Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (321. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
51.351
Cevap
244
Favori
4.013.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #20
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ki ben zaten VDSL'i fiberden ssayıyorum ve forumda da mümkün oldukça VDSL'i ayr8 yazmak yerine fiber diye belirtiyorum ki 1Gbps almak isteseler onunda yolu var GigaDSL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada basın toplantısını henüz izleyemesem de iligili bir haberi okudum, Tivibu ile kablosuz sabit internet vurgulanmış acaba Sabit LTE ya da vSAT mı göreceğiz.



    Yazacak çok konu var aslında taa OTT'lere IoT'ye kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom için acı bir raporla konuşayım. Yaklaşık 1.8 Milyon eve kadar (GPON, ONT, FTTB) sistem olup ADSL 8 - 16 Mbps'e kadar kullanan var. Bunların yarısı sadece ADSL ile kullanmakla kalmıyor kotalı 4, 8, 12 GB kullanan var. Ve bunlar neredeyse hiç kotalarını aşmıyor. Hiç VDSL'i vs. katmadım ki o zaman zaten durum daha vahim oluyor.

    500 Mbps - 1 Gbps'i geçelim 1 Gbps abonesi sadece birkaç bin. Hadi onu fiyatı için seçmiyorlardır o kadar gelire sahip insan sayısı zaten belli. 100 Mbps aboneleri bile 100 Mbps 50 GB AKN'li paketlerle vs. 100 bin'i aştı. Bu paketler çıkmasa daha 100 bin'i bulmuyordu. VDSL ve Fiber'de aşırı büyük bir kısım 24 Mbps abonelerinden oluşuyor. Bu yüzden Türk Telekom 30a'ymış, GigaDSL'miş üzerinde çalışıyor ama bunların lisans bedellerini bile karşılayamayacağını bildiği için ağırdan alıyor. Bir FTTC kabin istatistiklerine bakmıştım kullanılan kapasite sadece 50 küsur Mbps idi.




  • Türk Telekom penetrasyonun arttırılması için elektrik şirketleri ile çalışacakmış acaba ortak tarife falan mı gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olarak bilinçle alakalı değil mi bu tamam işin maddiyat kısmı da var ama ADSL ve kotalı paketler fiberden ucuz değil. 24Mbps'e dahi razıyım ben bu iş biraz uyuşturucu gibi hele bir 24Mbps kullansız tad8na varsın insanlar gerisi de gelir



    50Mbps. Helal olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 6 Aralık 2017; 19:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Türkiye'yi zaten aşar o hızlar. Benim anlamadığım internet kullanımı bu kadar aktif. 1080 p film izlesen 4-5 gb net gidiyor. Bu insanlar hiç film,dizi vs izlemiyor mu kotasını bile aşmıyor. Ayrıca o kadar yüksek hızlar gelecekse hangi bölgede ne kadar yoğunluk var, dowload sayıları yüksek sistemde çıkıyordur. O hızları bu bölgelere versinler. Adsl olan yerlere ise özellikle İstanbul'da adsl kalmaması lazım. İstanbul'un her yeri vdsl'e dönmesi lazım. O zaman ister adsl ister vdsl kullansınlar. Ancak Vdsl arada kalmış. Adls ve fiber reklamları var hep. Adsl reklamlarını azaltıp vdsl reklamını çoğaltmalarını lazım.
  • Bagwell486 B kullanıcısına yanıt
    VDSL'i ayrı reklam yapmak buyük hata olur bence, VDSL=fiber bu böyle biline insanlar DSL kelimesini sevmiyor, fiber olarak tanıtılması tabi burada Türk Telekom gibi reklam konusunda yerlerde olan bir şirketten bahsediyoruz yalnızca reklam konusunda açıkcası pek ümitli değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Tabii bir de o var. Dediğiniz gibi vdsl'i fiberin içine katıp fiber diye satmak daha mantıklı olabilir. Nasıl olsa ikisi de yüksek hızlar verebiliyor. İnanın 8 mbps bile bana yetiyor,dizi ve film izleme konusunda. Ancak Akk aşınca telefondan bir video açınca bile video donuyor. Yani 24 mbps'e bile razıyım ama o bile yok. vdsl'e önem vermeleri lazım.
  • Bagwell486 B kullanıcısına yanıt
    Altyapıda VDSL'e önem veriliyor ama insanlara bunu fiber diye anlatmad8kça faydası yok mesela ankasteelere giydkrma yapılsa binalara giren bakır abonman kablolarını turuncu kaplama ile kaplasalar. Biraz reklam yapmalı. Tabi hıza vurgu yapılması en güzel örnek Turkcell'in yükleniyor logolu reklamı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Beştelsiz'de maalesef Tip7 yok, ana caddeler dahil. Bize en yakın olarak 50 metre ilerideki Telsiz Mahallesi'nde var o da VDSL. Eve kadar fiber 200-300m ileride var. Orası da Merkezefendi Mahallesi.

