Şimdi Ara

Türk Telekom’dan mobil baz istasyonu atağı (sektörel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
2
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonrada troller der ki Turkcell pahalı, Turkcell kazık. YAV HEEEEEEE.

Turkcell olmasa hâlâ şu dönemde iletişim kurulamayacak gırla bölge var. Şehir merkezinde çekiyor diye genel olarak çekiyor diyenlerin kastığı algı bitmediği sürece TT gram ilerleyemez. Değil 1 sene 5 sene sonrada o yollarda yine süründürecek.

TT şebekesine güvenmeyin. Yanınızda mutlaka Turkcell hat olmalı yoksa dımdızlak kalırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin telefonunuz bozuktur yada bataryası  

Sonra turkcell trolleri gaza geliyor

• Yazık yemin ediyorum yazık...

• Ekleme yaptı eyvallah ama nerde ki istasyonlarda yaptı. Şehir merkezine yapmasının pratikte hissedilmesi çok kolay değil. Telekomun en büyük eksiği coğrafi olarak sıkıntılı olan yerlerde sinyal ulastirabilmek. Karadenizde ve doğuda çok fazla bir değişiklik fark eden oldu mu önemli olan kısım bu. Mesela ben turkcell kullanıyorum telefonla bir şey yapacaksam direkt elime telefonu alıyorum işlemi o yapıyorum nerede olursam olayım. Acaba çekecek mi falan gibi bir kaygım yok. Telekomda Karadenizde bir köye falan gideceksen ya da yolda vs bir kere telefonu eline alınca ilk önce sinyal yerine bakarsınız acaba çekiyor mu diye. Turkcell açık ara bu ülkenin en iyi operatorudur kabul edin ya da etmeyin. Sorunsuz kaliteli hizmet demek benim için. İnternet hızı kapsama alanı ses kalitesi müşteri hizmetleri uygulamaları hepsi çok başarılı.

• Gün geçmiyor ki yeni bir sallamasyon vakası yaşanmasın, hadi yer yer çekemdi de tamam inanalım, saatlerce süren yolda telefon çekmedi, başka hattın wifi ile arama yaptım demek harbi komedi, hadi 10 dk çekmedi, 8 saatlik yolda çekmediği yer toplasan belki 15-20 dklık güzergahtır,

Kırk yılda bir geçtiğin güzergahta bu durum bu kadar sorun oluyorsa taşıyıp kurtulmakta mümkün.

Ayrıca ana yollar üç operatörde de genelde çekiyor, çekmeyen yerler ücra kırsal kesimler yada şehir içi yoğun yapılaşma olan kuytu yerler, bir firmayı sever yada sevmez kullanırsınız kullanmazsınız ama bu kadar abuk maceralar uydurmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 27 Kasım 2020; 23:14:3 >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Kesin dedigin gibidir telefonumu sifir aldim redmi not9 produr 1 aylik cihaz nasil somursun surekli sebeke aradigi icin bataryayi iyi somurur bide simdi diyeceksin bu arkadas turkcelli oldugu icin ben hicbir zaman turkcell hattim olmadi vodafone 12 yildir kullandim suan telekom 4 yil oldu ama telekomda kat eden bisi olmadi dogruya dogru

• maaart M kullanıcısına yanıt

kardesim wifi ile arama teknoloji var bunuda soylemek isterim o ozellik sayesinde arama ile sms cekebiliyorsun ama dogruya dogru telekom cekmiyor sehir icinde durmuyorumki dursam sebeke ceker surekli otobandan bastik durmadan turkcellde en son tek bi yerde 3g gorduk oda 4.5g hizindaydi neredeyse ama tt allah rizasi icin 2g bile duzgun yolda vermiyor

• Gercekten cejmiyor yolda sifir 10dk surseydi ben wifi bile baglamazdim beklerdim ama 4 saat icin hic cekmedi sonra 2g cekti ama bisiye yaramiyor operator degistirecegim zaten 4 ayim kaldi bunlari mhyede bildirdim geri donus yapildi ilerideki donemlerde yatirim yapilacaktir hep ayni yolladigi mesaj zaten yatirim olsaydi turkcell gibi yapardi ve reklamda basardi ama fiyat yonune baksan neredeyse turkcele yaklasti ama yatirim yok sifir

