Şimdi Ara

TRIDENT H-2304 HDMI/USB VE KART OKUYUCULU DVD/DIVX OYNATICI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
2
Favori
22.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dentist diğer pahalı player'ların çoğu temel işlevlerden en az birisini yapamıyor ztn. bizim şikayet ettiğimiz konulara onlarda gelemiyoruz bile. o konulara gelene kadar daha önemli konularda takılıyoruz. o yüzden bence kesinlikle 200milyonluk player'ları cebinden çıkarır

yalnız ben hala 120GB WD diskimi çalıştıramadım. sende 160lığı vardı heralde. çok ilginç
  • quote:

Orjinalden alıntı: thdentist

@msaltik : evet, üst üste altyazıyı yaşadım bende fakat bir mana verememiştim demek uzun olduğu için oluyormuş

@emrah_tr : dediğin siteyi zaten yıllardır kullanıyorum ama arama penceresinde 60 karakter uzunluğunda satırların olduğu altyazıları ara diye bir seçenek yok

şaka bir yana 2 ay olmuştur herhalde playerı alalı özet olarak eksileri ;
    . Altyazılar cılız fakat okumayı engellemiyor (beyaz zeminler hariç)
    . Uzun altyazıları desteklemiyor üst üste gösteriyor
    . HDMI da sebepsiz yere görüntü gidebiliyor fakat çözüm kolay ya source yada resolution değiştirmek
    . Mp4 açmıyor

Artıları :
    . Harika bir netlik ve keskinlik (HDMI)
    . Harici güç olmadan Ext HDD desteklemesi (firma yada model seçebiliyor ne yazıkki)
    . Divx, Xvid, Vob formatlarında %100 lük açma başarısı gösterdi

Uzun lafın kısası 90 küsür liraya aldığım bu aletten çok memnunum nedenine gelirsek; incecik bir kablodan (HDMI) ses ve görüntüyü transfer etmek (Component bağlasam X360 ı sökmem gerekecekti), Ext HDD mi görmesi ve altyazı ile oynatabilmesi. Ufak tefek hatalar ve eksiklikler illaki olacaktır ama fiyat / performans olarak gayet tatmin edici.

herhangi bir altyazı demek istemiştim, muhakkak biryerinde 60. karakteri geçen bir altyazı senkronlaması vardır.. Yapmanız gereken substitle workshop veya benzeri bir programla altyazı dosyasını açıp, 60 ustundeki bolumun kaçıncı dkda oldugunu gorup oraya dikkatle bakmak.. Ben bu sekilde yaptıgımda ekranı donduruyor ve de usenmeden sayıyordum. 60 cıkıyordu hep. TOKAT

• quote:

Orjinalden alıntı: Emrah_Tr

quote:

Orjinalden alıntı: msaltik

61 (trabzon) göstermiyorsa durum kötü
    kardeş öyle bişe yaşamadım. yani elimde o tarzda çok uzun karakterlerin olduğu filmler var ama hangisi neresinde bulmam çok zor. sen yine manual olarak bölecen altyazı yapacak bişe yok. o da kolay bi işlem ztn.
    çok fazla kafa yormamışlar bu duruma heralde. ya da onların da kullandığı filmler kısa altyazılıydı

yani hocam demek istediğim diyelimki o sn'deki senktrondaki altyazı 74 karakter.. siz bunu isterseniz her satıra 30 harf gelecek sekilde ayarlayın. 60dan sonra gostermiyor player haliylen ne soylenildiği anlasılmıyor... Bende cozum olarak elimdeki divx filmi uygun altyazı ile tekrardan encode ediyorum.. Altyazıyı filme gomuyorum.. Ondan sonra isterse cihaz altyazı desteklemesin, CNbc-e veya e2 deki filmler gibi altyazı dublajlı oluyor

emrah altyazıyı böl derken satır olarak böl demek istememiştim. yanlış anladın heralde. kastım şuydu. diyelimki 70 karakter var ve yazının ekranda kalma süresi 6sn. sen altyazının ilk kısmını 3sn diğer kısmını da 3sn kalacak şekilde böleceksin. bunu kastettim. o zmn problem olmaz. altyazı gömme işinden çok çok çok daha hızlı.

