Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12774. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
260.706
Cevap
2.701
Favori
13.892.242
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • enpara yani encard'ım var amazon.de'den 55$ alışveriş yapıcam.Toplam ağırlığı 850 gram 2 ürün alıcam.Ama alışveriş yaparken banka kartımın numarasını tanımıyor, enpara kartım internet alışverişine açık.Kart numarası olan kısıma iban nomun son 8 hanesini yazıyorum.Yoksa yanlış mı yapıyorum?
    Acaba aramızda encard ile alışveriş yapan var mı arkadaşlar?
    Bu arada adım Berk soy adım DEMİRAKI bunu DEMIRAKI olarak yazıyorum, DEMİRAKI olarak yazsamda banka numaramı kabul etmiyor bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gscarbon

    Bir devrin sonu diyebiliriz bence.Amazon bitmiş 🙄😫
    daha değil, KDV gelecek söylentisi var.. kdv gelirse yurt dışı alışveriş biter..
  • ankaland kullanıcısına yanıt
    https://www.technopat.net/2018/05/06/amazon-alisverislerine-kdv-geliyor/ söylenti değil gibi
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile bu sadece Amazon AWS müşterilerilerine geçerli olacak bir durum ve zaten amazon sadece Amazon AWS müşterilerine mail yollamış.

    Bu arada Amazon'un yolladığı mailde (https://s3.eksiup.com/1cb3d8931.jpg) bahsi geçen siteler:

    Amazon Web Services, Inc:https://aws.amazon.com/

    AWS Marketplace:https://aws.amazon.com/marketplace/

    Üstte bahsi geçen yerlerin normal Amazon.de veya .com ile ilgisi gözükmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Black Dark- -- 7 Mayıs 2018; 1:54:2 >




  • -Black Dark- kullanıcısına yanıt
    AWS nedir bilmem ama bize zararı yoksa tamam o zaman
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Açılımı Amazon Web Services hocam.
    Genelde şirketler vs. kullanıyor.
  • -Black Dark- kullanıcısına yanıt
    anladım eyvallah teşekkürler bilgi için iyi o zaman bizi ilgilendirmiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blaize

    35€ Gran Turismo editionlu hocam.
    Çok iyi almışsınız hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Black Dark-

    Şöyle bir haber çıkmış:

    https://eksisozluk.com/1-haziran-2018-yurt-disindan-alisverise-18-vergi--5643567

    Amazon AWS hizmetlerine ekstra %18 vergi eklenecekmiş 1 Haziran 2018'den itibaren.
    Sadece Amazon değil. Yurt dışı alışveriş yapılan tüm sitelere %18 vergi ekleniyor 1 Haziran dan itibaren. Çok kötü oldu bu olay. Çoğu ürün Türkiye ile aynı fiyata denk gelmeye başlayacak.

    Bir de Türkiye'de olmayan sadece yurt dışın da satılan ama palı olan bazı ürünler var onlar da bundan nasibini alacağından çok daha palı olacaklar. Ben de fotoğraf makinesi var ona bazen bazı aksesuarlar alıyorum ve o aksesuarlar yok ülkemiz de ve yurt dışından alıyorsun ve palı fiyatları hepten palı olacaklar. Bazı ürünler de var ama İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirler de mağazalarda sadece varlar netten bulamıyorsun onları amazon veya aliexpres gibi yerler den alabiliyorduk şimdi o ürünleri büyük şehirlere giderek almak gerekecek çünkü bir çoğu yurt dışında Türkiye fiyatının çok aşırı altında değillerdi. %18 vergi olayından sonra Türkiye fiyatı ile aynı olacaklar hatta Türkiye fiyatını aşacaklar.

