Şimdi Ara

turbocore varken ocye ihtiyaç varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x6 1055t işlemcim var 2.8 normal değer turbocoreyle sıkıştığı zaman 3.3 oluyor turbo v evo programıyla 3.2 ye cıkarttım pcyi performansta bir artış olurmu acaba zaten sıkıstığı zaman 3.3 e cıkartıyor diye bi merak oluştu aklımda

• Overclock farklı bir boyuttur 4 4.2 4.5... gibi hızlarda çalıştırrsın işlemciyi buda büyük bir performans artışıdır ama iyi bir soğutma sistemin olmalı. 2.8 3.3 arasndaki fark tabiki vardır.
  • stock fanla su anda 3.3 e cıkarttım ilk önce turbo evoyla cıkarttım 3.2 kendisi yaptı bende biostan 3.3 yaptım ramı tam 1600mhzde 1.6v da kullanıyo normalmidir acaba
  • işlemcide 1.404 v da su anda sıcaklıkta max 60c olu yük altında düşürmelimiyim yeni bir fan alana kadar
  • Stok fanla O.C. yaparak riske girmeye gerek yok en iyisi CPU soğutucusu alıp yapmak.
  • 3.3 de tehlikelimidir stock fanla 2.8e gerimi çekmeliyim zaten turbo v evo programı 3.2 yapmıstı su anda işlemci 1.37vde 3.3 de calısıyor ramlar 1.65 vda ve1600mhzde calısıyor ne dersiniz düsürmelimiyim
  • Sıcaklık değerlerine bakarak prime95 testi yaparak tehlikeli olup olmadığını sende öğrenebilirisn.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala i5 2500k Kullanan Var Mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dediğim gibi 2-3 dk snra 65 c ye cıktı voltaj flan düşürmelimiyim stock fanda daha fazlasını yapanlar var
  • 65 derece fazla değil benim 83 e çıkıyotr ama 4.3 kullanıyorum ben fazlasını yapan olabilir ama yeniysen yapma diyim sana en fazla 75 e kadar dene zarar görebilirsin stok fana güvenilmez
  • acaba voltaj fazla olduğu içinmi böyle yapıyor cünkü 1.375 v ile daha fazlalara cıkanlar var turbo v evo fazlamı cıkartıyor
  • 1,35 ile 4 ghz yapabiliyosun manuel olarak i7950 için konuşuyorum senin işlemcinde nasıl olur bilmiyorum. ama 3,3 için fazla tabikide her ihtimale karşın 1,375 fazla ısınır doğrudur
  • hocam simdi 3.3 te yine ama voltajı 1.328 de vid değeri 1.325 c 5 dk dir prime 95 ile 60c yi geçmedi iyimidir simdi yoksa hic voltaj vermeden 3.3temi kalsın
  • otomatik ayarı bozma sen onlar en ideal ayarı veriyolar ama voltaj biraz fazla veriyolar işte ama sen bozma kalsın.
  • otomatik değerde cok ısınıyor ya böyle kalmam gerekicek yada 2.8 e geri cekmem gerekicek
  • 60 derece o testte çok değil
  • sanırım yanlış anladınız 60 derece su andaki hali otomatikte ise 65 igeciyor en son 68i gördü ve prime95 i kapattım
  • senin bişey yapmana gerek yok 100 e kadar yolu var 100 e çıkmaz zaten sen dene ama sadece dene sonra kullanma boşuna sıcak sıca işlemciyi napcan soğutma alınca overclock yaparsın :D
  • :D daha fazla voltajda calısmasına korkuyorum progtram kendisi yapıyor ama garanti dısı :@ 1.328 voltajda 3.3 de 15 dk boyunca 61 c yi gecmedi iyimidir sanırım stabil su anda
  • Bisodan bak voltaj sabittir autoda değildir sorun yok 1.472 ye kadar çıkıyodu bneim autoda bırakınca bişey olmuyodu ama gerek yok o şekil çalıştırmaya manuel ayar yapmak lazım o yüzdne ama gerek olduğunu düşünmüyorum
  • biosda autodaydı kendi kendine cıkar diye + ya bastım 0.003 voltaj verdi su anda onunla kullanıyorum yani 1.328 de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.