• quote:

quote:

quote:

61 (trabzon) göstermiyorsa durum kötü
    kardeş öyle bişe yaşamadım. yani elimde o tarzda çok uzun karakterlerin olduğu filmler var ama hangisi neresinde bulmam çok zor. sen yine manual olarak bölecen altyazı yapacak bişe yok. o da kolay bi işlem ztn.
    çok fazla kafa yormamışlar bu duruma heralde. ya da onların da kullandığı filmler kısa altyazılıydı

yani hocam demek istediğim diyelimki o sn'deki senktrondaki altyazı 74 karakter.. siz bunu isterseniz her satıra 30 harf gelecek sekilde ayarlayın. 60dan sonra gostermiyor player haliylen ne soylenildiği anlasılmıyor... Bende cozum olarak elimdeki divx filmi uygun altyazı ile tekrardan encode ediyorum.. Altyazıyı filme gomuyorum.. Ondan sonra isterse cihaz altyazı desteklemesin, CNbc-e veya e2 deki filmler gibi altyazı dublajlı oluyor

emrah altyazıyı böl derken satır olarak böl demek istememiştim. yanlış anladın heralde. kastım şuydu. diyelimki 70 karakter var ve yazının ekranda kalma süresi 6sn. sen altyazının ilk kısmını 3sn diğer kısmını da 3sn kalacak şekilde böleceksin. bunu kastettim. o zmn problem olmaz. altyazı gömme işinden çok çok çok daha hızlı.

dediğiniz şeye hiç odaklanmamıstım, ama bu işi yapan program varmıdır acaba? Cunku bahsettiğiniz şeyi yapmak neredeyse tekrardan altyazı senkronlamaya eş değer birşey gibi... Eve gidince bir deniycem.. Gerçi 1saat 30 dk lık bir filmi altyazıya gömme işlemi sistemimde 15-16 dk suruyor ama elimde o kadar çok arşiv var ki..
    dediğiniz aklıma yattı ama beceririm insallah. tsekkurler anyasınız için

• @msaltik ideal player yok zaten hepsinin artısı eksisi war dediğin gibi elimizdekiyle memnunuz, popcorn hour almak istiyorum en kısa zamanda

120 WD konusunda birşeyler atladığını düşünüyorum yoksa benim 160lık çalışsın senin 120lik niye çalışmasın :S

@Emrah_TR daha önce yaşadığım ama "msaltik" söylemeden anlamadığım birşeydi, 60 karakter üstünü bölmüyor ama tonla divx izlemiş biri olarak rahatsız oldunmu bu durumdan dersen olmadım çünkü dizilerde filimlerde 2 den fazla olmadı bu olay. Senide pek rahatsız edeceğini sanmıyorum.
  • emrah kardeş çok fazla altyazı programı var. ben eskisi gibi çok uğraşmıyorum altyazı işiyle önceden tercüme falan yapıp yayınlıyodum ama bizden geçti artık

batlamtos diye bi altyazı programı kullanıyorum. türkçedir. kullanımına alıştıktan sonra dediğim işlemi yapman 10sn'ni alacaktır. bulamazsan mail adresine falan gönderirim.

