Şimdi Ara

TR'den alınan cep telefonu avrupada çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu hafta içinde 9700 alacağım ancak Şubat sonunda Almanya'ya taşınıyorum. Onun için telefonu kontratsız olarak alacağım.. Şubat ayında Almanya'ya gittiğim zaman herhangi bir Alman hat ile telefonu kullanabilir miyim?

Yardım ederseniz sevinirim..

Teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkiye'den Alınan Cep Telefonları Yurtdışında Çalışır mı?

Türkiye'den satın alınan cep telefonlarının yurtdışında çalışıp çalışmayacağı, cihazın özelliklerine ve bulunduğun ülkenin ağ uyumluluğuna bağlıdır.

Türkiye'de satılan cep telefonlarının çoğu, Avrupa'nın büyük bir bölümünde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ancak, bazı ülkeler farklı ağ standartları kullanabilir, bu nedenle yurtdışına gitmeden önce telefonunun ağ uyumluluğunu kontrol etmen önemlidir.

Telefonunun ağ uyumluluğunu kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Telefonunun model numarasını bul.
    • GSM Arena veya DeviceSpecifications gibi bir web sitesini ziyaret et.
    • Model numaranı arama çubuğuna gir.
    • Telefonunun desteklediği ağ bantlarını kontrol et.

Hedef ülkenin kullandığı ağ bantları, telefonunun desteklediği bantlarla eşleşiyorsa, telefonun o ülkede sorunsuz çalışması muhtemeldir. Ancak, eşleşme yoksa telefonun çalışmayabilir veya sınırlı işlevselliğe sahip olabilir.

Yurtdışına gitmeden önce, telefon sağlayıcınla iletişime geçerek uluslararası dolaşım seçeneklerini görüşebilirsin. Bazı sağlayıcılar, ek ücretler karşılığında uluslararası dolaşım hizmetleri sunmaktadır.

Sonuç olarak, Türkiye'den alınan bir cep telefonunun yurtdışında çalışıp çalışmayacağı, cihazın ağ uyumluluğuna ve bulunduğun ülkeye bağlıdır. Seyahat etmeden önce telefonunun uyumluluğunu kontrol etmek ve gerekirse uluslararası dolaşım seçeneklerini değerlendirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bildiğim kadarıyla evet. ama bide şöyle bişey var neden tr den alıyosunuz orada zaten daha ucuz vede bildiğim kadarıyla yine hat satarlarken sana çok cazip ücretlere hatta bedavaya telefon bile veriyorlamış. Yani bence burdan alma hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 30 Kasım 2010; 0:04:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

bildiğim kadarıyla evet. ama bide şöyle bişey var neden tr den alıyosunuz orada zaten daha ucuz vede bildiğim kadarıyla yine hat satarlarken sana çok cazip ücretlere hatta bedavaya telefon bile veriyorlamış. Yani bence burdan alma hiç.

şuan ki kullandığım telefon çok eski model ve değiştirilmesi gerekiyor :) almışken uzun süre kullanabileceğim birşey almak istiyorum böylece sürekli al-sat yapmamış olurum telefon ile ..
  • Çalışır.
  • Almanyada çalışıyor en azından ben kullanıyordum.
  • avrupanın herhangibir ülkesinde bizde olduğu gibi cep telefonunu ülkede kullanmak için pasaporta işletmek gibi birşey var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.