Şimdi Ara

Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU] (405. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.228
Cevap
44
Favori
340.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 403404405406407
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu oyunu 2 sene önce baya oynadım şimdi orj satın aldım yalnız modlar var onları yükledim 5-6 tane çakıştı galiba bu orj oyuna sahip biri yardımcı olursa sevinirim hangi modları yükleyeyim vs ayırca yükledigim modlar tikledigim halde etkin olmadı mesela blood modu
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiorraW

Beyler bu oyunu 2 sene önce baya oynadım şimdi orj satın aldım yalnız modlar var onları yükledim 5-6 tane çakıştı galiba bu orj oyuna sahip biri yardımcı olursa sevinirim hangi modları yükleyeyim vs ayırca yükledigim modlar tikledigim halde etkin olmadı mesela blood modu

Blood modu için Blood & Gore DLC'si lazım. DLC ile gelen şeyi beleşe sunmuyor yani mod
  • Vrataski V kullanıcısına yanıt
    Hocam aldım o modu ben yüklü
  • Toplamda ses modu blood mod,gemfx, radious, 6-7 mod yüklü ama çakışıyor heralde şimdi temizden güzel kariyer açmak istiyorum pişman olmadan yardımcı olursanız sevinirim oyunum orj
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiorraW

Toplamda ses modu blood mod,gemfx, radious, 6-7 mod yüklü ama çakışıyor heralde şimdi temizden güzel kariyer açmak istiyorum pişman olmadan yardımcı olursanız sevinirim oyunum orj

Valla ben mod kullanmadım oynarken. Bilgim yok malesef.
    Modsuzda bitirdim ama bir kezde mod yükleyip oynayın arada dağlar kadar fark oluyor çok zevkli gerçekçi bir hal alıyor
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Ben Rome 2'yi modsuz oynamıştım ama Attila'yı modlu oynuyorum. Radious Modu, Radious Units Mod, Radious Diplomasi Mod, Radious Blood Mod ve Radious'un Türkçeleştirme modu yüklü. Oyun gayet güzel ilerliyor. Aynıları Rome 2'de de vardır.
     Total War: ROME II / Emperor Edition (2013) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nén-El -- 18 Kasım 2016; 21:37:10 >
  • Nén-El kullanıcısına yanıt
    Attilayı malesef defalatca oynamama rağmen sevmedim ve o yüzden rome 2 orj aldım hemde onlinesi çok güzel.O dediğiniz modların aynısı rome 2 içinde var o yüklü zaten fakat 1-2 mod calısmıyor mesela blood dlcsi aktif olmasına rağmen blood modunu yükledim çalışmıyor
  • Rome 2 total war emperor edition bu oyunda saatler nasıl gecıyor fark edılmıyor.Her seferınde son turn denılıp asla cıkılamayan oyun kendısı.Oyunda en zevk aldıgım unsur ele gecırdıgım bıyerı aynı dusmanın tekrar benden gerı alması.Sonrakı saldırım oyle bır oluyor kı aklı sasıyor ıttıfagı bıle kurtaramıyor onuEn sınır oldugum sey ıse 2 ulke ıttıfak olarak saldırdıgımız yeri alan tarafın ıttıfagımdakı ulkenın olması.Buna o kadar sınır oluyorum kı dost anlasmasını bozup saldırıyorum tum gucumle.
    Bırde sey cok zevklı daha onceden kanlı bıcaklı oldugunuz bır ulke sızın ıyıce guclenıp gelıstıgınızı goruyor ya paraya para demıyorsunuz hanı ıste o ulkenın alt devletın olmama ızın ver dıye yazılı mesaj gondermesı ve benım teklıfı buyuk bır zevkle hayır yavrucugum senı ...kmeden rahat edemem dıyor olmam bu oyunda en zevk aldıgım seydır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 23 Kasım 2016; 11:47:38 >
  • Sparta oyunundan sonra Mısır Seferine başladım.Spartadan sonra kolay geldi oyun fakat Mısır Acayip zevkli özellikle Fil ve Atlı savaş arabaları savaşın sonucu belirliyor.Develerde harika.Oyuna başlarken Süraküza ile savaş halinde başlıyoruz kolayca mağlup ediyoruz.Bu noktadan sonra Libya ve Kartaca ile Saldırmamazlık anlaşması yapıp güneye Selevkoslara yürümek.Güneydeki devletler zorluyor 2 devlet var güneyde birbiriyle savaşıyor fazla güçlenmeden tepelerine binilmeli.Küdus tarafında Himyar sonraki hedefimiz olmalı.En son güçlendikten sonra Selevkosların tepesine binilmeli.Selevkoslar oyuna bizden güçlü başlıyor fakat Afrikada yayılınca Mısırı durduramaz.Selevkos ile savaşılacaksa ilk başkenti vurmak mantıklı 2200 Antakya para basıyor resmen.Filler karşında Selevkos dayanamaz ordan Anadoluya girersiniz.Mısırın ekonomisi gerçekten sağlam iktisat kasın.Afrikada yayılmak zor kültürden dolayı Afrikaya bol bol Tapınak yapın mümessil basıl kültür dönüştürsün.Anadoluya yayılmak daha kolay helen kültürü hakim.Süraküzaya dikkat edilmeli benim oyunumda adamlar kartacı fethetti.Doğu batı kentler arası bağlantı uzak.Libyayla anlaşma yapın tampon olur.Her ihtimale karşı Afrikda bir ordu bulunsun.Kartaca Hariç Afrika değerli toprak yok +kültür sorunu var.İsyanlarla uğraşmayın 5-10kuruş için.Bol bol ticaret anlatmaşsı yapın.

