Şimdi Ara

Triger seti değişiminden sonra gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar araç civic 1.4 is 97 model. yaklaşık 1500km önce komple triger setini değiştirdik. ancak daha önce olmayan bir ses gelmeye başladı, o zamana kadar sessiz çalışan araç düşük devirlerde inleme sesi gibi böyle tam tarif edilemeyen bir ses çıkarmaya başladı. yüksek devirlerde olmuyor veya duyulmuyor bilemiyorum. ama mesela hafif yokuş aşağı bir yerde gaza basmadan vitesi 3'ten 2'ye çektiğimde sesi bariz duyuyorum debriyajdan çekince.debriyaja basınca veya rolantide beklerken problem yok(rolantideki seste de hafif böyle dizelimsi tıkırdamalar oluyor ama o kadar rahatsız edici değil). değişimi yapan ustaya değişim yapıldıktan 10 gün sonra gittik,zamanla kayışların alışacağını o zamana kadar bu sesin normal olduğunu söyledi.1500km oldu. nette de ciddi birşeyler olabilir diye yazılar okudum, şimdi ustaya gidip de nette ben böyle okudum gergisidir rulmanıdır yanlış mı yaptın demek olmaz. lütfen yardım edin.







  • güncel
  • Dostum benim başımada gelmişti böyle bir cırlama gibi bir ses gelmeye başlamıştı,değiştiren servis arkadaşımın olduğu için gittim rulmanlardan birisi arızalı çıktı değiştirdiler. Sonrasında bi iki gün sonra yine gelmeye başladı gerginlikle alakalı bir şeymiş yaptılar bir daha sorun çıkmadı. Bunlardan birisi olabilir sorununuz.
  • teşekkür ederim, en azından normal olmadığına kanaat getirmiş oldum, bir daha gidip ısrarcı olacağım artık ustaya.
  • yüksek olasılıkla sente ayarında sorun var. gerginlik az veya çok olursa yapar . tam turda zamanlama kısa veya uzun kaldıgından özellikle devirde belli eder kendini triger setini değiştirenin bu konuda çok iyi olması lazım yoksa ömrü milyonla ölçülen honda motoru 250 bine sorun çıkarır
  • teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.