Şimdi Ara

Tur Şirketleri ile Karadeniz Turu Düşüncesi Olanlara Tecrübelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben eşimle İzmir'den 7 gece 8 gün Batum dahil turuna katıldım pişman oldum.

Tur satabilmek adına o kadar çok yerler ekliyorlarki gidip görmeye değmez yerler. Tamamen zaman kaybı. Herkes de daha çok yer göreyim diyerek atlıyor, benim gibi. Programda 100 yer varsa 80'ni programı şişirmek için.

Öğle yemeği için götürdükleri yerler; gittiğinizde sizlere özel indirimler, yöreye ait yemekler tatlar tadıcam sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Acentenin sana 50 kişi getiricem ama personelime yemeği ücretsiz vereceksin üzerine anlaşma yaptığı yerler.

Belirtilen programa yüzde 95 oranında uyuluyor bu yüzden öğle yemeği hangi şehirde yapılacaksa nesi meşhur nerede yenilir araştırın orada gidip yiyin.

Oteller ; oteller genel olarak iyi, akşam yemeği ve kahvaltı ücretsiz. Her akşam başka bir otel.

Geziler; Otobüs hergün sabah 7 7buçukta hareket ediyor. O saate kadar Bavullarınızı toplamış kahvaltınızı yapmış olmalısınız. Akşamlarıda 9 10 gibi otele girmiş oluyorsunuz. Gün içinde yaklaşık 14 15 saat gezi programı var ama bunun 4 5 saati otobüs ile hareket ederek geçiyor. Çok yerlere gidildiği için asıl görmeniz gereken yerlerde süre çok kısıtlı. Ateş almaya gelmiş gibi gelmeniz ile gitmeniz bir oluyor.

Batum; Ucuza sigara ve alkol almaya niyetiniz yoksa Geçemeye gerek yok. Zaten geçiş işlemleri 3 4 saat sürüyor, bi okadar batum da kalacağınız otele varmak sürüyor, o gününüz komple yolda geçiyor ve otele vardığınızda akşam yemeği için gürcü yemekleri ve onlara özel eğlenceler yaşamanız için bir restoranta götürülüyorsunuz. Toplamda 2 saat kadar sürüyor. Gürcü diskolara gideyim kumarhanelere akayım diye düşünüp rehbere nereye gideyim ne ile gideyim diye sorarsanız yalnız dolaşmamanız, taksicilerin kurnazlığı, kulüplerdeki adisyon zorbalığından bahsedip hevesinizi kaçırıyor. Sabahına 2 saat kadar bir kaç kilise ve heykel turu evet Memlekette yüzüne bile bakmadığınız heykelleri gezdiriyorlar sonra size 1 saat kendiniz gezmeniz için serbest zaman veriliyor. 1 saatde nereyi gezebilirsiniz düşünün. Ardından geri dönüş başlıyor, geri dönüş saati öğleni buluyor. Yol ve geçiş işleri ile yine akşam oluyor ve doğru otele. Bir gününüz daha hiç oldu..

Hiçmi iyi yanı yok evet var.

Bu kadar yeri kendiniz gezmeniz size 2 kat daha pahalıya mal olur. Ama dediğim gibi yüzde 80ni gitmeye değer yerler olmadığı için maliyet düşebilir.

Ben kaldığımız otellerin gecelik fiyatlarına baktığımda, kendim aynı turu yapsaydım, verdiğim kişi başı tur ücretini sadece otel ücreti olarak verecektim. Ücret olarak bayağı kârdasınız bu konuda.

Özel servisler ile yaylalara çıkıp ağustos ayında kar görebilirsiniz.

Birdaha gidermiyim tabi giderim ama tur ile asla. Uçak, araba kiralama, yakıt, otel olarak daha pahalıya gelecek ama en azından görülmesi gereken yerleri doya doya gördüğüme sayıcam.

Maddiyatım o kadar kuvvetli değil ama gidip de görmek istiyorum diyen tabi tercih edebilir. 8 günlük gezinin 4 gününü neredeyse otobüsde geçiriyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSKcarpediem -- 11 Eylül 2019; 13:4:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğu Karadeniz'i 10 yıl evvel falan gezecektiniz, şu saatten sonra gitmek sadece nakit kaybı.

Şahsi görüşüm.
  • Jeolog. kullanıcısına yanıt
    Ben hâla popülerliğe yenilmiş dokusunu kaybetmeyen beton ve Arap istilasına yenilmemiş yerler olduğunu düşünüyorum. Ama dediğinizede katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.