Şimdi Ara

Türk kültüründe doktorluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bildiğiniz gibi doktorluk çook statülü bir meslektir türk kültüründe. türkiyenin en zeki öğrencileri bu mesleğe sahip olmak ister, "ben doktorum" dediğinizde akan sular durur o derece. ancak burada bir handikap var. şöyleki, bu meslek hizmet sektörüne ait. hiçbir artı değer getirisi yok direkt olarak. ilaç şirketlerinde doktorlar da çalışır ancak binde kaç öğrenci ilaç şirketinde çalışmak ister? bunca senedir doktorluğun revaçta olduğu türkiyede ilaç sektöründe dışa bağımlılık oranı yüzde 80! bunca zaman doktorluk top meslek oldu da hiç mi artı değer getirmedi ülkeye?

    enerjimiz, toplumsal enerjimiz doktorluk gibi artı değer getirmeyen bir mesleğe yönelmemeli. ciddi bir alan olduğu zaten belli ama maksimum 2. veya 3. sırada tercih edilmeli.

    bu da türk kültüründeki sick society denilen hasta toplumun bir örneğidir.







  • Tıp okuyan biri olarak katılıyorum. En zekilerin tıp seçmesini geçtim TUS da derece yapanlar bile cerrahi veya temel bilimler yerine en basit bölümleri tercih ediyor. Bunun da sebebi açık, Türkiye deki linç kültürü (dayak korkusu) ve maddi kayginin entelektüel kayginin önünde olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilaç sektöründe dışa bağımlılığı bitirecek bölüm tıp değil eczaciliktir. eczacıdan ilaç üretmeyi bekleriz. ama bizde eczacılık ilaç satmak olarak düşünülür.

    tıpa ise en zekilerin, en caliskanlarin, en iyi ezbercilerin değil de en yeteneklilerin girmesini isterim. ülkede tıp para nedeniyle tercih ediliyor. hatta son zamanlarda beyin cerrahi yerine daha rahat bölümler tusta tercih edilir olmuş. bu bile tıp seçenlerin çoğunun tıp merağı yerine para merağı olduğunu gösteriyor.
  • Türkiye'de doktorlara saygı gösterilmez, aşağılık kompleksiyle yaklaşılır. Kompleksli olan kişiler de doğrudan düşmanlık yapmak yerine karşısındaki kişiyi gözünde ulaşılamaz bir konuma getirir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.