• Online oyunlar dışında stressiz sıkıntısız Rome 2 oynayayım dedim ama bu oyun da sinir etti.

Gaetullar, Yeni Kartaca'yı yok etti. Biraz da müsade ettim topraklarda gözüm vardı Üzerlerine yürüdüm. Oraya sıkıştırana kadar fazla uğraşmadım ama o son şehri alana kadar neler çektim. Ekranda görünen ordunun sayısı fulldü, şehre 1 turluk mesafe vardı ama 4 tur boyunca yerinden bile oynatamadım orduyu. Her gelen ajanı sabotaj yaptı ve hepsi başarılı oldu, ordu bu hale geldi. Gönderdiği 2 şampiyonu kendime çektim ama adamlar yenisini çıkarıp yolluyor, o çözmez de başarılı oluyor saçma sapan. Yukarıda görünen full ordum doğuya gidiyodu onu getirmek durumda kaldım. Ekrandaki 2 düşman ordusu yıpranmış ordumu yok etti.

Barış için can atıyolardı, full ordumla şehre yanaşana kadar barış yaptım tam şehre saldıracağım tur arkamda, benim şehre doğru 2 tane ordu belirdi. Nerden geçtiler anlamadım. Tanca'yı kaderine terk edip şehre saldırıp aldım. Tabi onlarda Tanca'ya saldırdı ama Allah'tan şehrin suru vardı koruyabildim. Bi de adamların her ordusunun yarısı sapancı oluyodu hep. Şu oyunda açık ara en nefret ettiğim birim. Ben kullanırken 6-7 adam öldürüyorlar şaka gibi, düşman kullanırken 2-3 birimimi kafadan rahatça yok ediyolar. Neyse kurtulduk, şimdi Siraküza ve Roma'ya ilerlicez
    Tanca iyi para getiriyor, oraya iyi bakın. Hemen hemen her limanınız ticaret limanı olsun, büyük ve para getiren şehirlere gıda binaları yapmakla uğraşmayın. Siraküza'yı almak önceliklerinizden biri olsun, zira orayı aldığınız zaman büyük ölçüde gıda sorununuz çözülür.

Tavsiyem, eğer Roma ile direkt savaşmıyorsanız, ilk İspanya'yı, ardından da tüm Galya'yı ve Alman şehirlerini ele geçirin. Oralardan toplayacağınız güç ile beraber Roma'yı yok etmeniz çok daha kolay olacaktır. Roma'yı aldıktan sonra Afrika'dan Mısır'a ve İlirya'nın üzerinden Yunan'lara saldırın.

