Şimdi Ara

TÜM BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ İÇİN BİZE ULAŞIN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YA Anı otogaz arkadaşım hani sorunlarımızı çözecektin?sana a possta attık ama cevap yok.benim reno 9 yakıtı 0.2 ytl yi aşağı düşmüyor kafayı kıracam eğer yardım etmezsen
    quote:

Orjinalden alıntı: ANI OTOGAZ

ANI OTOGAZ : aniotogaz_izmir@hotmail.com

aniotogaz@gmail.com

tüm bilmek istedikleriniz için buradayız
    saygılarımızla...
  • sayı cotect adlı kullanıcı buradaki bağlantı sorunlarınızdan kaynaklı sorularınızı cevaplayamadık özür dileriz. vermiş olduğunuz değer normal görünmüyor ayrıca sorununuzla ilgili detaylı bir bilgi yazmamışsınız ayrıntılı bilgi varmemişsiniz. msn adresimizden bize ulaşırsanız size daha net ve dogru bilgi sunabiliriz.saygılarımızla ...ANI OTOGAZ
  • DOSTUM DAHA ÖNCEDE SİZE A POSTA ATMİŞTİM ŞİMDİ TEKRAR ATTIM BENİM MSN AÇIK cotech42@hotmail.com
    quote:

Orjinalden alıntı: ANI OTOGAZ

sayı cotect adlı kullanıcı buradaki bağlantı sorunlarınızdan kaynaklı sorularınızı cevaplayamadık özür dileriz. vermiş olduğunuz değer normal görünmüyor ayrıca sorununuzla ilgili detaylı bir bilgi yazmamışsınız ayrıntılı bilgi varmemişsiniz. msn adresimizden bize ulaşırsanız size daha net ve dogru bilgi sunabiliriz.saygılarımızla ...ANI OTOGAZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: sorumsuzzz

merabalar,
    yaklaşık 1 ay önce 2000 model seat toledo 1.6 signo model aracıma kahvecioglu otogazda lpg taktırdım. lpg taktırdıktan sonra aracın sabahları çalışmasında sorun yaşıyıorum. araba ısınana kadar ayagımı gazdan cekersem devamlı stop ediyor.yani rölantide calışamıyor tabi bu benzindeyken oluyor. arac yeterli sıcaklıga ulasıp gaza geçtiginde hiç bir sorun yok. özellikle sabahları sorun. ama gün içinde çalışırken ilk calısmada hafif bi titreme yapıp sonra topluyo kendini. acaba sorunum ne olabilir. gaz takan yer bogaz kelebeginde sorun oldugunu söylüyor degişmesi lazım dedi. servise gidip bogaz kelebegini actırdım fakat hiç bir sorun olmadıgını gayet düzgün calıstıgını söylüyorlar. yardımcı olursanız sevinirim.
    saygılar...

Aracın ayarsız!..
    Montajdan hemen sonra yapmaları gereken hassas ayar yapılmadan gönderildiğin ve bu ayarsız şekilde çok km. yaptığın için bu sorun başına geliyor.
    İlk başlarda (montajdan hemen sonra) aracın LPG'de iken (benzine göre daha) zengin çalışıyor. Zengin çalışma motorda bir sorun olduğu için ve sen uzunca bir süre lpg ile dolaşıp aracın ilk başlarda sürekli zengin çalıştırdığın için aracının ECU'su enjektör sürelerini kısarak aracını normal çalışır vaziyete kendiliğinden ayarlıyor. Uzun bir süre boyunca bu durum bu şekilde gittiğinden, yani zengin çalışma, enjektör süreleri kısaltılarak çözüldüğünden aracının ECU'su bu kısık enjektör sürelerini, aracının yeni çalışma biçimi olarak belleğine kaydediyor.
    Ancak sabahları çok kısa süreyle aracını benzinde çalıştırmak durumundasın. işte bu durumda çok kısılmış olan enjektör süreleri aracına ihtiyacından daha az benzin gitmesine neden oluyor. yani benzindeyken bu kısık enj. süreleri aracının fakir kalmasına ve dolayısıyla tekleyip gaz yememesine neden oluyor. Aslında aracın ECU'su bu durumu gerisin geriye düzeltebilir, ama sabahları çok az bir süreyle benzinde çalıştığı ve hemen gaza geçip artık uzun süre gazda çalıştığı için (yani orjinalinde hatalı ama ECU tarafından düzeltilmiş çalışma rejimine geçtiği için) geriye düzeltme hiçbir zaman gerçekleşemiyor. Bir başka deyişle sorunlu olan benzin fazını hemen bitirip artık sorunsuz olan gaz fazına geçtiği için artık eski düzgün haline dönmüyor.
    Montajdan hemen sonra motorun benzindeki çalışma parametreleriyle gazdaki çalışma parametreleri birbirine eşitlenecek biçimde bilgisayar üzerinden hassas ayar yapılsaydı bu sorun başınıza gelmezdi.

