Şimdi Ara

Tüccar olmak isteyenlere Taktikler & Öneriler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
133
Cevap
0
Favori
27.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anlattıkları cok yararlı onemli konular ama insanı traderlıktan sogutuyor. gozunu korkutuyor insanın!
  • sen neymıssın bea ..... Aferinn CoK beyendım ısıme yarıcak pc ye atam yazıları
    Thank you
  • saoL
  • Güzel çalışma
  • beyler beni başıma geldi arkadaşla taşıyıcılık yapıyoduk bizim gibi carı olan thifler den biri yukardan fier bol yağdırdı bu taktik berbat bir taktik o fier bol ile sizde ölüyorsunuz atınız veya devenizde
    süper bir skill fier bol ama yüksek lvl :(
  • altın kural 3: eger herkes durust oynayacak olsaydı hırsızlıgı oyuna nıe eklerlerdı ? oyunun bı zevkıde orda arkadasım bence yanlıs bı dusunce
  • sen iibi tüccarsın galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeXy_DeViL

altın kural 3: eger herkes durust oynayacak olsaydı hırsızlıgı oyuna nıe eklerlerdı ? oyunun bı zevkıde orda arkadasım bence yanlıs bı dusunce

Daha geçen gün downhag dan jangana geliyordum, haritada yukarıdan 3. köprüden geçecektim. köprüye yanaştım anında yanımda ikitane hunter bitti birden bi tedirginlik kapladı beni , 1 saniye geçmedi iki hunterda birden "thief" dedi, 2 metre ilerledim köprünün diğer tarafında bir tane beyaz at gördüm yanındada siyah bir adam(menzilde beşiktaş, uğraş da uğraş), bi baktım tHeJaniSSary lerden biri gelmiş jangandan çıkan lvl 20 lerin 1 yıldızlı kervanlarına musallat olmuş al buyur işte, ya kardeşim AYIP AYIP, nedir bu böyle oyundaki bütün level 20 ler lvl70 adamların kölesimidir? lvl20 olanların oyunu oynamaya hakkı yok mudur? Bu adam AÇIK VE NET BİRŞEKİLDE diğer insanların HAKKINA tecavüz ediyor, bu adamın yaptığı etik kurallarına aykırı, ama adam bunu düşünmüyor, tek düşündüğü cebini doldurmak, başkalarıda bu oyunu oynuyor, biraz saygı biraz hoşgörü bu oyunu oynayan tek kişi ben değilim, o gariban lvl 20 nin de hakkı var diye düşünmüyor adam, adam kişiliksiz, kalitesiz, tek düşündüğü şey kendisi, adam ROL değil bencillik yapıyor, şu an itibariyle bencil adamların seçebileceği tek bir meslek var oda hırsızlık, dolayısıyla oyunun kalitesiz adamlarının hepsi gidip bu tür hiç hoş olmayan şekilde hırsızlık yapıyor ve bu thieflik mesleğininde içine ediyor, adam gibi thieflik yapanlarıda zan altına düşürüyorlar, malesefki sunucular bu adamlarla dolu olduğu için bende böyle diyorum.

Ha peki hırsızların hepsi böylemi, tabiki değil ben bazen görüyorum, downhagın batı kapısında bekliyor adam kervan gelirken huntera yaklaşıyor, "sizin leveliniz ne adamlarınızınki ne kaç yıldız götürüyorsunuz" diye soruyor, baktı kervanı götürenler düşük levelli adamlar, "devam edin bu kervanı soymak bana yakışmaz diyor", keşke hepsi böyle olsa, ama nerdeeee...

