Şimdi Ara

Trafik kazasında kardeşimi kaybettim. Ceza süreci...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, saygıdeğer arkadaşlar.
    Yaklaşık iki hafta önce olan bir trafik kazasında maalesef kardeşim vefat etti. Olayı özetleyerek başlayalım.
    Gaziantep çevre yolunda kardeşim ve iki arkadaşı en sağ şeritte (yol üç şeritli) yaklaşık 70 km hızla seyir ediyorlar. Kardeşim aracın arkasında oturuyor, arkadan çok hızlı gelen bir araç kardeşimin içinde olduğu aracin sol arka köşesine çarparak aracın takla atmasina neden oluyor. Takla atan aractan kardeşimin iki arkadaşı yaralı çıkıyor ama maalesef kardeşim olay yerinde vefat ediyor. (Bu arada arkadan çarpan aracın sürücüsü de hayatı tehlike almadan kurtuluyor) Kardeşimin içinde olduğu aracın sürücüsü 54 promil alkollü (bildiğim kadarıyla sinir 50 promil). Olayın şoku ile kardeşimin arkadaşları şikayetçi olmuyorlar. Bizde acimizdan aynı gün şikayetçi olmayı akıl edemedik. Savci denetimli serbestlik talep ediyor ve mahkeme arkadan çarpan aracın şoförüne denetimli serbestlik veriyor.
    Daha sonra biz ve kardeşimin olayda yaralı olan arkadaşları şikayetçi olduk, tuttuğumuz avukat davayı ağır cezaya taşımaya çalışıyor. Bu arada savcı ile de görüştük, savcı o an şikayetçi olmadığından böyle bir sonuç çıktığını söyledi.

    Şimdi biz bu durumda ne yapmalıyız? Yaralılar önce şikayetçi olmadı, sonradan ikiside şikayetçi oldu. Dava ağır cezaya taşınır mı? Olay tutanaklarında asli kusurlu arkadan çarpan kişi olarak geçiyor. Asliye hukuk da dava görülürse bilinçli takdirde ve üst sınırdan ceza alması için ne yapmalıyız.?

    Not: arkadan çarpan kişiye kan testiyle alkol ve uyuşturucu testi yapılmamış sadece aletle alkol testi yapılmış.







  • Öncelikle başınız sağolsun. Diğer kişiler şikayetçi olmadıkları için bu davanın ağır cezaya taşınma ihtimali yok. Sizin açımızdan siz şikayetçi olsanız da olmasanız da bu dava asliye ceza mahkemesinde bir kamu davası olarak görülmeye devam edecektir. Tck 85/1 e göre 2 yıldan 6 yıla kadar bir ceza ile yargılanır. Bilinçli taksir e göre ceza da arttırım yapılması için şu noktada bir şey demek zor çünkü diğer sürücünün alkollü olup olmadığını yazmamışsınız. Ona keşif ve bilirkişi kararı sonrası karar verilebilecektir.
  • Başınız sağ olsun. Davada görevli mahkeme şikayet durumuna göre belli olmaz. Avukatınız suçun vasıf ve mahiyetini değiştirmek için çabalıyordur
  • bigs B kullanıcısına yanıt
    Diğer sürücüde alkol yok, peki arkadan çarpan aracın hızı nasıl tespit edilir acaba? Sadece fren izi ile mi? Yoksa aracın savrulma mesafesi de etkili olur mu? Teşekkürler cevaplar için
  • nblm27 N kullanıcısına yanıt
    Yani fren izi ,çarpma şiddeti, şerit ihlali vs gibi unsurlar önemli. Ancak araçların hızını vs tespit etmek eğer bir kamera kaydı yoksa mümkün değildir.
  • bigs B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevaplar için
  • bigs B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevaplar için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.