    Twitter'dan yazdım. 2018 yılı içerisinde bir çalışma yapılacakmış bölgemde. Pek inanmıyorum bunlara, 2018 yılında her ay müdürlüğe gidip rahatsız edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 6 Aralık 2017; 22:8:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    http://www.aksam.com.tr/guncel/ulastirma-bakani-arslandan-fiber-internet-aciklamasi/haber-685938

    ulaştırma bakanlığı da açıklama yapmış.
    quote:


    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Sabit genişbant abone yoğunluğunun yüzde 30'a çıkarılması, mobil genişbant abone yoğunluğunun yüzde 100'e çıkarılması, internet kullanım oranının yüzde 80'e yükseltilmesi, fiber internet abone sayısının 10 milyona çıkarılması, en az 100 megabit/sn hızda genişbant erişim sağlanabilecek hane oranının yüzde 100'e çıkarılması hedeflerini belirledik.


    quote:

    en az 100 megabit/sn hızda genişbant erişim sağlanabilecek hane oranının yüzde 100'e çıkarılması hedeflerini belirledik.


    Beyin bedava. Ulaştırma bakanının gerceklerden haberi yok. Sen önce hizmet veremediğin yerlere hizmet götür.




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    hocam nden elektrik sirketleriyle anlasma yapmak istiyor altyapiyi kolay dosemek icinmi arizalari hizli cozmek icinmi eleman sayisini arttirip isleri kolaylastirmak icinmi yoksa faturalandirmayi kolaylastirmak icinmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugünde bir mahallede T7 kabinlerin yanına Tip-11B kabinler koyduklarını gördüm.T7 kabinler 2013 Alcatel yeni koydukları Tip11B kabinler 2016 ZTE di.Hala bu Tip11 ısrarı nedir?Forumdan bildiğim kadarıyla gelecek planlaması açısından yetersiz bu kabinlerin konulmasının mantığını anlamadım.Port yetersizliği ise gördüğüm mahallede kentsel dönüşüm aşamasında ama hala kentsel dönüşüm başlamadı.Birçok bina hatta az katlı kentsel dönüşümle nüfus artacak potansiyeli olan bir bölge.Eğer port yüzünden konuluyorsa Tip11 kabinlerde kısa sürede yetersiz kalacak.Genellikle altyapı planlamaları düzgün yapılaşmanın olduğu yerde bile mevcut kapasitenin üzerinde planlanması gerekirken.Hala günü kurtarmak çabaları yüzünden yakında kaldırımlarda yer kalmayacak.Evet bunu bulamayanlarda var ama bir yandan bakarsan gereksiz para harcaması olarak görüyorum.En azından T7 kabinler gibi düz buzdolabı gibi değil Tip11 lere düşünmüşler ''Türk Telekom Fiber İnternet'' yazmayı akıl etmişler.




  • hommate01 H kullanıcısına yanıt
    Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bence elektrik firmalarının kazdıkları yerlerden kendi kablolarını geçirmek için
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    mustifb M kullanıcısına yanıt
    Telekom türkcell in yaptığı gibi bu fiber müşterilerini mesela 1 ay 100 mbps ve veya hipernet te ne kadar olursa yükseltmek hatlarının alabildiklerini göstermeli sonra ona göre paket önermeli



    Veya bu müşterilere istenir ise taahhüt uzatmadan aynı fiyata hız arttırılıp aknli pakete geçme seçeneği sunulmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    devlet elektrik icin kaziya rahatlikla izin veriyor eger telekom elektrik firmalariyla anlasirsa kendi kablolarinida rahat doseyecektir o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hommate01 H kullanıcısına yanıt
    Hiçbirisi olduğunu zannetmiyorum sadece internete bütçe ayırmak istemeyen hanlere internet satmak istiyor ılabilecekleri fikrindeyim değişik tarifelerle zira bu sektörün önündeki en büyük engellerden birisi belediyeler, yanş elektrik şirketi ile anlaşıp da kazı yapılabiliyor olsaydı ISS'ler çoktan böyle çalışıyor olurlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Güzel bir fikir, tam uyuşturucu satıcısı mantığı ilk tadım bedava

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konudaki fikrimi yazdım siz ne diyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msdos34 M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kabin isimleri konusunda ciddi bir kafa karışıklığı oldu sanırım, T7 değil Tip7 Tip11 değil T11

    Zira Tip11'ler devasa (20-50Gbps) kapasitelere sahip olabilirler. Ama T11'ler 1Gbps kapasitelidir. Ancak Tip7'lerin yanına kondular ise Tip7'lere destek vermek için load balance sistemi için konmuştur büyük ihtimalle de 5Gbps'lik FTTC versiyonudur.



    Neden peki devam ediyorlar sebebi ucuz olması ama kısa vadede kazandırır sadece sonuçta gün gelecek o kabini değiştirmek zorunda kalacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 319320321322323
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.