Şimdi Ara

Tübitak 20.Olimpiyat Yarışmaları C program dili 0'dan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün itibari ile başvurular sona erdi.Bu saatten sonra görüp başvuran olmaz diye konuyu artık açmanın zamanı geldi.

kısaca bahsetmek istiyorum. 5 bölüm var matematik kimya biyoloji fizik ve biligsayar ben ve 5 arkadaşım bilgisayar bölümünden girdik.50 soru sorulacak.bunların 30 u matematik soruları 20 si ise bilgisayar soruları .bilgisayar soruları sadece c program dilinden sorulacak.matematik soruları ise kombinasyon permütasyon gellikle zeka soruları ben size soruların linkini vereyim merak eden indirip bakabilirişte burada sorular matematik te full yapmayı düşünüyorum ve yaparım büyük ihtimalle.Şunu söyliyim her 10 arkadaşımdan 7 si 8 i çok zeki olduğumu söylüyor.aman nazar değmesinde. şu ana kadar bu yarışmaları kazananlar hep özel liseler fen liseleri kolejler falan . ben normal anadolu lisesinden kazanarak bir ilk olmak istiyorum.kararımı verdim . azim var kararlılık var istek var hırs var aradığınız kısaca bu iş için lazım olan herşey var.Şunu istiyorum sizlerden .biz şuan bize rehber olan hocamızın verdiği 5 sayfalık not ile c ye giriş yaptık. hoca tabanı öğrenmeden başladık diyo ne demek istediğini anlamadım.derste oradan çalışıyoruz biz arkadaşlarla ekstradan şu linkteki herşeyi çıkartıp çalışmayı düşünüyoruz.ama daha hiç başlamadık. sizce buradaki bilgiler yeterli mi yada bizim anlama düzeyimizde mi ? buradaki anlatım bize göre değilse nereden çalışalım bir yardımcı olurmusunuz ? kağıtta öğrendikten sonra video lu anlatımlarla pekiştireceğiz.bunun için önerdiğiniz siteler var mı ? Matematiği dert etmeyin .o sorun değil. ha soranlar olacaktır kazanırsak ödüller nedir diye şayet kazanırsak 6 ay tatil ve tatilde hem bilgisayar hemde okuldaki gibi dersler göreceğiz.ygs ve lys sınavında bizim katsayımızı yükselteceklermiş vs. tüm bilgiler burada yer alıyor buyrun

• quote:

Orijinalden alıntı: KuuuL78

Bugün itibari ile başvurular sona erdi.Bu saatten sonra görüp başvuran olmaz diye konuyu artık açmanın zamanı geldi.

kısaca bahsetmek istiyorum. 5 bölüm var matematik kimya biyoloji fizik ve biligsayar ben ve 5 arkadaşım bilgisayar bölümünden girdik.50 soru sorulacak.bunların 30 u matematik soruları 20 si ise bilgisayar soruları .bilgisayar soruları sadece c program dilinden sorulacak.matematik soruları ise kombinasyon permütasyon gellikle zeka soruları ben size soruların linkini vereyim merak eden indirip bakabilirişte burada sorular matematik te full yapmayı düşünüyorum ve yaparım büyük ihtimalle.Şunu söyliyim her 10 arkadaşımdan 7 si 8 i çok zeki olduğumu söylüyor.aman nazar değmesinde. şu ana kadar bu yarışmaları kazananlar hep özel liseler fen liseleri kolejler falan . ben normal anadolu lisesinden kazanarak bir ilk olmak istiyorum.kararımı verdim . azim var kararlılık var istek var hırs var aradığınız kısaca bu iş için lazım olan herşey var.Şunu istiyorum sizlerden .biz şuan bize rehber olan hocamızın verdiği 5 sayfalık not ile c ye giriş yaptık. hoca tabanı öğrenmeden başladık diyo ne demek istediğini anlamadım.derste oradan çalışıyoruz biz arkadaşlarla ekstradan şu linkteki herşeyi çıkartıp çalışmayı düşünüyoruz.ama daha hiç başlamadık. sizce buradaki bilgiler yeterli mi yada bizim anlama düzeyimizde mi ? buradaki anlatım bize göre değilse nereden çalışalım bir yardımcı olurmusunuz ? kağıtta öğrendikten sonra video lu anlatımlarla pekiştireceğiz.bunun için önerdiğiniz siteler var mı ? Matematiği dert etmeyin .o sorun değil. ha soranlar olacaktır kazanırsak ödüller nedir diye şayet kazanırsak 6 ay tatil ve tatilde hem bilgisayar hemde okuldaki gibi dersler göreceğiz.ygs ve lys sınavında bizim katsayımızı yükselteceklermiş vs. tüm bilgiler burada yer alıyor buyrun

dostum bizde fizik olimpiyatcısıyız başarılar

• Peki sen insanların başvurmasını istemezken insanlar sana niye yardım etsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

