Şimdi Ara

Tüp Bebek Şansında Cinsiyet Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüp Bebek Şansında Cinsiyet Seçimi

    Tüp Bebek Şansında Cinsiyet Seçimi
    Günümüzde tıbbi uygulamaların göstermiş olduğu yüksek gelişmelere bağlı olarak çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulaması ile birlikte çocuk sahibi olunması sağlanmaktadır. Gerçekleştirilen tüp bebek çalışmaları kapsamında anne ve babadan alınan örneklerin birleştirilmesiyle elde edilen embriyolarda gerekli incelemeler yapılarak merkezimiz üzerinde cinsiyet seçimi gerçekleştirilebilir. Kız veya erkek bebek sahibi olabilmek için normal yoldan hamile kalan ailelerde tüp bebek işlemi gerçekleştirilerek bu seçimi yapabilmektedirler. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için embriyo döneminde bir takım genetik testlerin yapılması gerekmektedir. Bu testler sayesinde gerçekleştirilen işlemler ile birlikte cinsiyet tercihinin yapılması mümkün olmaktadır.

    Cinsiyet Seçimi Tedavisinde Aşamalar
    Tüp bebek tedavisi için merkezimize başvuran aileler için öncelikle gerekli incelemelerin yapılması ve tüm şartların oluşturulması sonrasında tüp bebek işlemi için yumurta çoğaltma işleminin yapılması ile birlikte ilk aşama başlamaktadır. Bu aşama ile birlikte aynı zamanda cinsiyet seçimi çalışmalarına da başlanabilir. Toplanan yumurtalar geliştikten sonra yapılan genetik incelemeler sayesinde embriyolar içerisinden seçilen isteyen cinsiyetteki embriyolar anne rahmine yerleştirilerek seçim işlemi yapılmaktadır. Bu işlem sonrasında 12 günlük bir bekleme süresi geçirildikten sonra kan üzerinden gebelik testi yapılarak tercihlerin kontrol edilmesi sağlanabilir. Bu seçimin yapılması noktasında tüp bebek tedavisi için merkezimize başvurmuş ailelerde hastalarımızın yaş özellikleri, ne kadar doğurgan bir yapıda oldukları, elde edilen embriyoların kalitesi ve başarı yüzdesi gibi noktalar sonuç üzerinde önemli faktörler arasındadır.

    Cinsiyet Seçimi İşlemi Ne Kadar Başarılı Olabilir?
    Genellikle merkezimiz üzerinde tüp bebek tedavisi sırasında cinsiyet seçimi gerçekleştirmek isteyen hastalarımızda belirlenmiş şartların oluşması ve özellikle de 35 yaş altı olunması sayesinde seçim işlemi %99,9 gibi bir oranla başarılı olabilmektedir. Kullandığımız PGT yöntemleri sayesinde çok yüksek oranda bir başarı sağlayabilmemiz ile birlikte anne rahminde kromozomların XX olarak yerleştirilmesi ile birlikte kız çocuğu ve XY şeklinde yerleştirilmesi ile birlikte erkek çocuğu dünyaya gelmesi sağlanabilmektedir. Bu noktada hastalarımızın sağlamış olduğu sağlık durumuna göre ve yaş durumuna göre embriyoların anne rahminde tutunma göstermesi en önemli faktördür.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.