Şimdi Ara

Toyota, Hidrojen ile çalışan ikinci aracı için kolları sıvadı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • toyotaya bak görende ilk hidrojenli arabayı üretti zannedecek. öyle bir algı yaratılıyor. ben biraz bilgilendirme yapayım.

Honda FCX Clarity tam hidrojenli modeli 2002 yılında üretti 2007'de Amerika'nın California eyaletinde lisans aldı ve o tarihten beri aktif olarak kullanılıyor. hatta Shell firması istasyonlarında hidrojende satıyor. genel olarak giriş yaptım.

cnnturk'te yayınlanan top gear programında bir bölümünde (bbc knowledge'da izledim) Toyota ile dalga geçiyorlardı. toyota prius ile uğraşırken honda dünya için gerçekten faydalı şeyler yapıyor şeklinde devam ediyorlardı(kaynak)

devamında neden geleceğin yakıtı olduğundan bahsetmekteydi.

egzosundan co2 yerine su buharı çıkıyor. yani 0 emisyon
    motoru bizim bildiğimiz içten yanmalı motor değil,elektrik motoru daha uzun ömürlü olduğundan ve içten yanmalı motorlar gibi bakımı zor ve pahalı değil.

hidrojenin benzinle aynı fiyata satıldığından bahsediyordu yani bir dezavantaj olarak bahsediyorlardı. ve ardından, iyide denizin ortasına milyarlarca dolara platform kurup bir sürü masraf yapmak sudan hidrojeni ayırmak kadar zor olmadığı soylerek anti parantez açıyorlardı. araçların artmasıyla içten yanmalı motorların ortandan kalkıp hidrojen ile çalışan motorların artmasıyla maliyetlerin düşeceğinden bahsediyordu.

yani anlayacağınız geleceğin yakıtı elektrik falan değildir bunlar pazarlama stratejileridir. geçiniz efendiler, hibrit-benzin sonra hibrit-dizel yok sonra tam elektrikli ilk şöyle bi 100 km menzilli sonra aha bak arttırdık daha iyisi 200 km li bataryalı araba. aaa sonra batarya kirala yolda kalmayalım yok efendim 3 saatte şarj et offff bu ne ya

hidrojene dünyanın kurtuluşudur. nokta

yıkın petrol kartellerini sonra ne küresel ısınma kalır nede hastalık.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

toyotaya bak görende ilk hidrojenli arabayı üretti zannedecek. öyle bir algı yaratılıyor. ben biraz bilgilendirme yapayım.

Honda FCX Clarity tam hidrojenli modeli 2002 yılında üretti 2007'de Amerika'nın California eyaletinde lisans aldı ve o tarihten beri aktif olarak kullanılıyor. hatta Shell firması istasyonlarında hidrojende satıyor. genel olarak giriş yaptım.

cnnturk'te yayınlanan top gear programında bir bölümünde (bbc knowledge'da izledim) Toyota ile dalga geçiyorlardı. toyota prius ile uğraşırken honda dünya için gerçekten faydalı şeyler yapıyor şeklinde devam ediyorlardı(kaynak)

devamında neden geleceğin yakıtı olduğundan bahsetmekteydi.

egzosundan co2 yerine su buharı çıkıyor. yani 0 emisyon
    motoru bizim bildiğimiz içten yanmalı motor değil,elektrik motoru daha uzun ömürlü olduğundan ve içten yanmalı motorlar gibi bakımı zor ve pahalı değil.

hidrojenin benzinle aynı fiyata satıldığından bahsediyordu yani bir dezavantaj olarak bahsediyorlardı. ve ardından, iyide denizin ortasına milyarlarca dolara platform kurup bir sürü masraf yapmak sudan hidrojeni ayırmak kadar zor olmadığı soylerek anti parantez açıyorlardı. araçların artmasıyla içten yanmalı motorların ortandan kalkıp hidrojen ile çalışan motorların artmasıyla maliyetlerin düşeceğinden bahsediyordu.

yani anlayacağınız geleceğin yakıtı elektrik falan değildir bunlar pazarlama stratejileridir. geçiniz efendiler, hibrit-benzin sonra hibrit-dizel yok sonra tam elektrikli ilk şöyle bi 100 km menzilli sonra aha bak arttırdık daha iyisi 200 km li bataryalı araba. aaa sonra batarya kirala yolda kalmayalım yok efendim 3 saatte şarj et offff bu ne ya

hidrojene dünyanın kurtuluşudur. nokta

yıkın petrol kartellerini sonra ne küresel ısınma kalır nede hastalık.

İlk mesajda dünyanın ilk hidrojenli motoru demiyor,Toyota'nın ilk hidrojenli motoru diye geçiyor. Toyota yada Honda ne farkederki hangisinin yaptığı,neticede biz yapmadık.Yaygınlaşırsa onlar üretecek biz alacağız.Toyota yerine Honda'nın yapmış olmasının bize nasıl bir faydası var,bizim için ne önemi var ilk hangi firmanın yaptığının. Forumdaki insanların çoğunun marka fanatikliği olsada, yorumları kendilerince samimi. 5 yıldızlı misafir üyenin bu konuya yorum yapması,vurgulayarak Honda'yı işaret etmesi düşündürücü.Herhalde sokaktan geçen herhangi birine 5 yıldızlı misafir üyelik vermiyorlar.(Not: 5 ay önce sıfır Toyota Yaris aldım, sıfır Honda Jazz satışta olsaydı muhtemelen ilk tercihim olurdu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanri12 -- 7 Ocak 2015; 22:19:02 >

• Sanki ön tarafından alacak H2 yi gibi yapmışlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.