Şimdi Ara

TRİGER KAYIŞI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar bu gün bir ustaya gittim motoryağı değişimi falan yani bakım için bana 5 yıl veya 100.000 km triger kayışı değişmesi gerekir dedi benim 99 toyota var 67.000 km de yaş açısından değişmesi gerekir
    120 filan masrafı olur arızası olursa 1000 masrafı olur dedi
    kitapçığında ise 150.000 km de değişir diyor bu konuda
    bilgisi olan varmı yolda kalmıyayım teşekkürler

• km gelmemiş olabilir ama yıl olarak zamanı geçiyor.

birde kayış koptumu ciddi masraflar açtığı biliniyor bu yüzden limitleri zorlamadan yenilemek gerek.
  • Triger başka bişeye benzemez. Hiç ihmal etmemelisin. Motoru yakarsın. 1000-1500 arası motor masrafın olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tele56

meraba arkadaşlar bu gün bir ustaya gittim motoryağı değişimi falan yani bakım için bana 5 yıl veya 100.000 km triger kayışı değişmesi gerekir dedi benim 99 toyota var 67.000 km de yaş açısından değişmesi gerekir

walla senin ustan sana birazcık yanlış söylemiş, yada az söylemiş diyelim...

bi kere arabayı hiç kullanmasan bile triger kayışının maksimum ömrü 3 yıldır, bu süre içinde değiştirmezsen kopma riski çok artar.

ve eğer bi şekilde yolda giderken triger kayışın koparsa 1000 ytl ile yırtabileceğini hiç sanmıyorum, en az 1500-2000 ytl arası tutar. buna çekici parası, yollarda belkide ailenle kalıp rezil olma gibi bedelleri hiç katmıyorum zaten. hele bide uzun yolda giderken gecenin bi saati başına böyle bişey geldiğini düşünmek bile istemiyorum.

ve ustan sana 120 ytl ye triger değiştiririm demiş, 120 ytl ye orjinal triger kayışı takılamaz, orjinali taktırmak dahil minimum 200-250 ytl arası tutar. demekki sana yan sanayi takacak. kesinlikle yan sanayiyi önermediğim gibi triger gibi önemli parçalarda yan sanayi taktırmanın çok ama çok yanlış olduğunu düşünüyorum.

hayırlı günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecniq -- 22 Haziran 2007; 17:04:59 >

• ben gecen kasımda ddğiştirdim triger kayışını. 103 bin falan olmuştu. ve 9 yıl falan. biraz riskliydi. ama kullandık. bunun yanında buji falanda değişti yağ değişti triger kayısının yanında "V" kayışı falanda vardı. toplam 400 lira tuttu ve 8 taksit yaptılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tecniq

quote:

meraba arkadaşlar bu gün bir ustaya gittim motoryağı değişimi falan yani bakım için bana 5 yıl veya 100.000 km triger kayışı değişmesi gerekir dedi benim 99 toyota var 67.000 km de yaş açısından değişmesi gerekir

walla senin ustan sana birazcık yanlış söylemiş, yada az söylemiş diyelim...

bi kere arabayı hiç kullanmasan bile triger kayışının maksimum ömrü 3 yıldır, bu süre içinde değiştirmezsen kopma riski çok artar.

ve eğer bi şekilde yolda giderken triger kayışın koparsa 1000 ytl ile yırtabileceğini hiç sanmıyorum, en az 1500-2000 ytl arası tutar. buna çekici parası, yollarda belkide ailenle kalıp rezil olma gibi bedelleri hiç katmıyorum zaten. hele bide uzun yolda giderken gecenin bi saati başına böyle bişey geldiğini düşünmek bile istemiyorum.

ve ustan sana 120 ytl ye triger değiştiririm demiş, 120 ytl ye orjinal triger kayışı takılamaz, orjinali taktırmak dahil minimum 200-250 ytl arası tutar. demekki sana yan sanayi takacak. kesinlikle yan sanayiyi önermediğim gibi triger gibi önemli parçalarda yan sanayi taktırmanın çok ama çok yanlış olduğunu düşünüyorum.

hayırlı günler...

