TPLINK marka aldigim wireless ip kameraya internet üzerinden ulasip izlemek istiyorum.Pc ye baglayip Ip Konfigürasyon programi ile ip kameraya istedigim ip adresini verdim ve izleme programi ile pc den ev icinde izledim.Fakat benim amacim uzaktan internet üzerinden izlemek.Modem üzerinde 80 nolu Http ve TCP portlarini ip kameranin sabit ip sine yönlendirdim.Browser program üzerinden ip kameranin ip adresini vererek ip kameranin icine gömülü yazilimin arayüzüne ulasiyorum.burada uzaktan erisim icin dyndns.org üzerinden bir hesap almami istiyor.Fakat bu sitede üyelik parali.Arkadaslar bu ip kamerayi dyndns.org olmadan farkli bir sistemle internet üzerinden uzaktan nasil izleyebilirim.ip kamera ile gelen iki yazilim var.birisi pc ye ethernet kablo yada wireless ile bagli kameralari bulan program, digeri ip kamerayi izleme programi, yalniz bu programda uzaktan izleme ile ilgili bir bölüm bulamadim.son olarakta ip kameranin kendi ip sini browser'a girip, kameranin icinde gömülü gelen yazilim.burada kameranin ip adresini ve adini degistirebiliyorum,görüntüyü izleyebiliyorum fakat uzaktan erismek icin cikan listede dyndns.org ve buna benzer birkac dns hizmeti veren siteler var ancak hepsi parali.Ben bu kamerayi uzaktan erismeye nasil ayarliycam?Cok acil yardimlarinizi bekliyorum.Saygilarimla.
İnternetten kamera izlemek için internet sağlayınız kim ise onunla görüşüp Ipnizi sabitlemeniz lazım daha sonra modemin arayüzüne o ipyi yazman gerek
Almanya da yasiyorum.Burada da tabiki ip yi sabitlemek mümkün.Fakat benim elimde 2 adet ip kamera var ve her ikisinede uzaktan erisilmesi gerekiyor.Farzetki sabit ip alindi.Kameralarimin ismi "Kamera1" ve "Kamera2" .Modemin arayüzünde oyun icin port acma bölümü var ve ben buradan kameralarin isimlerini yazdim ve yan taraflarinida tcp ve http icin 80 yazarak kaydettim.Baska bir port daha girmelimiyim?uzaktan herhangi bir pc'den browserdan Kamera1 ve Kamera2 yi izlemek icin browser adres satirina ne yazmaliyim?örnegin Kamera2 yi izlemek icin?Ya da bunun baska kolay bir yolu yok mu?Arkadaslar yardimlarinizi bekliyorum,Saygilar.
Alinti: modem statik ip : 78.188.1.1 1. kamera ip adresi : 192.1.1.30 2. kamera ip adresi : 192.1.1.40 olsun. ip kameralarda ki yönetim sayfasından hangi porta açmak istiyorsan onu yazıyorsun. ben 8060 ve 8061 olarak ayarlıyorumip kameralardaki port nolarını. şimdi modemin arayüzüne girip port yönlendirme kısmından diyorsunki 8060 portundan gelen 192.1.1.30 8061 portundan gelen 192.1.1.40 gitsin diyeceksin. daha sonra statik ip adresini explorer yazacaksın ama hangi kameraya erişmek istiyorsan port numarasın ona göre yazmalısın. örneğin :http://78.188.1.1:8060 gib
Öncelikle tesekkür ederim yardimin icin.Fakat nedense ise yaramadi.Linksys modem kullaniyorum ve yaptiklarimi kisaca anlatayayim
Linksys modem ip : 192.168.1.1
Kamera1 ip : 192.168.1.110
Kamera1 port : 80
Resimde görüldügü gibi modemin arayüzünden uygulamalar ve oyunlar bölümünden tekli port yönlendirme kismindan kameranin ip adresini tcp ve udp olarak 80 nolu porta yönlendirdim.kameranin arayüzünden port adresini 80 olarak belirledim.daha sonra browser programinin adres satirina modemin aldigi dis bacak ip sini 85.180.113.253 ü ve sonunada kameranin portunu 80 'i yazdim.yani;
fakat browser yanit vermiyor ve sayfa görüntülenemiyor.sorun nerede arkadaslar?
Bu da ip kameranin arayüzü arkadaslar.
Sorun halloldu arkadaslar.Internette topladigim bilgilerle sorunu cözdüm.Suan her iki kamerayada uzaktan ulasabiliyorum.Mantik olarak cok basit bir sistem ama arada detaylarda hata yapmamak gerekiyor.Tek ihtiyacim sadece sabit almak.Tesekkürler