çözüm: aracınızı yaklaşık 1000-1200km kadar gaza hiç geçmeden sadece benzinle kullanın. Bu süre içinde sabahları çalışma sorununun yavaş yavaş kendiliğinden düzeldiğini göreceksiniz (ECU gerisin geriye düzeltme işlemi yapacaktır). düzeldikten sonra aracı hiç gaza geçirmeden doğruca montaj yaptırdığınız yere gidip aracınıza hassas ayar yapmalarını isteyeceksiniz. bu ayarlamayı yaparken aracınızın benzindeki motor parametrelerini kaydedip gazdaki çalışmasını da aynı parametreler elde edilecek şekilde düzenleyip ayarlayacaklar. Yani motorunuz gazda çalışırken benzindekinden daha zengin veya daha fakir kalmayacak; birbirine tam eşit olacak.

Eğer benzinle yeterince uzun gezdiğiniz halde sorunununz bir türlü düzelmiyorsa o zaman aracınızda başka bir problem olabilir. (tesadüf bu, olur mu, olur!) bu durumda aracınızın yetkili bir servisine uğrayıp önce aracınızın benzinde düzgün çalışır hale gelmesini sağlayacaksınız. Ama bu çok düşük ihtimalli bir tesadüf olur.

Aracınızın 1000-1200km kadar benzinde gezdikten sonra düzelip düzelmediğini görmeden sakın parça değişimine falan gitmeyin, deneme yanılma yapmayın, aracınızın orasını burasını elletmeyin, bir ton gereksiz masrafa kalkışmayın.

Şimdiden geçmiş olsun!

• cevabınızı mailinize yolladık saygılarımızla...
  • 7 yıldır,paliato kullanmaktayım. bu markadan memnunum,sorunsuz ve kaliteli,ne varki herşeyin bir miyadı var,artık sorun var.
    şimdi aynı anda gaz ile benzini içeri çekme sorununun nedenini beyine bağladılar ki,bu bana mantıksız geldi.
    paliato markasının da artık ithal edilmediğini dediler.
    bu markanın parçaları bulunamazmı.? bulunamazsa başka markanın parçaları: mikser,beyin vs uyum sorunu yaşanabilirmi..?
    ha bu arada aracın markası tempra.
    yanıtlar için,şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzche -- 11 Ocak 2007; 21:46:57 >
  • Sayın ANIOTOGAZ yetkilileri,
    Diğer arkadaşlar gibi hem mail ile ve burada soru sormama rağmen cevap yok. Cevap yazmayacaksanız neden böyle bir forum açtınız. Topu topu kaç soru var 1 sayfada cevaplayamayacaksanız forumu kapatın insanlar boşuna beklemesin.
    Teşekkürler.
  • biz sizin sorununuzu yanıtladık fakat bir kaç gündür yaşadığımız bağlantı sorunundn kaynaklı olabilir ulaşamamız daha detaylı görüşebilmemiz için aşagıdaki adresten bize ulaşırsanız daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz..saygılarımızla..ANI OYOGAZ
  • HANGİ ŞEHİRDE OLDUĞUNUZU BELİRTİRSENİZ SİZİ BULUNDUĞUNUZ YERDE BİR SERVİSE YÖNLENDİREBİLİRİZ...
  • Forumu kirletmek istemiyorum ama aşağıdaki adres ?? mailinize ulaştım hem mailde hem forumda cevap yok nasıl cevapladınız anlayamadım.
    Teşekkürler.
  • tekrar size cevap yazıyorum sayın ditzel tank dışındaki herşeyin değişmesi gerekmektedir.manuel enjeksiyonlu(tek nokta)parçalarını sıralı sistemde kullanamazsınızyerli yada yabanc marka tercihinizde de fiyatlar değişmektedir.saygılarımızla ..ANI OTOGAZ
  • sayın ditzel tüm iletişim adreslerimiz açık bize ulaşmanızda herhangi bir engel yoktur..msn adresinize eklerseniz görüşebiliriZ.ayrıca bulunduğunuz şehride belirtirseniz sizi yönlendirebiliriz.saygılarımızla ANI OTOGAZ
  • 2006 grande punto 1.4 fire değiken zamanlımı neymiş motoru var bu araca lpg takan oldumu yada taktıranı goren oldumu forumda arakdaslar gazı yuzde 10 fazla yakar dediler uzun yolda problem olmuyacak ama sehiriçinde cok fazla bi fark olmuyacak gibi geliyor bana
    sehiriçinde 8 litre benzin sehir dısnda 5.4 litere yakıyo bunun yuzde onunu alınca sehiriçi fazla olmuyomu
  • benim 1990 model 316i bmw aracım var eski sistem lpg taktırmak istiyorum hangi marka daha uygundur ve fiyatı nedir
  • sayın kucukaksoy bu konuda iletişimimiz için msn adresimizden bize ulaşabilirsiniz..saygılarımızla ANI OTOGAZ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANI OTOGAZ -- 15 Ocak 2007; 15:33:19 >
  • sorunlarınız içn bize tüm adreslerimizden ulaşabilirsiniz saygılarımızla..ANI OTOGAZ
  • 2000 model Ford fiesta 1.25i için hangi tip sistemi kullanmam gerekir??
  • msn adresinizi bize yollarsanız size önerilerimizi sunabiliriz..saygılarımızla..ANI OTOGAZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANI OTOGAZ -- 17 Ocak 2007; 10:35:27 >
  • cevabınızı mailinize attım saygılarımızla...ANI OTOGAZ
  • teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.