Şimdi Ara

TÜRK TARAFTARINDAKİ BAŞARI ALGISI VE AŞAĞILIK KOMPLEKSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Futbol bir eğlencedir. Biz ise eğlenemiyoruz. Bunda hepimiz hemfikiriz. Sebebi ise tamamen aşağılık kompleksi oluşumuz. Tuttukları takımın her sene şampiyon olmasını isteyen alt seviye bir güruh var.

En basitinden Fenerbahçe üst üste iki kez şampiyon olmuş, üçüncü sezon ise son maça kadar taşımış liderliği. Yenerse şampiyon ama taraftarların yaptığı olaylar vs. ile hükmen almamız gereken maçı bariz hakem hatası ile son dakikada veriyoruz. Sonuç? Teknik direktör kovuldu. Taraftar Daum'a düşman oldu, Alex çöp ilan edildi, tüm futbolcular ruhsuz ilan edildi. Ne bekliyorsunuz? Her sene şampiyonluk mu? İşin kötüsü ise şu. Her sene şampiyonluk bekleyip en sonunda şampiyon yapamayan vasıfsız teknik direktörlere güzellemeler düzülmesi.

Galatasaray'ı adam eden Fatih Terim'dir. Tudor'u itin mabadına sokup çıkardınız adamı çağırdınız. Geldi üst üste iki kez ligi aldı, kupayı aldı. Ama şuan kovulsun diyorsunuz. Neden? Taktiği yokmuş. Eee o zaman nasıl şampiyon oldu 2 sene üst üste? Eski zamalarda da baya baya şampiyon yaptı takımı. Uefa'yı kazanırken de mi taktiksiz oynatıyordu? Haftada 1 maç izleyen göbekli, gözlüklü asalak taraftar taktik biliyor yıllardır futbolun içindeki bu adam taktik bilmiyor öyle mi?

Obradovic meselesi mesela. Fenerbahçe'yi adam eden Obradovic'tir. Bu sene kötü gidiyor diye kovulsunmuş. Niye? Salağız çünkü. Ulan Ferguson zamanında Blackburn'a kupayı kaptırmış birisi. Neden kovulmadı? İşin kötüsü tarihin en iyi koçuna taktik bilmiyor denmesi. Aynen gazla oynatıyormuş. Onun öğrencileri, yıllardır getir götürünü yapan adamlara ise taktik dehası deniyor orası komik.

Şenol Güneş - Beşiktaş olayı.
    Ertuğrul Sağlam - Bursaspor olayı.
    Daum - Fenerbahçe olayı.
    Zico - Fenerbahçe olayı.
    Terim - GS olayı.

Eşekten adam olur bizim insanımızdan adam olmaz. Ne bileyim adamlar avrupa şampiyonasında gruptan çıkamadılar diye çöp ilan edildi. İspanya, Hırvatistan grubundan yani. Birisi son şampiyon idi öteki ise şampiyon olan takıma elendi. Kendimizi dev aynasında görüyoruz. Bizler alt seviye bir topluluğuz. Gene avrupa şampiyonasına gittik. Gruptan çıkamazsak gene çöp ilan edilecek şimdiden methiyeler dizilen bu genç takım

Türkiye Ligi'nde ilk iki her zaman başarıdır. Eğer Fenerbahçe bu sezon ikinci olursa ve teknik direktör kovulsun, oyuncular çöp diyen olursa en salak insanlardır. Oyun olarak tatmin ediyor bu takım. En basitinden Trabzonspor maçı. Tek kale oynandı ama berabere bitti. Şimdi şöyle bir güruh var. Ruhlu oynasınlar ama kaybetsinler önemsiz. Ruhtan kasıt ise şu; her maçı kazanmak :D Her sene görürüm şu mesajı. Ben ilk kez böyle ruhsuz takım görüyorum diye. Ya cidden salak bu insanlar. Bunlarla aynı takımı desteklemek, aynı ortamda bulunmak, aynı şehirde bulunmak, aynı ülkede yaşamak komedi.

