Şimdi Ara

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Okuyanlar/Okumayı Düşünenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
4
Favori
93.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an pek isteyen yok ama puanlar açıklandıktan sonra mecbur bu alanlara yığılma olacak. Eğitim fakülteleri de kapatıldı zaten , FEFlere yüklenecek herkes.
  • eğitim fakülteleri kapatıldı deniliyor da Türkçe öğretmenliği,Sosyal bilgiler öğretmenliği,sınıf öğretmenlıği vs duruyor.Tarih,Coğrafya ve Edebiyat öğretmenliği kapatıldı.. Edebiyat öğretmenliğinin puanı zaten belliydi oldukça yüksekti ve bırkaç üniversitede vardı puanı yüksek olan adam türkçe öğretmenliğini yazar,tabi edebiyat aşığı falan değilse böyle karışık bir ortamda ösym sanırım 100 puanlık bir artış yapmaz bir sürü yerde ikinci öğretim edebiyat açılmış
  • beyler bende istiyorum 321 civarı puanla girilebilir mi ne diyorsunuz? 2 yıllık ygs 3-4 ne önerirsiniz...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgurkan

bende gelecek puan ve sıralamadan dolayı türk dili ve edebiyatı bölümüne tercih yapmayı düşünüyorum ama internette biraz araştırma yapınca kararsız kaldım. mezun olduktan sonra çok zahmetliymiş herhalde. tam bir bilgim yok ama yazılanlara göre kpss, ales bir sürü sınavlardan bahsediliyor + formasyon olayı var tam anlayamadım ama. tarih bölümünüde istemiyorum. radyo sinema televizyon istiyordum puanım yetmeyecek. o yüzden türk dili ve edebiyatı bölümüne yönelicem sanırım

İnternette yazılanlara pek de kulak asmamak gerekiyor. Ben de okudum hepsini. Şu an edebiyat okuyanlar ileride kendilerine rakip çıkmaması için bölümü kötülüyorlar.

• Bende fen edebiyat yazcam puanım 311 sıralamam 110 bin tutarmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayı,ezberlemeyi,dil bilgisi ve kelimeler içerisinde kaybolmayı sevmiyorsanız elbet edebiyat oldukça zor gelir.
    Ne olursa olsun iyice düşünmeden tercih yapmamak gerek,hayatında bitirdiği tüm romanların sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen bir adam edebiyatta kafayı sıyırır.
  • Bu sene puanlar çok değişecek gibi. Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum Anadolu Üniversitesinde. İlgisi olan gelsin olmayan okulu bırakır bu kadar net konuşuyorum.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruise06 -- 1 Temmuz 2013; 19:46:31 >
  • Puanlar açıklandıktan sonra edebiyat isteyenlerin sayısı arttı. Fikir alışverişine devam edelim.
  • Bende bu sene girmek istiyorum, Puanım TS2 306, Sıralamam 119k, 30 tane üni yetermi tercihlerin hepsine edbyt yazmak niyetindeyim. En iyi ihtimalden aşağı doğru 30 üni çıkar mı?
  • formasyon varken mimar sinan üniversitesi türk dili ve edebiyatı bölümü 6.000 sıralama ile aldı
    formasyon yokken 60.000 sıralama ile
    ve şimdi formasyon var tekrar puanı iletişimin önüne geçebilir.

ya da

kocaeli üniversitesi formasyon var iken 40.000 sıralama aldı
    en son yıl formasyon yokken ama 150.000 sıralama ile aldı
    ve şimdi formasyon var..

benim sıralamam ts2 80.000 ve istanbul çevresinde okumam lazım. bakalım ne olacak ösym kılavuzu bekliyorum. kimi eskisi gibi olur diyor (40.000 sıralama) kimi de (dersane edebiyat öğretmenim [fem] ) en fazla 10-20 puan artar diyor.

beklemekten başka yapabileceğim bir şey yok. istanbul içi 2 yıllık sizce olur mu ? edebiyat olamzsa başka şansım kalmıyorda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhan2250

formasyon varken mimar sinan üniversitesi türk dili ve edebiyatı bölümü 6.000 sıralama ile aldı

ya da

ve şimdi formasyon var..

benim sıralamam ts2 80.000 ve istanbul çevresinde okumam lazım. bakalım ne olacak ösym kılavuzu bekliyorum. kimi eskisi gibi olur diyor (40.000 sıralama) kimi de (dersane edebiyat öğretmenim [fem] ) en fazla 10-20 puan artar diyor.

beklemekten başka yapabileceğim bir şey yok. istanbul içi 2 yıllık sizce olur mu ? edebiyat olamzsa başka şansım kalmıyorda

2 yıllık mı ki bu bölüm?

bu arada 20 küsür puan düşer diye dört gözle beklerken herkesinki düşer bize gelince 20 puan artar, adaletini s... dünya

• quote:

Orijinalden alıntı: MDelibaş

quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhan2250

formasyon varken mimar sinan üniversitesi türk dili ve edebiyatı bölümü 6.000 sıralama ile aldı

ya da

ve şimdi formasyon var..

2 yıllık mı ki bu bölüm?

bu arada 20 küsür puan düşer diye dört gözle beklerken herkesinki düşer bize gelince 20 puan artar, adaletini s... dünya

yok hayır. edebiyat olmazsa 2 yıllık bölümler araştırmaya başlayacağım yardım istiyorum bu yüzden

• 2-3 mesaj okudum ama Açık öğretim için de formasyon var. Bir tanıdık açıktan edebiyat okuyor. Formasyon olduğu için sınavları epey kasıyorlarmış ama yine de KPSS'de rakibin çoğalacaktır. Ben çalışırım diyorsan ve seviyorsan neden olmasın. :)
  • up
  • merhaba arkadaşlar ts 2 330 almışım sıralamam da 78.834 gazi ikinci öğetim gelirmi ki birde polatlı kampüsü var onun puanı bayağı düşük o gelir mi? YAW ARKADAŞLAR BANA EDEBİYAT GELİR Mİ YAW :)
  • up.
  • Evet başka kimler düşünüyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Evet başka kimler düşünüyor ?

Ben

sıralamam TS-2 44500 İstanbulda Türk Dili Ve Edebiyatı okumak istiyorum

İstanbul Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyat İkinci Öğretim 44.400

Yıldız Teknik Üniversitesi 86.900

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları 39.700

Formasyon geldiğinde dolayı ne olur ne eder arkadaşlar nasıl bir tercih planı yapayım İstanbul istiyorum, Ne dersin olurmu ?
  • Şu formasyon işi nasıl oluyor?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.