Şimdi Ara

Total War Rome 2 - Selevkoslar Video Serisi - 30.Bölüm - Kaçamazsın!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni total war serimize başladık. Bu defa Selevkoslar'la oynuyoruz. Serinin ilk videosu yayınlandı. Aşağıda ilk videonun linkini bulabilirsiniz.
    Uzun bir seri olacak ve kısmetse sonuna kadar gideceğiz düzenli bir şekilde.

Yorumlarınızı eksik etmeyin. Herkese iyi seyirler dilerim ;)

Facebook ve Twitter sayfalarımız açıldı arkadaşlar, beğenip paylaşırsanız harika olur ;)

Ayrıca bu linkten bütün videolara ulaşabilir ve Kanalıma abone olabilirsiniz: StrategyMania

Abone olmayı unutmayın ;) İyi seyirler! ;)

1-5.Bölümler:

1.Bölüm:

2.Bölüm:

3.Bölüm:

4.Bölüm:

5.Bölüm:

6-10.Bölümler:

6.Bölüm:

7.Bölüm:

8.Bölüm:

9.Bölüm:

10.Bölüm:

11-15.Bölümler:

11.Bölüm:

12.Bölüm:

13.Bölüm:

14.Bölüm:

15.Bölüm:

16-20.Bölümler:

17.Bölüm:

18.Bölüm:

19.Bölüm:

20.Bölüm:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanus -- 18 Ağustos 2014; 10:53:13 >

• Hocam yanlış anlama da cok gereksiz konusuyorsunuz bazen. Gereksiz bilgiler bazen sikabiliyor insanı. Tamam diplomasini anlat da bunun yanında ne ithal ettigin gibi detaylari atla da izleyici sıkılmasın. Bir de her video da en az bir kere kendin savas simulasyon yapmadan. Eger dikkate alirsan dediklerimi zevkle takip ederim sizi. Kolay gelsin, devamini dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • safa34 kullanıcısına yanıt
    Çok anlatım yaptığım konusunda haklı olabilirsin. Ben esasında Civilization'cıyım ve bazen aynı tarzda çekiyorum videoyu. TW'cıların strateji ile aksiyon arasında bir yerlerde olduğunu ve fazla anlatımı kaldıramadıklarını kendime hatırlatmam gerek arada ;)
    Bu arada savaşlar elbette olacak ama bu ilk bölümdü ve daha askerim bile yok :D
    İkinci bölümden itibaren olacak ;)

Yeni bölüm yolda, şimdiden iyi seyirler ;)
  • Rome 2'yle ilgili let's play videoları bulmakta zorluk çekiyordum. İyi oldu bu takip ederim ben de

Edit: Şimdi Kartaca seferini görünce hatırladım hocam. İlk iki bölümünü izlemiştim ama konuyu dağıtarak ve biraz uzatarak çok detaya girip konuştuğun için takip edememiştim. Safa'nın da dediği gibi bence mutlaka detaya girmeden oynarsan daha akıcı olur sıkılmadan izleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre544 -- 29 Nisan 2014; 11:21:30 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • emre544 E kullanıcısına yanıt
    2. Bölüm yayınlandı arkadaşlar,

İlk savaşımızı Konya önlerinde Galatya'lılara karşı yapıyoruz. Çok ağır kayıplar vermemize rağmen savaşı kazanıyoruz. Şimdi sıra karşı saldırıya geldi!

2.Bölüm:

• abi bişey sorucam 1. bölümde antakya sur vb. gibi şehirlerde hiç bir binayı geliştirmedin sadece yenilerini inşa ettin tamam asker lazımdı ama kalan paranın bi kısmını gelişime bassan olmaz mıydı ?
  • erkanus kullanıcısına yanıt
    Hurricanee'nin dediklerine ben de katılıyorum. 2. bölümü izledim. Bir kaç eleştirim olacak. Öncelikle hep bir sonraki bölümünü beklediğim bir seri olacak eline sağlık hocam. Yalnız bana göre yanlış gelen en başta çok fazla asker basıyorsun. Ekonomi iflas etti daha 3. turda. Önce para getiren binaları geliştirip sonra gereği olduğu kadar asker bassan daha iyi olur.

Ben de selevkosla oynarken ilk olarak doğu saptarlıklarına saldırmıştım. Mısır tarafında bir iki ordu bırakıp ne olur ne olmaz diye oraya saldırmıştım. Şimdi senin oyununda artık Anadolu'da bir saptarlık kalmamasına rağmen gene oradan yürüyorsun. Umarım doğudan bir saldırı gelmez. Benim oyunumda doğudakiler çok agresifti.

Bir de yaptığın savaşta çok kayıp verdin. Tamam stratejik olarak onlar tepedeydi avantajlıydı ama gene de o kadar kayıp verdirmeden kazanabilirdin. O savaşıizlemek pek zevkli olmadı benim açımdan.

Benim düşüncelerim bunlar. İyi bir seri olmasını dilerim emeğine sağlık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MEDİEVAL TOTAL WAR 2 BAŞLANGIÇ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3. Bölüm yayınlandı arkadaşlar,

Bu bölümde Mısıra düzenleyeceğimiz büyük saldırının planlarını yapıyoruz. Hazırlıklar neredeyse tamamlandı.

