Şimdi Ara

Tüplü TV için uydu tavsiyesi ve bazı sorularım da var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uydu konusunda genellikle hiç bir bilgim yok.
    Şimdiye kadar normal çanak anten kullandık ama şimdi yeni uydu bağlattık odama.
    Bazı sorularım ve bu bağlattığımız uydu hakkında yaşadığım sorunlar var.

Uydunun markası (scart girişli) Microstar FujiS1 Plus

1-En sık yaşadığım sorun bazı kanalların frekansları kayboluyor yani yayın gidiyor.
    Ben bu kanalları sürekli internetten Türksat'ın sayfasına girip bakarak güncelliyorum.Ama bazen o kanal yarım saat sonra yine gidiyor yani frekansı değişiyor.
    Bunun çözümü nedir?Bu hep böyle mi devam edecek?

2-"Türksat Kanal Güncelleme Sistemi" denen özellik nedir?
    Benim uyduda böyle bir özellik yok.Sanırım ilk soruda bahsettiğim sorun benim uyduda TKGS olmamasından kaynaklanıyormuş.
    Eğer TKGS ile alakası yoksa ilk sorunu nasıl çözerim.

3-Yeni bir uydu alıcı alsam çanağı da değiştirmem gerekir mi?

4-Sık yaşadığım bir diğer sorun da kanallar kasıyor.Ama sadece 1 saniyeliğine.Bazen kanal geçişlerinde bazen de izlerken oluyor bu kasma.
    Bu kasmalar normal mi?

5-Altta Hiremco,Mersat gibi uyduların linkini ve fotoğraflarını verdim.Ben bu linklerde ki uyduları ya da buna benzer uyduları tüplü Tv de kullanabilir miyim?Benim TVde sadece Scart girişi var.Bir de çanak anten kablosu için giriş.Başka bir giriş yok.

Eğer kullanabiliyorsam tüplü TV'ye nasıl bağlayabilirim?

6-Bazı uydu özelliklerinde "Full HD uyumlu" yazıyor.Benim bu uyduları kullanmam için Tv'min Full HD olması mı lazım?Tüplü TV'de kullanabilir miyim?

7-Son olarak bana tüplü Tv için bir uydu önerir misiniz?Artık ben bu uyduyu değiştirmek istiyorum.Sürekli frekans güncellemekten bıktım.

(Görüntü kalitesi ve kanal geçiş hızları iyi olan scart girişli ya da altta verdiğim modellere benzer bir uydu istiyorum.)

Ben Goldmaster markasının Hector modelini buldum.TKGS özelliği de var ama görüntü kalitesi ve kanal geçiş hızlarını hakkında bir şey yazmıyor.

www.vatanbilgisayar.com
    GOLDMASTER HECTOR Altın Uçlu Scart Uydu Alıcısı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/goldmaster-hector-altin-uclu-scart-uydu-alicisi.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------

www.hepsiburada.com
    Mersat Charisma Tkgs Uyumlu Full Hd Mini Uydu Alıcısı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/mersat-charisma-tkgs-uyumlu-full-hd-mini-uydu-alicisi-p-EVMRTR11989

www.hepsiburada.com
    Hiremco Mini HD 2 Uydu Alıcısı Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/hiremco-mini-hd-2-uydu-alicisi-p-EVHIREMCOMINIHD2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 18 Nisan 2017; 19:52:44 >

• vatan bilgisayar şehrinde varsa al beğenmez isen aynı gün içinde iade et yada değiştir şartları konuş..

çanak ayarının ve kablonun iyi olması lazım bunun için iyi bir usta bul ona yaptır..eğer çanak alacaksan tavsiyem digiturk un siyah çanağı ve kablosunu al bu hizmeti bunlarda sunmakta bildiğim..

Doğayı yıpratmayınız,
    Yeteneklerinizi hobi olarak harcamayın,
    İnsanlar kazandıkca kibarlaşırmış.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

6) hd destekli bir receiverla hd yayınları, analog çıkışı kullanarak tüplü tvden izleyebilirsin.
    tabi hd filan olmaz ama izlersin.

ama boşuna daha pahalı bi alet olur. onun yerine hdmi hd filan olmayan 2.el kaliteli analog bir uydu alıcı baksan daha iyi olur ki piyasada bir ton vardır herkesin elindeki analog uydu alıcıları elinde kaldı, lcdtv ye geçtikleri için hdmi olan modellere yöneldiler. ya çöpe atacaklar ya da 3 kuruşa verecekler eldeki eski analog modelleri.

• Uydu konusunda genellikle hiç bir bilgim yok.
    Şimdiye kadar normal çanak anten kullandık ama şimdi yeni uydu bağlattık odama.
    Bazı sorularım ve bu bağlattığımız uydu hakkında yaşadığım sorunlar var.

Uydunun markası (scart girişli) Microstar FujiS1 Plus

1-En sık yaşadığım sorun bazı kanalların frekansları kayboluyor yani yayın gidiyor.
    Ben bu kanalları sürekli internetten Türksat'ın sayfasına girip bakarak güncelliyorum.Ama bazen o kanal yarım saat sonra yine gidiyor yani frekansı değişiyor.
    Bunun çözümü nedir?Bu hep böyle mi devam edecek?
    Frekans güncellemesi çok nadir oluyor, uydu alıcınızdaki kanal listesinde sıkıntı olabilir.Ayarları kaydettiğinize emin misiniz? Cihaz kapatılıp açılınca eski kanal listesine dönüyor olabilir.

