Şimdi Ara

tropico 4 (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
7
Favori
73.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 0y7o07

Gerçekten süper oyunmuş. Benim bir sorum olucak, Nucleer Power Plant yaptım deniz kenarına,içinde 4 tane felan çalışanda var fakat iş yapmıyor. Binanın üstüne tıklayınca,uzun bir yazı altında da kırmızı olarak '' This bulding requires Uranium to produce electricity '' yardımcı olursanız sevinirim. :)

O binanın çalışabilmesi için Uranyum ithalatı yapman gerekecek. Bunun için de Rusya'yla ilişkilerinin iyi olması ve ithalat için paran olması lazım :)
    Bir süre bekleyince Uranyum ithalatın ardından üretime başlarlar.
  • Peki bu uranyum ithalatını ben kendim mi aktifleştirmem veya yapmam gerekiyor yoksa kendiliğinden olucak mı ?
  • Yanlış hatırlamıyorsam nükleer santralin içinde allow imports diye bir şey olmasın. Eğer forbid imports yazıyorsa ilk fırsatta ithalat yapılacaktır. Ama buna daha hızlı sıra gelebilmesi için dock'da ithalat kısıtını kaldırman lazım. Normalde 5000 görünür. Ben limitsiz yapıyorum.
  • Anladım hocam sağolun.
  • Şu oyun çok güzele benziyor denemek lazım
  • Oynamayan çok şey kaçırır
  • bu DEFCON 5 görevini nasıl yaptınız dün geceden belli uğraşıyorum geçemedim. defcon hep 5te tutuyorum 2006 yılına geldim hala bitmedi neyi bekliyorum ne yapıcam armory filan kurdum ama yok yani çözüm değil. birde nükleri hiçbiryere kuramıyorum hep kırmızı paramda 2 milyon civarı
  • Ben bir soru daha sormak istiyorum :D Şimdi bu '' TRADE '' bölümünde '' EXPORT '' başlığı altındaki ülkelere ben mi satıyorum yoksa '' EXPORT '' başlığı altındaki ülkelerden ben mi alıyorum malları ? Eğer ben satıyorsam, '' WEAPON '' da export başlığı altında ama ben weapon üretmiyorum ki ?

Birde, bir vatandaşı sırf denemek için hapse attırdım şimdi de hapisten çıkaramıyorum. Genel af yaptım ama yine çıkmadı nasıl çıkartabilirim ? Birde ikidebir bilmem kaç vatandaşınız suç işledi diye yazı çıkıyor, o vatandaşları nasıl bulabilirim ? Koskaca hapishanede 1 tane mahkum var oda suçsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0y7o07 -- 12 Eylül 2011; 16:05:12 >
  • @kornburak o bölümü hatırlıyorum ama nasıl bittiğini hatırlayamadım. Yardımcı olamayacağım kusura bakma lütfen.
    @0y7o07 Export ihracat demek. Sattığın mallar yani. O bölümde ticareti yapılabilen tüm mallar yazar. Senin ithalat ya da ihracat yaptıklarının üzerinde yeşil bir ok bulunur(Ticaret yaptığın ülkenin bayrağının üzerinde)
    Genel aftan kastın amnesty ise o daha ziyade Rebel olanların başkaldırısını kaldırmak için..Hapistekiler için nasıl bir şey söz konusu onu bilemiyorum.
  • Arkadaşlar oyunu indirdim ama yükleyemedim setup diyorum kullanıcı izni gerekli diyor ve kullanıcı isim ve şifre istediği bir pencere açıyor...Kullanıcı şifresi kullanmadığım halde kabul etmiyor lütfen yardım..

• quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

bu DEFCON 5 görevini nasıl yaptınız dün geceden belli uğraşıyorum geçemedim. defcon hep 5te tutuyorum 2006 yılına geldim hala bitmedi neyi bekliyorum ne yapıcam armory filan kurdum ama yok yani çözüm değil. birde nükleri hiçbiryere kuramıyorum hep kırmızı paramda 2 milyon civarı

Ana görevler sırasıyla 30.000 Dolar biriktirmek, DEFCON'u 1 arttırmak, silah fabrikası yapmak, Armory yapmak, 3 guard station yapmak, toplam 20 askere sahip olmak, nükleer enerji santrali kurmak, nükleer program kurmak ve 10 tane liman yapıp yeni bir kimlikle adadan kaçmak... Zaten bu görevler sırasıyla kendiliğinden gelir. Hangisini bitirirsen diğeri otomatik olarak ekranda sağ tarafta görünür. Hangisinde kaldıysan ordan devam et. Tahminime göre nükleer santralde kalmışsın. Onu sadece deniz kenarına kurabiliyorsun. Deniz kenarında yer kalmadıysa oraları temizle nükleer santrali kur sonra diğer görevleri de yapar bitirirsin. Ama hatırladığım kadarıyla o haritada her yer sahil. heralde o kadar alanı doldurmuş olamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

bu DEFCON 5 görevini nasıl yaptınız dün geceden belli uğraşıyorum geçemedim. defcon hep 5te tutuyorum 2006 yılına geldim hala bitmedi neyi bekliyorum ne yapıcam armory filan kurdum ama yok yani çözüm değil. birde nükleeri hiçbiryere kuramıyorum hep kırmızı paramda 2 milyon civarı

Ana görevler sırasıyla 30.000 Dolar biriktirmek, DEFCON'u 1 arttırmak, silah fabrikası yapmak, Armory yapmak, 3 guard station yapmak, toplam 20 askere sahip olmak, nükleer enerji santrali kurmak, nükleer program kurmak ve 10 tane liman yapıp yeni bir kimlikle adadan kaçmak... Zaten bu görevler sırasıyla kendiliğinden gelir. Hangisini bitirirsen diğeri otomatik olarak ekranda sağ tarafta görünür. Hangisinde kaldıysan ordan devam et. Tahminime göre nükleer santralde kalmışsın. Onu sadece deniz kenarına kurabiliyorsun. Deniz kenarında yer kalmadıysa oraları temizle nükleer santrali kur sonra diğer görevleri de yapar bitirirsin. Ama hatırladığım kadarıyla o haritada her yer sahil. heralde o kadar alanı doldurmuş olamazsın

valla volkan patlayan yerin oraya kurdum nükleeri oldu sonunda. sağolun hocam. artık bende bir hainim

• Hocam benim sorunun çözümü nedir yüklerken administratör olarak oturum açmak istiyor..Ama ben tek oturum kullanıyorum..Bir türlü anlam veremdim yardım lütfenn
  • quote:

Orijinalden alıntı: pafnus

Hocam benim sorunun çözümü nedir yüklerken administratör olarak oturum açmak istiyor..Ama ben tek oturum kullanıyorum..Bir türlü anlam veremdim yardım lütfenn

Yükleme sorununu hallettim şimdi de crack yapamadım bir türlü...Fairligth dosyalarını oyunun kurulu olduğu klasöre kopyaladım oyunu açtım bir üyelik istedi üyelik aldım cd key istiyor..Fakar fairlight cd keyini yazıyorum bir türlü kabul etmiyor cd key not valit gibi bir şey yazıyor yardım lütfeen ..

• quote:

quote:

Hocam benim sorunun çözümü nedir yüklerken administratör olarak oturum açmak istiyor..Ama ben tek oturum kullanıyorum..Bir türlü anlam veremdim yardım lütfenn

Yükleme sorununu hallettim şimdi de crack yapamadım bir türlü...Fairligth dosyalarını oyunun kurulu olduğu klasöre kopyaladım oyunu açtım bir üyelik istedi üyelik aldım cd key istiyor..Fakar fairlight cd keyini yazıyorum bir türlü kabul etmiyor cd key not valit gibi bir şey yazıyor yardım lütfeen ..

ben de internetten birsürü cd key buldum ama işe yaramadı. Sonra interneti keserek girdim oyuna. Her seferinde de öyle yaptım. İstersen cd key ve çalışan crack ara istersen oyuna girerken o cd key ekranını geçene kadar interneti kapat. O zaman giriyor.

