Şimdi Ara

Toz Torbasız süpürgeler hakkında !!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
16.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: taşkafa

Buradan geçerken uğradım..Toz torbalı ve toz torbasız süpürgeler hiç bir zaman ortamı tozdan arındırmıyor..Süpürge çalışırken 500 tane hepa yine 500 tane mepa filtre takın ortama çok az bile olsa toz yayılıyor...Torbasızlar ise aldıkları tozları yakıp havaya veriyorlar....EVİNDE ASTIMLI VE ALLERJİK HASTASI OLAN LAR ve bebeği olanlar bunlardan uzak dursunlar..Devir su filtreli ,suya tozu çeken süpürgelerin deviri...Stok eritme gayretlerine düşenlere inanmayınız...Binlerce süpürge ellerinde kaldı...Allayıp pullayıp satma derdine düştüler...Özeti budur....Saygılarımla..

Tıpkı Aura Cleanmax'ın hepa filtresinde toz biriktirip ortama yaydığı gibi mi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Buradan geçerken uğradım..Toz torbalı ve toz torbasız süpürgeler hiç bir zaman ortamı tozdan arındırmıyor..Süpürge çalışırken 500 tane hepa yine 500 tane mepa filtre takın ortama çok az bile olsa toz yayılıyor...Torbasızlar ise aldıkları tozları yakıp havaya veriyorlar....EVİNDE ASTIMLI VE ALLERJİK HASTASI OLAN LAR ve bebeği olanlar bunlardan uzak dursunlar..Devir su filtreli ,suya tozu çeken süpürgelerin deviri...Stok eritme gayretlerine düşenlere inanmayınız...Binlerce süpürge ellerinde kaldı...Allayıp pullayıp satma derdine düştüler...Özeti budur....Saygılarımla..

Tıpkı Aura Cleanmax'ın hepa filtresinde toz biriktirip ortama yaydığı gibi mi :)

+1
    veya aquawelt vb diğer modeller

• Yahu sallama yorum bırakıyorsunuz gülünç oluyorsunuz..Burada 30 yıllık toz torbalı süpürgeleri sattıracağım diye uğraşmayın..AURA CLEANMAX babamın süpürgesi değil...Bütün tozları emip 1,5 lt lik su haznesine seperatörle çarpıp orada topluyor...Toz nerede ? Çamurlu su olarak tuvalete dökülüyor...Hala insanlara toz deposu süpürge ona hayır diyene tozu yakıp ortama veren torbasız süpürge sattırma derdindesiniz...Almanya da insanlar uyandı...Toz torbalı süpürge alan yok..STOKLAR YIĞILDI....Daha çok tavsiye yapmanız lazım...SAĞLIĞININ KIYMETİNİ BİLEN BİLİNÇLİ KESİM SU FİLTRELİ SÜPÜRGELERE KOŞUYOR..TEMİZLİK YAPARKEN TOZ SOLUMAKTAN ..ASTIM VE ALLERJİK HASTALIKLARDAN İNSANLAR KAÇAR OLDULAR...Dikkat ediyorlar..Araştırıyorlar, öğreniyorlar...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Mayıs 2011; 12:08:25 >

• Kendi süpürgenizin hepa filtresinin açıp hiç baktınız mı acaba taşkafa bey? Ya da temizse muhtemelen değiştiriyorsunuzdur hepa filtresini.

Eee madem seperatör o kadar harika ötesi bir uzay(!?) teknolojisi, bu süpürge neden hepa filtreye ihtiyaç duyuyor? En önemlisi Neden bu hepa filtrede toz biriktiriyor?