Kanalıma bu linkten abone olabilirsiniz arkadaşlar: StrategyMania

3.Bölüm:

• 4. Bölüm yayınlandı arkadaşlar,

İskenderiye çıkarmamız hızlı ve kolaydı ancak casuslarımızın verdiği haberler karşısında endişeye kapıldık. Zira Mısır bütün ordularını toplayarak Iskenderiye'ye doğru yürüyüştelermiş ve 1 tur içinde Şehri kuşatacak mesafedelermiş. Hemen gerekli tahkimat ve önlem çalışmaları yapmaya, gücümüzü arttırmaya çalıştık. Büyük İskenderiye savunması ve sonuçları bu videoda ;)

4.Bölüm:

• 5. Bölüm yayınlandı arkadaşlar,

Büyük İskenderiye savunmasında geri çekilen Mısır Ordularını temizlemek için harekete geçiyoruz. Ordumuzdan yaralı ve sakatları geride bırakıp başkomutanımızın liderliğinde Mısır'ın 3 ordusundan arta kalanları temizliyoruz.

5.Bölüm:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanus -- 13 Mayıs 2014; 13:08:34 >

• 6. Bölüm yayınlandı arkadaşlar,

Kıbrısın topraklarımıza çıkardığı orduyu yok ederken diğer yandan Mısır'ın boş bıraktığı Ammonium şehrini ele geçirdik :)

6.Bölüm:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanus -- 13 Mayıs 2014; 13:08:20 >

• Kardes kokay gelsin guzel bir seri oluyor ilgiyle takip ediyorum senden ricam yeni bolum attiginda bolumde yaptiklarini anlatma benin acimdan heyecani azaliyor bide yeni yama cikti patch 12 neler degistigine dair bilgiler verirmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzer VIE Tiger -- 10 Mayıs 2014; 21:28:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle paylaşım cesaretin için tebrik ederim,güzel değişik oldu.Oyun stratejin hakkında yanlış yorum yapmama adına bütün videolarını baştan aşağıya izledim.Açıkca söylemek gerekirse tek artı görebildim o da vergileri minimum seviyede tutup isyanları engellemiş olman.Selavokslar,Makedon halefi -Doğu kültürleri arasında sıkışıp kaldığı için isyana açık bir uygarlık olduğu için bu konu hakkında başarılı oldun her teklif öncesi parada istemek güzeldi :) ama onun haricinde inan kötü strateji ve bilgin var bilgin olsun..
  • Selam dün gece detaya giremedim gözüme çarpan eksileri sayayım güzel oyundur eğer ki oyunu tam olarak konsantre olursan eğer tarihe merakın varsa iyi oyundur:
    Şimdi öncelikl seçtiğin ülkenin tarihini üç aşağı beş yukarı bilmen gerekiyor bu Ulus'un tarihte ki misyonu neydi gibi ondan sonra aynı misyonu gerçekleştirmek için strateji belirlemen lazım örneğin Osmanlı imparatorlu'ğunda arkada İran dizginlenmeden Avrupa'ya açılmak istemeyişleri gibi,Makedon'larda Pers ülkelerini ele geçirmek için Anadolu -->sırasıyla Mısır'ı almaları gibi vb.Her Ülke'nin kendine göre misyonu var bu arada Oyunda Osmanlı mevcut değil sadce örnek olması adına yazdım.
    Öncelikle fethedeceğin ülkeleri belirlemelisin,bende bir harita vardı hangi ülkenin neyi ürettiğini göstren ben bu harita üzerindeki yerleri almayı şart koşmuştum kendime ve sağladım ticaretimde çok iyi diğer ülkeler mecburi benimle yapıyor diyebilirim aldığın yada sana verilen yerlerde hiç bina kasmadın ticaret yaptığın Sardesler yok olunca ekonomin sıfıra indi anlaşmalarda aldığın parayla ekonomiyi çevirmeye çalışıyorsun oyun 5-10 turluk değil ben 5- 6 aydır oynuyorum diyebilirim.Oyunun başında gereksiz asker bastın başlarda askere o kadar yüklenmemen gerekirdi.Bir diğer husus askerlerini fazla tanımıyorsun hangisinin nerde daha güçlü olabileceğine dair Kargıcılar Makedon haleflerinin en büyük özelliğidir artı sende Pers okçuları var oyunun bir kademesinde fark ettin menzillerini ama tam anlamıyla kullanamadın.Atlılara önem veriyorsun ama bir kargıcı birliğinde denk geldiğinde yok olmaları en fazla 15 sn alır.Baltacılar o kadar senin verdiğin kadar yüksek değerde birlik değil ulus yapısına uymuyor fazla,düşman okçularını Süvarilerinle yok etmen güzel.farkettiysen mısırlılarla yaptığın bir savaşında kargıcıların onları yok etmesi çok basit oldu onu fark edene kadar senin iki birliğini dağıttılar fazla zaiyat verdin.Kale yada surlu yerleri savunmak kadar basit yoktur önlere kargıcılarını sur üstlerine okçular,mızraklı birliklerini dikmen gerekirdi sen altta tuttun bir çoğunu sadece kargıcıları altta tutarak zafere ulaştın.mümkün mertebe askerleri ezberleyene kadar meydanlarda manuel savaş yapmamanı öneririm bir dönem,kale savunmalarını kendin yap 0 zaiyat verebileceğin savunmalar olur ;) Diplomatları bir sonraki feth etmeyi düşündüğün ülkelere gönderip iç huzursuzluk çıkartabilirsin casuslar şampiyonlar bu bakımdan çok elverişli bende şuan isyanlar olduğu için kendi ülke yakınlarımda tutuyorum vergileri arttırma ve asayiş bakımdan faydalılar.
    Diplomasin başlarda çok kötüydü savaşta olduğun kişilerle düz mantıkla barış yaptın ama senin daha sonraki diplomasini engelledi dengesiz yapıya çevirdi.Ticaret anlaşması düşündüğün ülkelerle önce saldırmazlık gönderdiğin zaman kabul etme olasılıkları daha yüksek oluyor bir başka konu aynı kişiye mantıksız yada kabul etme olasılığı az olan teklif gönderdiğinde aslında kabul edebileceği bir teklifse bile yaptığın teklifi küçük düşürücü bulduğu için diplomatını geri çevirebilir ki bunu yaşadın o yüzden deneyerek makul teklifini sunman yararına .Şehirlerde ki fetih işleminde işgal etmen huzursuzluk çıkmamasına adına güzeldi ama savaş esirlerinin hepsini öldürüp duruyorsun bazılarına ileride problem çıkarmayacağına kanaat getirdiğin esirleri serbest bırak köle ayaklanmasına fazla meyilli olmayan uluslarıda köle yapman gerekir '' Roma,Sparta ve Makedonlar özgürlüklerine düşkündür o yüzden mümkün mertebe bunları salma yada köle yapma Helen ırkları biraz sıkıntılı )
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar fırsat buldukça paylaşımlarını izlerim yorum yaparım sana iyi oyunlar..