Bence bu anlattıklarımı senden başka herkes biliyor, bir tek sen anlamadığına(yada anlamak istemediğine) göre "doğru dürüst hırsızlardan" birine benziyorsun, benim merak ettiğim şey o kadar yazı yazdık, bir tek orayamı takıldın, ne bileyim adam oturmuş yazmış helal olsun der bari, herneyse oda senin tercihin, zaten ben bu yazıyı birilerinden alkış toplamak için yazmadım, acemi arkadaşlara faydası olur diye yazdım, sunucularda acemilere bunları anlatmaktan dilimde tüy bitti zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: tembeler

ha bide trade yaparken sizin yüzünüzde yatan quest çi elemanları mutlaka resleyin elemanlar heves edip sizin theflere dalınca telef oluyorlar bırakıp gitmeyin sakın.

unutmayın herkes traderliğe özensinki işimiz kolayolsun

kardeş ek taktiklerde çok iyi ama dikkat ettiğim questçilere duyduğun saygı bu benim için önemli çünkü ne zaman thief görsem lvl i kaç fark etmez hemen dalıyorum .Ayrıca aldığım bi tşk yada thx bana yetiyor .Ara sıra yatıyorum tabi ama yoldan geçenler kaldırıyor sağ olsun.
    neden thieflere normal vatandaş dalar ? çok basit deveyi indirirse hırsız bize de saldırıyor hele bunlar gurupsa quest i unutun kim varsa yere düşüyor.
    yerde yatan lvl i az birisini görürseniz 3-5 sn harcayın ona yardım etmeniz işinize yarar sizi takip eder hırsız gelince haber verir. ben öle yapıyordum .

• quote:

Orjinalden alıntı: yamyam_şerif

Amacınız
    Tüccar olarak sizin amacınız belli, bir şehirden belirli bir miktar malı alıp diğer bir şehre deve yada at kullanrak gitmek ve orada mallarınız yüksek fiyattan satarak para kazanmak. Bende daha yaprağımla dolaşırken etraftaki kervanlara bakıp heves ediyordum, "bi lvl 20 olayım direk koşacam trade shop a alacam bi deve tıngır mıngır gidecem hem 1 yıldızlı olunca hırsızlarda saldıramıyomuş" diyordum kendi kendime tabi beni bekleyen zorluklardan habersizdim.

Bu arada ammada yazmışız ya.

gerçekten çok yazmışsın onun için sildim fazla yer tutmasın.
    diyeceğim eline sağlık ,parmaklarına sağlık ,gözüne sağlık bu kadar uzun yazmanın tek dezavantajı gözlerimin yorulması :D yeni başlıyanlar için çok iyi taktikler hırsızlarında yararlanabileceği güzel bir kaynak olmuş.ama hırsızların şansı herzaman az çevredekiler rahat bırakmaz zaten. mesela ben :)
    Her satırını dikkatle okudum işime çok yarıyacağını biliyorum. trader en iyisi.
    saygı ve selametle....

• tşkler çok ii olmuş.saolsın.
  • 7 ci maddeyi 2 ay once soleseydi şimdi cok guzel bi hayatım olurdu.
  • gercekten cok guzel bir konu. bu arada ilerde NPC hunter ların gelicegi sadece bir soylenti mi gercek mi ?
  • hırsızlara neden bu kadar yükleniyorsunuz ya, bence oyuna en zevk katan işlerden biri, tek yıldız kervanı soymak da bir emek, alt tarafı 30-40k zararınız oluyor, 40-50 olmadan hırsızlık yapılmıyorsa, sizde lvl 20 de kervan yapmaya kalkışmayın..
  • Sağol dostum güzel bilgiler iyi taktikler valla emeğine sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASTRAnjoy

hırsızlara neden bu kadar yükleniyorsunuz ya, bence oyuna en zevk katan işlerden biri, tek yıldız kervanı soymak da bir emek, alt tarafı 30-40k zararınız oluyor, 40-50 olmadan hırsızlık yapılmıyorsa, sizde lvl 20 de kervan yapmaya kalkışmayın..

katılıorum en zevkli iş 1* soymak o anda duyduğun zevk müthiş
  • Ben de yakın zamandaki bir anımı anlatayım bu konunun üstüne.

