Şimdi Ara

TREKSTOR I.BEAT ORGANIX FM>>>En İyi EQ Ayarı Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sony nwz-s 515 mp3 calarım vardı.Ne yalan söyleyeyim hastasıyım o modelin beyazı bendeki.

Forumda hem kaliteli hem de uygun fiyatlı bi mp3 olarak organix cok övülüyordu. Açıkcası mp3 için degil ama üniversitede desleri kayıt etmek için bi ses kayıt cihazina ihtiyacım vardı.TrekStore un sitesinden baktım alet 128 kbps mp3 ses kaydı yapıyor fiyatta 1 gb mp3 ler için bile cok iyi.Ki kaldı ki gercek fiyatı daha yüksekmiş aslında gittim baktım magazada 5-6 tane renk renk vardı.Almadım 2 gün sonra gittigimde 1 tane benim göz koydugum kırmızı olan Fm moeli vardı dedim kısmet aldım geldim eve.Üzerindeki eski fiyatları şöyleydi 295.00 Ytl > 213.00Ytl > 195.00Ytl >

Ses kaydı gercekten kusursuz makinanın cızırtısız ve temiz kayıtlar alıyor bulunulan yere göre mikrofon hassaslıgı ayarlanıyor.

Sesi gercekten cok güzel ama ekran bir hayal kırıklıgı.Menüler cok biçimsiz.Ama duyarlılıgı ayarlanabilen mikrofono fm radyodan ses kaydı ve line in den kaydı bide kristal berrak sesiyle organix cok iyi bi mp3.Hele 69 ytl ye 6 taksitle.

Ama ses olarak elimdeki sony ile aynı gibi hatta sony daha iyi.

Sony deki EQ ayarı bir hafta ugraşım sonucu en optimum seviyede ayarlanmış bi ayar ve sonuç olarak Sennheiser kılaklıkla mükemmel bass, tiz ve midler dinliyorum.Ama O kadar övülen 8 yerden ödüllü bu organixden cidden mp3 de performans alamıyorum.Birşeyleri eksik baslar tizleri emiyor tizler yogunlaşınca baslar teneke gibi oluyor.

Ayrıntılı bi EQ ayarı olan organixte bu ayarlardan hengisi en optimum sesi verebilir.Rock ayarını diyor bagzi arkadaşlar ama bu bence biraz baslardan yoksun bi ayar.

Bilen arkadaşlardan Ayarlarını istiyorum lütfen burda paylaşalım.elle ayarlama taraftarıyım hazır EQlar iyi olmuyor cünkü.
    ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

• demek aldın organix'i,güle güle kullan.ben eq ayarını auto moda alıp srs'yi de aktif aktifleştiriyorum bence öyle güzel oluyo.bu arada senin cihazda da sesin 22'den sonra artmaması sorunu varmı,özellikle eq ayarını rock yapıp srs'yi aktif hale getirdiğinde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: database error

demek aldın organix'i,güle güle kullan.ben eq ayarını auto moda alıp srs'yi de aktif aktifleştiriyorum bence öyle güzel oluyo.bu arada senin cihazda da sesin 22'den sonra artmaması sorunu varmı,özellikle eq ayarını rock yapıp srs'yi aktif hale getirdiğinde...

Teşekür ederim aldım sonunda cidden iyi bi makine Ama ekran cok dandik oled sanırım.

Srs hakkında geniş bilgi alabilirsem iyi olur eger fikriniz varsa cünkü tam manasıyla EQ dan farkı nedir anlayamadın srs de 3 menü var ama içerikleri ve ne yaptıklarını tam anlayamadım.

Ses konusunu cidden denemek istedim ama en fazla 20 de kalıyorum sonra kulaklarım cidden rahatsız oluyor.Ama denedim şimdi; 23 de max degeri veriyor 24 ve 25 de düşüyor ses garip ama o seste zaten ben rahatsız olmaya başlıyorum.Bu ciddi bir sorun degil bence zaten sesi yeterliydi bence 20 de bile sonra iyice azıtıyor.

