Şimdi Ara

Turbo devreye girmiyor arkadaşlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben de mercedes sprinter var arkadaşlar.turbosunu yaptırdım.tüm parçaları koydum.
    1-fakat turbo devreye girmiyor.sorun ne olabilir?intercooller ın tamirini yaptırmıştım sorun intercooler dediler.fakat diğer usta dediki sorun intercoolerdan değilmiş.turboyu devreye sokan basınç yapan bir şey varmış onun ayarı yapılacakmış.emme monifoltu olabilir mi?sizce sorun ne olabilir acil yardım yandım...
    2-turbo tamirine 700ytl para verdim.dağılmış bir turbo olsa bile en uygun fiyata kaça yapıyorlar?4 enjektörlerde bozuk çıktı en kötü şekilde bozukmuş ona da 450 ytl para verdim.bu rakamlar normal mi?daha uygun ne kadar fiyata yapabilirler?kandırıldım mı?
    3-ısıtma rolesinin tamiri oluyor mu?sıfırı 150 lira da.ışığı yanıyor.
    4-yağı koymamıza rağmen motor arasıra yağ ikaz ışığı veriyo kapanıyor sonra bir daha veriyor.acaba göstergedeki müşir şase mi yapıyor?sorun ne olabilir?
    5-arka klimalar üflüyor.ön klimalar üflemiyor.sorun ne olabilir?sigortaları atmış olabilir mi?

sorularımı bilen arkadaşlar sırayla yanıtlarsa sevinirim.ALLAH hepinizden razı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersanayaz -- 16 Mayıs 2009; 23:11:12 >

• up up up... basınç sensörünü de almıştım fakat halen devreye girmiyor.
  • Yazdıklarından sonra yeni bir motor al daha kolay diyeceğim.Turbo devreye nasıl girmiyor.Bozulan turbo değiştirilince herhangi bir ayar yapmaya gerek olmaz.Zaten egzoz gazı ile dönüyor.Basınçlı havayı sevk eder.Dağılmış turbo toplanmaz.Yenisini alırsın.Tamiratı yaptırdığın usta buna bir çözüm üretmeli.Sorunun kaynağı tekbir yerden olmaz.Çok fazla soruna sebep olacak nokta var.
    Kızdırma bujisi değişir.
    Yağ pompası kontrol edilmeden müşürdendir denilmez.İstenilen yağ basıncını sağlayıp sağlamadığı pompanın kontrol edilmesi lazım.
    Klima fanıda arızalı olabilir.Sigortaya bakılır olmadı üfleç sökülür.
  • yaptırdığın ustaya bir ziyaret gözükmekte geçmiş olsun.ucuza kurtulursun inşallah
  • Araç o hale nasıl geldi,onu merak ettim.
  • Turboya giden yağ borusunda veya rekorlarında tıkanıklık veya kaçırma olabilir. Yağ basınç göstergesiyle ilgili sıkıntınızda yine bu çerçevede çıkar.
    Kullandığınız araç çok sıkıntılı ve yedek parçası çok pahalı bir araçtır. Allah sabırlar versin, bir an önce elinizden çıkartmanızı tavsiye ederim.
  • araç kaç model ?

araçta ne tür mazot kullanılmış. ? kaç kmde ?

bizimde 20 gün önce ıveco euro city otobüsümüze yeni bir turbo taktırdık şimdi araç ilk günkü gibi çalışıyor
    turbolar tamiri biraz zor ve iyi ustalık ister
    bence sizin ustanız yapamamış ve arıza ışıkları ondan yanıyor.
    aracınızı işin ehli bir ustaya veya yetkili servise götürmeniz önerilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • egzost manifolt contası kontrol edilecek , kaçırmaması gerekmekte , turbo değişecek , pompadaki boost valf kontrol edilecek emme manifoltu - boost valf arasındakı rekor bağlantıları kontrol edilecek kaçırma olmaması gerekmekte , bu arada pompacıya mazot ayarına baktır kısık olabilir ( öyleyse devir yükselmez devir yükselmeyince turbo tam basınca ulaşmaz uşamayınca boost valf açmaz açmayınca araba gitmez bağırmaz baygın olur )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.