Geçen (2 gün falan oluyor), oyunda lag başladı birden, bende kurtu kasmakla meşgul olduğumdan lagdan dolayı çok yavaş hareket etmeye başladım. Yanımda bi tane de 52 bow vardı dedim bunu alayım dandik yaratıklara gideyim bari tıklar tıklar hedef değiştirip kurtu kasarım. (Normalde Glaveyim)

Neyse, penonlardan çıktım, Hotan ferrynin orayı geçtim 3-4 atışta indirdiğim ismini şimdi unuttum arılar var ya ferrybotların orda oralarda arılara saydırıp duruyorum

Nese baktım fazla yüksek level olmayan 4 tane trader geçiyor yanımdan. İkisi önde ikisi arkada, dedim bunlara biraz eşlik edeyim nasılsa lagdan dandik yaratık kesiyorum bunların yolundakileri de okla biçerim dedim ve takıldım peşlerine. Lag oluyor ama elimde ok olduğundan dolayı biraz gecikmeli de olsa etrafı temizleyerek yol açıyorum.

Herneyse biraz ilerledim baktım biraz ilerde yine traderler varmış ama sanırım 1 yıldızdan yüksek olan bir iki deve de varmış aralarında 64+ bir Thief bunları biçti.

Biçilenlerden birisini başka birisi kaldırdı, Thief o esnada malları toplarken ben de adama özelden "Run Run" diye yazıyorum (adam yabancıydı) ama adam leveline bakmadan gitti thife saldırdı ki sinek gibi vurduğunu görünce kaçmaya başladı. Herneyse Thief devesinden indi bunu kovalamaya başladı. Ben de ikisinden de hızlı koştuğumdan ikisinin arasında bir yerde koşarak, kaçan tradere "Run run" diyorum bi yandan da Thiefin durumuna bakarak hala takip edip etmediğini kontrol ediyorum, bir süre sonra Thief bıraktı kovalamayı adama thiefin durduğunu söyledim o da biraz ilerde durdu. Adam benden yardım istedi ama malzemesi için 58 Lvl olduğumdan dolayı 64+ bir adama saldırmanın mantıklı bir şey olmadığını bildiğimden "Sorry, high lvl thief demekle yetinebildim"

Ama olay bu aşamadan sonra başlıyor. Ortada iki tane 1 yıldız düşük level Trader kaldı, onlarda belli bir levele kadar monsterlerin kendilerini görmesini engelleyen alandan yapıp içine geçtiler Thief'in NPC Thief'lerinin onları görmeyeceğini umarak ama Thief'in NPC'lerinin çok yüksek level olacağını ve o alanın bir işe yaramayacağını hesap edemediler sanırım.

Bu esnada Thief ilk çıkardığı deveyi yokedip, FireOx çıkardı ve malzemeleri ona yükledi. Sonra geldi bu iki bekleyen Traderin alanının içine girdi. Ben de düşük levelken benzer bir tuzağa düştüğümden dolayı direk açığa.

"All Traders, Run, Don't stop"

yazmamla birlikte Thiefin 2 tane NPC Thiefi belirdi. Ve çıkmalarıyla birlikte Traderlerden birisi devesiyle birlike rahmetli oldu.

Bende lag çok olduğundan dolayı anında müdehale edemedim (Hunter giysim olmadığından Thief bana bişi yapamıyordu) NPC Thieflerden birini tıklamamla birlikte saldırı skillerini sıraladım (tabi bu esnada bowu bırakıp Glavemi hazırlamıştım )

Yalnız, benim adam lagdan dolayı saldırıyı anladığında harekete geçti ve o esnada yukarı baktığımda NPC'lerin bana da kırmızı olduklarını gördüm ki bu Thiefin 64+ nın biraz daya yükseği olduğunu belli ediyordu.

Lagdan yatmamak için dua ederekten giriştim, o esnada diğer Trader de kaçmak yerine daldı fakat ben güçlü damageler vurduğumdan NPC bana girişti ve trader kurtuldu.

Diğer NPC de Traderin diğerinin devesi öldüğü için Thiefin Öküzüne dalınca Thief kendi temizledi.