• 7. Bölüm yayınlandı arkadaşlar,

Kıbrıs üzerine yoğun şekilde saldırıyoruz. Görevlerin ilkini bitirmek üzereyiz, bu nedenle sefer planımızda ufak bir değişiklik yapıyoruz ;)

7.Bölüm:

@malemoy
    Yorumlarınız için teşekkürler. Belli ki siz benden daha iyi oynuyorsunuz
    Bence oyun oynarken fazla mükemmeliyetçi olmaya gerek yok, zaiyat verilir, hatta hata yapılınca oyunun zevki artar bazen, çünkü hatasız oynayan zaten oyunu çoook kolay bir şekilde bitirir ki Rome 2 için hep kolay diyorlar. Diğer yandan oyun stillerimiz çok farklı anladığım kadarıyla. Mesela ben o devletin tarihinde yaptıklarını tekrar etmek gibi bir amacım ya da niyetim yok. Oyunun o turunda öncelikli olan neyse onu yapmaya çalışıyorum. Askere önem vermeden önce ekonomiye önem vermekten bahsetmişsiniz. Yerine göre doğrudur. Ama ekonomiye önem verelim derken Mısır güneyden, diğerleri kuzeyden ve doğudan saldırıya geçseler ne olurdu? O zaman da şöyle yorumlar gelirdi; "askeri çok boşladın abi, çok az askerin var. O kadar az askerle kendini bile savunamazsın...".
    Kısacası tercih meselesi bence. Ben önce ordu, sonra ekonomi düşüncesindeyim. Çünkü ordu fetih demek, fetih ise daha fazla gelir demek. Özellikle Mısır'ın işi bittikten sonra çook rahatlamış ve ekonomi konusuna rahatça eğilebilecek durumda olacağız. Riskli bi taktik ama bence daha heyeceanlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanus -- 13 Mayıs 2014; 13:33:41 >

• 8. Bölüm yayınlandı arkadaşlar,

Bol savaşlı bir bölüm oldu arkadaşlar. Mali sıkıntılarımızla ilgili önemli gelişmeler var.

8.Bölüm:

• Üç bölüm daha yayınlandı arkadaşlar. Linkler aşağıda ;)

9.Bölüm:

10.Bölüm:

11.Bölüm:

Video harikaymış. Resmen tarih dersi gibi.
    Videoları severek izliyoruz. Oyun değil sanki tarih filmine bakıyor gibiyim.
  • 2 Bölüm daha yayınlandık arkadaşlar. Özellikle 13. Bölümde önemli kararlar ve plan değişiklikleri ile karşı karşıyayız.

Yorumlarınızı eksik etmeyin arkadaşlar ve kanalıma abone olmayı unutmayın ;)

Ayrıca bu linkten bütün videolara ulaşabilir ve Kanalıma abone olabilirsiniz: StrategyMania

12.Bölüm:

13.Bölüm:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.