Şimdi Ara

Tüm bankaların güncel mevduat faiz oranları (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.810
Cevap
161
Favori
396.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eray026

quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

bu enpara da iyice oranları düşürmeye başladı. Yapı Kredi Bankası bile nuvo ile 12.60 verirken enpara hala 12.40 veriyor.

Nuvoda 1 gün valorlu. O zaman 12.60 altına 12.2 ye düşer. 32 gün üzerinden yatirdigimizda 32 gün üzerinden hesaplanır, fakat para 33 gün kalır, yani para 1 gün boşta kalır.

Daha yüksek veriyor görüntüsü gösteriyor ama gerçekte vermiyor dostum...

Yaptığım hesaba (*) göre nuvo'ya göre yaklaşık 16 tl Enpara daha yüksek veriyor.

*100bin tl ve 34 gün için oluşan farktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• systemexp kullanıcısına yanıt
    finans sektöründe öyle şeyler olamaz. bankadan faiz alırken yasal hesaplama yöntemi neyse ona göre hesaplanır ki hesap aşağıdaki şekilde yapılır. internet sitesinde hesaplama yaparken bir tanesi hafta sonuna denk gelmiştir 32 gün yerine 34 günden hesaplamıştır, diğeri hafta sonu değil diye varsaymış 32 günden hesaplamıştır veya artık yıl için 366 günü hesaba katmamıştır veya internet sitesindeki hesaplama makinesi hatalı çalışıyordur.

net getiri = ana para * faiz oranı / 100 * vade süresi / (365 veya artık yıllarda 366) * vergi (0.85)

100.000 lira için
    enpara 32 gün 921.5 lira
    nuvo 32 gün 936.4 lira
    nuvo 34 gün 994.9 lira
    net faiz getirir

Başka bir hesap yapalım. Diyelim ki nuvo'da valor attı. 33 gün yatırdık ama valorden dolayı 32 günlük faiz aldık. Buna karşın enpara'dan da 33 günlük faiz alalım. Bu şartlarda

enpara 33 gün 950.3 lira
    nuvo 32 gün 936.4 lira (1 gün valorden kaybettiği için nuvo'nun 14 lira eksik getirisi oldu)

Ama diğer aylar valor atmaz. Valor sadece ilk hesap açışta atar. Diğer aylar aynı sürede 32 günde 15 lira civarında nuvo'nun getirisi daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 20 Şubat 2016; 11:41:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

finans sektöründe öyle şeyler olamaz. bankadan faiz alırken yasal hesaplama yöntemi neyse ona göre hesaplanır ki hesap aşağıdaki şekilde yapılır. internet sitesinde hesaplama yaparken bir tanesi hafta sonuna denk gelmiştir 32 gün yerine 34 günden hesaplamıştır, diğeri hafta sonu değil diye varsaymış 32 günden hesaplamıştır veya artık yıl için 366 günü hesaba katmamıştır veya internet sitesindeki hesaplama makinesi hatalı çalışıyordur.

net getiri = ana para * faiz oranı / 100 * vade süresi / (365 veya artık yıllarda 366) * vergi (0.85)

100.000 lira için
    enpara 32 gün 921.5 lira
    nuvo 32 gün 936.4 lira
    nuvo 34 gün 994.9 lira
    net faiz getirir

Başka bir hesap yapalım. Diyelim ki nuvo'da valor attı. 33 gün yatırdık ama valorden dolayı 32 günlük faiz aldık. Buna karşın enpara'dan da 33 günlük faiz alalım. Bu şartlarda

enpara 33 gün 950.3 lira
    nuvo 32 gün 936.4 lira (1 gün valorden kaybettiği için nuvo'nun 14 lira eksik getirisi oldu)

Ama diğer aylar valor atmaz. Valor sadece ilk hesap açışta atar. Diğer aylar aynı sürede 32 günde 15 lira civarında nuvo'nun getirisi daha fazla.

Nuvo da vade sonu para çekip yatirdigimizda valor tekrar 1 gün atiyormu? Mutlu paramda (abank) valor atıyor. Hesaba dokunmmazsaniz otomatik temditte 1 gün valor atmiyor.

• eray026 kullanıcısına yanıt
    hiç dokunmazsan atmaz ama para ekle, çıkart yaparsan valor atabilir.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Tamam da bende aynı şeyi söyledim zaten, birde sen Enpara hesabını
    yaparken 365 gün, nuvoyu ise 366 gün hesaplanacaktır çünkü onlar öyle hesaplıyor ve geçmişe dönük iade bile yapıldı bana geçen hafta. 👍

Ayrıca nuvo en az 34 gün
    minimum vade var yani onu 33 gün
    (valörden dolayı -1 gün) Enparayı ise 34 gün olarak hesaplanacak.

Bu örnekte aynı vade gününe göre
    inceleme yapıyoruz, bu hesaba göre
    yeniden kontrolü yapabilirsin.

Buna göre:
    Nuvo :965,91tl
    Enpara:981,58tl

Fark: +15,67 tl Enpara fazla verir.
    (Yaklaşık 16 tl demiştim.)