Nese ilk round bittikten sonra ben açığa Tradere koş diye başırmaya devam ettim. Fakat eleman hala olayı anlamadığı için fazla hızlı hareket etmedi fakat sonradan NPC leri tarif ettiğimde anladı ve koşmaya başladı devesiylen birlikte.

Yalnız bu esnada adam biraz uzaklaşmışken İki NPC okçu daha belirdi, Bende lag fazlalığı olduğundan biraz geç farkettim, ben farkettiğimnde Trader dönmüş devesine ok atan Thieflere yönelmişti ki bu esnada kurtarmanın tek yolunun Berserker moda geçmek olduğunu düşürerek, Berserkere geçtim ve NPC'leri yine temizledim.

Adam devesiylen birlikte kurtulmuş oldu, thief de içinden amma küfretmiştir bana

Bir süre kurtulan Traderin yanında gittim ve yolun kolaylaştığı bir noktada adama şans dilereyek geri döneceğimi söyledim. Adam teşekkür edip yoluna devam ederken bu sefer de karşı yöndern gelen bir trader yardım istedi Döndük başa

Adam hotana gideceğini söyledi, ben de ferr'e kadar eşlik edebileceğimi yolda 64+ thief olduğunu söyledim çat pat ingilizceyle, yola çıktık az bir süre gittikten sonra adam durdu.

Eğey bir süre bekledi, bu esnada etrafta deveye musallat olan yaratıkları falan temizlerken adama niye yürümüyorsun falan diyordum ki adam disconnect olmuş gitti. Devesi ve kendisi sağlam kaldığı için tekrar girdiğinde yola devam edeceğini düşünerekden ben de olay mahallinden ayrıldım.

----THE END---

Biraz uzun oldu sanırım ama burda 64+ bir thiefin yaptığı işleri anlatmanın yolu da buydu. Gidip kendi akranlarıyla uğraşacağı halde yoldan geçen 1 lvl traderlerin malzemelerine göz dikmeyi uygun görüyordu.

Olay boyunca ne ben thiefe bişi söyledim ne o bana söyledi. Sonuçta o da bildiğinden dolayı yaptığı şeyin insanlığa sığmayan bir şey olduğunu benim onlara yardım etmem konusunda en ufak bir şey sölemedi.

Mesela bizim de başımıza böyle bir şey gelmişti zamanında

20-40 arası guildcek 8 kişi hotandan yola çıktık bi kere epey oldu ama. 15 kadar Thief tepelerden etrafımıza doluştu. Bizimle birlikte gelen fakat bizden olmayan biraz yüksek 2 lvl taşıyan bir arkadaşı temizledikten sonra bizim kervanın arasına doluştular ve 2 tane deveyi de araya soktular. O zamanlar fire ox neyim yok

Biz durumu biraz geç de olsa uyandık ve yüksek levelli arkadaşlar arkada kalarak öndekilere hiç durmadan gitmelerini söylerken ortaya çıkan npc thiefleri oyalamaya çalıştık. Fakat çıkan npc lerin levelleri bize göre çok yüksekti ve teker teker yıkılmaya başladık.

En arkalarda durduğumdan 4 NPC nin arasında kaldım ve ben de öldüm. O esnada millete develerini bırakıp hızla uzaklaşmalarını söylemeye başladık.

Sonuç, hotana sadece 20 level olan 1 kişi devesiyle birlikte ulaşabilmişti. O da 30 altının devesinden inmemesini daha önce söylediğimizden dolayı hiç durmadan gitmesinden kaynaklanmış, allahtan çoğu kişinin yaptığı gibi durup bize yardım etmeye çalışmadı

Ben de ortalıkta mallar varken yerde biraz yatarken Uniondan yardım istedim, yüksek levelleriler olay mahaline damlamaya başladı. Epey bir çarpışma oldu Ölen tekrar olay mahalline dönüyordu ama çaldırdığımız malzemenin bir kısmını kurtarmıştık

İşin komik tarafı, ben de dirilip olay mahaline geri koşarkene bizimkilerden biriyle yarı yolda karşılaştım, koşuyordu ve arkadaşından yüksek level bir thief yarı yola kadar kovalamış. Beni görünce durdu ve DiKMeN kes şunu dedi ama benim o esnada Trader kıyafetimi çıkarmmış olmam nedeniylen bişi yapamadım ve sağ kalanlardan birisi de o esnada öldü.