dentist valla anlayamadım. şu an için seninkinden tek farkı NTFS olması. ama çalışmama nedeninin o olduğunu sanmıyorum. ya da bi gün üşenmeyip denicem o şekilde
  • bana msnini pm olarak yollarmısın, gel halledelim şu işi HDD gibisi yok ;)
  • bu arada bendeki HDMI olmayan versiyon arkadaşlar.. HDMI takabileceğim bir sistemim su an itibariyle en azından kısa donemde olmayacak.. 58 liraya almıstım ben.. yukarıda bahsettiğim altyazı proplemi dısındada cok memnunum diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_Tr -- 25 Ocak 2008; 21:49:55 >
  • güle güle kullanman dileğiyle, fabrika çıkışı ideal player yok zaten zamanla 3rd party yazılımlarla kullanıcı isteklerini karşılıyorlar. amaç burada fiyat/performans ve trident bunu karşılıyor
  • quote:

bu arada bendeki HDMI olmayan versiyon arkadaşlar.. HDMI takabileceğim bir sistemim su an itibariyle en azından kısa donemde olmayacak.. 58 liraya almıstım ben.. yukarıda bahsettiğim altyazı proplemi dısındada cok memnunum diyebilirim

boşver o da problem sayılmaz. arada sırada sana 2 dak kaybettirir sadece. player gayet başarılı.
  • arkadaşlar 120Gb Western Digital harici diskimi de çalıştırmayı başardım. sorun kablodaymış. ince bir kablo yüzünden yeterli güç gitmiyordu heralde. yeni kabloyla sorun kalmadı. alacak arkadaşların dikkatine...
  • arkadaslar bende 4 gb a-data flashbellek var 2.0
    playera takıyorum bazen hiç takılmadan filmi oynatırken bazen cok ender de olsa takılma yapıyor.. acaba bu flashdiskin hizi ile mi alakalı yoksa cihazın okuması ile mi alakalı? sizde durum nasıl
  • bende de sanırım aynı flash diskten var. o dskin yazma hızı falan çok kötü. okuması ise 8-9MB/sn. yani aslında yeter film için. ben takılma olayına rastlamadım hiç. filmlerinle alakalı olabilir.
  • arkadaşlar bu player hakkında yapmış olduğum inceleme yazımdaki bir noktayı değiştirdim, buraya da yazayım dedim yine. bağlamış olduğum Western Digital 120GB ve 160GB external HDD disklerin ikisini de çalıştırdım sorunsuz şekilde. daha önce yapamamamın nedeni ise kullandığım USB kablosuymuş, şimdi sıkıntı yok. cihazın yapamadığı tek şey kaldı o da bulaşık yıkaması.
  • 2303 ve 2304 modelleri için güncelleme yazılımları yapıldı. şu an dağıtılıyor. başka bir forumda. çok uğraştı arkadaşlar..
  • dur bakıyım tahmin ettiğim forummu, çok teşekkürler bilgi için yapanların da eline sağlık çok uğraştılar ben artık takip etmekden yorulmuştum :)

edit :evet o forummuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thdentist -- 29 Ocak 2008; 18:45:03 >
  • gerçekten müthiş uğraştılar. tebrik etmek gerekiyor.
  • ama sorunlu çıktı heralde. sadece altyazı boyutunu büyütmek için sayfalarca yazıştılar. player'la ilgili anlatılanlar 3 sayfa yazılım alma 25 sayfa. inşallah sonuca ulaşırlar da sayfalarca elektronik bilgi alışverişi boşa gitmez.
  • 1-usb 2.0 destekli (1.1 olsa da olur)
    2-hdmi çıkışlı (olmasa da olur)
    3-720p veya 1080i upscale (olmasa da olur)
    4-usbden harici harddisk takılıp divx oynatabilecek (kesinlikle olmalı)
    5-türkçe altyazı problemi olmayan (kesinlikle olmalı)
    6- Dolby Digital / DTS 5.1 Çıkış (kesinlikle olmalı)

Bu özellikleri barındıran bu markadan başka divx player var mı tavsiye edeceğiniz ? Güvenmiyorum, pek de
  • dostum güvenmiyosna neden burda başka player arayışına girdin anlayamadım. bu arada sana tavsiyem, bu başlğı baştan sona bi oku. yazmış olduğum incelememi oku, sonra diğer başlıkları ve yaşadıkları sorunları bi oku. değerlendirmeyi sen yap, benim 1 ayı geçti. alsam yine bunu alırım. güvenemicen bişe yok
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.