Üsteki ortadaki Srs butonuna uzun basınca ekran da bikaç farklı sey cıkıyor 1. si (user) olan eq 2.si (SRS) 3. sü(TB) 4. sü (WOW) yazıyor bunlar ne ifade ediyor

• quote:

Orjinalden alıntı: petsise87

quote:

Orjinalden alıntı: database error

demek aldın organix'i,güle güle kullan.ben eq ayarını auto moda alıp srs'yi de aktif aktifleştiriyorum bence öyle güzel oluyo.bu arada senin cihazda da sesin 22'den sonra artmaması sorunu varmı,özellikle eq ayarını rock yapıp srs'yi aktif hale getirdiğinde...

Teşekür ederim aldım sonunda cidden iyi bi makine Ama ekran cok dandik oled sanırım.

Srs hakkında geniş bilgi alabilirsem iyi olur eger fikriniz varsa cünkü tam manasıyla EQ dan farkı nedir anlayamadın srs de 3 menü var ama içerikleri ve ne yaptıklarını tam anlayamadım.

Ses konusunu cidden denemek istedim ama en fazla 20 de kalıyorum sonra kulaklarım cidden rahatsız oluyor.Ama denedim şimdi; 23 de max degeri veriyor 24 ve 25 de düşüyor ses garip ama o seste zaten ben rahatsız olmaya başlıyorum.Bu ciddi bir sorun degil bence zaten sesi yeterliydi bence 20 de bile sonra iyice azıtıyor.

Üsteki ortadaki Srs butonuna uzun basınca ekran da bikaç farklı sey cıkıyor 1. si (user) olan eq 2.si (SRS) 3. sü(TB) 4. sü (WOW) yazıyor bunlar ne ifade ediyor

user = senin kendi seçtiğin eq. orda başka ne eq. seçersen o yazar,
    srs = srs focus açık
    tb = srs trubass açık
    wow = srs wow açık

bu arada yorumunuzu okudum ve yanlış anlamazsanız yetersiz bir kulağınız olduğunu söylemeliyim...
    çünkü elimden geçen o kadar cihazın hepsinden de üstün şu anda organix...

ses açısından elbette...

• bu arada ben kendim için organixte elde ettiğim en iyi sonuçları veriyim:

classic: heavy ve senfonik metal için 1 numara,
    rock: nu ve death e iyi gidiyor...

ama ben elle ayarlama taraftarıyım...

bir ara eq nun fotosunu çekip postlarım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: theoden541

bu arada ben kendim için organixte elde ettiğim en iyi sonuçları veriyim:

Cok teşekkürler gercekten senin bu yardımların ve uzun uzun yazdıgın mesajlar coktan beri chat e dönmüş forumda ilaç gibi geldi.kulaklıgın sennheiser mx-460 yetersiz ama dandik olmayan bi kulaklık sonuç olarak da shure alacak param olsa onu ses sistemi alarak degerlendirme taraftarıyım sesinden ve içindeki kaliteden cidden hiç şüphe duymadım ama yeterince performanslı kullanamadıgımı düşünmüştüm ben aslında makineye acemiligimden.

srs focus-trubass ve wow un 3 ü de acık olması mümkün degil mi bu makinada bunlar acılınca user EQ devredışı mı kalıyor acaba ben aslında 3 ünü belli degerlere ayarlayarak kullanmak isterim.

Ayrıca bikaç sorum var size;
    1)Srs focustaki focus low ve hight ne ifade ediyor
    2)Srs sound kullanım amacı nedir?

quote:

""elimden geçen o kadar cihazın hepsinden de üstün şu anda organix...

ses açısından elbette...

Demişsin. ekran gercekten ucuz durmuş ki ben Vibezdeki ekranı TrekStora hiç yakıştırmamıştım.