• Wifi araması yaptığının farkındayız, wifi araması hareket anında sürekli istasyon değiştiği için rahat konuşulmuyor, aynı şeyleri bizde kullanıyoruz, 3-4 dk çekmeyen telefonun çektiği yerde görüşmek varken, başka operatör üzerinden mobil veri aktarımı ile görüştük demek komik oluyor, o yüzden abartığını çok net anlıyoruz, yurt dışında bizde yerel hat alıp başka telefondan interneti dağıtıp telefonu wifi araması ile aynı senin dediğin gibi kullanıyoruz roaming yapmamak için, hareket halinde kesik kesik oluyor bir verimi yok, senaryonu o yüzden yemedim 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 27 Kasım 2020; 23:31:33 >
  • bizim buralarda 2020 yaz aylarından itibaren türk telekom 4g de gelişme var ..
    Rize İyidere İkizdere vadisinde dağların arasında , 1 i bizim köyde olmak üzere 3 vericisini 4g yaptı ...
    yine Rize İyidere Of sahillerinde kırsal kesimde 2 vericisini 4g yaptı ..
    TT 4g olan yerlerde çekim gücünde türkcell ve vodafone ile aynı kalitede oldu ..
    türk telekom kırsal kesimde ve bizim köyde ve vadide , sadece 800 frekansını kullanıyor ve hız 60 lara kadar çıkıyor ..
    türkcell ise kırsal kesimde , bizim köyde ve vadide , 3 lü frekans 800 1800 2100 2600 kullanırken hızda 200ü geçiyor ..
    vodafone ise kırsal kesimde , bizim köyde ve vadide , 2 li frekans genelde 800 1800 bazı yerlerde 900 2100 ü kullanıyor . hızda 120 lere kadar çıkıyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 27 Kasım 2020; 23:40:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İster inan ister inanma ama basima geleni anlattim durduk yere neden yalan soylimki yalan soylemekten elime ne gececek boylr dusunuyorsan kafana yazik ama zaten wifi ile aramadan en fazla 15dk konustum oda yolda sorun olmadi vowifi iyi cekiyordu senin dedigin gibi kesinti olmadi benzin istasyonda durduk cay icerken konusmada yaptim sonra yoldada yaptim gorusmeyi

• Doğu tarafında ilçe merkezlerinde vardı 4g zamanında yollarda 900 3g ve 9002g kapsaması araç kullandığımdan bakamadım 3 sene önce vandan Hakkari sınırına kadar gitmiştim

ama sizin dediniz gibi saatlerce çok abartılı tut ki açık alan kapsama zorunluluğu var operatörlerin

Batı tarafına nazaran iç Anadolu alt kısımlarında kapanmayan yerler var Çorum Alaca Yozgat arası yarım saat telefonun çekmediği yerler ara ara 2 g gelen yerler var

Diğer operatörler de çekmiyor ama Telekom kadar değil uzun süre

Senelr sonra düzelir düzelir

• Sebeke cekmiyor yolda ceksede duzgun cekmiyordu 2g ne yapayim surekli ses sorunu yada bi mesaji 5dk yollamak nerde 2 dakikada yollamak nerde herneyse dedigim gibi sorunu mhye bildirdim sikayet kayidi acildi sorunum incellendi ilerleyen donemlerde baz istasyonlari kuracakmis sozde

• İyi abicim öyle olsun seni mi kıracağız...

İnanmiyorsan inanma kardesim ama sonuc olarak herkes parasina gore hizmet aliyor telekomun gercekten tarifeleri ucuz ona gore hizmet veriyor ama turkcell pahali ama her yerde cekiyor bu bir gercek suan konum olarak guney doguda bulunmaktayim burda ev interneti yonundende turktelekom sikintili herhalde guneydogu oldugu icinmi yatirim yapmak istemiyor anlamadim burda daha fiber alt yapi zor bulunuyor belli yerlerde bulunuyor ben mobilde burda 19dan 24 arasi 3.5mb hizla giriyorum gece 02. 04 arasi 150mb bile gordum telekomda hizlari burda kac bandinda hizmet veriyor onuda bilmiyorum

• trtunski T kullanıcısına yanıt

Ben Kocaeli'deyim hocam, buralarda sinyal olarak ve hız olarak artık gayet iyi diyebilirim. Yer yer Turkcell'e kafa tutuyor, hoşt ulan diyor. Yani yatırımı ağırlıklı olarak şehir merkezine yapıyor. Biraz merkezlerden uzaklaşınca patlamalar başlıyor. Yoğun yerleşim olmayan yerlere bu zamanda yatırımla iki kat kapsama sağlamaz, sağlayamaz.

