Şimdi Ara

Toshiba xv 733 aldım yorumlarınızı bekliyorum:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
8.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de aldım bu tv den, fiyatına göre performansı gerçekten iyi. PC, xbox 360 ve WDTV bağladım. Renk ayarlarıyla bayağa bir uğraştım, hepsi için kendime uygun değerler belirledim. Gayet de güzel oldu. Daha detaylı kullanımı hafta sonu yapabileceğim.
  • Burdan sende yaptığın denemeleri paylaşki alıcak arkadaşlara yardımımız dokunsun

quote:

Orijinalden alıntı: lunarstrain

Ben de aldım bu tv den, fiyatına göre performansı gerçekten iyi. PC, xbox 360 ve WDTV bağladım. Renk ayarlarıyla bayağa bir uğraştım, hepsi için kendime uygun değerler belirledim. Gayet de güzel oldu. Daha detaylı kullanımı hafta sonu yapabileceğim.
  • Renk ayarları biraz kişisel beğenilerle alakalı, isteyen olursa verebilirim. Ama ayarlamayı nasıl yaptığımı söylesem daha doğru olur. Bende 720p bir Chelsea-Liverpool maçı mkv'si vardı. Bunu oynatırken sahanın yeşil tonunu, liverpool kırmızısını ve chelsea mavisini beğendiğim tona gelene kadar ayarlar ile oynadım. Burada kullanılan ortamdaki ışık da önemli. Çok parlak ayarlayıp da görüntüdeki noise'ler ortaya çıksın da istemiyorum sonuçta.
  • Bu arada daha deneme fırsatım olmadığı için soruyorum usb de mkv film oynatıyomu yada film oynatıyomu resim göstermesi haricinde?
    Bende dvi+hdmi uçlu kablo spariş verdim ekran kartım gtx 260 pcyi lcd ye bağladığım zaman full hd indirdiğim mkv formatlı filmleri izleyebilirmiyim?

quote:

Renk ayarları biraz kişisel beğenilerle alakalı, isteyen olursa verebilirim. Ama ayarlamayı nasıl yaptığımı söylesem daha doğru olur. Bende 720p bir Chelsea-Liverpool maçı mkv'si vardı. Bunu oynatırken sahanın yeşil tonunu, liverpool kırmızısını ve chelsea mavisini beğendiğim tona gelene kadar ayarlar ile oynadım. Burada kullanılan ortamdaki ışık da önemli. Çok parlak ayarlayıp da görüntüdeki noise'ler ortaya çıksın da istemiyorum sonuçta.
  • quote:

Ben de aldım bu tv den, fiyatına göre performansı gerçekten iyi. PC, xbox 360 ve WDTV bağladım. Renk ayarlarıyla bayağa bir uğraştım, hepsi için kendime uygun değerler belirledim. Gayet de güzel oldu. Daha detaylı kullanımı hafta sonu yapabileceğim.

hayırlı olsun ,güle güle kullanın..toshiba ile ilgili değerlendirmenizi (sd-hd yayın konusunda)bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelus26

Bu arada daha deneme fırsatım olmadığı için soruyorum usb de mkv film oynatıyomu yada film oynatıyomu resim göstermesi haricinde?
    Bende dvi+hdmi uçlu kablo spariş verdim ekran kartım gtx 260 pcyi lcd ye bağladığım zaman full hd indirdiğim mkv formatlı filmleri izleyebilirmiyim?

quote:

Renk ayarları biraz kişisel beğenilerle alakalı, isteyen olursa verebilirim. Ama ayarlamayı nasıl yaptığımı söylesem daha doğru olur. Bende 720p bir Chelsea-Liverpool maçı mkv'si vardı. Bunu oynatırken sahanın yeşil tonunu, liverpool kırmızısını ve chelsea mavisini beğendiğim tona gelene kadar ayarlar ile oynadım. Burada kullanılan ortamdaki ışık da önemli. Çok parlak ayarlayıp da görüntüdeki noise'ler ortaya çıksın da istemiyorum sonuçta.

