Şimdi Ara

Transporter(Caravelle) 2.5 130 bg Kalkışta Güç Kaybı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
31
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2008 model Caravelle aracım 2.5 TDI 130 bg aracım var. Bilenler bilir mekanik aksamı transporter ile birebirdir. Problemim şöyle, Hafif rampalı bir ışıkta durduğumda arabayı kalrıamıyorum. Arabanın gazı kesiliyor ve zor kalkıyor. Bazende stop ediyor. Gaza ne kadar basarsam basayım araba 1000 devirden 1500 devire gelene kadar baya bir süre geçiyor. 1500 devirden sonra turbo açınca güç geliyor ve araba toparlıyor. Aynı sıkıntıyı vites düşerkende yaşıyoprum. Mesela 5. viteste gidiyorum bir yöne dönmem gerekti hızı kesip vites düşüyorum bir daha gaz yemiyor sonuna kadar bassamda gaza. Sanki motor devrini hıza göre ayarlayamıyor. Ama 2000 devri yakaladımı gidiyor. Ankara çevre yoluna çıktım otobanda 130,140 ile gidiyor. Hatta hafif yokuş olunca 170, 180 e kadar çıktı hızı. Ama 1. vitesteki bu ani güç kaybı beni sıkıntıya sokuyor. Ustam enjektörden yapabilir diyor yada eksantirik mili aşınmıştır diyor. Açıkçası eksantirip mili olayı kafama yatmadı. Bu konuda fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.