Şimdi Ara

TTELEKOM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA.SINIRSIZA KOTA KOYMADIK. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
1
Favori
27.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: civalı sokak lambası

quote:

Beyler onca yazı yazılmış konuşulmuş tartışılmış baktım bir kaç sayfaya rezillik ortada baya baya belli şimdi ben 1mbit 4gb kotalıyım yakında sınırsız 1mbit e geçip 49 ödiyecektim şimdi yeni tarifeye göre 15 gb kota verip 8mbit hızında kullanabiliyormuşuz kota aşması durumunda 512 ye düşüyormuş hızımız bu ayrı bir tarifemi yoksa genelmi oldu kimse kusura bakmasın ama eğer geçersem ben sınırsıza 15 gb kotayı 8mbit hızla kullanıp öteki aya kadar 512 yle idare edemem yani demek istediğim eskisi gibi 1mbit tarife yokmu sınırsız?

eski tarifelerde bir değişiklik yok, bunlar yeni tarife.

Anladım iyi sorun yok ama eğer ttnet yerine başka bir firma olursa hiç şüphesiz ona geçerim bitti artık ttnet devri

• İnternet fiyatlarının düşmesi lazım ama kullanımda belli bir sınırlama lazım. Bence tarife şu şekilde olmalı;

4 GB 4 mbit 9 TL
    8 GB 8 mbit 19 TL
    16 GB 8 mbit 29 TL
    32 GB 8 mbit 39 TL
    64 GB 8 mbit 49 TL
    128GB 16mbit 89 TL
    256GB 32mbit 139 TL

Limitsiz tarifler kalkması lazım ama kotalar arttırılmalı ve fiyatlar düşmeli. Herkes 24 saat download yapsa japonyanın bile internet alt yapsının kaldırcanı sanmıyom.
    olayı sadece film indirmeye indirgemişsin.adam belki internetten tv izliyor 24 saat yani telekom ne karışır insanların ne yaptığına.50-60gb kota koysan neyse de 15 gb o hızla 2 -3 günde doldurursun zaten geri kalan günler de sürüneceksin diyor işte telekom
  • 4 mbps kulanıyorum çatır çatırda parasını alıyor telekom fazladan ücret ediyorum ona görede fazla hizmet alıyorum. inadına bundan sonra internetimi boş tutmayacağım download pc'im boş durduğunda canlı yayın tv vs vs açıp kullanıma devam edeceğim. kim ne derse desin arkadaşım bi dünya para bayılıoyrum her ay tabiki kullanıcam.. hattım sınırsız değilmi sınırsız arkadaşım ozaman sınırsız kulanırım ödediğim ücret bunun için

apartmanı geçtim tek başıma bir apartmana beden tüketiyorum zaten fakat bu benim hakkım sonuçta

Belki benim Online TV 24 saat açık yada Youtube delisiyim... Sanane kardeşim...

İsteyen istediğini yapar. Böyle saçma bir açıklama olamaz. Misal su satıyorsunuz "çok içme kardeşim diyorlar"

Zaten bu indiren kişiler istediklerini aldıktan sonra periyodik olarak indirdikleri düşecektir. Zevkini alır zaten ondan sonra internet günlük olması gereken birşey olur yani sitesine girer haberini okur. Yani zamanla herşeyden sıkılma olur.

Ve o zat istediğinide indirir çünkü çatır çatır parasını alıyorsun adamın yağlaya ballaya... Kota geçerse birdaha geçiriyorsun. Sen ne doymaz bişeysin TELEKOM...

Satanlar Utansın
    K.Atatürk
  • Arkadaşlar sitedeki herkes imzasına ttneti protesto amaçlı bi imza kullansa ses getirirmi?

Bu saçmalık da nedir? Arayıp limiti niye geçtiğimizi, niye istismar ettiğimizi de mi soracaklarmış?.. Kişilerin kaç film indirdiğinin kaydını da tutuyorlarmış anlaşılan. Fişlemeye de başlarlar yakında... Diğer kullanıcıların hakkına tecavüzmüş... Peh peh peh... Gören duyan da kotalarından yediğimizi sanar...

Orjinalden alıntı: moffaka

O yetkili tam bir sığırmış. 300 tane film indirip istismar ediyormuşuz.. Ulan istismar varsa sana değilki film yapımcılarına. HOllywooduda korumaya alacak herhalde. Sınırsızları çok kullanıyormuşuzda fiyat inmiyormuş. Birisi bu sığıra adslnin havuz şeklinde değil tek tek ele alındığını öğretsin. Çok download yapmak kabloneti bozar zeka özürlü herif.

Sen bana sınırsızı satacaksın ve gerekli parayı alacaksın sonrada artist gibi istismarcı diyeceksin. Forum kurallarına bazen deliriyorum şu herife ne küfürler etmeli.
    Bu adamları yetkili diye oraya oturtuyorlar sinirimden ölüyorum ben bu adamı kapımın önüne paspas diye koymam.
    Bu ara download yapmıyordum.. bilgisayarı elektrikten kesen 90kb altında download yapan şerefsizdir.