Gümüşhane'de bir tek tomara şelalesinde ve kelkit merkez'de 4.5G gördüm onun harici heryerde 3G'di. Tabi bu heryer demem de çektiği yerlerde sadece.

Şehirlerarası yollarda zaten çok kötü. Çektiği yerlerde hızlar sürünüyor. 1mb 2mb falan. Elinden telefon düşmeyen, ayda 150GB'tan aşşağı kullanmayan ben eğer TT kullansaydım 16 saat boyunca uyumam gerekirdi.

Hız testi konusunda 710. sayfadan itibaren onlarca test paylaştım ve burada ki trollerin dediğiyle alakası yok.

Seneye ölmez sağ kalırsak yıllık izinde yine gideceğim ve test edeceğim.

Nasipse 17-20 haziran arasında da Bursa'da olacağım, oradan da İzmir'e geçeceğim. Bakalım oralarda durumlar ne olacak.

Keşke herkes şu test olayına özen gösterse de çok daha iyi veriler elde etsek. Çünkü 3-5 kişinin uğraşıyla genel durum tespiti yapılamaz. Elimden geldiğince her gittiğim yerde test paylaşmaya çalışıyorum.

Benim genel düşüncem TT sadece şehir merkezinde sabitseniz kullanılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zzfertatzz

Hic farketmemis ben urfadan ankaraya kadar geldim yolda kalsaydim kalirdim sebekem hic yok olsada 2g zor sarjim cok cabuk bitti sebebi ise surekli telefon sebeke ariyordu ondan telekom hala ayni yolda hic yatirim olmadi allahtan yanimda abimle gittim o turkcell kullaniyordu hep 4.5g hic inmedi yolda ben onun wifisine baglanarak wifi arama teknolojisini kullanip arama yapiyordum

Bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu. Özellikle doğu kısmını merak ediyordum.

Antepten mardine giderken şehirlerarası yollarda 2g zor görüyordum. Vodafone olsa o kadar kötü durumda olmazdı diye tahmin ediyorum.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt

Ben de Sinop'a gidiyorum. Sinop'a ilçe merkezleri dışında 4.5g 3G görmek mümkün değil. İnşallah bir an önce gelir. Gerçi sinopta telekomun çektiği koy görmedim. Yıllardır turkcell kullanmamın en büyük nedeni bu. Köyü falan geçtim otobanda bile çekmiyordu geçen seneye kadar. Turkcell boyabat Sinop orası otobanındaki tünelin içine bile istasyon koymuş diğerlerinin açık alanda sinyali yok. Şimdi nasıl kıyaslabiliriz turkcell ile diğerlerini. Geçen gun arkadaşın sitesine gittim. Otoparka araba park ettim. Alt kattaydi hiç bir hat cekmiyodu bir kaç ay öncesinde. Turkcell otoparka istasyon koymuş. 4.5G çekiyor otoparkta. Bunun gibi olaya çok denk geldim. Arkadaşın ofisinde bina içi anteni var turkcellin. Tek çeken hat. İstanbul'da bunlar bu arada. Neyi tartışıyoruz acaba çok merak ediyorum 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trtunski -- 28 Kasım 2020; 1:8:52 >
  • trtunski T kullanıcısına yanıt

Tartışma yok hocam. Konu zaten TT üzerine açılmış. Bir üye yaşadığı sorunu dile getiriyor ama troller bunu yediremeyip saçma sapan konuşuyor.

Yerin 5000 metre altında TT istasyonu olduğunu söyleyenlerle tartışmaya girilmez. 

Nihayetinde merkezler dâhil, şehirlerarası yollar, kırsal kesim vs derken TT için daha yapılması gereken çok şey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 28 Kasım 2020; 3:30:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.