Bugün itibari ile başvurular sona erdi.Bu saatten sonra görüp başvuran olmaz diye konuyu artık açmanın zamanı geldi.

dostum bizde fizik olimpiyatcısıyız başarılar

başarılar dilerim dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: Vuraldesign

Peki sen insanların başvurmasını istemezken insanlar sana niye yardım etsin?

dostum o işin esprisi istesem bugün son olduğunu söylemezdim hiç karıştırmazdım
  • Vala hocam 150 tane adam eskittim 6 yilda kolejde bu olimpiyat icin sinava kalmis 1.5 ay c programalma dilinin teknik kiwmini istiyor adamlar 1.5 ay degil 1.5 yilda bile buna hakim olmak zor onuda gectim matematikte kendinize bu kadar nasi guvendiginizi merak ettim lise matematigiyle alakasi olmayan fonksiyon sorulari var bi kere özyinemeli fonksiyonlar olsun oyun sorulari olsun isiniz zor acikcasi =) ama umarim yinede ilk asamayi gecersiniz ve devamida gelir size simdiden basarilar =)
  • Geçmişte başarısızlıklarınız olmamışsa başarıya ulaşmak için bir çabada bulunmamışsınız demektir. kazanamasamda birşeyler yapmak istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de olimpiyatçıydım eskiden zorluğunu biliyorum. Programlamanın videoyla, dökümanla pek iyi öğrenileceğini düşünmüyorum. Deneme yanılma ve kodlar üzerinde oynama ile daha iyi sonuç elde ediliyor bence. Ama verdiğin linkteki anlatım fena değil. Gerçi bana da kitapla öğrenemezsin zor olur vs. diyorlardı ama Java'yı genel olarak kitaplardan ve internetteki dökümanlardan kavradım. Senin de kitap seçimini iyi yapman gerek. İyi bir kitap seçersen (ki çoğu aynı ama içi boş olanlar da var) kısa sürede mantığını kavrarsın. Ayrıca dersler çok etkiliyor pek zaman ayıramıyorum da ben yazın daha fazla yoğunlaşmayı düşünüyorum. Şu dökümanlara bak bi:
    http://www.cagataycebi.com/programming/c_programming/c_programming_1.html
    http://www.cprogramlama.net/
    http://c-dili.blogspot.com/
    http://web.inonu.edu.tr/~tozceyhan/pdfs/CDERS(Belge).pdf

• Matematik kısmında neyine güvendiğini anlayamadım?

C soruları çok da zor değil ben sınava girmek için değil öylesine indirip çözmüştüm soruları da sanırım sen daha hiç bakmamışsın oraya, ne kadar zaman var sınava bilmiyorum ama matematiğe daha çok zaman ayırmanı tavsiye ederim öyle permütasyon kombinasyon soruları değil yani sen içinde olasılık geçen her soruyu permütasyon - kombinasyon olarak değerlendiriyorsan bilemeyeceğim.

Eğer 4 yılda (12. sınıf olduğunu düşünüyorum, aksi takdirde matematikte neyine güvendin bilemeyeceğim) hiç bakmadıysan boş yere zaman kaybetmemeni önereceğim.

Eğer çok azimliyim diyorsan da şimdiye kadar çıkmış tüm soruları indir, hepsini çözmeye çalış, eğer son 5 yılın sorularını anlayarak, kavrayarak çözebilirsen şansın var demektir.

Yoksa boşa uğraşma, TÜBİTAK olimpiyatında, proje yarışmasında derece yapmak zor işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

Matematik kısmında neyine güvendiğini anlayamadım?

C soruları çok da zor değil ben sınava girmek için değil öylesine indirip çözmüştüm soruları da sanırım sen daha hiç bakmamışsın oraya, ne kadar zaman var sınava bilmiyorum ama matematiğe daha çok zaman ayırmanı tavsiye ederim öyle permütasyon kombinasyon soruları değil yani sen içinde olasılık geçen her soruyu permütasyon - kombinasyon olarak değerlendiriyorsan bilemeyeceğim.