usb den mkv oynatmıyor. pc'ye hdmi-dvi kablo ile bağladım, görüntü son derece güzel. Hatta splash player pro ile oynattığım filmlerde WDTV Media Playerdan daha kaliteli görüntü aldığımı düşünüyorum. Bir de modeme kablolu bağlantı yaptım, Windows 7 TV'yi tanıdı, gerekli izinleri verdikten sonra PC üzerindeki resim ve avi ile wmv uzantılı görüntüleri TV içerisindeki media playerdan oynattı. Yanlız buradaki film görüntüsü gerçekten çok kötü, vcd kalitesinde diyebilirim. Ama fotoğraf gösterme konusunda renk canlılığı güzel. Bir de wild media server isimli program ile mkv oynatma ihtimali de varmış, zaman bulunca onu da deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yildirayy

quote:

hayırlı olsun ,güle güle kullanın..toshiba ile ilgili değerlendirmenizi (sd-hd yayın konusunda)bekliyorum..

Çok teşekkür ederim. SD yayın konusunda çok iyi bir değerlendirme yapma şansım yok, bizim sitede merkezden dağıtılmış bir anten ağı mevcut, haliyle yayın kalitesi oldukça düşük. Ama ona rağmen verdiği görüntü bence iyiydi. HD konusunda ise düzgün ayarlar ile tatmin edici görüntü alınabiliyor. Fiyatına göre performansı oldukça iyi diyebilirim.

• Paylaşımın için teşekkürler yeni bişiyler keşfettikçe paylaşmaya devam edelim

quote:

quote:

Bu arada daha deneme fırsatım olmadığı için soruyorum usb de mkv film oynatıyomu yada film oynatıyomu resim göstermesi haricinde?

quote:

usb den mkv oynatmıyor. pc'ye hdmi-dvi kablo ile bağladım, görüntü son derece güzel. Hatta splash player pro ile oynattığım filmlerde WDTV Media Playerdan daha kaliteli görüntü aldığımı düşünüyorum. Bir de modeme kablolu bağlantı yaptım, Windows 7 TV'yi tanıdı, gerekli izinleri verdikten sonra PC üzerindeki resim ve avi ile wmv uzantılı görüntüleri TV içerisindeki media playerdan oynattı. Yanlız buradaki film görüntüsü gerçekten çok kötü, vcd kalitesinde diyebilirim. Ama fotoğraf gösterme konusunda renk canlılığı güzel. Bir de wild media server isimli program ile mkv oynatma ihtimali de varmış, zaman bulunca onu da deneyeceğim.

• Son olarak kendime en uygun bulduğum ayarları bir excel dosyasına kaydettim. Deneyen arkadaşlar farklı görüşlerini paylaşırsa sevinirim. HD veya SD Futbol maçlarında Active Vision M100'ü açık tutmanızı tavsiye ederim.
    SD Ayarları Albani üstadın SV serisi LED TV için bir dönem verdiği ayarlar, onu çok fazla tecrübe edemedim. Film ve Standartta da yine SV ayarları üzerinde ufak oynamalarla bu değerlere ulaştım. PC ayarları da tamamen gözü yormamak amaçlı şekilde düzenlendi. Çok mat gelebilir, ama uzun süre monitör olarak kullanımda daha canlı renkler baş ağrısı yapıyor bende.
    http://h-otfile.com/dl/78989460/fef1187/Settings.xls.html

İndirmek için h ile o arasındaki "-" yi kaldırıp adres çubuğuna linki öyle yazalım.

Ek olarak wild media server kurarak ağ üzerinde TV'nin media oynatıcısından mkv oynatmayı başardım. Fena değil, ancak direk hdmi ile bağlanmış kaynaklardan alınan görüntü bariz daha kaliteli.