    Bu arada %18 KDV yüzünden normal de 22 Euro sınırını aşmayan ürünler 22 euro sınırını aşacaklar üstüne gümrük vergisi de eklenecek hepten palı olacak bazı ürünler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frenzy

    Merhaba.
    Bende bir traş makinesi almıştım. 26 nisanda yola çıktı mng ile geliyor. 8 gün geçmesine rağmen hala teslim edilmedi. Mng kargoyu aradım vergi sınırı 22 euro ya indirildi eğer aldığınız ürün 22 euro dan yukarıysa gümrük masrafı çıkacak dendi. Ankara'dan izin için haber bekleniyormuş. Paketiniz bize teslim edilmedi dendi. 1-2 gün sonra sonuçlanır tekrar arayın, eğer fark ödeme zorunda kalırsanız zaten mng size ulaşır diye belirtti. Ürünün değeri 20,99 euro. Fakat kargoyla 30 euro olmuştu. Hediye çekiyle 20 euronun altında sipariş verdim. Bakalım fark için para ödeyecek miyim.
    Fark ödemeyin 22 euro sınırına navlun (kargo) dahil değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lorko L kullanıcısına yanıt
    İban ile ne alakası var kart numaranızın? Iban’ınızın son haneleri hesap numaranızı belirtir, kart numarası ile alakası yoktur. Kart numarası adı üzerinde kartın üzerinde bununan 16 adet rakamdan oluşur. Bu rakamlar 4’erli blok halinde 4’e bölünmüştür. Bunların tamamını yazmanız gerekmektedir. Diğer kısma da kartınızın son kullanma tarihini girmeniz gerekli, keza o da kartın ön yüzünde yazmakta. İsminizde Türkçe karakter kullanmamanız gerekiyor, Demiraki ya da DEMIRAKI yazabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amazon.de'den bir sipariş verdim, sanal kartımı gösterdim sanal karta limit tanımlamadım, neden derseniz bugün hesap kesim tarihi 12 den sonra alsın ödemeyi istiyorum. Az önce ret cevabı geldi ilk sayfada genellikle 2 gün içinde iptal edilir yazıyor bana 10 saat yeterli var mı yakın zamanda tecrübesi olan bu konuyla ilgili?
  • obra_ O kullanıcısına yanıt
    kargoya verirken denerler kaç kez bilmiyorum ama 2 olabilir 2.ci denemede olmazsa iptal mi ederler mail ile uyarırlar mı hiç bilmiyorum ben bir kez eksik yüklemişim çekemeyince uyarı maili yolladılar hemen düzelttim ertesi gün çekip kargoya verildi. öyle yapacağına kesim tarihi geçince sipariş verseydin adamlarla oynar gibi olmuş yaptığın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    kargoya verirken denerler kaç kez bilmiyorum ama 2 olabilir 2.ci denemede olmazsa iptal mi ederler mail ile uyarırlar mı hiç bilmiyorum ben bir kez eksik yüklemişim çekemeyince uyarı maili yolladılar hemen düzelttim ertesi gün çekip kargoya verildi. öyle yapacağına kesim tarihi geçince sipariş verseydin adamlarla oynar gibi olmuş yaptığın
    Stokta 4 adet vardı ve indirimdeydi, bitme yada fiyatının yükselme ihtimaline karşılık böyle yapmak zorunda kaldım.
  • obra_ O kullanıcısına yanıt
    dene o zaman ne çıkarsa bahtına
  • Arkadaşlar iade tam olarak nasıl yapılıyor ?

    Maildeki olayı tam olarak ben anlayamadım sanırım.

    Kolinizi posta ile göndermeniz için ek talimatlar
    İade etiketini kesin ve iade paketinin dışına yapıştırın.
    Etiketi paketin adresler için kullanılan kısmına yapıştırın. Daha önceki adresler ve barkodların üstü tamamen kapanmış olmalıdır. Etiket asla paketin yan tarafına yapıştırılmamalıdır.
    İade sırasında hasar görmemesi için ürünü sağlam bir şekilde paketleyin ve mümkünse lütfen ürünün orijinal ambalajını kullanın. Lütfen sevk irsaliyesini iade paketine eklemeyi ve sevk irsaliyesine iade nedenini yazmayı unutmayın.
    İade ettiğiniz ürünlerin değeri 40,00 Euro’dan fazlaysa takip edebileceğiniz bir iade yöntemi seçmeniz ve makbuzu saklamanız önerilir. Lütfen kullandığınız gönderim yöntemi ne olursa olsun gönderim makbuzunuzu saklayın.