EQ fotonu merakla bekliyorum...............................

• quote:

quote:

bu arada ben kendim için organixte elde ettiğim en iyi sonuçları veriyim:

Cok teşekkürler gercekten senin bu yardımların ve uzun uzun yazdıgın mesajlar coktan beri chat e dönmüş forumda ilaç gibi geldi.kulaklıgın sennheiser mx-460 yetersiz ama dandik olmayan bi kulaklık sonuç olarak da shure alacak param olsa onu ses sistemi alarak degerlendirme taraftarıyım sesinden ve içindeki kaliteden cidden hiç şüphe duymadım ama yeterince performanslı kullanamadıgımı düşünmüştüm ben aslında makineye acemiligimden.

srs focus-trubass ve wow un 3 ü de acık olması mümkün degil mi bu makinada bunlar acılınca user EQ devredışı mı kalıyor acaba ben aslında 3 ünü belli degerlere ayarlayarak kullanmak isterim.

Ayrıca bikaç sorum var size;
    1)Srs focustaki focus low ve hight ne ifade ediyor
    2)Srs sound kullanım amacı nedir?

quote:

""elimden geçen o kadar cihazın hepsinden de üstün şu anda organix...

ses açısından elbette...

Demişsin. ekran gercekten ucuz durmuş ki ben Vibezdeki ekranı TrekStora hiç yakıştırmamıştım.

EQ fotonu merakla bekliyorum...............................

maalesef 3 ü birden açık olmuyor lakin eq ile efektlerden biri açık olabiliyor...

sorularıne gelirsek:

srs focus taki low, adından da anlaşılacağı üzre mp3 çaların düşük frekansları ön plana çıkarmasını sağlar (bass sesler olsun, geride kalmış efektler oslun vs...). high da ise yüksek frekanslı ve önde olan sesler daha öne gelir. megadeth in hangar 18 inde soloalrı çok net dinleyebilirsin mesela bu efektle.

hakkında ksein bilgim yok ama yaptığın eq ayarının srs efektlerinden birini açınca devredışı kalmaması lazım zira srs efektleri kullanan elime ne kadar şey geçtiyse eq ile senkronize çalışıyordu...

srs sound ise wow efektinin derecesini belirler...

bu arada mp3 çaların hakkını vermek için mutlaka minimum 32 ohm empedanslı bir kulaklık almalısın (ben öğrenci halimle 3 tane aldım)

sana tavsiye edebileceğim iyi f/p kulaklıkları:

http://www.elmasepeti.com/category.php?Brand=Koss burdan minimum 32 ohm empedansa sahiiplerden seçebilirsin, koss bence sennheiser dan daha üstün bir marka kualklık konusunda - üstünkörü bir yorum değil bu hepsinin üst düzey kulaklıkları (burn in olmuş şekilde=arkadaşlar sağolsun) elime geçti ordan biliyorum...

http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=5833 bu da epey popüler bir kualklık ama ülkemizde bulmak zor baya...

bilinen markaları da vermeye gerek yok...

bu arada eq fotosunu da koyuyorum

ayrıca,

ne demek burası bir forum ve herkes yhardım etmeli birbirine di mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 27 Mart 2008; 21:36:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dijital makinem olmadığı için net bir foto olmadı ama ben sana soldan yazayım değerlerimi

62hz:+10db
    250hz:+14db
    1000hz:+12db
    4khz:+20db
    16khz:+5db

uzun denemeler sonucu geniş müzik yelpazeme en iyi uyan eq un bu olduğuna karar verdim...

ama elektronik müzikte pek işe yaramıyor onda da classical açıp dinliyorum

aha da resim:
     TREKSTOR I.BEAT ORGANIX FM>>>En İyi EQ Ayarı Nedir?

sırf dedim diye koyuyorum birşey anlaşılmıyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 27 Mart 2008; 21:28:56 >

• 62hz:+18
    250hz:-8
    1000hz:-12
    4hz:-8
    16kh:+18
    bıde bole dene ıstersen bu arada benım sol kulaklık patladı galıba pat pat sesler gelıo galıba aksesuarlar garantı dısıymıs..
  • Teşekkürler ardımlarınız için devam edebiliriz daha yeni ayarlara.

