Bu hataların en büyüklerinden biride TT'un imtiyaz hakkının sektörde çok daha ileri seviyede firmalar mevcutken kimsenin adını duymadığı, sadece siyasi gücü olan zengin bir Lübnanlı ailenin sahibi olduğu bir firmaya ihale edilmesiydi. Yani sıcak paraya, ilerisi düşünülmeden kurban gitti telekom. Ve ihale şartnameside belliki uzun vadeli ihtiyaçlar belirlenmeden hazırlanarak yatırım yapma zorunluluğu gibi maddeler olmadan ihale edildi ve zararını hepimiz yaşıyoruz. Eğer süreç iyi yönetilseydi Avrupa standartlarında bir telekom firmamız olabilirdi.

    Bu saaten sonra TT'u beklenilen standartlara çekmek kolay olmayacak. Çünkü çok zaman kaybedildi ve finansal durum olarak zorda bir şirket var ortada. Özerk kelimesi kulağa hoş geliyor ama ülkede bunun bir örneği varmı gerçekten merak ediyorum. Özerk olsa ne olacak, özel şirket sandığımız kurumların bile durumu ortada demek geliyor içimden.
    Buyrun bunlara bir örnek, ne kadar özel siz karar verin:

    https://www.turkcell.com.tr/tr/hakkimizda/yatirimci-iliskileri/kurumsal-yonetim





  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Katıliyorum size ama yine sağlam yapılsa sözleşme bu kadar kötü olmazdı en kötü geri alırdıl sözleşmeyi fesh edip. Ama işte sadece TT'yi adam etmek yetmez. Rekabet de olmalı ki sektör büyüsün maliyetler düşsün yatırım çeksin. Özerk olarak THY var bildiğim kadarıyla ve başarılı da deniyor (o sektör hakkında bilgim yok yorum yapamam başarı konusunda) ama sadece THY özerk değil rekabet de var (deniyor ben araştırmadım). Yani uygun koşulların hepsi olmalı. Yoksa sadece TT'yi adam etsek ne yazar evet her hanenin fiberi olur belki ama çok pahallı da olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre.Sefer kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Indir sil indir sil yapıyor bunu yapacağını söyleyenler vardı forumda yada kendi aralarında yarışıyorlardı kim daha fazla indirdi diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Zaten kaydediyorsa da bu kadar veriyi nasıl tüketecek ömrü vefa eder mi mechul.



    Ha indir sil yapıyorsa da esaslı bir hekime göstermrli bana kalırsa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    O kötü işte bu saatten sonra 3Mbps olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Vdsl port üzerinden adsl kullanma olayını tam anlayamadım. Aynı porttan hem vdsl, hem adsl sinyal veren kartmı var. Benim bildiğim bir port ya adsl oluyor yada vdsl. Ama aynı kart üzerinden adsl ve vdsl port ayrı ayrı bulunanda vardı sanırım.

    Adsl port aslında yeni kurulumlarda hiç olmamalı, ama bazı yerlerde yetersiz fttc kabin yatırımından dolayı mesafe sorunu ortaya çıkabiliyor. Bunuda kısa yoldan aşmanın en kolay yolu adsl sinyal vermek. LR-VDSL2 gibi adsl'yi gereksiz kılacak tekniklere bir geçebilseler. Uzun mesafelerdede sorun kalmayacak işte ama nerde...

    Pazarlama birimlerinin vdsl paket kullanımında çok etkisi var ve genelde negatif bir etkiye sahipler. Tek ümitlendiğim kısım şuki bir kere 24Mbps ve üzeri bir hipernet-fibernet paket abonesi olan kişi kolay kolay maddi kaygısıda yoksa daha düşük bir hızda paket kullanmak istemez. Ne kadar yeni hipernet-fibernet abonesi var, o kadar çok vdsl2 port talebi garantilenir aşağı yukarı şeklinde düşünüyorum.




  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Daha önceki sayfalarda da yazılmıştı, VDSL karta bağlı portlar üzerinden ADSL de VDSL de alınabilir ama ADSL karta bağlı portlar üzerinden sadece ADSL alınabilir.



    Valla kapasite de önemli ama yetmediği zaman ADSL ile nereye kadar dengeleyeceksiniz ki. Bu nasıl olur yoğun yerlere mesela Tip7 yerine Tip9 daha da yoğun yerlere Tip5 koyarsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Bu iş dönüyor dolaşıyor pazarlamada takılıyor. Yerel müdürlüklerle sahadaki ekiplerin planlama ve yatırımlarının geri dönüşüne, anlaşılan pazarlama birimi çelmeyi takıyor. Aslında aboneyle direk iletişime geçenlerede fazla bir şey diyemiyorum çünkü onlarda kendilerinden ne isteniyorsa onu yapıyorlar.

    16TB downloadla uğraşacak adam çok az olur bence. AKN kararından sonra biraz heyecanlanmışta olabilir. Birkaç yıl önce internetten film indirme yarışı vardı. Şimdi ise birçok kişi indirmiyor sadece izleyip kapatıyor. Bu 16TB işinde ticari bir amaç yoksa fazla devam edeceğini sanmam. Ama arada yenileri eklenip deneme yapanlar çıkabilir tabi.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Daha az önce televizyonda rastladım, Türk Telekom yeni bir reklam yapmış. Ama reklamdan anladığım tek şey Türk Telekom diye bir firma var ve internet satıyor. İzlerken sanıyorum ki hiç olmazsa bir tarife falan tanıtacak yok. Turkcell öyle mi en beğendiğim reklamı şu yükleniyor logolu çiçekli reklam tam on iki den vuruyor insanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Ocak 2018; 20:11:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Evet bende izledim yeni reklamı. Birşey çıkacak diye bekliyorsun ama çıkan şey Türk Telekom logosu.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Valla pazarlama biriminde çalışan bir TT personeli ile tanışıp bir iki saat konuşmak isterim neden böyle yapıyorsununuz diye. Neticede bu reklamı yapmak için ve yayımlatmak için para ödeniyor. Ben bu reklama harcayacağım paraya ufak mağduriyetleri bile gidersen (kş ufak dediğime de bakmayın milyonlarca böyle ufak ufak mağduriyetler vardır) aboneye en güzel reklamı yapmış olursun yeri gelir sen daha pahallı olsan da adam gider yine seni seçer ben hep memnun kaldım diye ama adam ofise gittiğinde banane nereden hizmet alırsan al! diye azar işitir ve onu azarlayan personel de hiç ceza almazsa adam niye seni seçsin. Bedava versen almaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Ocak 2018; 20:22:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 3ç raporlarına göre 246bin km idi fakat Araplar söz verdikleri paraları iç edip ödemeyince kabloların bir miktarını satıp zararı karşılaşmışlar 4ç raporuna göre 150 bin kadar bişey kalmış...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.