Eğer 4 yılda (12. sınıf olduğunu düşünüyorum, aksi takdirde matematikte neyine güvendin bilemeyeceğim) hiç bakmadıysan boş yere zaman kaybetmemeni önereceğim.

Eğer çok azimliyim diyorsan da şimdiye kadar çıkmış tüm soruları indir, hepsini çözmeye çalış, eğer son 5 yılın sorularını anlayarak, kavrayarak çözebilirsen şansın var demektir.

Yoksa boşa uğraşma, TÜBİTAK olimpiyatında, proje yarışmasında derece yapmak zor işler.

hocam çoktan başladım çözmeye. 2011 den başladım geriye doğru gidiyorum. matematiği çözüyomda onda tek sorunum zaman . 50 soruya 120 dakika veriyorlar 1 soruya 2,5 dakka düşüyor.bu da çok az. 0 ' dan c yi öğrenmeye başladık.şuan videolu görsel eğitim ile öğreniyoruz for döngüsündeyiz. anlayacağınız 6. dersteyiz okul hocası o soruları çözmeniz için 25 derse kadar çok iyi bilmeniz gerekiyor dedi.artık elimizden geldiği kadarıyla.

• c konusunda sunu soyliyebilirim,ben 2-3 haftadir calisiyorum önce cagataycelebinin sayfasindan basladim sonra site site gezdim videolar falan
    bu sekilde bi seyler ogreniyosun ama hep bi seyler eksik acikcasi,gecen gun bi kitap aldim basladim en bastan her konuda bilmedigim bi cok sey varmis.
    iyi bir kitapdan calismak en iyisi bence
  • sınav nasıl geçti dostum?
  • Hocam güzel geçti sayılır . Sonuçları bekliyoruz.Matematik iyi geçti bilgisayardan pek beklentim yok. Açıklansın fotoğrafı foruma koyarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam güzel geçti sayılır . Sonuçları bekliyoruz.Matematik iyi geçti bilgisayardan pek beklentim yok. Açıklansın fotoğrafı foruma koyarım

takipteyim
  • Egoizm >> fıss
  • Beyler sonuçlar açıklanmış.Benim katıldığım bölge karadeniz bölgesinden samsun silmiş süpürmüş .Biz fakir anadolu lisesi çocukları harcanan zamanımızla kalakaldık.

kazananları görmek için

bölgesel http://www.tubitak.gov.tr/tubitak_content_files/BIDEB/olimpiyat/sinav_sonuclari/olimpiyatlar_bolgeseldegerlendirme_2012.zip

yada sadece bilgisayar bölümündenhttp://www.tubitak.gov.tr/tubitak_content_files/BIDEB/olimpiyat/sinav_sonuclari/2012_20.ulusalbilgisayar_olimp_sonuc.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ukkaşe -- 9 Temmuz 2012; 18:14:56 >

• quote:

Beyler sonuçlar açıklanmış.Benim katıldığım bölge karadeniz bölgesinden samsun silmiş süpürmüş .Biz fakir anadolu lisesi çocukları harcanan zamanımızla kalakaldık.

kazananları görmek için

bölgesel http://www.tubitak.gov.tr/tubitak_content_files/BIDEB/olimpiyat/sinav_sonuclari/olimpiyatlar_bolgeseldegerlendirme_2012.zip

yada sadece bilgisayar bölümündenhttp://www.tubitak.gov.tr/tubitak_content_files/BIDEB/olimpiyat/sinav_sonuclari/2012_20.ulusalbilgisayar_olimp_sonuc.pdf

Geçmiş olsun dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

böyle ufak şeylerle uğraşan kafaların kaybedeceğini tahmin etmek zor değil zaten
  • arkadasım gecmis olsun anladığım kadarıyla iyi çalışmışsın genelde ilk girisinde gecen cok olmuyo zaten moralini bozma o yüzden eger son senende değilsen tekrar girmeni isterim belki ben mezun olmadan karsılasırız tubitak'ın bi kampında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: terkenden

arkadasım gecmis olsun anladığım kadarıyla iyi çalışmışsın genelde ilk girisinde gecen cok olmuyo zaten moralini bozma o yüzden eger son senende değilsen tekrar girmeni isterim belki ben mezun olmadan karsılasırız tubitak'ın bi kampında :)

Bu sene son sınıfa geçtim yine sınava girmeyi düşünüyorum.Sen kazandın mı hocam ? kampa gittin mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.