• İlk oyundan beri deli gibi oynarım Tropico serisini zira 3 ile 4 arasında öyle büyük bir fark göremedim. Ama yinede saatlerce başında tutuyor.

Benim taktiklerimi vereyim size , özellikle imigrant office -i iyi kullanın. Nüfusa göre iş yerleri açın. Yani 50 adam varsa adada gidip 300 adamlık tarla , maden vb... yapmayın. Önce adanızda ki bütün işsizleri iş sahibi yapın. Sürekli adada işsiz var mı diye kontrol edin. İşsizler eğer 10 adetden fazla ise İmigrant Office -den Tropico First -ü seçin ve adaya göç alımını kapatın. Onları iş sahibi yaptıktan sonra yeniden göz alımını açın.

Ev için apartman bana yetiyor zira şu ana kadar pek de fazla tuzluya kaçmadım bu ev işinde. Üniversitelerin yanına sadece daha iyisini yaptım profesörler basıp gitmesin diye.

Eğitim aşırı önemli en kısa zamanda Üniversite yapın yoksa üniversite mezunları için deli gibi para dökersiniz ortaya.

Para sıkıntım şu ana kadar hiç olmadı. Harita açıldığı gibi hemen adada Tobacco , Coffee ve özellikle Sugar yetiştiriliyor bakın. Şeker tarlalarından deli gibi para geliyor unutmayın . Hele bir de yanına Rom fabrikası açarsanız asla para sıkıntısı yaşamazsınız.

Sonra madenlere bakın , önce demir madenlerini halledip bir silah fabrikası açın inanılmaz para bırakıyor bu fabrika. Daha sonra altın madeni açın ve jewellery fabrikası açın. Ama unutmayın hepsini birden açmayın önce nüfus sonra iş.

Ordu yapmayı unutmayın kesinlikle yoksa rebel atakları başladı mı oyunu kaybedersiniz. Bana bir kere tam 23 adet saldırdı neye uğradığımı şaşırdım. 3 tane Armory ve 1 adet Army Base yeterli olacaktır ordunuz için. Askerlere her zaman 2-3 peso fazla verin çünkü kolayına asker bulunmuyor.

Turizm işi adaya ahenk katıyor ama bir o kadar da masraflı , paranız çoksa girin yoksa girmeyin boşuna öyle ahım şahım bir para getirmiyor. Döktüğünüz parayı geri alamadan bölüm bitiyor zaten.

Eğer sorularınız varsa severek yanıtlarım zira en sevdiğim oyunlardan biridir. Bir de Beach Life diye bir oyun vardı bir zamanlar onu da çok seviyordum ancak ikincisi çıkmadı malesef...

• Demir, altın ve tuz madeni kurdum çalışanları tam ama bir türlü gelir sağlayamıyorum. Ek birşey yapmak gerekiyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: andromeda--x

Demir, altın ve tuz madeni kurdum çalışanları tam ama bir türlü gelir sağlayamıyorum. Ek birşey yapmak gerekiyormu?

Bende de aynısı oldu. Tuz madeni baya para kazandırıyor ama diğer madenlerde hep eksilerdeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

İlk oyundan beri deli gibi oynarım Tropico serisini zira 3 ile 4 arasında öyle büyük bir fark göremedim. Ama yinede saatlerce başında tutuyor.

Benim taktiklerimi vereyim size , özellikle imigrant office -i iyi kullanın. Nüfusa göre iş yerleri açın. Yani 50 adam varsa adada gidip 300 adamlık tarla , maden vb... yapmayın. Önce adanızda ki bütün işsizleri iş sahibi yapın. Sürekli adada işsiz var mı diye kontrol edin. İşsizler eğer 10 adetden fazla ise İmigrant Office -den Tropico First -ü seçin ve adaya göç alımını kapatın. Onları iş sahibi yaptıktan sonra yeniden göz alımını açın.

