Şimdi Ara

TTnet 8 mbit hızımı 20ye çıkardı ama(modeme gelen hız 18mbit speestest ile aldığım 10 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
4.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Orijinalden alıntı: huzurndarem

Ttnet çalışanlarına derdimi anlatamıyorum ya da onlar anlamıyor. Modemime 18 mbit hız geliyor 9-10 mbit alabiliyorum en fazla bu hep böyle diyorum. 9-10 mbit güzel bir hız biz 20mbit garantisi vermiyoruz diyorlar. E ben onu demiyorum ki hattıma 9-10 mbit gelse anlarım 18 gelirken 9 aldığımı söylüyorum anlamıyor. Kız bir arıza kaydı aldı ama anladığını pek sanmıyorum. Bir de şu telekom numarasını arıcam.

Türkiye'de şunu anladım ben sırf ttnet için değil gsm sektörü ve bankalar içinde geçerli çağrı merkezlerini arayıp sorununuzu anlatsanızda sanki anlamamak için direniyorlar.Ama nezaman ya onlara mail yada siteleri üzerinden destek kısımlarından yazıyorum ozaman hızlıca yardımcı oluyorlar.Ancak okuyunca anlayabiliyorlar sorunları kızmıyorumda kafaları ne haldedir kimbilir 1 günde belki 100 belki daha fazla müşteriyle görüşüyorlardır ama bizim açımızdan sıkıntılı bir durum.

Bence sende şu forumdaki ttnet destek bölümünü kullanarak sorunu kendi ağzından yaz, çünkü o çalışan kimbilir ne anladı da onu yazmıştır :)

Evet çalışan kız 9 mbitten şikayet ettiğimi sandı. Bense modeme gelen hızı kullanamadığımı ifade etmeye çalıştım. O da en sonunda hız düşüklüğü diye arıza kaydı almış. Ama asıl sorunum anlaşılmamış oldu gene. Buradan siteden bir numara aldım siteye bakan telekom santralinde çalışan biriyle ilgili sanırım. O bakıyormuş buraya. Ama onunla da pek konuşamadık. İnş tekrar döner bana. Valla insanın derdini anlatması ne zormuş ya. Karşıdaki anlamadıktan sonra...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Ttnet çalışanlarına derdimi anlatamıyorum ya da onlar anlamıyor. Modemime 18 mbit hız geliyor 9-10 mbit alabiliyorum en fazla bu hep böyle diyorum. 9-10 mbit güzel bir hız biz 20mbit garantisi vermiyoruz diyorlar. E ben onu demiyorum ki hattıma 9-10 mbit gelse anlarım 18 gelirken 9 aldığımı söylüyorum anlamıyor. Kız bir arıza kaydı aldı ama anladığını pek sanmıyorum. Bir de şu telekom numarasını arıcam.

Türkiye'de şunu anladım ben sırf ttnet için değil gsm sektörü ve bankalar içinde geçerli çağrı merkezlerini arayıp sorununuzu anlatsanızda sanki anlamamak için direniyorlar.Ama nezaman ya onlara mail yada siteleri üzerinden destek kısımlarından yazıyorum ozaman hızlıca yardımcı oluyorlar.Ancak okuyunca anlayabiliyorlar sorunları kızmıyorumda kafaları ne haldedir kimbilir 1 günde belki 100 belki daha fazla müşteriyle görüşüyorlardır ama bizim açımızdan sıkıntılı bir durum.

Bence sende şu forumdaki ttnet destek bölümünü kullanarak sorunu kendi ağzından yaz, çünkü o çalışan kimbilir ne anladı da onu yazmıştır :)

Evet çalışan kız 9 mbitten şikayet ettiğimi sandı. Bense modeme gelen hızı kullanamadığımı ifade etmeye çalıştım. O da en sonunda hız düşüklüğü diye arıza kaydı almış. Ama asıl sorunum anlaşılmamış oldu gene. Buradan siteden bir numara aldım siteye bakan telekom santralinde çalışan biriyle ilgili sanırım. O bakıyormuş buraya. Ama onunla da pek konuşamadık. İnş tekrar döner bana. Valla insanın derdini anlatması ne zormuş ya. Karşıdaki anlamadıktan sonra...

Dikkat ettim özellikle kızlar böyle yapıyor, sanki anlamamazlığa getirip başından savmaya çalışır gibi :) erkekler daha yardımcı.Bence çağrı merkezlerinde sadece erkekleri çalıştırsınlar daha fazla yardımcı oluyorlar çözüm odaklı bakıyorlar mevzuya.Kızlar satış kısmında çalışsın sadece çünkü lafı iyi dolandırıp satış işini daha rahat yaparlar

İnşallah hallederler sorununu.Çözüme ulaşınca burada paylaşta benzer durum yaşayan arkadaşlar enazından o yolu izler, kolaylık olur.