• bulgar forum sitesinde hristoslav2 usta var, 40XV733G için LTA400HF11 - Samsung (S-LCD) demiş, yani S_PVA değil mi bu anlamadım. Toshiba 46XV733G için - S-PVA - Samsung (S-LCD) demiş, altta ise 46XV733-LTA460HJ04 SAMSUNG diyerek LTA lı bir kod vermiş. S_PVA olması için LTA olmaması mı gerekiyor. LTA'yı araştırdım kore malı samsungun bir ürünü. Yani ustalar Sony ortaklığı var mı yok mu??

ender_123 arkadaşımız LT kodu için Samsung üretimi ve S_PVA'lı demiş, sony'nin ortaklığı önemli mi, hazır fabrika demiş. başka fikri olan usta arkadaş varmı?

alıntı- bulgar sitesi-hristo usta
    TOSHIBA TV'ler onun S-PVA ve A-MVA matrisleri yerleştirilir. Z ve ZF bir S-PVA matris sadece Z3030 52 kata S-PVA matris displeya.Ot serisinin varlığını garanti altına alınmıştır. 42 ve 47 LG S-IPS vardır.
    40 ve 46 inç ZF serisi S-PVA ile devam etmektedir.
    Farkı görmek kolaydır - siyah açıkça daha iyidir

Toshiba 40XF350PG - S-PVA - Samsung (S-LCD)
    Toshiba 40XF356DG - S-PVA - Samsung (S-LCD)
    Toshiba Regza 52Z3030DG - LTA520HE04 - S-PVA WCG (10bit) - Samsung (S-LCD)
    Toshiba 37XV500PG, 37XV635DG, 37C350, 37X3031DG, 37XV550 - S-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 42XV500 - S-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 40RV525R - LTA400HA11 S-PVA Samsung (S-LCD)
    Toshiba 40RV525R - LTA400HA11, 2007 S-PVA Samsung (S-LCD)
    Toshiba 32AV635DR - H-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 32AV615DG - H-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 32AV605PG - H-IPS
    Toshiba 32RV635DB - LTF320HA09 S-PVA Samsung (S-LCD)
    Toshiba 40, 46, 52XV645U, 640U - S-PVA Samsung (S-LCD)
    Toshiba 32RV635DB - LTF320HA09 S-PVA Samsung (S-LCD)
    Toshiba 42ZV635DG - S-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 42RV635DG - S-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 42XV635DG - S-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 37XV635DR - S-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 40,46,52 XV645U, 640U - S-PVA Samsung (S-LCD)
    Toshiba 46SV685 - S-PVA Samsung (S-LCD)
    Toshiba 55SV685 - LTA550HF01 - S-PVA - Samsung (S-LCD)
    Toshiba 40LV685DG - S-PVA - Samsung (S-LCD)
    Toshiba 40LV655PR - S-PVA - Samsung (S-LCD)
    Toshiba 46ZV555DR - S-PVA - Samsung (S-LCD)
    Toshiba 32AV605, 32AV615, 32AV625, 32AV635 - G8LGD32V4, LC320WXN-SBB1, LK315T3LA51
    Toshiba 22AV605PG - TN
    Toshiba 37AV615 - LC370WXN-SBB1 - S-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 32RV625, 32RV635 - LTA320HA04 - (S-LCD) Samsung
    Toshiba 55ZV635DG - S-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 32AV635 - H-IPS - LG Dispay (THK)
    Toshiba 32LV655P - S-PVA - Samsung (S-LCD)

Toshiba 40XV733G - LTA400HF11 - Samsung (S-LCD)
    Toshiba 37XV733G - LG LC370WUD-SCG1.
    Toshiba 40VL733 - S-PVA - Samsung (S-LCD)
    Toshiba 32LV733G - A-MVA3 - AUOptronics
    Toshiba 40SL733G - S-PVA - Samsung (S-LCD)
    Toshiba 46XV733G - S-PVA - Samsung (S-LCD) yeni gelen, dikdörtgen alt-piksel ve ince yapısı ile bu yılki türü.