Bu dediklerimden bir 15-20 tur sonrasında zaten siz campaign'i kazanmış olursunuz. Bu arada Kartaca dışında Selevkos, Pontus veya Makedonya ile oynamanızı da tavsiye ederim. O campaign'lerde baya zevklidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 7 Şubat 2017; 3:53:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElNano14

Tanca iyi para getiriyor, oraya iyi bakın. Hemen hemen her limanınız ticaret limanı olsun, büyük ve para getiren şehirlere gıda binaları yapmakla uğraşmayın. Siraküza'yı almak önceliklerinizden biri olsun, zira orayı aldığınız zaman büyük ölçüde gıda sorununuz çözülür.

Tavsiyem, eğer Roma ile direkt savaşmıyorsanız, ilk İspanya'yı, ardından da tüm Galya'yı ve Alman şehirlerini ele geçirin. Oralardan toplayacağınız güç ile beraber Roma'yı yok etmeniz çok daha kolay olacaktır. Roma'yı aldıktan sonra Afrika'dan Mısır'a ve İlirya'nın üzerinden Yunan'lara saldırın.

Bu dediklerimden bir 15-20 tur sonrasında zaten siz campaign'i kazanmış olursunuz. Bu arada Kartaca dışında Selevkos, Pontus veya Makedonya ile oynamanızı da tavsiye ederim. O campaign'lerde baya zevklidir.

Ben de ilk İspanya taraflarına gitmeyi düşündüm ama Romayla ortak olan eyaletlerde kültür ve asayiş sıkıntısı var. Eyaletleri tamamlamak istiyorum ilk, içim rahat etmiyor yoksa

Pontus ile 2 kez denedim ama Kartaca'dan daha zor. Şehirleri alıp alıp geri tek şehre düşmüştüm falan. Askerleri de çok iyi değil. Selevkos ile denerim bi ara.

Makedonya ile şöyle garip bi oyunum olmuştu

http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/429323213595409490/8F31CF9178D0F61E1AC0A512A9792D249E2E2F26/
    Siraküza'yı ele geçir, Türkçe'si neydi hatırlamıyorum da Magna Grecia'ya bir tane "dignitary" yerleştir, 2 tane kültür, 1 tane mutluluk binasını dik, kültür ve mutluluk oranı muhakkak yükselecektir.

Pontus'ta da en düşük seviyedeki piyade birimiyle 3 tane ordu kur, Galatların bölgesine bir tane ajan gönder ve başkalarıyla savaşırken zayıf düşmelerini bekle. İlk başta Ankara'yı, sonra Kapadokya'nın şehirlerini ele geçir. Batı Anadolu'da ve Karadeniz'e tamamen sahip olana kadar da Selevkos'lara elleşme. :D Zira sen söylediğim bölgelerle uğraşırken Selevkos, isyan eden bağlı devletleri ve Partya veya Baktriya'yla filan uğraşacak. O yüzden hiç onlara bulaşma.

Her oyunda ilk 15-20 tur kritiktir. Zaten o oyun süresince en çok bu turlarda zevk alırsın. Bu 15-20 turu atlattıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor zaten.

Makedonya campaign'in de ilginçmiş. Ben kimseyle müttefiklik kurmuyorum, devletleri kendime bağlamıyorum. Her şehir ve bölgeyi kendime bağlamak daha çok hoşuma gidiyor ama tabi bu iş zevk meselesi, istesen sen de yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 7 Şubat 2017; 17:39:22 >
  • Kartaca zor campain fakat Rome'yı geç dönemde bitirmek yerine Romeya spy yollayın Komşu devletlere bakın.Komşu devletler genelde birbiriyle ittifak oluyor.Rome güçlenemeden şehirleri alıp Romayı kuşatmışlardı son oyunumda.Önemli olan doğru zamanı kollamak

