Şimdi Ara

Türgişler Zamanında Yahudi Miydi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim edebiyatçının bugünki söylemine göre Türkler birçok dine inanmış aralarında Musevilikde varmış.Bize Museviliğe inanan toplum olarak Türgişleri gösterdi ama internette arattım bulamadım öyle birşey yada gözümden kaçmış olabilir aranızda bilen var mı?

• up
  • Yok mu aranızda Tarihle içli dışlı olan bir şahsiyet?
  • Hazar Türkleridir Musevi olanlar..
  • Evet Musevi olan Türkler vardı ama Türgişler miydi onu hatırlayamadım.
  • detaylı araştırmak gerek birçok dine mensup olmuş bizim millet çok renkli bir milletiz evelallah.yanlız islamiyetten önce olduğu için olabilkir neden olmasın şamanizme bile inanmışlar zamanında
  • Zannetmiyorum. Sonradan yahudi olunmaz. Sadece israiloğulları ırkına özgü bir dindir. Sonradan hiç bir millet yahudi olamaz eğer Hz. İbrahim'in soyundan gelmiyorsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKler nasıl müslüman oldu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: LordSoth

Hazar Türkleridir Musevi olanlar..

• Arthur Koestler - 13. Kabile

Günümüz Yahudileri gerçekten Sami ırkına mı mensuplar, yoksa asimile olmuş Hazar Türklerinin torunları mı? ... Bu özlü ve ilginç kitap, modern tarihte sıkça karşılaştığımız traji komik suçlamaları imaları sorgulamakta... Gerçekten büyüleyici...

arthur koestlerin hazar türkleri ve aşkenazi yahudilerinin kökeniyle ilgili kitabı.

sami ırkında ve yahudilikte kabul gören 12 kabileye ek olarak, hazar türklerinin sonradan kendi seçimleri ile musevi olduğuna ilişkin belgelerle, 2. dünya savaşında hitler tarafından ağırlıkla katledilen yahudilerin kökenlerinin aslen sami değil türk/kafkas ırkı olan hazar türklerine gittiğini öne sürer.

kitap yayınlandığı 1976 yılında ciddi tartışmalara konu olmuş, bu tartışmalar arthur koestler ve karısının 1983 yılında kaldıkları otelde ölü bulunması ve mevcut delillere rağmen soruşturma tamamlanmadan olayın "intihar" olarak örtbas edilmesiyle son bulmuştur.

ayrıca

(bkz: karay türkleri)

• Musevi olmak için annenizin musevi olması gerekli.
  • farkeder mi musevi hristiyan müslüman ?
  • Turgişlerin dinini hatırlamıyorum amam Hazarlar museviydi onu biliyorum.
  • Hazarlar musevi die biliorum bende hocan doru sölemiş...

Ayrıca musevi olmak için musevi babanın çocuğu olmak gerekmez mi musevi anneden önce...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

Hazarlar musevi die biliorum bende hocan doru sölemiş...

Ayrıca musevi olmak için musevi babanın çocuğu olmak gerekmez mi musevi anneden önce...

hayır anne museviyse çocukta musevi oluyor
  • Yakut Türkleri diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

Yakut Türkleri diye biliyorum

Değil Hazarlar...
  • Hazar Türkleri şu an nerelerde yaşıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 25 Eylül 2007; 0:23:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur19031

Bizim edebiyatçının bugünki söylemine göre Türkler birçok dine inanmış aralarında Musevilikde varmış.Bize Museviliğe inanan toplum olarak Türgişleri gösterdi ama internette arattım bulamadım öyle birşey yada gözümden kaçmış olabilir aranızda bilen var mı?

hazar türkleri musevi die biliyorum...
  • hazar türkleri 620 - 800 arası şamanist
    800 - 965 arası museviydi.

aslında musevilik yalnız yahudilere özgü bir dindir. ama her devirde herkes bu kurala
    uymamış. yahudi kökenli olmayan bazı insanlarında musevi dinine girdiklerinin örnekleri var.

bu forumdan konu ile ilgili bir topik:

http://resim.donanimhaber.com/m_2183519/mpage_1/key_arthur/tm.htm
  • Yahudilik ile Musevilik ayrı şeylerdir. Yahudilik bir ırktır fakat Musevilik dindir. Bir kişinin annesi Yahudi değil ise kendiside Yahudi olamaz. Soruya gelince, herhangi bir bilgim yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.