Bence siz 300 liralık elektrikli süpürgeyi temizlik robotuymuş gibi süsleyip püsleyip 2500TL'ye satan yeşil sermayenin cebine para indirtme derdindesiniz

Almanlar uyandıysa Miele ve Bosch neden ısrarla torbalı süpürge üretiyor? Ya da bu işin profesyoneli olan Nilfsk? Stok eritme mi o da, güldürmeyin adamı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 23 Mayıs 2011; 12:56:51 >
  • Tartışma olmadan taşkafa Bey den cevap bekliyorum merakla.
  • Candoğan bey çok iyi biliyorsunuz...TOZ TORBALI SÜPÜRGELER ZARARLI...Ancak Alamanya diyarında ve Avrupa da artık pek satamadığımız elimizde binlerce farklı model süpürgemiz var...Hepside toz torbalı ve sizin deyiminizle uzay teknolojisi hepa filtreli...Eeeeee yani bunları çöpe atacak değiliz...TÜRKİYEYE satıyoruz...Bu arada sizin ve değerli saz arkadaşlarınızın her zamanki gibi desteğinizi rica ediyoruz... Biz kimiz ? Almanyanın ve Avrupanın enn enn ennn büyük beyaz eşya satan firmalarından birisi.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Mayıs 2011; 15:34:29 >

• O uzay teknolojisi ve uçak motoru deyimi sizin Aura'nızın tanıtım elemanlarını söylediği şey. Yine yazımı okuyup anlamadan cevap vermişsiniz.

http://www.miele.de/de/haushalt/produkte/178.htm

Buydun Miele'nin Almanya sitesi. Evet Miele kendi ülkesinde de stok eritiyor. Bunun için toz torbalı elektrikli süpürgelerde yeni teknolojiler üretiyor ve yeni tip modeller çıkarıyor değil mi?

Bu da Bosch'un Almanya'daki sitesi.
    http://bosch-home.com/de/produkte/bodenpflege/bodenstaubsauger.html

Bakın bakalım elektrik süpürgesinde en öncü olan 2 firmada da sulu sistem süpürge var mı?

Evet kendi ülkelerinde de stok eritiyorlarsa sulu süpürgelerini Mars'lılara mı satıyorlar :)))

Hiç cihazınızın hepa filtresini ve içindeki tozları incelediniz mi? Hani separatör tozu kusursuz ayrıştırıyordu. Benim soruma cevap verin, separatör tozu kusursuz ayrıştırıyorsa Aura Cleanmax'ta neden hepa filtre var?

Umarım bu sefer sorularıma cevap verirsiniz de alakasız cevaplarla konuyu değiştirmeye çalışmazsınız. Gerçi 4 senedir her iddanızı defalarca çürüttüm ama size sorduğum 1 soruya bile düzgün cevap alamadım ya neyse. Bu cevabım konuyu okuyanlar için zaten.

• Bak Candoğan bey Dünyanın her yerinde her toplumda , her ülkede her bireyin bilgisi görgüsü, yorumları asla ve asla aynı olamaz..Sana özet vereyim..LED Tv ler çıktı diye 35 ekran siyah beyaz tüplü tv ler satılıyormu ? satılmıyormu ? İkiside tv... İsteyen onu isteyen diğerini alıyor.Ses hızın aşan jetler yapıldı. pervaneli uçaklar çalışıyormu ? Evet..yazında sorduğun AURA CLENMAX hepa filtreleri 6 ayda bir değişiyorum..Fiyatı 15 Lira.. Tavsiye ettiğiniz süpürgelerdeki o filtreler kaç lira ?...Bunlarıda dile getirin. Okuyanlar öğrensinler..Torbaları kaç lira yazın..Neyse bu konu uzar gider...İsteyen istediğini alacak ve kullanacak..Burada yazımı okuyan bütün forumdaki arkadaşlarıma bir mantık sorusu..Yan yana iki süpürge var.Birisi .Halıyı , evi süpürüp tozu bir torbaya çekip torbanın içinden gelen sıcak havayı bir filtreden geçirip süpürgeden atıyor..Bu torba tozla doldukça süpürgenin çekim gücü azalıyor..Çünkü atılan hava o toz dolu torbanın içinden emiliyor...Toz miktarı arttıkça emiş gücü azalacak...Geleyim diğerine..Halıdan tozu emdi. getirip suya çarptı. Suda toz tutulup çamurlu su haline geliyor..Peki tutulmayan olursa ne oluyor ? İşte fokurdayan sudan çıkan hava bir filtreden geçirilip dışarı atılıyor..İşte o filtre 6 ayda değiştiriliyor.Bu süpürgelerin .HANGİSİ TEMİZ ? HANGİSİ SAĞLIKLI ?..Çalışırken etrafına saçtığı toz daha az ?...Karar sizlerin...Okuyanların...Saygılarımla...

