Radar çevirmesi var ve durdurulmadıysanız ceza yememişsinizdir. Eğer Kameralı kontrol noktasından geçtiyseniz ozaman evinize ceza gelir. Şu anda TR de kameralı hız kontorl noktası var mı bilmiyorum.
bolu tünel girişinde var diye biliyorum..hatta beklemedeyim
quote:
Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.
quote:
Orijinalden alıntı: bravaman
Yanlış cevap vermeyin lütfen. Radar da arkadan ceza gelmez, çevirmede durdurulup tutanağı imzalamak şarttır.
Gelir. Forumdan bir arkadaşın başına geldi hatta.
Gerçekten 100-105 ise bi nebze de olsa sıyırdınız derim. Ve boşuna telaş yaptınız ben olsam girerdim çevirmeye 2-3 km'den ceza yazmamaları için ikna edebilirdiniz.
Sıyrılsaydı ben sıyırırdım 105'le geçtim bende 265tl yukardada yazdım sanırım şimdi 285 falan olmuş
Radar ölçüm alanına girdikten sonra ne yapsan boş ...
quote:
quote:
Yanlış cevap vermeyin lütfen. Radar da arkadan ceza gelmez, çevirmede durdurulup tutanağı imzalamak şarttır.
Gerçekten 100-105 ise bi nebze de olsa sıyırdınız derim. Ve boşuna telaş yaptınız ben olsam girerdim çevirmeye 2-3 km'den ceza yazmamaları için ikna edebilirdiniz.
polislerde hiç acıma olmuyo 1-2 km bile olsa affetmiyeceklerinden eminim. Şimdi tek umudum aracın km saati inş. yanlış gösteriyordur yada tam zamanında frene basıp radardan kurtarmışımdır bakalım bekleyip görücez...
quote:
Orijinalden alıntı: maniac34
quote:
quote:
polislerde hiç acıma olmuyo 1-2 km bile olsa affetmiyeceklerinden eminim. Şimdi tek umudum aracın km saati inş. yanlış gösteriyordur yada tam zamanında frene basıp radardan kurtarmışımdır bakalım bekleyip görücez...
Polislerde acıma olup olmamasıyla ilgili değil olay, radar kayıt altına alınıyor, radardan anons geçildi mi 2-3 km farkla bile yazmak zorunda, aynı örnek alkol muayenesinde de var , üflediğin cihaz kayıt yapıyor, promilin 51 çıksa onu sana yazmak zorunda
olacak işmi şahine reno9 a 90km transportra 80km yuh yani.. yanlış bilmiyorsam Q7 de 80km.
Bizim amcaoğlu benim arabayla radara girmiş 114km/h ile 128 lira ceza kesmişler 15 gün içinde falan ödedi 90 TL ödedi tabi yılbaşından önce (: ne olursa olsun kuralları ihlal ediyorsan cezasını göze almalısın...
polislerin acıma gibi bi yetkisi yoktur. acıyan polis işini iyi yapmıyor demektir. acıyan polis, topluma zarar verir. acıyan polis, adaletsizliğe neden olur. polis, içi kan ağlasada, görevinin getirdiklerini yapmak zorundadır. eline megafon alıp, park etmesi yasak olan yerere park eden araç sürücülerine bas bas bağıran polislere çok kızarım. kardeşim ne diye nefesini tüketiyorsun! bas cezayı gitsin. zaten o adam oraya park ederken, oraya park etmenin yasak olduğunu biliyormu? evet, öyleyse sen neden bir daha hatırlatıyorsun? bas en yüksek cezayı ki, adam bir daha yapmasın. polis, görevini tavizsiz uygulamalı. kurallara uymayanın ceza almasını istiyorum arkadaşım! biz uyuyoruz, afedersiniz, biz eşşek miyiz? salak mıyız? aptal mıyız? kurallara uyan, vergisini ödeyen vatandaşın eşşek yerine konulmadığı bir ülke istiyorum, bu da ancak, kurallara uymayanın ceza alması ile olur. hayvanlar bile terbiye ediliyorken, bizim terbiye olmamamızın altında, işte bu denetimsizlik ve ceza almamak var. suç varsa ceza da olmalı! şart! saygılarımla
quote:
Orijinalden alıntı: KemalKSK
quote:
quote:
quote:
