|
Tabi ki, gerekliliğe göre minör yada major yazılım güncellemeleri yapılacaktır. |
|

|
Tabi ki, gerekliliğe göre minör yada major yazılım güncellemeleri yapılacaktır. |
|
Bu modemde kronik bir sorun mu var? 2.4GHz ve 5GHz SSID ayırdıktan sonra 5GHz modunu AX olarak sabitliyorum fakat Kanal ayarını 36,40,44,48 gibi sabitlediğimde bir süre sonra tekrar otomatiğe dönüyor. Kanal Genişliği ayarını da 160MHz olarak seçiyorum fakat o da bir süre sonra 80MHz'ye düşüyor, 2.4GHz'de sorun yok mesela orada band genişliği 40MHz ve kanal 13'de sabit. Sorunu çözmek için defalarca yeniden başlattım, fabrika ayarlarına çevirdim, 192.168.1.1'den arayüze girip ayarlamak yerine Aginet uygulaması üzerinden ayarladım fakat sorun düzelmedi. TP-LINK'e sorunu iletsem de ilgilenmediler, otomatik mesaj göndermişler. Bu sorunu yaşayan var mı? modem çok iyi çekim gücü olsun, uygulama arayüzü olsun, uzaktan bağlantı yönetimi desteği olsun fakat Telekom'un verdiği modemlerden illallah ettim artık, hepsi mi sorunlu olur? Bundan önce de LG8245X6-50 vermişlerdi kafasına göre Repeater'a ve diğer aygıtlara ip vermiyordu mesela, bir arkadaşıma da Zyxel'in bi Router'i vermişler fakat 2 gün sonra sürekli wifi kopma sorunu olmaya başladı, evdeki tüm telefonlar, tablet vs hep WiFi'dan kopuyordu, modemin arkasında 1.5A 12V adaptör diyor adamların getirdiği kutudan 0.5A adaptör çıkıyor şaka gibiler gerçekten, hem kira ödeyip hemde sürekli sorunlu cihazlar vermelerini anlamıyorum, kirayı zorunlu tutma ben gidip alayım router'i yani. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 10 Eylül 2025; 15:50:41 > |
|
|
Ayarlar tam olarak görseldeki gibi hocam, bu şekilde ayarlıyorum maksimum 1.5 gün içinde 160MHz düşüyor 80MHz'ye, Kanal 48 ayarlamışım gidip 128'e alıyor mesela bir çok cihaz bağlanmıyor yeni bir (DFS) kanalı olduğu için, yazılımında bariz sorun var cihazın. ![]() ![]() |
|
Ben bu senaryoları test edeceğim. Muhtemelen bölgede Radar sinyal formu algıladığı için böyle bir davranışı gerçekleştiriyor olabilir yada oto moddaymış gibi davranışa devam ediyor olabilir. İncelemek lazım. Merak ettiğim ve öğrenmek için bazı sorular soracağım hocam :) -2.4GHz de Kanal ve Kanal Genişliğini sabitleme nedeniniz nedir? Neden Kanal 13 ve Kanal Genişliği 40MHz olarak sabitliyorsunuz? Özel bir nedeni var mı? -5GHz de Kanal ve Kanal Genişliği sabitleme nedeniniz nedir? Neden Kanal 48 ve Kanal Genişliği 160MHz olarak sabitliyorsunuz? Özel bir nedeni var mı? -"bir çok cihaz bağlanmıyor yeni bir (DFS) kanalı olduğu için" konusunda detay verebilir misiniz? Hangi cihazlar DFS kanalı seçili iken bağlanamıyor? Teşekkürler :) |
|
2.4GHz'de kanal genişliğini 40MHz olarak ayarlama sebebim 20MHz'de gecikme artıyor ve maksimum alınabilecek hız düşüyor ve 13. 2.4GHz'nin son kanalı olduğu için genellikle çakışmıyor, 2.4GHz'nin en yüksek frekanslı kanalı ayrıca bu da bant genişliği ve maksimum hız için bir etken, menzil ile ilgili problemim yok dubleks evin her yerinde sorunsuz çekiyor zaten, menzil ile ilgili sorun olsaydı 1. kanal ve 20MHz'de kullanırdım muhtemelen. (En düşük frekans, en düşük band genişliği, 1. ve 13. kanallar birinci ve sonuncu kanallar olduğu için parazit daha az oluyor) 5GHz'de kanal genişliğini 160MHz olarak ayarlama sebebim yine aynı, 80MHz band genişliği ve gecikme açısından 160MHz'ye göre daha zayıftır, 36-48 5GHz destekli bütün cihazlar tarafından tanınır, DFS değildir dolayısı ile radarlar ile çakışmıyor, 48'den sonraki kanallar 1 dakika ile 10 dakika arasında bekletiyor ve çakışma olması halinde kanal değiştirip anlık kesintilere sebep oluyor o sebeple kullanmıyorum, bazı eski cihazlar DFS 52-64 kanallarını tanırken, bazı cihazlar DFS 100-128 arasındaki kanalları tanımıyor. 