• Bunlar Avrupa'da pazar payı en büyük ve en tecrübeli firmalar. Elektrikli süpürgede öncü firma sulu sistemi başarılı bulmuyorsa dönüp sorgulamak lazım. Yani bu fahiş fiyatlarla satılan temizlik robotu olarak adlandırılmış elektrikli süpürgeler çok daha az satılıyor.

Toz torbalı süpürgeler de, sulu sistem süpürgeler de hepa filtreye ihtiyaç duyuyor mu? Duyuyor. Olay bu kadar basit.

Her toz torbalı süpürge aynı değil. Hepa filtresini Cleanmax'a kıyasla çok daha geç kirleten süpürgeler var. Demek ki filtrelemede Aura'dan daha başarılılar!

Suya çarptırma ve separatör o kadar gelişmiş olsa hepa filtreye ihtiyaç da duymazlardı.

Ha bu arada kendi süpürgem adına konuşayım. Benim süpürgemde torba gözenekleri tıkanmadan torba zaten doluyor ve atıp değiştiriyorum. Dolayısıyla emiş gücü kaybını farkedilecek ölçüde yaşamıyorum. Bunlar sulu sistem süpürgelerin boş reklam cümleleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

O uzay teknolojisi ve uçak motoru deyimi sizin Aura'nızın tanıtım elemanlarını söylediği şey. Yine yazımı okuyup anlamadan cevap vermişsiniz.

http://www.miele.de/de/haushalt/produkte/178.htm

Buydun Miele'nin Almanya sitesi. Evet Miele kendi ülkesinde de stok eritiyor. Bunun için toz torbalı elektrikli süpürgelerde yeni teknolojiler üretiyor ve yeni tip modeller çıkarıyor değil mi?

Bu da Bosch'un Almanya'daki sitesi.
    http://bosch-home.com/de/produkte/bodenpflege/bodenstaubsauger.html

Bakın bakalım elektrik süpürgesinde en öncü olan 2 firmada da sulu sistem süpürge var mı?

Evet kendi ülkelerinde de stok eritiyorlarsa sulu süpürgelerini Mars'lılara mı satıyorlar :)))

Hiç cihazınızın hepa filtresini ve içindeki tozları incelediniz mi? Hani separatör tozu kusursuz ayrıştırıyordu. Benim soruma cevap verin, separatör tozu kusursuz ayrıştırıyorsa Aura Cleanmax'ta neden hepa filtre var?

Umarım bu sefer sorularıma cevap verirsiniz de alakasız cevaplarla konuyu değiştirmeye çalışmazsınız. Gerçi 4 senedir her iddanızı defalarca çürüttüm ama size sorduğum 1 soruya bile düzgün cevap alamadım ya neyse. Bu cevabım konuyu okuyanlar için zaten.

• Kimsenin ürününü kınamak, kötülemek gibi bir amacım yok ama, bu jet motoru dedikleri motor tek fanlı by pass sistemli motor. Sanırım İtalyan Ametek marka kullanıyorlarmış. Bir de bu separatörün emiş gücünü düşürdüğü kanısındayım. Çünkü fanın önüne yerleştirilmiş sık delikli plastik parçadan hava akışı nasıl kuvvetli olacak ki?
  • Bu suluların bakımız zor olmuyor mu ya?

Çok koku yaptığıda söyleniyor...
  • Evet bazılarına zor gelir..Her süpürme , temizlik sonrası çamur şeklinde suyu dökülecek. Beklerse çok pis koku yapar. İçerisinde her türlü böcek ölüsü, mute, insan derisi, kepek, kıl, toz , pislik olarak her şey var.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Mayıs 2011; 0:43:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Kimsenin ürününü kınamak, kötülemek gibi bir amacım yok ama, bu jet motoru dedikleri motor tek fanlı by pass sistemli motor. Sanırım İtalyan Ametek marka kullanıyorlarmış. Bir de bu separatörün emiş gücünü düşürdüğü kanısındayım. Çünkü fanın önüne yerleştirilmiş sık delikli plastik parçadan hava akışı nasıl kuvvetli olacak ki?