Aksesuarlar garantili bildigim kadarıyla ama patladıysa garanti dışıdır bence kullanım hatası falan bişey bulurlar.Benim mx-460 da tıkırdıyor arada ama yüksek basstan o biliyorum süngerini titretiyo cıkarınca süngeri geciyo.Ara ara korkutuyo beni patladımı diye o da
  • Arkadaşlar bende bugun siyah 1 gb organix mp3 player
    aldım, kutudan çıkan şu kulaklığın modeli mx200 mü yoksa mx300 mü
    bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: HyperActive

Arkadaşlar bende bugun siyah 1 gb organix mp3 player
    bilgisi olan varmı ?

kutudan cıkan kulaklık sennheiser olduguna bile bin sahit bişey ben bu kadar dandiğini az gördüm ama sesi fena degil modeli yok Bu arada kılavuzunda 32 ohm lukkulaklık önerirken 16 ohm luk bi kulaklık vermeleri de ayrı sasırtıcı (bi arkadaşa aletle ölçtügünü forumda yazmıştı ordan biliyorum)

Bende de kırmızısı var cidden kutu içerigi zayıf hala diger magazalarda 200 milyona satıldıgı düşünülürse Ama EQ da uygun bişeyler bulmaya başladım ben kendime göre cidden performanslı alet.sadece ses kaydı için almıştım 2. mp3 olarak ama sanırım 1. nin tahtını sallayacak

Bu arada imzaya gelen uyarıyı tiye almak konusunda ilk defa benzer bi yaklasım gördüm kendim gibi degiştirip yazanı güzel olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsise87 -- 28 Mart 2008; 17:53:03 >

• quote:

sana tavsiye edebileceğim iyi f/p kulaklıkları:

http://www.elmasepeti.com/category.php?Brand=Koss burdan minimum 32 ohm empedansa sahiiplerden seçebilirsin, koss bence sennheiser dan daha üstün bir marka kualklık konusunda - üstünkörü bir yorum değil bu hepsinin üst düzey kulaklıkları (burn in olmuş şekilde=arkadaşlar sağolsun) elime geçti ordan biliyorum...

http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=5833 bu da epey popüler bir kualklık ama ülkemizde bulmak zor baya...

bilinen markaları da vermeye gerek yok...

theoden541 yardımların için gercekten cok tesekkürler gercekten güzel bi ayarmış verdiğin. Ben degiştirip biraz öyle kullanıyorum sesler daha güzelleşti

Yalnız ben senden 50 ytl altında güzel ve bu makinaya uyan İEM ler önermeni rica ediyorum.Bir tane İEM almayı ve onu mümkünse 1.5 sene kullanmayı düşünüyrum cünkü su anda elimde 5-6 tane kulaklık var ve ebeveynlerim beni kablolarıyla bogmak istiyorlar

Sence kullanabilecegim en güzel ve detaylı ses veren IEMler hangileri olur.???????

• Arkadaşım çok tşk ederim sana sayende rezil olmaktan
    kurtuldum radyo yok diye güzelim cihazı iade
    etmeye götürecektim ve rezil kepaze olup geri gelecektim
    İki saattir radyoya ulaşamıyordum meğerse ortadaki mode
    yazan yerden giriliyormuş
    quote:

quote:

bilgisi olan varmı ?

kutudan cıkan kulaklık sennheiser olduguna bile bin sahit bişey ben bu kadar dandiğini az gördüm ama sesi fena degil modeli yok Bu arada kılavuzunda 32 ohm lukkulaklık önerirken 16 ohm luk bi kulaklık vermeleri de ayrı sasırtıcı (bi arkadaşa aletle ölçtügünü forumda yazmıştı ordan biliyorum)

