Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Trabzon Üniversitesi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kabul edilmiş.ama ayrı bi üni olmayacakmış.ktü deki bölümlerin yarısın alcakmış.hukuk-ilahiyat-egitim fakülkesi falan geçecekmiş yeni üniye.zaten saçmaydı teknik ünide bu bölümlerin olması.bi sorum var.mesela yeni üni kuruldu diyelim.bina hemen yapılmaz sanırım.tercih zamanı bölümün tercihlere girmeme ihtimali var mıdır sizce?

• Bence bu sene olacak iş değil o anca seneye veya ondan sonraki seneler içerisinde olur.
  • Olması gereken oldu. İlk iş yeni KTÜ'yü dizayn etmek . Mühendislik fakültesini bölüp elektrik makine inşaat harita hepsini fakülte olarak ayırmak gerekir.KTÜ deki saçma bölümlerden kurtulunması hem KTÜ'ye yarayacak hem yeni kurulacak Trabzon Üniversitesine. Bundan sonra yapılması gereken ise Türkiye bazında kontejanların azaltılıp, öğrenci sayısı derslik tahta tebeşir vs. giden paranın Ar-Ge , proje, akademik araştırma, bilim, sanat, Üniversite Sanayii işbirliğine aktarılması gerekiyor. Eğitimdeki darboğazdan çıkmanın tek yolu bu bu bu.KTÜ mezunu Elektrik mühendisiyim eğitimimden çok memnunum hatta her sene KTÜ'nün kan kaybetmesine çok üzülüyordum hak ettiği konumu alacaktır eminim. Benim girdiğim sıralamalarla şimdi eczacılık diş hekimliği kazanılabiliyor. Bu ülke için bence kriz yaratır ileride işsizlik vs. Ara eleman olması gereken adam gidiyor mühendis oluyor. Ülkenin Teknikerlere Teknisyenlere mühendisten daha çok ihtiyacı var anlayın artık bunu. Üretimde 20 teknisyen çalışıyorsa 1 mühendis çalışmalı. biz gidip herkese mühendis diploması dağıtıyoruz. Çok mu güçlü ekonomimiz var. Çok mu iş alanımız var. Bu akıl tutulması acilen değişmeli yoksa ülke sonunda Rusya gibi olacak üniversite mezunu temizlikçiler ,başka ülkeye bedenini satmak için giden üniversite mezunu beden işçileri olacak bu kafayla.

• mrtgedikli kullanıcısına yanıt
    suan ne işle uğraşıyorsunuz
  • yazılım istiyorduk of daydı zaten iyice uzaklaşacak desenize böyle giderse anca konyaya gideriz
  • trabzonluyum soruları alayım
  • Proses mühendisi olarak özel bir firmada çalışıyorum. Bunun konuyla bir ilgisi yok bence siz de düşüncenizi yazın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galatasaray Üniversitesi / İTÜ
    11 yıl önce açıldı
    SİVAS/ZONGULDAK/ELAZIĞ TIP
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    hocam biz burda genç insanlar olarak merak ediyoruz kim nerde çalısıyor maası ne kadar falan o yüzden sordum
  • Tabi sorabilirsin , bazı arkadaşlar art niyetli olabiliyorlar bunu sorarlarken . Ancak prensip gereği maaş konusunu paylaşmıyorum. Bu arada Trabzon Üniversitesi hayırlı olsun , KTÜ'yü de ilgilendiren bir durum olduğu için KTÜ den detaylı açıklama da yapsalar süper olacak.
  • Teknoloji fakültesi bildiğim kadarıyla yine KTÜ'ye bağlı kalacak.Telaşlanmaya gerek yok yani.Bu arada taşınsa bile Akçaabat Trabzon'a daha yakın Of'tan. Senin için daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgedikli -- 26 Mayıs 2016; 16:05:01 >
    abi ortam için katü merkez kampüse filan giderim diyordum ona da gidemiycez her yer erkek ahaha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.