Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1441. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
51.347
Cevap
244
Favori
4.013.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14391440144114421443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam neden böyle hatalar veriyorlar ne gariptir ki sadece benim daireme başvuru alıyorlar aynı bina aynı bbk kodu anlamıyorum.

    Adresinizin bağlı olduğu santralde hizmet verilemiyor. Bu sebeple adresinizde internet hizmeti veremiyor ve başvurunuzu alamıyoruz.

    Adresinizde altyapı olmadığından başvurunuza devam edemiyoruz.

    Uyarı
    25002 - Sorgu yapılan BBK için altyapı bilgisi bulunamadi. [Kaynak : TT XDSL Api]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle sadece hız ile yetmiyor ping de önemli malesef türkcell hayal kırıklığına uğrattı bu konuda hız konusunda pek problemim yok yurt dışında da bu hızları alıyorum pek fazla düşüş olmuyor ama yurt içinde bile yüksek pinglere mahruz bırakırsan tüketiciler şikayetlere başlar türkcell gene de teknoloji uzmanına bağlıyor derdimi anlattığımda he he diyip geçiştirmiyor anlıyor derdimi sorunun çözümü için destek kaydı açıyor.

    Vodafone'de packet loss sorunu ile boğuşanlar var mobil de bunu hissetmedim düzgün kaliteli firma çıkmayacak mı anlamıyorum.

    Gerçekten elle tutulur iyi bir firma yok bari türkcell yurt dışı çıkışlarını adam gibi bir firmayla anlaşıp çıkarsaydı o kadar para alıyor kalite kalite neresinde var bu kalite sadece hızla mı kalite oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. Şuan oturduğum sitede Türk Telekom Fiber var onu kullanıyorum. Paketim 35mbps hızında akn olmayan paket ve 90 tl para ödüyorum telefon hariç. Bir çok farklı firmada bu fiyatlara 50 hatta biraz daha ücreti arttırarak 100mbps hızında paketler alınabiliyor. Evinde fiber olupta bu durumdan memnun olmayan bir tek ben varım galiba. VDSL olsa 75 mbps hızı 85 tl ye alacakken sadece fiber var diye yarı hızına daha fazla para ödüyorum. Alternatif önerisi olan bilgilendirirse sevinirim.
  • manas22 M kullanıcısına yanıt
    Netspeed veya millenicom tercih edebilirsin ek olarak 9 tl modem kiralama ücreti yansıtılıyor.

    Türk telekom'daki gibi performans alabilir misin bilmiyorum bence türk telekom hattını devredenlere bak derim 81 tl 100 mbps sınırsız internet ayrıca ek hadi 9 tl modem ücreti olsa 90 liraya kullanırdın bu fiyattaki hattımı arkadaşıma devir yaptım yoksa size devir yapardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Turkcell maalesef fiberde bile yüksek ping değerlerine ulaşmayı başardı. Adamların derdi varsa yoksa yüksek hız. Halbuki hattın kalitesi ping değeriyle ölçülür. Ama bizim insanlarımızda da internet deyince hızdan başka faktör bilmiyor çoğu. Firmalar da hızı öne çıkararak fiyat belirliyor ve reklam yapıyor. Müşteri böyle olunca satıcının da bakın bizim ping değerlerimiz şu kadar düşük, diğer operatörlerden şu kadar iyiyiz bu konuda diye reklam yapmalarının, işi bilenlerin dışında normal vatandaş üzerinde hiçbir etkisi olmaz. Tabi bizim tüketicimiz facebook, twitter gibi belirli ürünler üzerine yoğunlaştığından çoğu kişinin ping kaynaklı sorunlardan haberi bile olmuyor. Aslında IP TV kullananlar bunu yoğun olarak hissediyor ancak o sorunları da hıza bağlıyorlar genelde. Çünkü internet kalitesini etkileyen bildikleri sadece hız faktörü var. Bu durum ISS'lerin de işine geliyor. Müşteriye speedtest ile lokalde 100 mbps gösteriyor vallah müthiş internetin var diyor gçiyor. iyi de yurtdışında bu hızın 1/4'ünü alabiliyorum diyene de şşşşt orasını karıştırma bizim sorumluluğumuz ülke sınırları içinde diyorlar, birkaç iş bilen biri ya bu ping değerleri lokalde bile yüksek, yurtdışı ise tam rezalet derse 99ms altındaysa cillop gibi internetin var, yurtdışı pingleri de bizi ilgilendirmez, bizim sorumluluğumuzda değil diyerek bastırmaya çalışıyorlar. Telefon hatlarımı zaten tamamen Vodafone yaptım. Sabit internet hatlarımı da taahhütleri bittikçe VOdafone'a geçireceğim. Turkcell mobilden sonra sabit internette de terk edilme moduna girmiştir benim açımdan.
    Vay be. @zulu123 senden böyle bir mesaj beklemezdim. İlk defa yazdıklarına hak verdim. Gel seni TT Fiber'li yapalım.