• Kız erkek bilmiyorum da ben bazı çağrı merkezi çalışanlarının gerçekten bu işten anlamadığını düşünüyorum. Yani sadece orada yazılan belli prosedürleri okumaktan başka bir bilgi birikimine de sahip olmaları gerekir. Ama ne zaman böyle bir problemle arasam hemen hattınız desteklemiyordur, yoğundur bu hız da güzel gibi ezbere ve komik cümleler söylüyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: n€tw0rK

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdar1941

ekşidede gördüm bu yazıyı sanki

evet ben yazdım onu oradan kaldırayım bari. burada cevap bulduğuma göre. peki şimdi kesin olarak vdsl modem lazım mı? bir de alıp sonra boşa zarara girmeyeyim.

aslında şuan kullanığınız modemle 24MBps kadar hiz alabilirsunuz fakat şuan size 18mbps gelirken neden 10 mbps gibi görnüyor bunu anlayamadım.. Modemi Fabrika ayarlarına döndürüp yeniden kurmayı denediniz mi ?

evet modemi yeniden de kurdum ama en fazla 9 hep. ya da 10. bir ara 22 mbit falan geliyordu gene aynı speedtest ile 10 çıkıyor hızım.

Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 1015
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 18782
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 12.5
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 10.3
    Yukarı yönde aralık derinliği 1
    Aşağı yönde aralık derinliği 1
    Hat standardı ADSL2+
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 0.5
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 2.5
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 5.3
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 6.5
    Kanal türü Fast
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı yönde CRC 4
    Yukarı yönde FEC 0
    Aşağı yönde FEC 7

şu an değerlerim bu.

Hocam aynen banada 18mbps geliyor ve max. 10mbps alıyorum speedtestte

C6H8O7

• modeme kablosuz mu bağlısınız ?
    modeme gelen kabloların durumu nasıl.kabloların içideki tellerde kopukluk olabilir?
    başka modem varsa onu deneyin.
  • Arkadaşlar bugün telekomdan aradılar hızımı 20 ye cıkaracaklarını tivibu ev bağlıyacaklarının 2 ay denedikten sonra begenmezsek geri verebiliyormusuz. Yeni modem takıcaklarını fiyatta değişme olmıcağını soyledir. Bakalım ne olcak
  • quote:

quote:

quote:

evet ben yazdım onu oradan kaldırayım bari. burada cevap bulduğuma göre. peki şimdi kesin olarak vdsl modem lazım mı? bir de alıp sonra boşa zarara girmeyeyim.

aslında şuan kullanığınız modemle 24MBps kadar hiz alabilirsunuz fakat şuan size 18mbps gelirken neden 10 mbps gibi görnüyor bunu anlayamadım.. Modemi Fabrika ayarlarına döndürüp yeniden kurmayı denediniz mi ?

network usta banada ttnet zyxel P-2812HNUL-F1 modemi göndermiş.bende daha önce ilk ttnet i alırken huwai marka küçük bir modem vardı.onu çıkardım bunu taktım kull adı şifre tamam bağlantıda sorun yok.2.8,2.9 mbit hızı görüyorum ortalama.ama sorunum samsung galaxy s2 telefonumla turkcellin turkcell tv+ ı çalıştırdığımda açılmıyor.ama mağazamda turknet var.airties rt212 modemşm var kablosuz yine onda sorunsuz açılıyor.sizce sorun modemdemidir?

• TTnet online işlemlerden baktığınız da tarifeniz fiber tarifelerine geçmiş mi ?

Modeminizden SADECE ADSL2+ mı seçili ?

Ethernet üzerinden denediniz mi ?

Ben 20 üstünden 21 alıyorum.
  • İyide olayın modemlen alakası yok ki, bende 8mbit ten 20mbit e geçtim, 5 senedir kullandığım linksys adsl2+ modemmimi kullanıyorum 24mbit hız alıyorum, Mb cinsinden yaklaşık 2.35Mb/s yapıyor. 8mbit kullanırken modem değerleri önce 8187 idi, sonra 12bin küsür oldu 1 hafta içinde, en son şu an 24533. Bide apartman girişine taktılar fiber dolabı. İşte o devreye girene kadar biraz inişli çıkışlı bişey oldu. Şu an stabil 2 aydır.

Bir kerede çıkarmıyorlar zaten 20 ye, modemi 2-3 saat aralarla resetleyin.

"Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

İyide olayın modemlen alakası yok ki, bende 8mbit ten 20mbit e geçtim, 5 senedir kullandığım linksys adsl2+ modemmimi kullanıyorum 24mbit hız alıyorum, Mb cinsinden yaklaşık 2.35Mb/s yapıyor. 8mbit kullanırken modem değerleri önce 8187 idi, sonra 12bin küsür oldu 1 hafta içinde, en son şu an 24533. Bide apartman girişine taktılar fiber dolabı. İşte o devreye girene kadar biraz inişli çıkışlı bişey oldu. Şu an stabil 2 aydır.

12Mps bu hafta mı oldu ?
  • peki arkadaşlar benim tarifede 16 mbit kadar modeme gelen 16300kbit hiz testinde aldiğim rakam 13.80mbit indirmelerde en son 1700kb görüyorum aradim neden tam 16 alamiyorum diye onlarda 16 aliyorsunuz modemde 16 gözükuyor dedi bende 14 çikiyor sonuçlarda dedim zaten 14 mgbit veriliyor herkeze dedi bir şey anlamadim yapabileceğimiz bir şey yok dedi acaba bu durum fiziksel olarak normalmi yani herkeze 14 mbit gidiyor olabilir ama modeme 16 geliyorsa 16 mbit görebilirmi testlerde bunu sormak istedim yok alamaz yüzde 10 hiz kaybi yaşanir diyorsaniz o zaman 14 mgbit desinler çünkü aldiğim hizmet o arti 16 ise modeme 18 versinler 16 aliyim bu kadar basit arasam talep etsem retetme gibi bir lüksleri varmi yoksa dirediyimmmi ben tam 16 mbit istiyom diye :D

quote:

İyide olayın modemlen alakası yok ki, bende 8mbit ten 20mbit e geçtim, 5 senedir kullandığım linksys adsl2+ modemmimi kullanıyorum 24mbit hız alıyorum, Mb cinsinden yaklaşık 2.35Mb/s yapıyor. 8mbit kullanırken modem değerleri önce 8187 idi, sonra 12bin küsür oldu 1 hafta içinde, en son şu an 24533. Bide apartman girişine taktılar fiber dolabı. İşte o devreye girene kadar biraz inişli çıkışlı bişey oldu. Şu an stabil 2 aydır.

12Mps bu hafta mı oldu ?

Hayır canım 3 ay evvel.

8 den 12 ye çıktı. O arada apartmana fiber kutu takmışlardı. Kutu devreye girincede 24 bine kadar çıktı. 2 aydır da böyle. Zaten tarifemde fibernet olarak değişmiş. Benim 8 netlimitsiz 12ay 40tl kampanyasıydı, şuan 40 tl ye 24mbit net alıyorum.. Ha kota olduktan sonra farkediyormu dersen, tabiki bir önemi kalmıyor bu hızın.

Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

peki arkadaşlar benim tarifede 16 mbit kadar modeme gelen 16300kbit hiz testinde aldiğim rakam 13.80mbit indirmelerde en son 1700kb görüyorum aradim neden tam 16 alamiyorum diye onlarda 16 aliyorsunuz modemde 16 gözükuyor dedi bende 14 çikiyor sonuçlarda dedim zaten 14 mgbit veriliyor herkeze dedi bir şey anlamadim yapabileceğimiz bir şey yok dedi acaba bu durum fiziksel olarak normalmi yani herkeze 14 mbit gidiyor olabilir ama modeme 16 geliyorsa 16 mbit görebilirmi testlerde bunu sormak istedim yok alamaz yüzde 10 hiz kaybi yaşanir diyorsaniz o zaman 14 mgbit desinler çünkü aldiğim hizmet o arti 16 ise modeme 18 versinler 16 aliyim bu kadar basit arasam talep etsem retetme gibi bir lüksleri varmi yoksa dirediyimmmi ben tam 16 mbit istiyom diye :D

Dostum mbit/kbit ayrı olay mb/s kb/s ayrı olay.

Şöye hesaplanıyor.