Yahu 300 film nedir ki 10 ayda? Günde 1 film eder... Yani günde 700MB, bilemedin 1GB internet kullananlara istismarcı diye hakaret ediyor bu şirket... Ayda 30GB kullananlar kötü amaçlı oluyor yani... Limitsiz kullanıp da 30GB'yi geçmeyen, ya da o seviyeye ulaşmayan var mı aranızda?...

• Akıllarınca kampanya yapmaya, daha avantajlı bir tarife yapmaya çalışmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaraxxus -- 18 Mayıs 2009; 16:24:38 >
    Arkadaşar dünyanın hiçbir yerinde böyle abuk sabuk bir mantık yoktur. Yurtdışında konulan kotalar ise aylık 250GB lardan başlar hızlı internet için. Adamlar resmen konuyu saptırıyor. Ne demek istismar ben parasını vermişim istediğim şekilde kullanırım. Kota konulacaksa 250GB koysunlar o zaman.
    Genç insanlar nasılda bu mahrumiyete alıştırıldı anlamakta zorlanıyorum.
    MSI MEG TRIDENT X - MSI MEG X490 UNIFY MB - INTEL i7-10700K - MSI VENTUS 2080Ti 11GB - 32GB DDR4 - 1TB M2 + 2TB SATA HD - MSI OPTIX MPG27CQ2 27" 144HZ - STEELSERIES RIVAL 650 - APEX 3 - QCK PRISM MOUSE PAD
  • Günün birinde bir padişahın hazinedeki parası bitmek üzereyken demişki vezirine gel şu halkı dolandıralım birşeye vergi koyalım edelim derken bilmem kaç akçe köprü geçişini ücretlendirmiş bakmış herhangi bir şikayet yok vezirine bak şehre kimseden ses seda yok diye ücreti 2 katına çıkarmış halktan yine ses yok demiş iyi gidiyor napalım edelim derken vezirine şehre bir tane adam koy para vereni becersin demiş oda tamam deyip kabul etmiş tamam padişah iyi güzel demişte halk isyan edecek diye tutuşurken bakmış yine ses yok milletten korkmuş vezirine şu yolladığın adama bi bak gel ne yapıyo noluyo demiş vezir gitmiş gelmiş padişaha aynen şöyle adamın başına herkes toplanmış ordan biride dediki padişahımıza söyleyin 1 tane adam hepimize yetmiyor bir kaç kişi daha yollasın diye...

alışmışız ses çıkarmamaya nasıl itiraz edecez biz bu olaylara resmen biz onları değil onlar bizi sömürüyor

• quote:

Orjinalden alıntı: ViCt0R

Günün birinde bir padişahın hazinedeki parası bitmek üzereyken demişki vezirine gel şu halkı dolandıralım birşeye vergi koyalım edelim derken bilmem kaç akçe köprü geçişini ücretlendirmiş bakmış herhangi bir şikayet yok vezirine bak şehre kimseden ses seda yok diye ücreti 2 katına çıkarmış halktan yine ses yok demiş iyi gidiyor napalım edelim derken vezirine şehre bir tane adam koy para vereni becersin demiş oda tamam deyip kabul etmiş tamam padişah iyi güzel demişte halk isyan edecek diye tutuşurken bakmış yine ses yok milletten korkmuş vezirine şu yolladığın adama bi bak gel ne yapıyo noluyo demiş vezir gitmiş gelmiş padişaha aynen şöyle adamın başına herkes toplanmış ordan biride dediki padişahımıza söyleyin 1 tane adam hepimize yetmiyor bir kaç kişi daha yollasın diye...

alışmışız ses çıkarmamaya nasıl itiraz edecez biz bu olaylara resmen biz onları değil onlar bizi sömürüyor

Ses çıkarmamayı bırak, adamların yaptığını pek bir mantıklı bulanlar da var. Yılda 2-3 milyar dolar kar eden şirketi savunmak bunlara düştü anlaşılan. "O kadar kar ediyorsun kapasiteyi arttırsana" demezler çok kullananları eleştirirler...

• Önce yok apartmana dağıtıyor yok 3-5 kişi internet kullanıyor deyuslar diyen arkadaşlara basit matematik ve internetle ilgili bir örnek vereyim;

1 kişi 8Mbitlik internetiyle ayda maksimum = 800kbps X 60sn x 60dk x 24saat x 30 gün = 2,0736TB download yapabilir.

5 kişi bir adet 8Mbit hattı aynı anda kullandıkları zaman alabilecekleri maksimum bandwith 1,6Mbit olacağından kişi başı maksimum download = 160kbps x 60sn x 60dk x24 saat x 30 gün = 0,41472TBdır bunu da 5le çarparsak sonuç yine 2,0736TB olur. Yani gerek bandwith gerekse kota olarak 1 kişi ile 5 kişi arasında bir fark yoktur, o yüzden saçmalamayın

Sırf adamlar beni arayıp "ne indiriyorsunuz" diye sorsunlar da bende "size ne lan size hesap mı vericem" cevabını vermek için bu tarifeye geçmeyi düşünüyorum.