Ev için apartman bana yetiyor zira şu ana kadar pek de fazla tuzluya kaçmadım bu ev işinde. Üniversitelerin yanına sadece daha iyisini yaptım profesörler basıp gitmesin diye.

Eğitim aşırı önemli en kısa zamanda Üniversite yapın yoksa üniversite mezunları için deli gibi para dökersiniz ortaya.

Para sıkıntım şu ana kadar hiç olmadı. Harita açıldığı gibi hemen adada Tobacco , Coffee ve özellikle Sugar yetiştiriliyor bakın. Şeker tarlalarından deli gibi para geliyor unutmayın . Hele bir de yanına Rom fabrikası açarsanız asla para sıkıntısı yaşamazsınız.

Sonra madenlere bakın , önce demir madenlerini halledip bir silah fabrikası açın inanılmaz para bırakıyor bu fabrika. Daha sonra altın madeni açın ve jewellery fabrikası açın. Ama unutmayın hepsini birden açmayın önce nüfus sonra iş.

Ordu yapmayı unutmayın kesinlikle yoksa rebel atakları başladı mı oyunu kaybedersiniz. Bana bir kere tam 23 adet saldırdı neye uğradığımı şaşırdım. 3 tane Armory ve 1 adet Army Base yeterli olacaktır ordunuz için. Askerlere her zaman 2-3 peso fazla verin çünkü kolayına asker bulunmuyor.

Turizm işi adaya ahenk katıyor ama bir o kadar da masraflı , paranız çoksa girin yoksa girmeyin boşuna öyle ahım şahım bir para getirmiyor. Döktüğünüz parayı geri alamadan bölüm bitiyor zaten.

Eğer sorularınız varsa severek yanıtlarım zira en sevdiğim oyunlardan biridir. Bir de Beach Life diye bir oyun vardı bir zamanlar onu da çok seviyordum ancak ikincisi çıkmadı malesef...

Oyun kıtlığı olan bir zamanda Tropico 3'ü gördüm ve bi bakıyım nasılmış diyerek başladım bu oyuna. Oyun acaip sardı beni Tropico 3'ü 3 kere Absolute Power'ı 2 kere bitirdim. 1-2 Gün önce de Tropico 4'ü bitirdim. Tropico 3 ve 4'ü bitirdikten sonra Tropico 1 ve 2'yi oynamak nasıl olur. Çünkü 2 bundan 8 sene önce çıkmış. Attan inip eşeğe binmiş gibi olacaksa hiç oynamayım. Ama grafikler dışında çok fark yok dersen onları da bi deneyim. Fikrin nedir. Oynama dersen 3 ve 4'ü tekrar oynuycam : )

• quote:

Orijinalden alıntı: UniJaa_61

quote:

Orijinalden alıntı: andromeda--x

Demir, altın ve tuz madeni kurdum çalışanları tam ama bir türlü gelir sağlayamıyorum. Ek birşey yapmak gerekiyormu?

Bende de aynısı oldu. Tuz madeni baya para kazandırıyor ama diğer madenlerde hep eksilerdeyim.

İlginç bir durum. Ben madenleri oyuna başlar başlamaz kuruyorum ve hiç zarar ettiğini görmedim. Arasıra madenlere tıklayın Output bölümüne bir bakın. Eğer 0 değilse madenler çalışıyordur ama ya çıkarttıkları madenleri limana götürmek için yeterli teamster ofisiniz yoktur ya da madenin çıkışını yola bağlamamışsınız demektir. Bir de sadece yıllık gelirine bakmayın. Oyun boyunca toplam ne kadar kazandırdığına bakın... Oyunun başında madenleri kurup biraz ilerledikten sonra paranız olunca demir madeninin yanına silah fabrikası, altın madeninin yanına mücevher fabrikası kurarsanız daha çok para kazanırsınız.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.