Orda gördüğün bit değerini 0,872 ile çarpıyorsun. 14.213 çıkıyor. Bu kayıplar ile birlikte sana ulaşan hız. Bunuda mb/s ye çevirince 1024 e bölmen gerekir. Oda 13.88 MB/S çıkar. Herşey normal yani

Hiç uğraşma, elindekinden de olma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 11 Mayıs 2012; 21:57:29 >

Hz.Mevlana

• 20mbitle kota daha çabuk dolcak :) (7 saatte fln 50gb kotayı doldurup hızı düşürebilcekler)
    8ler düşünce artık 3mbs oluyor, 20ler düşünce 7,5-8mbs olsa güzel haber olabilir (oran orantı hesabı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneskilic

20mbitle kota daha çabuk dolcak :) (7 saatte fln 50gb kotayı doldurup hızı düşürebilcekler)
    8ler düşünce artık 3mbs oluyor, 20ler düşünce 7,5-8mbs olsa güzel haber olabilir (oran orantı hesabı)

Ayın 25 inden sonra çekmek istediğim şeyleri biriktirip çekiyorum, 25 ini geçtimi hızda düşme olmuyor 3-5 gün için. Aklınızda olsun. Herşeyi çıkar çıkmaz çekmek zorunda değiliz. Bekleyin ay sonuna doğru çekin.

Hz.Mevlana

• quote:

Orijinalden alıntı: Devil1106

TTnet online işlemlerden baktığınız da tarifeniz fiber tarifelerine geçmiş mi ?

Modeminizden SADECE ADSL2+ mı seçili ?

Ethernet üzerinden denediniz mi ?

Ben 20 üstünden 21 alıyorum.

tarifem şu an fibernet 20mbite kadar olarak görünüyor. modem değerlerimi de zaten verdim 18 mbit geliyor diye aşağıda soranlar olmuş çünkü. şu an aradığımda da 18 mbit verdiklerini söylediler. ama ben kullanamıyorum. kabloyla ya da kablosuz bağlanmam fark etmiyor iki türlü de denedim. modemde problem var mı bilmiyorum çünkü 8 verdiklerinde speedtest 8 geliyor 9 verdiklerinde 9 ama 15-20 verdiklerinde max 9-10 geliyor. yani modemime bir 15 gelse ben 13 kullansam sorun etmicem de 18 geliyor ve 10 kullanıyorum. bu çok dengesiz değil mi?

• ya ben şunu düşündüm adil kullanım yüzünden düşürdüklerinde mesela modeme 8 geliyor gözüküyordu ama en fazla 1 kullanıyordum. 1 e sabitliyorlardı. burda da acaba öyle bir durum olabilir mi? modeme 10 da gelse 20 de gelse ben max 10 alabiliyorum. santralden daha önce max 10a sabitlenmiş gibi bir olasılık olabilir mi? ve okumadan mesele hızmış gibi cevap yazanlar olmuş. bir daha anlatıyorum. modem değerlerimde şu an evime 18 mbit hız geldiği gzükyor ki ttneti aradığımda da bu hızın geldiği söylendi. ama ben bilgisayarımda max 10 kullanabiliyorum problem az hız gelmesi değil geleni kullanamamam. bu yüzden modemle ilgili midir diye soruyorum. yoksa ben de biliyorum ttnetin verdiği hızı modemle değiştiremediğimizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzurndarem -- 11 Mayıs 2012; 22:05:46 >

quote:

Orijinalden alıntı: eneskilic

20mbitle kota daha çabuk dolcak :) (7 saatte fln 50gb kotayı doldurup hızı düşürebilcekler)

Ayın 25 inden sonra çekmek istediğim şeyleri biriktirip çekiyorum, 25 ini geçtimi hızda düşme olmuyor 3-5 gün için. Aklınızda olsun. Herşeyi çıkar çıkmaz çekmek zorunda değiliz. Bekleyin ay sonuna doğru çekin.

her hafta dizi çıkıyor, bekletip 25inden sonra hepsini indirsem; 25ine kadar canım sıkılır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asitliği Düzenleyici

quote:

quote:

quote:

quote:

evet modemi yeniden de kurdum ama en fazla 9 hep. ya da 10. bir ara 22 mbit falan geliyordu gene aynı speedtest ile 10 çıkıyor hızım.

Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 1015
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 18782
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 12.5
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 10.3
    Yukarı yönde aralık derinliği 1
    Aşağı yönde aralık derinliği 1
    Hat standardı ADSL2+
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 0.5
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 2.5
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 5.3
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 6.5
    Kanal türü Fast
    Yukarı yönde CRC 0
    Aşağı yönde CRC 4
    Yukarı yönde FEC 0
    Aşağı yönde FEC 7

şu an değerlerim bu.

Hocam aynen banada 18mbps geliyor ve max. 10mbps alıyorum speedtestte

Alıntıları Göster
    "Hocam aynen banada 18mbps geliyor ve max. 10mbps alıyorum speedtestte"

Asitliği Düzenleyici merhaba peki siz öğrenebildiniz mi sorun neymiş? Bilgisayarla mı modemle mi hatla mı ilgili diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzurndarem -- 11 Mayıs 2012; 22:10:02 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.