    Geçen adamlara diyorum ben X IPTV satıcısında sorun yaşamıyorum. Diyorlar ki o en kötü IPTV, sürekli donuyor. Sen kendi ilinde 20-25 ping alırsan tabi donar. VPN şirketlerinin bile virtual server kurdukları ülkeye adam IPTV sunucusunu kuracak değil.




  • manas22 M kullanıcısına yanıt
    CGNAT içerisinde misiniz? Online oyun oynuyor musunuz? Port açma ihtiyacı duyuyor musunuz? Evde CCTV kamera kullanıyor musunuz? CGN IP'de tüm bunlar ya imkansız ya da sıkıntılı olabiliyor. Mesela oyunlarda CGN IP'den dolayı ping sorunu yaşayanlar var. Ayrıca Twitch tarzı platformlarda da donma yaşayanlar var. Gördüğüm birkaç kişi bu durumu CGNAT içerisinde olmasına bağlamış. Ne kadar doğru bilmiyorum. Diğer ISS'ler yok Statik IP, yok çart ücreti, yok curt ücreti diye diye neredeyse fiyatları TT ile eşitliyor. Üstelik stabil hizmet sağlayamıyorlar. Eğer TT Fiber'den memnunsanız bence hiç macera aramanıza gerek yok.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Packet Loss sorununu takip ediyorum. İşin ilginç tarafı sorun her bölgede yok. Benim işim yurtdışı olduğu için yurtdışı pingleri önemli. Vodafone ise bu konuda son derece başarılı. KabloNet de var binamda ama önceki kullanımlarımda her ay CRC hataları artıyordu, ayda bir ayar için binaya servis gelip gidiyordu. Onun dışında Kablonet ile bir sıkıntı yaşamadım. Sabit IP ücreti bile hala 5tl. SoL 25tl'ye satıyor. Bakacam duruma göre Vodafone veya KabloNet'e geçiş yaparım.
  • Dostlar ağı güvence altına almak amacıyla 2.1 milyon blacklist'li yeni bir Pi-Hole kurdum. DNSSEC'i de aktif ettim. Kullanmadığınız bir PC varsa veya RPi varsa (eski de olsa iş görür). Herkese önerebilirim. Resmen İnterneti yük altından kaldırıyor. Çünkü sitelerin, uygulamaların vs. hepsi 3. parti domain/reklam sunucusu barındırıyor.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • Çok iyi ama hocam bunu aslında modeme entegre yaparsak daha iyi olur aslında raspberry pi 4 oldumu iş görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Tabiki de önemli ama Vodafone halen büyükşehirlere yayılmadı malesef keza uydunet'te aynı şekilde keşke bu firmalar yayılsa da kullanabilsek karşılaştırabilsek malesef halen kara mahkum adsl talibiz buna nazaran türkcell süperbox ilaç gibi geliyor tek sıkıntısı ping işte hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Zaten Router'a entegre hocam. Tüm ağı/cihazları kapsıyor. Hepsinin sorgusunu kontrol edebiliyorum. Neler engellenmiş vs. Ben de RPi 4 var ama önceki versiyonları da iş görüyor.
  • Bu telekomun ftth gpon altyapı oldu olacak derken yine 15 gün uzadı umarım bu son kez oluyordur cidden bu internet sistemini merak ediyorum beni neler bekliyor göreceğim forumda kullanan pek fazla arkadaş yok sanırım.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    vdf neyazıkki çuvallamakla meşgül.

    alt yapılarında packetloss sorun var.