B ZV635 ana işlemci Zoran mediaprotsesor ZR36966PQCG-XG ve TC90417XBG olduğunu.

19AV733.19AV734-M185B1-L03-CMO
    22AV703, 22AV733, 22AV734-V216B1-L02-CMO
    26AV703, 26AV733-V260B3-l04-CMO

32AV733-LTA320AP12 SAMSUNG
    32AV734-LC320WXN-SCC1 LG
    32LV733-T315HW04 V4 AUO
    32LV703-LTA320HA04-T01 SAMSUNG
    32RV733, 32RV743, 32RV753-T315HW04 V4 AUO
    32XV733, 32XV743-LC320WUD-SCG1 LG
    32VL733, 32VL743-LTA320HF02 SAMSUNG
    32SL733, 32SL753-LTA320HF02 SAMSUNG
    32YL743-LTA320HF02 SAMSUNG
    32ZV743-LC320WUD-SCG1 LG
    32KV731, 32TV743-T315HW04 V4 AUO

37RV733, 37RV743, 37RV753, 37TV743-T370HW03 VJ AUO
    37XV733, 37XV743-LC370WUD-SCG1 LG

40LV703, 40LV733-LTA400HM02 SAMSUNG
    40XV733-LTA400HF11 SAMSUNG
    40RV733, 40RV743-LTA400HM02 SAMSUNG
    40VL733-LTA400HF12 SAMSUNG
    40WL753-LTA400HL01 SAMSUNG
    40ZV743-LTA400HF11 SAMSUNG
    40SL753-LTA400HF12 SAMSUNG
    42XV635-LC420WUD-SBG1 LG

46XV733-LTA460HJ04 SAMSUNG
    46SL733, 46SL736, 46SL753-LTA460HJ05 SAMSUNG
    46WL753-LTA460HQ01 SAMSUNG
    46VL733, 46VL743-LTA460HJ05 SAMSUNG
    46ZV743-LTA460HJ04 SAMSUNG

55WL753-LTA550HQ01 SAMSUNG

«Son Düzenleme: hristoslav2 tarafından 2010/08/20, 11:30»

• sn m-dirice
    toshiba daki panaller samsung veya lg üretimi yanii..37'' veya 40'' toshiba lcd için(amaç sd ve hd yayın) hangi seçim uygun peki xv,rv veya lv sersinden..
  • Bendeki S-PVA panelli, tün Albani üstad ile mailleşirken teyit ettik. Batch numarasının karısında K harfi varsa 2010 modelleri için S_PVA panel olduğu anlamına geliyormuş.
  • 40 - inç ekran boyutu
    SL - serisi ve arka ışık
    * WL - serisi amiral gemisi 3D Led / L-arka led ortalama /
    * SL - High Grade / L-arka led ortalama /
    * VL - orta / L-arka led ortalama /
    * XV - orta / V-CCFL arkadan aydınlatmalı ortalama /
    * AG - Bütçe Serisi / V-CCFL arkadan aydınlatmalı ortalama /
    * RV - bütçe başlangıç serisi / V-CCFL arkadan aydınlatmalı ortalama /
    * AV - Baz Serisi / V-CCFL arkadan aydınlatmalı ortalama /
    7 - yıl modeli
    * 7-2010
    * 6-2009
    * 5-2008
    3 - şasi sınıf içinde Özellikler / ölçek değişkeni /
    * 6 - DVB-T2, DVB-C, DVB-S/S2, H.264 HD
    * 5 - DVB-T2 - karasal HD
    * 4 - DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2, H.264 HD
    * 3 - DVB-T, DVB-C
    * 1 - DVB-T2, DVB-C
    * 0 - Analog
    3 - özel modeller türevleri bayilere kullanılabilir
    * 8 -
    * 7 -
    * 6 -
    * 5 -
    * 4 -
    * 3 -
    * 2 -
    * 1 -
    G - model bölgesel kullanır
    * B - İngiltere
    * G - Almanya
    * F - Fransa
    * R - Rusya
    * C - Çin
    * K -?
    * U - Amerika Birleşik devletleri
    * N - Kanada
    * A - Avustralya
    * Y -?
    * E -?
    model kısaltma gövde rengi hiçbir gösterge olarak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_dirice -- 31 Ekim 2010; 22:51:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m_dirice