2-"Türksat Kanal Güncelleme Sistemi" denen özellik nedir?
    Benim uyduda böyle bir özellik yok.Sanırım ilk soruda bahsettiğim sorun benim uyduda TKGS olmamasından kaynaklanıyormuş.
    Eğer TKGS ile alakası yoksa ilk sorunu nasıl çözerim.
    TKGS çok nadir uydu alıcılarında var. Frekansta güncelleme olduğunda kanal listesi otomatik güncelleniyor. Bu özelliği olan uydu alıcı (receiver) sayısı çok az. Sizinkinde de yoksa çok büyük sorun değil. Dediğim gibi frekans güncellemeleri çok sık olmuyor.

3-Yeni bir uydu alıcı alsam çanağı da değiştirmem gerekir mi?
    Farklı bir uydu izlemeyecekseniz yeni çanağa gerek yok.Digiturk genelde eutelsat uydusundan yayın alır. Digiturkü seçerseniz yeni anten kurulumu gerekebilir. Onun haricinde sadece turksat izleyecekseniz ve mevcut anteniniz turksata ayarlıysa çanağı değiştirmeye gerek yok.Sadece lnb kablosunu uydu alıcının arkasına takıp,varsa disecq ayarlarını yapın ve kanalları taratın bu kadar.

4-Sık yaşadığım bir diğer sorun da kanallar kasıyor.Ama sadece 1 saniyeliğine.Bazen kanal geçişlerinde bazen de izlerken oluyor bu kasma.
    Bu kasmalar normal mi?
    Eskiden analog uydu alıcılar kullanıyorduk şimdi dijital yayına geçildi ve kanal geçişleri arasında siyah ekran gözüküyor. Bu tüm uydu alıcılarda böyle. Süre farketse de kanal geçişlerinde kısa süreli bekleme hep oluyor. Herhangi bir kanal açıkken yayının sinyal ve kalitesine bakın, eğer yüzde75in altındaysa anten ayarını iyileştirmek gerekebilir. Anten paslanmış veya rüzgar yüzünden hafiften dönmüş olabilir. Sinyal düşüklüğü yüzünden kanal değişikliği yavaşlıyor olabilir. Uydu alıcınız çok özellikli ise, örneğin kayıt özelliği internet özelliği gibi özellikler varsa, bu nedenle donmalar da olabilir. Arka planda başka işlemler yapılıyor olabilir.

5-Altta Hiremco,Mersat gibi uyduların linkini ve fotoğraflarını verdim.Ben bu linklerde ki uyduları ya da buna benzer uyduları tüplü Tv de kullanabilir miyim?Benim TVde sadece Scart girişi var.Bir de çanak anten kablosu için giriş.Başka bir giriş yok.Eğer kullanabiliyorsam tüplü TV'ye nasıl bağlayabilirim?
    Tavsiyem hdmi girişli tv alın. Tüplü tv ile görüntü çok bulanık olur. Sadece hdmi çıkışı olan uydu alıcısını svideo yada scarta dönüştürmeden tüplü tv ye bağlayamazsınız. Çoğu uydu alıcısında hem hdmi hemde svideo çıkışı olur. En iyi görüntü için hdmi tv almanız gerek.

6-Bazı uydu özelliklerinde "Full HD uyumlu" yazıyor.Benim bu uyduları kullanmam için Tv'min Full HD olması mı lazım?Tüplü TV'de kullanabilir miyim?
    Yayın hd ve uydu alıcı hd ise, görüntüyü hd olarak alabilirsin, bu görüntüyü çeviriciyle tüplü tv dede izlersin ama görüntü hd olmaz. berbat bir görüntü ile izlersin. artık çoğu kanallarda yayın hd oldu. tüplü tv den biran önce kurtulman gerekiyor.

7-Son olarak bana tüplü Tv için bir uydu önerir misiniz?Artık ben bu uyduyu değiştirmek istiyorum.Sürekli frekans güncellemekten bıktım.
    uydu alıcının arkasına bakarsın, arkasında scart varsa veya sarı-beyaz-kırmızı çıkışlar varsa, burda sarı video çıkışıdır, beyaz ve kırmızı sağ ve sol ses çıkışlarıdır. bu çıkışların olduğu uydu alıcısını tüplü tv ye bağlayabilirsin.Yalnız görüntü süperken rezil bir görüntü görürsün tüplü tv de. Bu nedenle tekrar tekrar yazıyorum, tüplü tv den kurtulup hdmi girişli tv alın

(Görüntü kalitesi ve kanal geçiş hızları iyi olan scart girişli ya da altta verdiğim modellere benzer bir uydu istiyorum.)

Ben Goldmaster markasının Hector modelini buldum.TKGS özelliği de var ama görüntü kalitesi ve kanal geçiş hızlarını hakkında bir şey yazmıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv ve uydudan anlayan var mı
    geçen yıl açıldı
    Tv de çok az kanal var
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.