Bende de kırmızısı var cidden kutu içerigi zayıf hala diger magazalarda 200 milyona satıldıgı düşünülürse Ama EQ da uygun bişeyler bulmaya başladım ben kendime göre cidden performanslı alet.sadece ses kaydı için almıştım 2. mp3 olarak ama sanırım 1. nin tahtını sallayacak

Bu arada imzaya gelen uyarıyı tiye almak konusunda ilk defa benzer bi yaklasım gördüm kendim gibi degiştirip yazanı güzel olmuş

• quote:

Arkadaşım çok tşk ederim sana sayende rezil olmaktan
    kurtuldum radyo yok diye güzelim cihazı iade
    etmeye götürecektim ve rezil kepaze olup geri gelecektim
    İki saattir radyoya ulaşamıyordum meğerse ortadaki mode
    yazan yerden giriliyormuş
    quote:

quote:

bilgisi olan varmı ?

Ah be kardeşim zaten piyasada az kaldı ucuz organix, bide acıp götürseydin geri valla üzülürdüm.Neyse geçmiş olsun radyoyu actıkca beni hatırlarsın.

• quote:

Teşekkürler ardımlarınız için devam edebiliriz daha yeni ayarlara.

Aksesuarlar garantili bildigim kadarıyla ama patladıysa garanti dışıdır bence kullanım hatası falan bişey bulurlar.Benim mx-460 da tıkırdıyor arada ama yüksek basstan o biliyorum süngerini titretiyo cıkarınca süngeri geciyo.Ara ara korkutuyo beni patladımı diye o da

ben bugun nt magazasına gıttım kızılayda bı adres verdı orası ılgılenıo dedı gıttım adam taktı kulagına dınledı hıc bısey demedı cıkardı sıfır paketınde yenı kulaklık verdı gonderdı bu arada eq ayarlarıda -12 den sora tekrar asagı dogru bastıkca deısık seyler cıkıo bı turlu cozemedım ama ordanda gusel ayarlar yapılabılıo..

• quote:

Orjinalden alıntı: faruxxx

quote:

ben bugun nt magazasına gıttım kızılayda bı adres verdı orası ılgılenıo dedı gıttım adam taktı kulagına dınledı hıc bısey demedı cıkardı sıfır paketınde yenı kulaklık verdı gonderdı bu arada eq ayarlarıda -12 den sora tekrar asagı dogru bastıkca deısık seyler cıkıo bı turlu cozemedım ama ordanda gusel ayarlar yapılabılıo..

Daha garanti mi arıyoruz arkadaşım işte sana garanti ciddenn ben bunu beklemezdim bu adamlardan helal olsun. senin de sansın varmış paran helalmiş.

Benimkinde simdilik bi sorunu yok ama alırken hem stant görevlisine hem magaza görevlisine dedim sorun cıkarsa nedir mevzuat diye 1 ay içinde bozulursa alıyoruz degişimi yapıyoruz burda ama sonra servis dediler inanmadım iyi bari en azından biraz içimi rahatlatmıştım ama şimdi emsal var söylerim bişey olursa ankarada böyle yapmışlar diye.

O EQ ayarlarını ben de buldum cidden saçma bi program hatası gibi geldi bana ama güzel tınılar dinlenebiliyor o ayarlarlada bilen varsa anlatsı bence hata gibi bişey onlar cünkü ekran karışıyor ama ses degişiyor aynı zamanda da