48 çok mühim değil, 48. Kanal 5250MHz dolayında, 5GHz DFS olmayan kanallar arasında en yükseği olduğu için tercih ediyorum, apartmanda diğer WiFi ağları genelde 36-40-52-56 gibi kanallarda, 36'da seçsem değişen bir şey yok ki 36-40-44-48 hepsini denedim zaten. DFS kanallarını seçmediğim için bölgedeki radarlarla çakışmaması gerekiyor aslında, modemi ayarlardan fabrika ayarlarına çeviriyordum bu sefer iğne deliğe basılı tutarak fabrika ayarlarına sıfırladım sanırım bu sefer düzeldi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 12 Eylül 2025; 13:50:46 > |
|
Benim tavsiyem Oto olarak kullanman, çünkü; 2.4GHz bandında ortamda interference yüksek ise 40MHz kullanman performansı düşürecektir. Bu noktada modemin ortama göre kendisi otomatik seçmesi daha iyi olacaktır. Kanal konusunda 13'ün seçilmesi de eğer etrafta çoğunlukla 9,10,11,12,13 kullanılıyor ise fayda etmeyecektir. Otomatikte bırakılır ise ortama göre en uygun kanal seçilecektir. Ayrıca bazı istemciler kanal 13'ü görmeyebilmektedir. 5GHz bandında Band3 yani kanal 100 ve üzerinde performance ve range artmaktadır. Dediğin gibi bunun için 10 dakika radar taraması gerekmektedir. Ortamda radar çakışması çok olmuyor mu bilmem ama Oto kullanmayı bir süre deneyebilirsin. Radar çakışması çok nadir olan bir şeydir. Ayrıca DFS kanalında diye bağlanmayan bir cihazla ben hiç karşılaşmadım. Böyle bir şey var mı bilmiyorum. Özetle sana Oto tavsiye ediyorum. Bir süre dene bence :) |
|
Aynı modeme sahibim. İki gündür kullanıyorum kablosuzda 850 mbps hızları gördüm. Ama cihazla ilgili şöyle bir sorun var ya da ben henüz çözemedim. Kullandığım LG smart TV'de duplexplay üzerinden aldığım bir IP tv hizmeti var. Fakat modemin wan ayarlarında IP TV aktif değil ve TV'de yüklü olan uygulama da zaten bu yüzden çalışmıyor, sanki internet bağlantısı yokmuş gibi bir uyarı çıkıyor. TV'ye takılı harici bir IP TV kutusu yok, Webos marketten yüklediğim uygulamayı modem blokluyor diye tahmin ediyorum. Ama IP TV veya VOIP seçenekleri zaten inaktif durumda düzenleye girdiğinizde de bütün seçenekler inaktif ve ekle dediğinizde yüklü olan IP TV ayarlarını silin uyarısı çıkıyor, lakin silme seçeneği de aktif değil. Çıkamadım işin içinden. Birkaç gün önce taşınana kadar turknet fiber kullanıyordum ve onların zyxel modeminde hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. ![]() |
|
|
|
Herkese merhabalar Turknetten ttnete gecisim sonrasi bu modemi verdiler turknette ttnet altyapisiyla100 mb kullaniyordum ve gayet stabil hiz almaktaydim.Ttnette 1000 mb kullaniyorum ipadde bu hiza yakin degerler goruyorum bir sikinti gorunmuyor fakat samsung telefonlarda bir kac hiz testi yaptiktan sonra 350 mb lerden 3-5 mb lere dusmekte hizim sorun neyden kaynaklaniyor olabilir yarimci olabilecek varsa sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Tarife 500 mbps mi hocam ve modemin yanında hız testi sonucu kaç çıkıyor acaba? Speed test sonucu koyabilir misiniz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |