Şimdi Ara

TRT'den 'domuzcuklu' çizgi filmlere YASAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Erhan DOĞAN /SABAH TRT, içinde "domuz" karakterleri bulunan çizgi filmlere yasak getirdi. Kurum, çocukların severek izlediği dünyaca ünlü "Winnie the Pooh" adlı çizgi filmi, içindeki "Piglet" karakterinin domuz olması nedeniyle yayınlamaktan vazgeçti.
    --------------------------------------------------------------------------------
     TRT'den  'domuzcuklu' çizgi filmlere YASAK

TRT'den çizgi filmlerdeki "domuz" karakterlerine sansür... Çocukların çok sevdiği dünyaca ünlü "Winnie the Pooh" adlı çizgi film TRT'den "içinde domuz karakteri var" diye onay alamadı. Ünlü çizgi film şirketi Walt Disney'in yayına hazırladığı "Winnie the Pooh" çizgi filminde yer alan 'Piglet' karakterinin "domuz" olması yapımın TRT'den onay alamamasına neden oldu. Walt Disney Production tarafından TRT'ye gönderilen seyir kasetlerinin arasındaki "Winnie the Pooh" ve içinde domuz karakterleri olan diğer çizgi filmlerin değerlendirme aşamasında elendiği belirtildi. 'Piglet' karakterinin montajlanmaya çalışıldığı, ancak bu karakter ana kahramanlardan biri olduğu için filmin yapısının bozulacağı gerekçesiyle yayınlanmaktan tamamen vazgeçildiği iddia edildi.

Psikologlar tavsiye ediyor
    "Winnie the Pooh" adlı çizgi film serisinin başta Amerika ve İngiltere olmak üzere gösterildiği ülkelerdeki psikologlar tarafından çocuklu ailelere tavsiye edildiği öğrenildi. TRT, bundan önce de Walt Disney Company'den onbinlerce dolar vererek Muppet Show, Cesur Piliç ve Oyuncak Hikayesi adlı çizgi filmleri almış ancak, içlerindeki domuz karakterleri yüzünden filmleri rafa kaldırmıştı.

Çizgi filmde sansür uygulamaya çalışan ilk bizleriz sanırım.Tebrikler.

• Hocam benden hızlandın Mşallah

Tamda ben açıyordum
  • tam aksine çizgifilmlerin kontrolsüzce yayınlandığı tek ülke biziz, özellikle japonyada çizgifilmler sıkı takip altındadır, direk çocukları ilgilendiren bir konuda irdeleyici olmak ta fayda vardır.
    Haberle ilgili olarakda 2 gün sabrederseniz tekzibi yayınlanır, bu kadar tekzip yemekten bıkmayan bir basın ancak bizim ülkede vardır herhalde
  • Zaten her şeyi tekzip ediyorlar.
    Yapmak istedikleri ( ya da yaptıkları) bir şeyin arkasında durmak yürek ister.
    Ama bu cidden çok komik olmuş.

@drahte 1905
  • peki ona öylemi yaklaşmak lazım yoksa birileri kafalarında kurduğu paranoya düüşnceleri yalan haber olarak yansıtıp çamur at tutmazsa izi kalsın mantığıyla mı bakmak lazım
    quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Zaten her şeyi tekzip ediyorlar.

@drahte 1905

• quote:

Orjinalden alıntı: 5560

tam aksine çizgifilmlerin kontrolsüzce yayınlandığı tek ülke biziz, özellikle japonyada çizgifilmler sıkı takip altındadır, direk çocukları ilgilendiren bir konuda irdeleyici olmak ta fayda vardır.

Haberle ilgili olarakda 2 gün sabrederseniz tekzibi yayınlanır, bu kadar tekzip yemekten bıkmayan bir basın ancak bizim ülkede vardır herhalde

Cumaya giden bir şirin baba

Allaha yakaran bir Hemen gerçeği war

Lisans bile tanımıyoruz bu konuda katılıyorum sana

Kontrolsuzce yayın yapılıyor eserler orj. sadık kalmadan çevriliyor

Başka manalara değerlere anlamalara taşınıyor

• hiç şaşırmadım. ne yazıki ki BURASI TÜRKİYE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "Pardon" tarzında türk filmleri
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @drahte 1905
    Haklısın. Müslümanlaştırdığımız bir sürü çizgi film var.
    Vakti zamanında bu gerici zihniyet bir ara Hugo'yla uğraşmıştı. Şeytanın oğlu olduğu gibi rivayetler vardı. (Şeytan ayrıntılada gizlidir.Örnek: )
    [Bu giftin kaldırılması için anket açalım esasında.]

@5560
    O haberi yazan adamın işi gücü yokta böyle bir şey mi uyduracak.
    Adam 40 yıl düşünse aklına böyle bir şey gelmez. :)
    Haberin doğru olma olasılığı daha fazla yani.
    Zaten böyle haberler beni hiç şaşırtmıyor.
    Alıştık

• quote:

Orjinalden alıntı: 5560

quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Zaten her şeyi tekzip ediyorlar.

@drahte 1905

peki ona öylemi yaklaşmak lazım yoksa birileri kafalarında kurduğu paranoya düüşnceleri yalan haber olarak yansıtıp çamur at tutmazsa izi kalsın mantığıyla mı bakmak lazım

Çevir domuzu yanmasın olmuş bu biraz

• gecen tgrtde film izliyorum yabancı bi film adını unuttum simdi.büyük ihtimalle hristiyan bi adam.heyecanlıydı ve cebinden bişeyler cıkartıyodu.ordaki söz su.bismillah
  • yav yuh artık!!!
  • siz daha durun bu adamlar bi seçimde daha iktiidarrda olsa şalvarları ve kara çarşafları hazırlayın deil çizgi film izliycek bi tv niz bile olmicak neden yasakolcak çünkü Atam kalk yerindende gör şu ülkenin düştüğü durumlara şeyhlerin tarikatların yönettiği bi ülke oluyoruz yavaş yavaş
  • bunlar iyicene azıttı.
  • Siz her konuyu siyaset ve dine getirdiğiniz sürece biz her konuyu kilitleyeceğiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.