Zaten emiş gücü çok az bu süpürgelerin. Aslında en büyük artıları elektrikle çalışan turbo fırçaya sahip olmaları. Fırça emiş gücünden ve sürtünmeden etkilenmeksizin halıyı dövüp tozu kaldırdığından emiş gücüne fazla bir iş kalmıyor. Bir de seperatör tozu ayrıştrmada iyi çalışıyor, yine de mükemmel ve kusursuz değil elbette. Arnica'nın sulu sistem süpürgesinden çok da farkı yok diyebilirim.

Bu iki özellik için gidip bir elektrikli süpürgeye 2500TL gibi astronomik bir ücret ödenmez bence.

Fakir de G-ROBOTER diye benzer bir ürün çıkarmış. Fiyatı 1600TL idi hepsiburada.com'da. Bu süpürgelerin en fazla değeri 600TL civardır bence, daha fazla verilmez.

• quote:

Evet bazılarına zor gelir..Her süpürme , temizlik sonrası çamur şeklinde suyu dökülecek. Beklerse çok pis koku yapar. İçerisinde her türlü böcek ölüsü, mute, insan derisi, kepek, kıl, toz , pislik olarak her şey var.....

Su filtreli süpürgelerin ömrü çok kısadır iyisinden almazsanız eger sonucu koca bir hüsran olabilir. İlla 'Ben su filtreli almak istiyorum'' diyorsanız eger; Rainbow veya Thomas alınmalı. Ama emin olun ömrü çok uzun olmayacaktır. Kısa bir süre sonra kağıt parçasını bile çekemeyecek hale gelicek. Lütfen bu yorumları gözardı etmeyin.Ben size Dyson aldırırsam bi komisyon veya prim almicam sadece dost ve tecrübe tavsiyesi.

• Size sadece mielenin toz torbasını görmenizi öneririm. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    Duşunun sulu supurkeyle temizlik yapıp artık kokusu çoğaldığı için ici çamur dolu hazneyi çıkarıp tuvalete doğru götürüyorsunuz. Tam bu sırada ayağınız süpürgenin kablosuna takılıyor ve elinizden kayıp kokulu çamur salona......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 24 Mayıs 2011; 21:57:33 >
  • phılıpsın easylife fc8144 modelini öneririm çekiş güzel sessiz ve her süpürgenin temizliği bin beterdir tobalı ve suluda var hepsi zahmetli ona bakarsanız :d
  • Çünki toz haznesi büyük, air watt çekiş gücü daha fazla + toz sıkıştırması var... vs vs... LG9820 UHA kullanıyorum, çok memnunun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabacalım

Çünki toz haznesi büyük, air watt çekiş gücü daha fazla + toz sıkıştırması var... vs vs... LG9820 UHA kullanıyorum, çok memnunun.

bu bölümü açmaktaki amacım ben ve benim durumunda olanlar yardımcı olmaktı. ama istediğim cevap ve önerilere ulaşamadım. sadece zamanla hangi makine veya modellerde emiş gücünde azalma olmuyor onu öğrenmekti amacım.

kullandığın süpürgeyi ne zaman aldın. kaça aldın biraz anlatır mısın. artsı eksisi sana göre neler.
    emiş gücünde azalma oluyor mu. servis durumu nasıl. yedek parça bulması fiyatları nasıl
    belki bu sorular sana bi süpürge için çok fazla yada komik gelebilir.

kolay gelsin teşekkürler şimdiden.

• vaybe hararetli olmuş tartışma...

vesselam bende bir tane alacam..ve torbalıdan yana kullanacam seçimimi.sulu ve torbasız sağlıksız kanımca...

ve bütçesi az olan biri için en iyi seçim mielenin en ucuz modelini almaktır. saygılar..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.