Polislerde acıma olup olmamasıyla ilgili değil olay, radar kayıt altına alınıyor, radardan anons geçildi mi 2-3 km farkla bile yazmak zorunda, aynı örnek alkol muayenesinde de var , üflediğin cihaz kayıt yapıyor, promilin 51 çıksa onu sana yazmak zorunda
quote:
Orijinalden alıntı: derememo
polislerin acıma gibi bi yetkisi yoktur. acıyan polis işini iyi yapmıyor demektir. acıyan polis, topluma zarar verir. acıyan polis, adaletsizliğe neden olur. polis, içi kan ağlasada, görevinin getirdiklerini yapmak zorundadır. eline megafon alıp, park etmesi yasak olan yerere park eden araç sürücülerine bas bas bağıran polislere çok kızarım. kardeşim ne diye nefesini tüketiyorsun! bas cezayı gitsin. zaten o adam oraya park ederken, oraya park etmenin yasak olduğunu biliyormu? evet, öyleyse sen neden bir daha hatırlatıyorsun? bas en yüksek cezayı ki, adam bir daha yapmasın. polis, görevini tavizsiz uygulamalı. kurallara uymayanın ceza almasını istiyorum arkadaşım! biz uyuyoruz, afedersiniz, biz eşşek miyiz? salak mıyız? aptal mıyız? kurallara uyan, vergisini ödeyen vatandaşın eşşek yerine konulmadığı bir ülke istiyorum, bu da ancak, kurallara uymayanın ceza alması ile olur. hayvanlar bile terbiye ediliyorken, bizim terbiye olmamamızın altında, işte bu denetimsizlik ve ceza almamak var. suç varsa ceza da olmalı! şart! saygılarımla
quote:
Orijinalden alıntı: KemalKSK
quote:
quote:
quote:
Alıntı yaptığınız yazılarımda tamda bunu kastetmiştim
er geç adrese gelir ben kaç kere kaçtım çevirmeden ama nafile, 25 yıldır araç kullanırım ,bir keresinde eve bir ceza geldi maddeler , polisin dur ikazına uymamak 128 tl ,sisle gitmek gene aynı , keşke dursaydım 128 tl le kurtulurdum
ceza falan gelmeyecek büyük ihtimal rahat ol çünkü aracının km sayacı muhtemelen 5-6 km eksik gösteriyor! bu nedenle sınır olan 99 km/h geçmemişsindir...
radara girdiyseniz kurtuluşunuz yok. Arkanızdan geliyor hemde iadeli taahhütlü:) çevirmeye girmemek çözüm değil tutanakta şu ibare olur: Radara girdi çevirme noktasına intikal etmedi.
henüz bi ceza gözükmemekte internette inş. yakalanmamışımdır radara.. şimdi durduk yere 250 lira çok kötü olur vallahi neyse tırs tırs beklemeye devam :(
İnşallah sorun çıkmaz ...
arkadaşlar tam 15 gün geçti internet ten kontrol ediyorum hala bir ceza gözükmüyor. Buna sevinmeli miyim acaba ?
Arabayla hız kurallarına uyarım ama motosikletle kazımam. Daha 1.viteste 100km/h + hıza ulaşan bir araca hakmıdır revamıdır 70km/h hız sınırı. Motosikletle öyle deli gibi gitmem ama 70km/h da işkence resmen. Motosikletle 130km/h la bir kez radara girdim ama plakayı okuma ihtimalleri olmadığı için uzadım...
quote:
Kim diyor onu radarda arkadan ceza gelmez diye? sanırım yanlış bilgi almışsınız ya da yanlış biliyorsunuz insanlarada yanlış bilgi vermeyin radara girdiyse araç mutlaka trafik tescil de yer alan adresine ceza makbuzu PTT vasıtasıyla gönderilir. PTT memurunun tebliğ ettiği tarihten itibaren de (15 Gün) ya cezayı yatıracaksınız ya da mahkemeye dava açıp itiraz edeceksiniz.
Yeni sistemde radar cezalarını intenetten direk görebiliyorsunuz diye biliyorum ben...
quote:
Siz öyle sanın,öyle bir gelir ki şok olursunuz.
Arkadaşlar bugün tam 21. gün oldu ne internet te bi şey gözüküyor ne de tescil kayıt adresim olan evime herhangi bir ceza makbuzu geldi.