Selam dostum.
    Sözlerinin bir kısmına katılmıyorum.Çünkü Toyotaların orjinal triger kayışı 45 ytl civarı.Yani matah bir şey değil ama malesef işçiliğ çok ağır.Bunun yanında kapağı açmışken direksiyon kayışı,klima kayışı ve v kayışı olayınada girersen işçilik iyice dallanıyor..Tahminim fiyat veren usta baya düşük bir işçilikle çalışcak.,yada elinde fazla iş yok canı sıkılıyor
    Ama ben de senin gibi düşünüyorum sadece kayış konusunda değil hemen hemen bütün motor aksamlarında orjinal parça kullanılması taraftarıyım

• quote:

Orjinalden alıntı: SACRED REICH
    Selam dostum.
    Sözlerinin bir kısmına katılmıyorum.Çünkü Toyotaların orjinal triger kayışı 45 ytl civarı.Yani matah bir şey değil ama malesef işçiliğ çok ağır.Bunun yanında kapağı açmışken direksiyon kayışı,klima kayışı ve v kayışı olayınada girersen işçilik iyice dallanıyor..Tahminim fiyat veren usta baya düşük bir işçilikle çalışcak.,yada elinde fazla iş yok canı sıkılıyor
    Ama ben de senin gibi düşünüyorum sadece kayış konusunda değil hemen hemen bütün motor aksamlarında orjinal parça kullanılması taraftarıyım

selam dostum...

birimizden birimiz çok feci yanılıyoz ama neyse, sen yabancı diilsin sonuçta

toyotanın orjinal triger kayışı set halinde, yani rulmanlarıyla beraber 150 ytl civarı.

zaten hyundaininki bile 100 ytl civarı, toyotanınkinin 45 ytl olması imkansız.

tabiki tamamen orjinal parçalardan bahsediyoz.

öptüm seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecniq -- 22 Haziran 2007; 22:15:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    debriyaj bilyası
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya asıl fiyatı triger ile değişmesi gereken bazı parçalar oluyormuş onlarla birlikte yüksek oluyor yani tek başına triger ucuz olabilir ma onla birlikte değişmesi gereken bazı kısımlar var(yanlış aklımda kalmadıysa ) ve de işçilik tutuyor zaten.

EDİT: imla çaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 22 Haziran 2007; 22:25:33 >
  • cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar şimdi
    kullanıcı el kitabına baktım triger kayışı ve gergi rulmanı
    150000 km veya 150 ay diyor hangisi önce gelirse diyor
    şimdi buna göre bayağı rahat olmam gerek heralde yinede
    insan çekiniyor iyi akşamlar
  • quote:

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar şimdi
    kullanıcı el kitabına baktım triger kayışı ve gergi rulmanı
    150000 km veya 150 ay diyor hangisi önce gelirse diyor
    şimdi buna göre bayağı rahat olmam gerek heralde yinede
    insan çekiniyor iyi akşamlar

150 aymıııı???? nassı yani?????

• yani orayı bende tam anlıyamadım ama x1000km aylar yazıyor
    1 10 20 30 .. 150 ve altında da yapılacak işlemler yazıyor
    bende öyle yorumladım ama yanlış da yorumlamış olabilirim
  • quote:

yani orayı bende tam anlıyamadım ama x1000km aylar yazıyor

o 150 ay olayında bi yanlışlık var dostum, toyota servisleri bile maksimum 3 yıl diyor.

150 ay nasıl olur?

bütün toyota servisleri yanlışmı biliyor yani?

ben defalarca sormuşumdur bunu...
  • 150 ay mı? yok artık
  • quote:

yani orayı bende tam anlıyamadım ama x1000km aylar yazıyor

150 ay absürt kaçmış!
  • oldu olacak kopunca götür bari
  • oldu olacak kopunca götür bari

espirinize gülemedim
    bu arada toyotadan şöyle bir e-mail geldi sanırım doyurucu

Değerli müşterimiz,

Öncelikle Toyota tercihiniz ve göndermiş olduğunuz e-mailiniz için teşekkür
    ederiz.

Sahibi bulunduğunuz araçlarımıza ait hazırlanan ilk kullanıcı el
    kitaplarında, triger kayışı değişiminin 150 bin kilometre olarak
    duyurulması üreticimiz tarafından iletilmişti. Ancak, belirli bir süre
    sonra, lisansörümüz Toyota, bir sirküler ile, söz konusu yıla ait araçların
    triger kayışı değişiminin 100 bin kilometreye çekilmesini duyurdu. Sonuç
    olarak, aracınızın triger kayışı değişimi periyodu 100 bin kilometrede
    birdir.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla

Toyotasa Müşteri İlişkileri
  • bu triger zinciri hangi modellerde var. ne zamanda bir değiştiriliyor yoksa hiç değiştirilmiyor mu
  • bir çok topikte de belirttiğim gibi 2000 vvt-i motora geçişten itibaren triger zinciri kullanılmaya başlandı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.