Sanayi ve üretim dünyasında rekabetin keskinleştiği günümüzde, verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve makine arızalarını minimuma indirmek işletmeler için hayati bir öneme sahiptir. Bu noktada karşımıza çıkan TPM yani Toplam Verimli Bakım (Total Productive Maintenance), üretim süreçlerinde sürdürülebilir başarıyı hedefleyen firmalar için vazgeçilmez bir yönetim felsefesidir. Peki, TPM nedir, nasıl işler ve neden Repairist gibi profesyonel bir partnerle hayata geçirilmelidir? TPM Nedir? Toplam Verimli Bakım (TPM), 1960’larda Japonya’da geliştirilen, ekipmanların verimliliğini maksimuma çıkarmayı amaçlayan bir bakım sistemidir. TPM'in temel amacı, makinelerin duruş sürelerini minimize etmek, plansız arızaların önüne geçmek ve ekipman kullanımında %100'e yakın bir verim sağlamaktır. TPM, sadece bakım ekiplerinin değil, üretim hattındaki tüm çalışanların sürece dahil olduğu bir yaklaşımdır. Operatörlerin makine sorumluluğunu alması, önleyici ve kestirimci bakım faaliyetlerinin sistematik hale getirilmesi, TPM'in olmazsa olmazlarındandır. Detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıdan sitemizi ziyaret edebilirsiniz; |
Bildirim