Şimdi Ara

Trafik sigortasında plaka mı ikametgah mı? (2016 için) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
13.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle plakaya göre fiyat çıkıyor. İkamet önemli değil. Daha bu hafta en az 10 firmadan fiyat aldım kendim internetten. Araç yeni olduğu için plakayı kendin seçebiliyorsun. Dolayısıyla il il farklılıkları kendiniz görebilirsiniz. 42 yerine 32 alıyorum 200 lira farkediyor.
  • Broker'ımdan aldığım yanıt: kimi firmalar ikamete, kimi firmalar plakaya bakıyor, halen ortak bi paydada buluşabilmiş değiller yani. Sigorta yaptırdığınız yere mutlaka bunu sorun, işinize gelen firmaya yaptırın.
  • Plakaya bakıyorlar diye biliyorum. Küçük şehir az çıkar diye bingöl plaka çıkartalım dedik terör bölgesi diye fazla fiyat çıkmıştı doğuş otoda.
  • Müsteşarlığımızca hazırlanan 24.02.2014 tarihli ve 2014/8 sayılı Sektör Duyurusunun 1. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

    Bilindiği üzere Müsteşarlığımızın bağlı olduğu Bakanlık Makamından istihsal olunan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4. maddesinin 5. fıkrası:

    "Müsteşarlık, belirleyeceği esaslar dâhilinde plakanın kayıtlı olduğu il yerine, sigorta priminin tespitinde işletenin ikametgâhının bulunduğu ilin esas alınmasına karar verebilir.” hükmünü amirdir.

    "Bu çerçevede, gerçek kişiler için düzenlenecek Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası poliçelerinde şirketlerin tercihine göre işletenin ikametgâh ilinin ya da aracın plaka numarasının temsil ettiği ilin esas alınmasına; tüzel kişiler için ise, bağlı bulunduğu vergi dairesinin bulunduğu il ya da aracın plaka numarasının temsil ettiği ilin esas alınmasına karar verilmiştir.”

    Yani, sigorta şirketi ister ikametgaha göre isterse plakaya göre sigorta tescilini yapar. Forumda değilde haber sitelerinde ararsanız sorunuzun cevabını daha çabuk öğrenirsiniz.




  • benim sorum başka, ikametgahım izmir ama istanbulda yaşıyorum 2 senedir. ben istanbul dan araç alamk istediğimde (alacağım araç plakası 06) satışta noterden plaka değişikliği istediğimi söylesem bana istanbul dan 35 plaka mı verecekler, yada ben bu işlemleri izmir de mi yapmak durumunda kalacağım.
  • Ikametgah hikaye kimseyi kandirmasinlar. 34 plaka çorlu icin trafik kasko 1400 lira para ödedim. İstanbulda ikamet etseydim de bu tutarı ödeyecektim. Yani palaka arti ikamet bence olayı değiştiren kriter. Çünkü corluda yaşayan insanlar trafik kaskoya 800 lira veriyorlar birde cok diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahercc

    benim sorum başka, ikametgahım izmir ama istanbulda yaşıyorum 2 senedir. ben istanbul dan araç alamk istediğimde (alacağım araç plakası 06) satışta noterden plaka değişikliği istediğimi söylesem bana istanbul dan 35 plaka mı verecekler, yada ben bu işlemleri izmir de mi yapmak durumunda kalacağım.


    İstanbul'da İzmir plaka verirler. Plaka seçme şansınız olmuyor, sistemden talep ediyorlar, sıradaki plaka geliyor, İstanbul'da işinizi hallettiğiniz yerde evrak plaka vs. basılıyor.
  • Kimi sigorta şirketi ikametgahı baz alır, kimiside plakayı, bunun standartı yok yani, Şayet büyük şehirlerde iseniz Ankara İstanbul, İzmir gibi plakanızı değiştirmenizi öneririm.
  • 2016 Ağustosta 48 plaka arac aldim. Ikametgah istanbul. Sattigim arac 34 plaka idi ve 700 küsur odemistim yenilemede. 48 plakayi alinca 450 tl odedim agustosta. Yüksek fiyat verende oldu ama birkac firma dusuk verdi. En dusuk fiyat teklif edeni sectim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.