Ben sınırsız bağlantımla istediğimi indiririm. İster film, ister müzik, ister oyun, ister program, ister prono, kimse sesini çıkaramaz, çünkü ben o hizmet için biçilmiş değeri son kuruşuna kadar servis sağlayıcısına ödüyorum. Onlarda bana paramın karşılığını vermek zorunda. Altayapılarını düzeltip bağlantımı stabilleştirmek zorunda. Ben ayda bir telekomu arayıp herkesi fırçalayıp, ondan sonra da santral müdürünü arayıp birde onu fırçalayıp hattımı düzelttirmek zorunda kalmamalıyım. Telekomu savunan xxxxxxxxx'ler bunu da bir düşünsünler.

Burda genel olarak şikayet edilen nokta TT'un açıklamasındaki terbiyesizliğidir. TT bu tarifeyi 8Mbitlik 15Gb kotalı olarak piyasaya sürseydi böyle bir tartışma çıkmazdı. Ama terbiyesizler çıkıp verdikleri hizmeti kullanıyorum diye bana hakaret ederlerse bende onlara cevabı veririm.
    Gigabyte EP45C -DS3R P45 / Intel Q9400 Quad Core 2.66GHz 6Mb Cache 1333FSB @3.6GHz / OCZ 4Gb (2*2Gb) Platinium Edition 1066MHz CL5 / HIS HD4850 IceQ4 Turbo GDDR3 512Mb 256BIT / Thermaltake VI1000VBS M9 / Thermaltake 500W TR2 / Acer 22" P223BWdr / Logitech G5 + Razer Mantis Control Pad / WD 500Gb 7200rpm 32Mb Cache Caviar Black

• ha bir de TT'u savunan arkadaşlar rica ediyorum 8Mbit bağlatın da daha 4Mbitin himetini bile doğru düzgün veremeyen TT habire internetinizi kesip durduğunda ben de size ağzımdan başka bir yerimle gülecem bakalım o zamanda viva la telekom diyebilecek misiniz
    Gigabyte EP45C -DS3R P45 / Intel Q9400 Quad Core 2.66GHz 6Mb Cache 1333FSB @3.6GHz / OCZ 4Gb (2*2Gb) Platinium Edition 1066MHz CL5 / HIS HD4850 IceQ4 Turbo GDDR3 512Mb 256BIT / Thermaltake VI1000VBS M9 / Thermaltake 500W TR2 / Acer 22" P223BWdr / Logitech G5 + Razer Mantis Control Pad / WD 500Gb 7200rpm 32Mb Cache Caviar Black
  • quote:

Orjinalden alıntı: Master.Cain

Önce yok apartmana dağıtıyor yok 3-5 kişi internet kullanıyor deyuslar diyen arkadaşlara basit matematik ve internetle ilgili bir örnek vereyim;

1 kişi 8Mbitlik internetiyle ayda maksimum = 800kbps X 60sn x 60dk x 24saat x 30 gün = 2,0736TB download yapabilir.

5 kişi bir adet 8Mbit hattı aynı anda kullandıkları zaman alabilecekleri maksimum bandwith 1,6Mbit olacağından kişi başı maksimum download = 160kbps x 60sn x 60dk x24 saat x 30 gün = 0,41472TBdır bunu da 5le çarparsak sonuç yine 2,0736TB olur. Yani gerek bandwith gerekse kota olarak 1 kişi ile 5 kişi arasında bir fark yoktur, o yüzden saçmalamayın

Hattin paylasilmasinin yasaklanmasindaki neden daha fazla download yapildigindan ziyade, Telekom'um kisi basina alacagi paranin azalmasi durumudur. Dolayisiyla 8 Mbps'nin kac kisi kullandiginda ne kadar transfer edecegi degil, Telekom'um birim abonelikten ne kadar kar ettigi denklemidir hesap edilen. Yoksa, müsterisinin iyiligini düsündügünden falan degil...

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: Master.Cain

Önce yok apartmana dağıtıyor yok 3-5 kişi internet kullanıyor deyuslar diyen arkadaşlara basit matematik ve internetle ilgili bir örnek vereyim;

Hattin paylasilmasinin yasaklanmasindaki neden daha fazla download yapildigindan ziyade, Telekom'um kisi basina alacagi paranin azalmasi durumudur. Dolayisiyla 8 Mbps'nin kac kisi kullandiginda ne kadar transfer edecegi degil, Telekom'um birim abonelikten ne kadar kar ettigi denklemidir hesap edilen. Yoksa, müsterisinin iyiligini düsündügünden falan degil...

Bu telekomun karşı çıkma sebebi, benim lafım TELEKOMCULARın karşı çıkışlarınaydı

• bişeyide beğenin be arkadaşlar ,hep şunu söylüyorum bu forumda yıllardır : madem beğenmiyorsanız neden kullanıyorsunuz tttnet i ?

Orjinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

bişeyide beğenin be arkadaşlar ,hep şunu söylüyorum bu forumda yıllardır : madem beğenmiyorsanız neden kullanıyorsunuz tttnet i ?

Ne yapalım ?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.