Adamlar malzemeyi aldıkları yetmiyormuş gibi bir de utanmadan düşük levelli adamı o kadar yolu koşarak öldürmeye çalışıyordu.

Hesaplayın artık, Thief bizim elemana tek vurdu

---The End --

sandığımda Thief kıyafetim durur, ama şimdiye kadar hiç giymedim, hatta Thief towna bile gitmişliğim yoktur. Malzemeyi bile oraya giden birine aldırmıştım. Belki ilerde bi şekilde lazım olur diye

Offf amma yazdım, yeter bu kadar biraz da eve gidip oyun oynayam artıkın

• Süper anlatım
  • ellerine saglık dikmen baya hoş anılar. evet beyler yok mu boyle anılar. guzel anıları olan varsa yazsında okuyalım
  • Sevgili Silkroad Oyuncuları
    Ben bu forumu uzun zamandır takip ediodum. Sonunda kayıt olmaya karar verdim.Herneyse hazır anılar anlatılıoken ben de bir anımı anlatmak istiyorum.
    Ben ve diğer 2 arkadaşımın Jangan-Hotan arası trade yapma hayalleri daha oyuna başladıımızdan beri içimizdeydi. LVL 35 olduğumuzda bunu gerçekleştirmek için planlar yaptık. 2 kişi kervan alıcak biri de hunter olucaktı. neyse biz malları alıp yola çıktık. tahmin edeceiniz gibi Jangan ferryye gelene kadar herşey güseldi. Zaten en güvenli yol strongholdun arkasından geçen uzun yol olduundan ordan gittik
    Peşimize birsürü thief takıldı ama hepsini atlattık. fakat downhang ferry lere geldiğimizdebizi bir sürpriz bekliodu. Bu da tabiki beyaz atıyla kafamız da biten thief oldu . konvoyundan çıkan thiefler o kadar kırmızıydı ki ekranda gözümüzü alıodu. Neyseki arkadaşımın yıldırım serisindeki hızlı koşmanın 2. skill i vardı. Hemen taktik olayına girdik. arkadaş kervana gelen NPC thiefe vurup ışınlanma büyüsüyle(doğru ismi bulamadım) kaçıyordu NPC thiefi atlatıp geri geliodu. biz de rotayı hotan tarafına diil ravine içinden donwhanga çevirdik. Şerefsiz herif bide utanmadan ''Wrong way??'' (Yanlış yöne gidionus lan hotana gidicektinis ben de sizi yicektim) edalarıyla bizi takip etmeye devam etti. bizim artık dayanıcak gücümüs kalmamıştı.
    Sonra çoq şükür hangi akla hizmet yapmışsa bi trader downhang PvP kapısından 2 yıldızlı kervan kaldırmış.Bu sayede herif ona girişti herifi gösümüsün önünde yatırdı. Malları aldı ama unuttuğumus bişey vardı adamın NPC thiefleri artık mosmor çıkcaktı.Neyse biz hızlandık ve adam kapı önüne kadar gelmeye cesaret edemedi. biz downhangda mola verdik. Sonra tekrar yola çıktık. Yeowa ları red scorpionları geçip ferry ye geldik. Ama karşıya geçtiğimizde Maong ların saldırısına uğradık. Gerçi bunları hep planladıımızdan hiç inmeyip sürekli deveye pot bastık.. Hunter ark yıldırım serisinden olduuğun maongları çekip onlardan kurtuluodu. Böylece Hotana gelmeyi başardık. Malları 3 katına kadar satıp iyi kar elde ettik. Hunter arkadaşımız ShaGuar_ a ve sadık master ımıs jeaN Darc a teşekkürler

http://img439.imageshack.us/my.php?image=sro20060614142654794fj.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Jackal -- 30 Haziran 2006; 10:13:08 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.