• bir arkadaş sony nin trekstor organix den daha iyi ses verdiğini söylemiş arkadaşlar ciddiyim sony nin dünyada yaptığı en iyi mp3 playerini getir yinede trekstor organix bin basar hele hele vibez ben daha birşey demiyorum ben organix i um2 ile dinlemiş biri olarak organix in nekadar canlı ve kaliteli ses verdiğini kelimelerle anlatamam organix dünya çapında en iyi ses kalitesi veren mp3 playerler arasında ve dünyanın en iyi ses kaliteside organix in abisi olan vibez dedir sony gibi piyasa ürünleri yapmıyor bu marka bunuda bilin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dost..:)

bir arkadaş sony nin trekstor organix den daha iyi ses verdiğini söylemiş arkadaşlar ciddiyim sony nin dünyada yaptığı en iyi mp3 playerini getir yinede trekstor organix bin basar hele hele vibez ben daha birşey demiyorum ben organix i um2 ile dinlemiş biri olarak organix in nekadar canlı ve kaliteli ses verdiğini kelimelerle anlatamam organix dünya çapında en iyi ses kalitesi veren mp3 playerler arasında ve dünyanın en iyi ses kaliteside organix in abisi olan vibez dedir sony gibi piyasa ürünleri yapmıyor bu marka bunuda bilin...

sony i um2 ile denedin mi peki.Arkadaşım sunu söylemek gerekir ki aynı EQ ayarıyla, aynı sarkı dosyasını ,aynı kulaklıklarla ve aynı kulaklarla dinlemedikce bunun cevabı verilemez.Sen um2 ile dinlemişsin güzel bir mp3 veya waw dosyasını belkide kayıpsız bir formatı neyse ne ama begenmişsincok güzel ben de sony ile başka bi parcayı dinledim başka bir kulaklıkla cok begendim eeeeeeee yani ne olmuş alan memlun satan memlun burda hayır efendim ille de organix diye horoz dövüştürmenin bi manası yok bence.

Organix güzel bir mp3 bende var benim kullandıgım sony nwz serisi de iyi yine kullanıyorum ikisinden de memlunum cidden ikisi de cok güzel müzik aletleri burda sözüne muhattap iki markaya da sahip oldugum için söylüyorum hersey zevklerle ilgili şimdiben bass cok severim ama sen basların yerine kristal gibi tizlere bitersin nası en iyi budur diyebiliriz.

Bence en iyisi bu güzel gibi bide siz deneyin demek.Yoksa bu piysaya ürün yapıyor öteki o piysaya ürün yapmak istemiyor mu Al trekstor cebraxı dinle organixle hangisi piyasa ürünü.Vibez 1 numara deniyor İriver 2 numara mı peki Cowon 3 numara mı Creative 2 numara mı olmaz zevkler tartısılısa sonuç cıkma bu forumda belki 20 defa yazdım bu tip mailleri yine yazıyorum roman gibi.Sony -Creative- treksore-cowon- İriver modeli adı sanı verilmeden karşılaştırılmaz.

Bence Organix biraz görselliği zayıf kullanım ergonomisi yetersiz iyi sesi olan ve iyi geliştirmelere sahip bi mp3 calar.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: faruxxx

quote:

Daha garanti mi arıyoruz arkadaşım işte sana garanti ciddenn ben bunu beklemezdim bu adamlardan helal olsun. senin de sansın varmış paran helalmiş.

Benimkinde simdilik bi sorunu yok ama alırken hem stant görevlisine hem magaza görevlisine dedim sorun cıkarsa nedir mevzuat diye 1 ay içinde bozulursa alıyoruz degişimi yapıyoruz burda ama sonra servis dediler inanmadım iyi bari en azından biraz içimi rahatlatmıştım ama şimdi emsal var söylerim bişey olursa ankarada böyle yapmışlar diye.

O EQ ayarlarını ben de buldum cidden saçma bi program hatası gibi geldi bana ama güzel tınılar dinlenebiliyor o ayarlarlada bilen varsa anlatsı bence hata gibi bişey onlar cünkü ekran karışıyor ama ses degişiyor aynı zamanda da

ya bencede programsal bı hata cunku ekrandakı sekıller cıkıo orda ama gusel ayar olabılıo ordanda

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.