• Early gamede zaten müttefik kurmak zor .Mid,ve latede bence gereksiz çünkü hayvan gibi gelişiyorsun küçük şehir devletleriyle ittifak anlamsız fakat Saldırmamazlık antlaşması şart ben genelde hedefim olmayan devletlerle Saldırmamazlık imzalıyorum.Mesela Batıya sefer yapıyorum doğudakilerle Saldırmamazlık yapıyorum Arkadan saldıran olmuyor.Vassal acayip saçma sınır bölgesine vassal yapıyorum 3 tur sonra isyan ediyorlar.Vassalla da ilişki geliştirmek imkansız para filan verdim nafile.Savaştığımız için ta o savaş için -150 ilişki veriyor.Eu4 nerde bu nerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicksizayı -- 8 Şubat 2017; 15:2:26 >
  • nicksizayı kullanıcısına yanıt
    Ben, kendi Kartaca oyunumda arkadaşa tarif ettiğim şekilde oynadım. Roma'nın üzerine çökmesi kolay oldu. Sanırım 5 tur içinde İtalya ve Magna Grecia'nın tamamını almıştım.

Müttefiklik mevzusu da şöyle; düşmanımın düşmanı dostumdur felsefesiyle hareket edildiği zaman askeri müttefiklik mümkün olabiliyor ama yapay zeka, genellikle savunma müttefikliğine daha yatkın olduğu için sizin de dediğiniz gibi askeri müttefiklik kurmak, oyun başında baya bi' zor. Kendi göbeğinizi kendiniz kesmeniz daha iyi, ki oyunu böyle oynamak, askeri müttefiklik kurarak oynamaktan çok daha zevkli oluyor.
  • Roma'ya girdim. Hiç zorlanmadan bütün İtalya'yı aldım. Sparta ile ittifak oldum. Roma+Atina, Kartaca+Sparta şeklinde savaştayız. Sparta'ya 10-15 birimlik bi ordu gönderdim, bi şehrini tam 3 defa full orduyla saldıran Atina'dan kurtardım. Kuzeyimde Masilya yayılmış durumda. Doğuda Selevkos estiriyor. Daha İtalya'ya bile girmeden ekonomi şaha kalktı. Bende anlamadım

İtalya'yı 2 full ordu ile koruyorum, baktım Roma'dan hareket yok İber'e girelim dedim ama İber'deki ülkeleri zamanında bu kadar serbest bırakmak çok kötü oldu. 3 ülke var ve hepsi birbirine savunma ittifakı kurmuş. Ben saldırınca 3'ü birden dalıyor. Her şehirlerinde full ordu ya da donanma var.

Savaş açmadan tam burda save almıştım, iyi ki almışım. 3 kere denedim ama alamadım şehri. İlk kuşatmamda aşağıdaki şehirlerinden 1 yıldızlı bi şampiyon geldi ve ikinci ordumu devre dışı bıraktı. Tabi şehirdeki ordu çıkıp öndeki ordumu vurdu. Muhtemelen kaybedecektim savaşı, kapatıp save'e döndüm. ikinci denemede Ebora'dan ikinci full ordusu geldi ve vurdu. 3400 vs 5000 kişilik savaşta içimden geçtiler. İki ordumla tutamadım. Askerlerim de kötü değil ama anlamadım Yenilince tekrar save'e döndüm Bu sefer saldıran olmadı ama iki ordumla saldırmama rağmen bilgisayara göre düşman üstün görünüyodu. Tek ordu+garnizona iki full ordu ile saldırıyorum insaf yani. Savaş bi dursun dedim yapmadım ve ne göreyim, Ebora'daki ordu bu sefer Tanca'ya yürümüş. Tanca'da bomboş. Tabi tekrar save'e döndüm Ne yapıcam bilmiyorum.
    Ben de bugün Kartacayla başladım deli etti oyun çıktım.Sirakuza ordusunu yokettim kendi şehir savunmamda .sonra atağa geçtim Benim filler 500kill almıştı 0 kayıpla diğer asker vasat neyse 1000kişlik ordusunu yok ettim suaküzanın.Şehirini dalmak için saldırdım fakat salak ordu karadan saldırmıyor denize ilerledi orm ara bu salak denizden gidene kadar düşman ordu basmış çıktım ben de .sanada oldu mu?Yada karadan mi aldın suraküzayı?

• 
Sayfa: önceki 403404405406407
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.