    vdf hizmet alanlar oyun içi packetloss durumu nu kontrol etsin ana menüye de eklerseniz iyi olur, başka altyapı üzerinden vdf hizmet alanlarda aynı sorunu yaşıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/vodafone-fibermax-kullanip-pubg-steam-pubg-lite-oynayan-var-mi-upload-packet-loss-sorunu--138743131
    https://forum.donanimhaber.com/vodafonenet-upload-paket-kaybi-sorunsali--139726263


    net kalitesine gelirsek ilk önce cng ip olmayacak ipv4+ipv6 olacak, çok kullanaılan servislerle direk bağlantısı olacak veya direk bağlantısı olan taşıyıcı firmalarla işyapacak, dünyanın önemli yerlerine düşük ping çok kullanılan oyun sunucularına düşük ping olacak, routing düzgün planlanacak altyapıda kullanılan ekipmanlara hakim yapılandırmalarından iyi anlayan personeli olacak, yurt dışı çıkışlarda hız dalgalanması düşmesi olmayacak zaten 100mbps bile komik bir rakamken hızı vermekten acizler kasıtlı boğazlamayla hızlar düşürülmeyecek,BUNLARI SAĞLAYAN İSS YOK TÜRKİYEDE NE KALİTESİ.

    son noktada dünya üzerindeki güncel fiyatlara hızlara uygun seçenekler sunacak,müşteriye değer verecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 30 Ağustos 2019; 19:28:7 >




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    hocam artık fiber beklemiyorum turk telekom vs hepsi çöp geliyor artık millet 1 GBps konuşuyor biz daha 100 MBps nasıl alırız diyoruz superbox sım kartını değiştirdim düzeldi
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    superbox daki ayarları telefon'a yapın LTE çekiyor şifre filan yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 30 Ağustos 2019; 20:38:36 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam bize ping düşük olsa 25/25 MBps verse bile yeter gelir diye düşüyorum
  • Hocam samsung m20 almayı düşüyorum bu telefon da modem ne bilgi sahibi olan var bazı yerlerde cat 12 diyor da kafam karıştı
    https://www.trendyol.com/samsung/galaxy-m20-32gb-3gb-ram-cift-hatli-ithalatci-garantili-cep-telefonu-p-5462058?boutiqueid=326291&merchantid=104871&gclid=EAIaIQobChMI_OqfxJGr5AIViMx3Ch36ywsnEAYYAiABEgIjDPD_BwE

    konu ile ilgisi yok o yuzden özür dilerim kusura bakmayın kafam karışık ya yeni telefon almayı düşüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 30 Ağustos 2019; 20:43:13 >




  • Eğer portable yaşıyan yada elinizde ayrıca bir pc yada ekipman yok ise Pi de bulunan o hostları windows host listesine eklemeniz yeterli olacaktır.
    Ağı güvence altına demeyelim de televizyon gibi sistemlerde reklam engellemede iyi olabiliyordu .
    İyi kullanmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 30 Ağustos 2019; 20:52:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Dostlar ağı güvence altına almak amacıyla 2.1 milyon blacklist'li yeni bir Pi-Hole kurdum. DNSSEC'i de aktif ettim. Kullanmadığınız bir PC varsa veya RPi varsa (eski de olsa iş görür). Herkese önerebilirim. Resmen İnterneti yük altından kaldırıyor. Çünkü sitelerin, uygulamaların vs. hepsi 3. parti domain/reklam sunucusu barındırıyor.



    Merhaba üstadım. Pi Hole içerisinde domain bazlı log tutma durumu mevcut mu? Yoksa yazılım sadece reklam engelleme üzerine mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 30 Ağustos 2019; 21:3:51 >




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Benim kuzenin evindede alt yapı yoktu. Nakil yapamadığı için Vodafone hattını iptal etmek zorunda kalmıştı... Üst katta ttnet var ama alt katlarda alt yapı yok gösteriyor.. İşin garibi ttnet dolabı binanın önündeki kaldırımda boy gösteriyordu... Neyse benim bir akrabaya durumu anlattım gidip port açtırdılar ve hizmet alınabilir deniliyor sorguda... İşin tek kötü yanı adsl hizmeti var vdsl bile olsaydı süper olurdu kuzen için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 30 Ağustos 2019; 22:19:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14391440144114421443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.