• Bizim sorunumuz,hepimizin futbolu çooook iyi biliyor olmasından kaynaklı

Eski fm serilerinden birini kurdum,3 senedir bütün kupaları topluyorum ben mesela,kralını tanımam
  • Şuan foruma bakarsanız altay bir hata yaptığı için neler neler dediklerini görürsünüz bizim millet kendini beğenmiş işte sonrada kafalarını merihde olduğu gibi duvara vururlar bilmişlikle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asıl komedilik durum yönetimde. ha ünal ağaoğlu'na cevap yetiştirmiş ha comolli koç'a. fark var mı yok. e ne diye bekliyor hala bizim başkan, kovmuyor şu comolli'yi. onun yerine bir hanım görevden alınıyor. bu durumu göremeyen de kendi takım taraftarına laf sokuyor tabiri caizse. ya daum hangi finali kazanmış da taraftar daum'a kızmasın? en önemlisi ise futbolun bir eğlence olduğunu belirtip de eğlenememenin sebebini taraftara yükleyebilmek buna kargalar bile güler. avrupa insanı ve takımının ekonomik durumu ile ülkemizi kıyasladıktan sonra aşağılık kompleksine girmiş taraftar var demek de doğru olmaz. bizdeki sistemde, ali yazar veli bozar durumu söz konusu. hakem hatalarını geçtik, artık futbola giren var sisteminde göz göre göre yapılan hatalar, çalışmayan var, görmezden gelinen var bile futbolun ne halde olduğunu gösterirken futbolu eğlence olarak görebilmeyi başaran biri olamaz. zaten yukarıdaki yazıya baktığımızda kendi taraftarına uygun olmayan kelimeleri seçen birinin futbola eğlence gözüyle bakabildiğini söylemek de hiç gerçekçi değil. örnek vermişsin ben de vereyim. bu taraftar isla ve dirar için nasıl bir tavır aldı? ama son sivas mağlubiyetine bakıyoruz sağ ve sol beklerde hala dirar ve isla. takıma da gelen ve giden futbolcunun haddi hesabı yok. taraftarı çileden çıkartacak bir yönetici gibi yazı yazmışsın vesselam.

• Bu sene ayan beyan hocaya yazan çok maçımız oldu neticede kimse hatasız olamaz ama kredisi öyle hemen bitecek bir hoca değil.
  • Yazdıklarının pek çoğu doğru ancak bunların sebebi salaklık falan değil , bunların en büyük sebebi ikiyüzlülük,riyakarlık.Şöyle ki (Gs üzerinden örnekliyorum ama hepsinde ayın) adamın açık açık "Ben bu Terim'e kıl oluyorum kardeşim , yakaladığı her başarıda sinirden kuduruyorum ama bunu açıktan söyleyemediğim için taktik bilmiyor,gazla oynatıyor vb. saçmalıklarla saldırıyorum , 3 sene şampiyon yapıp bir sene 4. olsa dünyanın en kötü antrenörü derim ama tarihinde en büyük başarısı Gs ile 5.lik olan hocaya usta taktisyen derim" diyecek hali yok.

Ben Terim'i çok severim onunla 20 kupa gördüm ama Terim bu sezon çok kötü bir ilk yarı geçirdi , başarısız oldu.Konu bu kadar basit , birinin böyle eleştiri yapmasında hiç sorun yok , takımın yanlış oyuncu veya düzenle oynamasından da bahsedebilir kendine göre ancak esas konu şu ; o kişi ne olsa da şuna saldırsam diye bekliyor , skor,oyun,oyuncu hiç önemli değil , kişiye olan nefreti takıma olan sevgisinin önüne geçmiş kendi takımının başarılarına sevinemiyor.Ve bunu saklamaya çalışıyor tabi saklayamıyor zira 3.lüğünü beğenmediği hocaya saldırırken 8. yapan hocayı methediyor

• KARAKAY kullanıcısına yanıt
    hah gerçek bir çıkarım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.