x6 1055t işlemcim var 2.8 normal değer turbocoreyle sıkıştığı zaman 3.3 oluyor turbo v evo programıyla 3.2 ye cıkarttım pcyi performansta bir artış olurmu acaba zaten sıkıstığı zaman 3.3 e cıkartıyor diye bi merak oluştu aklımda
Overclock farklı bir boyuttur 4 4.2 4.5... gibi hızlarda çalıştırrsın işlemciyi buda büyük bir performans artışıdır ama iyi bir soğutma sistemin olmalı. 2.8 3.3 arasndaki fark tabiki vardır.
stock fanla su anda 3.3 e cıkarttım ilk önce turbo evoyla cıkarttım 3.2 kendisi yaptı bende biostan 3.3 yaptım ramı tam 1600mhzde 1.6v da kullanıyo normalmidir acaba
işlemcide 1.404 v da su anda sıcaklıkta max 60c olu yük altında düşürmelimiyim yeni bir fan alana kadar
Stok fanla O.C. yaparak riske girmeye gerek yok en iyisi CPU soğutucusu alıp yapmak.
3.3 de tehlikelimidir stock fanla 2.8e gerimi çekmeliyim zaten turbo v evo programı 3.2 yapmıstı su anda işlemci 1.37vde 3.3 de calısıyor ramlar 1.65 vda ve1600mhzde calısıyor ne dersiniz düsürmelimiyim
Sıcaklık değerlerine bakarak prime95 testi yaparak tehlikeli olup olmadığını sende öğrenebilirisn.
dediğim gibi 2-3 dk snra 65 c ye cıktı voltaj flan düşürmelimiyim stock fanda daha fazlasını yapanlar var
65 derece fazla değil benim 83 e çıkıyotr ama 4.3 kullanıyorum ben fazlasını yapan olabilir ama yeniysen yapma diyim sana en fazla 75 e kadar dene zarar görebilirsin stok fana güvenilmez
acaba voltaj fazla olduğu içinmi böyle yapıyor cünkü 1.375 v ile daha fazlalara cıkanlar var turbo v evo fazlamı cıkartıyor
1,35 ile 4 ghz yapabiliyosun manuel olarak i7950 için konuşuyorum senin işlemcinde nasıl olur bilmiyorum. ama 3,3 için fazla tabikide her ihtimale karşın 1,375 fazla ısınır doğrudur
hocam simdi 3.3 te yine ama voltajı 1.328 de vid değeri 1.325 c 5 dk dir prime 95 ile 60c yi geçmedi iyimidir simdi yoksa hic voltaj vermeden 3.3temi kalsın
otomatik ayarı bozma sen onlar en ideal ayarı veriyolar ama voltaj biraz fazla veriyolar işte ama sen bozma kalsın.
otomatik değerde cok ısınıyor ya böyle kalmam gerekicek yada 2.8 e geri cekmem gerekicek
60 derece o testte çok değil
sanırım yanlış anladınız 60 derece su andaki hali otomatikte ise 65 igeciyor en son 68i gördü ve prime95 i kapattım
senin bişey yapmana gerek yok 100 e kadar yolu var 100 e çıkmaz zaten sen dene ama sadece dene sonra kullanma boşuna sıcak sıca işlemciyi napcan soğutma alınca overclock yaparsın :D
:D daha fazla voltajda calısmasına korkuyorum progtram kendisi yapıyor ama garanti dısı :@ 1.328 voltajda 3.3 de 15 dk boyunca 61 c yi gecmedi iyimidir sanırım stabil su anda
Bisodan bak voltaj sabittir autoda değildir sorun yok 1.472 ye kadar çıkıyodu bneim autoda bırakınca bişey olmuyodu ama gerek yok o şekil çalıştırmaya manuel ayar yapmak lazım o yüzdne ama gerek olduğunu düşünmüyorum
biosda autodaydı kendi kendine cıkar diye + ya bastım 0.003 voltaj verdi su anda onunla kullanıyorum yani 1.328 de