Şimdi Ara

TRİGONOMETRİ KALKTI MI?!?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mezun çalışmalarına başlamak icin Birey B ygs-lys soru bankası aldım trigonometri yok bu nasıl iş?
     TRİGONOMETRİ KALKTI MI?!?! TRİGONOMETRİ KALKTI MI?!?!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Trigonometri lys geometriye geçti.

• neinname kullanıcısına yanıt
    Şaka mı bu? Yok artık.Biz tm3lerde geometri puan bile getirmiyor,napacağız şimdi.Topuklarımıza sıkıyorlar resmen.

• rindlerinakşamı kullanıcısına yanıt
    Ama şöyle bir dedikodu var. Seneye lys geometri ve matematik tek kitapçıkta olacakmış. Ona göre de bu matematik ve geometri için yeni bir katsayı belirlenecekmiș. Çünkü biz yani şu an 12 ye geçenler matematik ve geometriyi ayrı ayrı işledik.

Bu dedikleriniz olacaksa mantıklı bir iş yapmış olacaklar.Trigo üçgen metri ise bağınti-ölçüm filan demek böyle bir konunun geometri de olmasi(bu arada geo dünya metri ise yine ölçüm demek) çok mantıklı olur.Geometrinin de matematikle aynı kitapçıkta verilmesi (ygs de ki gibi aynı kitapçıkta olmasi) bu da gayet mantıklı bir şey çünkü geometri bilimi matematik biliminin bir alt dalıdır.Sadece müfredatin sadelestirilmesi pek iyi olmamış ama daha kaliteli mantığa dayanan çağdaş bir eğitime geçilecekse müfredatın sade olmasi tabiki de daha iyidir.

• Geometriyi yavaştan arttırmak lazım o zaman.Yada bir yere mi yerleşsem bilemedim.

• 7styx7 kullanıcısına yanıt
    Aynı kitapçıkta olup ikisine aynı katsayı vereceklerse o sıkıntı benim için.Onlarca Tm için.

Dostum tek sorunun o olsun :)
    Takma kafaya bunları
    ,bunlar öyle büyük sorunlar degil ayrıca yine nesnel bir açıdan incelersek yanlış bilmiyorsam son yıllarda geometri netleri düşüşe geçmişti böyle olursa netler bir nebze artmış olur ve öğrenciler geometriye daha iyi çalışmış olur.

Bunlar sadece söylenti. Bir iki kişiden öyle bir şey duydum ama bir kesinlik yok yani

• Mat ve Geo birleşiyor çünkü 99 lular geometriyi ayrı bir ders olarak görmedi. Ayrıca trigonometri bölündü ve ygs-lys olarak ayrıldı.
  • Birey b serileri tum derslerin (fiziik kimya vsvs) soru bankaları ygs lys adinami yoksa ygsmi yada lysmi

Dediğim gibi sadece söylenti. Ama bana pek mantıklı gelmiyor. Yani mantıken mantıklı olsada öğrenciler için mantıklı değil. Saçma bir cümle oldu sabki biraz. Mesela tmler için veya mf3 için falan geometri o kadar etkili değil. Yani bunun dengesini nasıl tuttururacaklar gibi bir sürü sorun çıkıyor.

Aynen haklisin ben mesala tm idim geometri çalışmak meşakkatli olabiliyordu öğrenciler için sorun olabilir ama büyük sorunlar değil bunlar.Yani kafaya takmayın ben bu sene saçma sapan şeyleri kafaya taktığımdan yapabilecegimden kat kat daha kötü bir sonuç yaptım böyle şeyleri sorun edeceğinize hedefinizi,calisma planinizi,stratejinizi belirleyin dersinize yönelin arada tatilinizi gezmenizi tozmanizi filan da abartmayacak şekilde yapın ama :).

• Nasıl la şaka mı bu, lys mat dan trigo kalktıysa ne çözücez sadece türev integral mi? Ayrıca merak ediyorum kalkan konuların yerlerine hangi konulardan soru ekleyecekler? OSYM , lys mat'ı kolaylaştırma projesi içinde sanırım mat1 ekleyecekler.. Ki inşallah abartmazlar
  • karayelpoyraz kullanıcısına yanıt
    Mantık ve modüler aritmetik artık lys konusu. Hayırlı olsun :)

Geometriyi anlamaya çalışıyorum ama bir hoca olmadan olmayacak gibi. Neyse zaten yakında dershane başlıyor :)

Internette ders anlatım videoları var oradan izleyebilirsin geometri de önemli olan şey pratik soru tipi defteri tutmanı öneririm.

Antrenmanlara geometri çözüyorum şu an. Ama oturup ciddi bir yayından soru çözmeye kalktığımda öylece kalıyorum.

• up up up..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.