Şimdi Ara

TRCELL VINN MF667 ve PIRANHA 10,1 TABLET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta ki vınn modemle Piranha tabletten internete bağlanamadım. Vınn ı taktığım da tanımıyor maalesef. Bu konu hakkında nette biraz araştırmalar yaptım, fakat kafam iyice allak pullak olmakla birlikte bir sonuç elde edemedim. Ulaşabildiğim en son yer, flash ve unlock kodlarını alabildim.

Bu vınn ı piranha 10,1 tablette kullanabilmek için neler yapmam gerektiği konusun da yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.

Keyifli forumlar dilerim.

• Güncel...
  • güzel kardeşim bende piranha kullandım(aslında kullanamadım) wifi bile zor bağlanırken sen wınn ile internete bağlanmaktan bahsediyorsun. Ben reedpad4n diye bir cihaz aldım internette arat bulursun. 3g-gps-wifi-bt her türlü bağlantı var. 359 tl gold bilgisayarda satıyorlar. Git ondan bitane al. Elindekini de afrikadaki garibanlara gönder...
  • elindeki modem o tabletle uyumlu değil.
  • Galiba bilgiden biraz yoksunsunuz, ya da konuşma şekliniz böyle, aldığınız terbiyeye bakarak. Önceki vınn modelimle sorun yoktu. Kırılınca yenisini aldım. MF667 modeli. Bununla ilgili de aşağıda ki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. MF667 ye ait dashboard ve firmware yazılımlarını bulursam yeterli bana.

Merhaba Arkadaşlar
    3 Gün boyunca beni çok uğraştıran ama sonunda yapmayı başardığım bir sorununun çözümünü anlatacağım. Çin malı android tablet ile 3g modem çalıştırmak. İnternete araştıdığımda yabancı forumlarda dahil çoğu kişinin Vinn E173'ün androidlerde sorun çıkarttığını çalıştırmak için ince ayarlar gerektiğin. Modemin bazı özelliklerinin kapatılması gerektiğini falan yazmış. Ama o kadarda hacker olmaya gerek yokmuş sorun çok kolay bir şekilde çözülüyormuş.

Herşey içinde GPS olan piyasadaki en ucuz Android 4 tablete nasıl ulaşabilirim ? sorusuyla başladı. Bunun üzerine herzamanki gibi Çin imdadıma yetişti.
    Malum gümrük mevzuatı, yurtdışından malzeme getirtirken çektiğimiz sıkıntılar derken çekinerekde olsa aşağıdaki tableti sipariş verdim.

http://dx.com/p/c0710-7-0-capacitive-android-4-0-tablet-w-gps-bluetooth-fm-transmitter-black-1-2ghz-8gb-140500?item=1

Aynı tabletin Türkiyedeki eşdeğerleri 350-400TL aralığında satılmakta ve hepsinin kaynağı yukarıdaki link. Neyse 5 hafta gibi bir sürede tablet kapıma geldi. Paket tahminimce bizim yetkililer tarafından açılmış sonrada bali ile kapatılmış bir şekilde elime ulaşsada paket içeriğinde bir eksik yoktu. Tablet; GPS, Wi-fi, dokunmatik, performans gibi değerlendirmelerimden sonra benden 8 puanı haketti. Eksiklerinden biri normalde android 4'de çalıştığını bildiğim bazı uygulamaları marketten indirememem. Markette uygulama tabletinizle uyumlu değil yazısı çıkıyor ama internetten apk'sını bulursam yükleyebiliyorum. İkincisi hareket senzörleri tam takoz. Sensörlerle rahat oyun oynanmaz(benim amacım oyun olmadığı için sorun değil, sensörler ekranı döndürmeye yetiyor.) birde içinde pusula olsa tadından yenmezdi valla

Sonra geldim tabletten internete girme konusuna Turkcell'in Vinn modemini aldım (Huawei E173). Biraz geç oldu ama modemi aldıktan sonra internete baktım modeme taklalar attırtmak lazım mış tabletten internete girmek için.(Merak eden araştırabilir ben konuyu uzatmadan nasıl yapılacağına geçeyim).

1 - Normal bir şekilde Vinn'i bilgisayarınıza bağlayın ve kendi programının ayarlarından pin sorgulamasını kaldırın.
    2 - Huawei Unlocker programı ile modemimizi güncellemek için gereken kodu öğreneceğiz.
    3 -http://www.mediafire.com/?udrhuqv2bnjvhm2 Linkten programı indirin.
    4 - Programı açtıktan sonra IMEI yazan yere modemimizin IMEI numarasını yazıyoruz. Ve unlock tuşuna bastıktan sonra aşağıdaki gibi bir sonuç alıyoruz.

Flash: 4*7*4*1*
    Souhail_gsm
    Nck: *0*4*8*2
    Maverick_lp28
    Best Friends For ever

5 - Buradaki Flash: dan sonraki kodu bir yere not edin.
    6 -http://www.dc-files.com/files/huawei/modems/E173/dashboard_update/UTPS16.001.05.00.45_MAC15.001.08.01.45_LNX15.001.08.01.45.zip
    http://www.dc-files.com/files/huawei/modems/E173/firmware_update/E173Update_11.126.85.00.209_B427.zip
    Dashbord ve Firmware updatelerini indirin.
    7 - indirdiğiniz updateleri kurarken sizden bir şifre isteyecek az önce not aldığınız flash kodunu buraya yazarak modeminizi güncelleyin.
    8- 2 güncellemeyi yaptıktan sonra işlem tamam(ben ilk önce dashboard'u sonra firmware'i kurdum).
    9 - Artık modemi tablete takın ve 2 dakika sonra tabletten ayarlar kısmına girerek mobil ağlar sekmesinin altından APN menusune girerek Turkcell'in apn ayarlarını yapın ve modem internete girmeye hazır.(APN ayarları yapmak ve kaydetmek için google'a danışabilirsiniz bir sürü kişi anlatmış)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.