Ayrıca bu farkı sıfırlamak için
    en az 2 ay yatırmak gerekir,3.vade sonu ise nuvo daha fazla vermeye başlar ama eğer o kadar bekleyebilirsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi systemexp -- 20 Şubat 2016; 19:14:21 >
  • systemexp kullanıcısına yanıt
    bu bankaları mahalle bakkalıyla karıştırdın herhalde. bir banka 365 güne göre diğer banka 366 güne göre hesap yapabilir mi? Bu yıl artık yıl olduğuna göre tüm bankalar 366 güne hesap yapmak zorunda. ayrıca enpara'nın internet sitesindeki hesap makinesi de 366 güne hesaplıyor. bir daha hesap yap istersen.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Ben en son Ocak'ta Enparada idim sonra başka bankaya geçtim ama oradayken yapılan hesaplama 365 gün idi hatta sms bile atıldı, ha bu sene için Müşteri memnuniyeti için
    365 gün hesaplamaya devam eder mi
    sormak gerekir tabi..

Degerli musterimiz, 2016 yilinin 366 gun olmasi sebebiyle, 2015'te acilan/yenilenen ve vadesi 2016'da dolan vadeli hesaplar icin kazanilan faiz gelirleri, bu hesaplarin acilisi/yenilenmesi sirasinda size bildirdigimiz tutarlardan farkli gerceklesti. Vade gununde hesaplara yansiyan tutarlar finansal acidan dogru olan tutarlardi, ancak basta size hatali bilgi verdigimiz icin aradaki fark olan toplam xxxxx TL'yi bugun Vadesiz TL hesabiniza yansittik. Bilgilerinize sunariz.

Eğer 366 gün bile olsa sonuçta yukarı da yazdığım gibi Enpara
    kısa vadede nuvo dan 14 tl önde
    Bu da tercih meselesi...

• En iyisi odeabank arkadaşlar 32 gün parayi baglamadan oksijen hesapta günlük %13 faiz getiriyor ewet günlük aylık değil sadece paranın 2000 tl si oksijenden kalıyor

diyelim 100000 yatirdiniz 2000 oksijende kalıyor 98000 tl ye günlük %13 faiz uyguluyor buda
    günlük 29.67
    32 günlük 949 tl yapıyor
    100 k ya kadar bu şekilde

Para lazım oldumu vadeyi beklemekte yok en iyisi piyasada bu
    3 aylık para kesme olayida yok konusursaniz eğer

• serkanTEAC S kullanıcısına yanıt
    100k yatırda kaç veriyor gör
    50k sınır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizce şuan paramızı hangi bankaya vadeli mevduat olarak yatırmalıyız? faiz oranı şube sayısı atm vs bakımından düşününce.
  • batukaan801 B kullanıcısına yanıt
    Şuan için internet bankacılığı üzerinden en iyi getiriyi Enpara(Finansbank) veriyor,
    tabiki siz karar verin.
    Ayrıca Finansbank bankamatikleri oldukça yaygın kriterlerinize uygun.Tavsiye ederim... 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi systemexp -- 21 Şubat 2016; 21:57:15 >
  • serkanTEAC S kullanıcısına yanıt
    Bu ürüne başvuru yaptım 45 günde
    hiçbir şey yapamadılar, arayıp iptal ettim, 14 verse neye yarar dostum...

• quote:

Orijinalden alıntı: systemexp

Şuan için internet bankacılığı üzerinden en iyi getiriyi Enpara(Finansbank) veriyor,
    tabiki siz karar verin.
    Ayrıca Finansbank bankamatikleri oldukça yaygın kriterlerinize uygun.Tavsiye ederim... 👍

öyle ama finansbank'ın yunan kökenli oluşu katara satışı beni tedirgin etmiyor değil doğrusu? Teb' ne dersiniz?
  • batukaan801 B kullanıcısına yanıt
    Ama finansın yunan kısmı ile artık hiçbir ilgisi kalmadı.

Tabiki tebde olur ama orada
    12,25 oran var, sizin için (0,15)
    fark önemli değilse tercih sizin.👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi systemexp -- 22 Şubat 2016; 0:08:04 >
  • güncel faiz oranlarını gösteren tablo site gibi birşey var mı? şuan için en yüksek faiz oranı hangisinde?
  • https://www.enuygun.com/mevduat/karsilastir/10000-tl-32-gunde-ne-kadar-faiz-getirir/

Galiba böyle bir site istedin.

@batukaan801

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi systemexp -- 22 Şubat 2016; 22:50:50 >
  • Bugün vade dönüşüydü,çinli ıcbc bank yeni müşteri kazanımı kampanyasıyla 13,75 oranla 45 günlük bağladım.
  • dede06 kullanıcısına yanıt
    İyi oran almışsınız,hayırlı olsun.👍
    Ben daha yeni duydum bu ismi forumda bu bankada çalışan arkadaş
    duyurmuştu.

• DCD hakkında bilgisi olan var mı? Özellikle minimum işlem miktarı hakkında?
  • bu icbc dışında en iyi faiz nuvo da sanırım şuanda?
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.