    Şeklinde yazmışlar 4 tane etiket var






    hangisini ptt'ye vereceğim diğerlerini paketin nelerine koyacağım anlamadım


    Birde ptt ile gönderirken takipli vb. nasıl yollamam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.



    Bu arada merak edenler olabilir olayın özeti;
    Gözlük sipariş ettim resimdekiyle alakasız bambaşka bir model yollamışlar, görüştüm kendileriyle tekrar gönderim sağladılar, gelen gözlükte hatalı çıktı ve bunun üzerinde artık ürünü sitelerinden kaldırdılar şimdi iade edip paramı alacağım




  • Amazon.com'dan bir ürün sipariş ettim, 2 mayıstan beri bir güncelleme yok. Son yazan şey "Shipment departed from Amazon facility". Normalde bundan sonra kargonun pts'de görünmesi gerekiyor diye biliyorum ama orada bir şey çıkmıyor. iparcel'in kendi sitesinde de sorgulama yapınca bir şey çıkmıyor. Amazon.com'dan ürün sipariş edeli 1.5 yıl oldu, işleyiş değişti mi acaba?
  • https://www.amazon.com/dp/B075LNBMKK/ref=twister_B075M3WWLQ

    https://www.amazon.com/Wireless-Alpatronix-Non-Slip-Charging-Compatible/dp/B0798X8Y9K


    Arkadaşlar şu iki ürünü alıp TR'ye getirebilecek arkadaş var mı acaba? Komisyon falan her şeyi ödemeye razıyım.




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam bu haber Amazon'un AWS kullanıcılarına email göndermesi ile gündeme geldi, hatta haber linkini de ekleyeyim:
    http://www.merlininkazani.com/yurt-disindan-yapilan-alisverislere-18-kdv-vergisi-geliyor-haber-101175
    Haberi okursanız şöyle yazıyor:
    ¨Yurt dışı alışverişlerine %18 KDV geliyor
    Bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından henüz yapılan bir açıklama yok. O nedenle ortaya çıkan haberlerin henüz resmiyet kazanmadığını belirtelim. Buna rağmen kaynağın Amazon gibi sağlam bir firma olması ise çok yakında bu açıklamanın yapılabileceğini de gösteriyor olabilir.¨

    Bahsi geçen Amazon emaili ise şu:https://s3.eksiup.com/1cb3d8931.jpg
    Emailde %18 KDV'nin, Amazon Web Services ve AWS Marketplace ürünlerinde 1 Haziran'dan itibaren uygulanacağı yazıyor.

    Bu siteleri de aşağıda paylaşıyorum:
    Amazon Web Services, Inc:https://aws.amazon.com/
    AWS Marketplace:https://aws.amazon.com/marketplace/

    Eğer siteleri incelerseniz göreceksiniz ki, bu sitelerde satışı yapılan ürünler fiziksel ürünler değil. Spotify, netflix, app store, google play vb. gibi fiziksel değil ama sanal olarak kullanılabilen ürünler. Haliyle bu ürünlerde gümrük vergisi eklenmiyordu. Bu yüzden olacak ki devlette bunlara %18 KDV istiyor. Yani artık Amazon AWS üzerinden veya spotify'da 1 aylık premium aldığımızda ücrete ek olarak %18 KDV vereceğiz.
    Ancak fiziksel ürün satışı yapan Amazon.com veya Amazon.de gibi sitelerde ise gümrük vergisi üzerine + KDV eklenmesinden bahsedilmiyor ki böyle bir şeyin, özellikle seçim dönemi yapılacağını sanmıyorum.

    Bu yüzden şimdilik normal bir şekilde (artık ne kadar normal olacaksa) alışverişinizi yapabilirsiniz (.de kargo ücreti eklemesi kötü oldu ne yazık ki), ama gelecekte ne olacağını hiçbirimiz kestiremeyiz çünkü sonuçta gümrük vergisi sınırının 150 Eurolardan 22 Eurolara kadar düştüğünü gördü bu gözler...




  • Şu kargo işi nerden çıktı yav ne zamandır kargo ücreti çıkmaya başladı.

    Ulan her şeyi pahalı almak mı zorundayız biz lanet olsun ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.