Yurt dışında, akademide Siyaset Bilimi hakkında hiç bilgim yok, o konuda ne söylesem yanlış olacak. Daha çok mesleki anlamda, bilgisayar ve yazılım sektörü alanında konuşuyorum, ama akademide de genel olarak Türkiye'deki okullar pek tanınmıyorlar. Mutlaka Türkiye'den gitmiş olan Türk akademisyenler okulları tanıyacaklardır ve hocalardan alınan referansların değeri farklı olacaktır. Fark tamamen sıfır olacak demek doğru olmaz bu açıdan. Okulun adının hiç önemli olmadığına kanıt olabilecek örnekler biliyorum, Türkiye'de beğenmeyeceğiniz okullardan mezun insanlar gayet iyi konumlarda olabiliyorlar yurt dışında, kendini geliştirmenin markaların ve isimlerin arkasına saklanmaktan daha çok işe yaradığını düşünüyorum. Ayrıca Master için gayet iyi okullardan kabul alıyorlar Türkiye'de top tier mezunu olmayan insanlar. 10 sene önceye kıyasla değişen çok şey oldu, malum parti bizi bir 10 sene daha böyle götürürse NATO'dan çıkıp İran seviyesine gelebiliriz, o açıdan şimdiyi geçmişle kıyaslamak çok doğru olmayabiir. |