40 - inç ekran boyutu
    SL - serisi ve arka ışık
    * WL - serisi amiral gemisi 3D Led / L-arka led ortalama /
    * SL - High Grade / L-arka led ortalama /
    * VL - orta / L-arka led ortalama /
    * XV - orta / V-CCFL arkadan aydınlatmalı ortalama /
    * AG - Bütçe Serisi / V-CCFL arkadan aydınlatmalı ortalama /
    * RV - bütçe başlangıç serisi / V-CCFL arkadan aydınlatmalı ortalama /
    * AV - Baz Serisi / V-CCFL arkadan aydınlatmalı ortalama /
    7 - yıl modeli
    * 7-2010
    * 6-2009
    * 5-2008
    3 - şasi sınıf içinde Özellikler / ölçek değişkeni /
    * 6 - DVB-T2, DVB-C, DVB-S/S2, H.264 HD
    * 5 - DVB-T2 - karasal HD
    * 4 - DVB-T, DVB-C, DVB-S/S2, H.264 HD
    * 3 - DVB-T, DVB-C
    * 1 - DVB-T2, DVB-C
    * 0 - Analog
    3 - özel modeller türevleri bayilere kullanılabilir
    * 8 -
    * 7 -
    * 6 -
    * 5 -
    * 4 -
    * 3 -
    * 2 -
    * 1 -
    G - model bölgesel kullanır
    * B - İngiltere
    * G - Almanya
    * F - Fransa
    * R - Rusya
    * C - Çin
    * K -?
    * U - Amerika Birleşik devletleri
    * N - Kanada
    * A - Avustralya
    * Y -?
    * E -?
    model kısaltma gövde rengi hiçbir gösterge olarak!

Bunlar model numarası. Panel tipi buradan anlaşılmıyor, kutu üzerinde veya panelin arkasındaki seri numarasının yanında batch numarası var. Onun karşısında K harfi varsa 2010 modeller için Samsung S_PVA.

• Arkadaşlar benim TV'de beyaz ekranda görülebilen iki adet çizgi çıktı ve TV bugün servis tarafından götürüldü
  • quote:

Arkadaşlar benim TV'de beyaz ekranda görülebilen iki adet çizgi çıktı ve TV bugün servis tarafından götürüldü

Geçmiş olsun nereden almıştınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

quote:

Arkadaşlar benim TV'de beyaz ekranda görülebilen iki adet çizgi çıktı ve TV bugün servis tarafından götürüldü

Geçmiş olsun nereden almıştınız?

Teşekkür ederim, Teknosa'dan almıştım. Fiyatı da uygundu 1500 TL 12 taksit ama böyle olunca kötü oldu. Bakalım sonuç nasıl olacak.
  • Artık teknosa lık birşey yok tabi,servis karar verecek,umarım tamir yerine değişim olur.
  • quote:

Hocam geçmiş olsun yaşadığın sorun markadan değilde kullandığmız panelle ilgiliymiş nadiren olsada bu sorun çıkabiliyomuş.
    Forumda bi arkadaşın paylatığı yazı kopyalıyorum buraya bilgin olsun

CMO S-mva modüller denk seri S-pva modül tipine göre kontrast olarak biraz daha zayıf kalmaktadır. (Ansi ölçümlere göre)
    Fakat CMO biraz daha sorunsuzdur s-pva modüllere göre. S-pva modüllerde ileride çizgi problemi vs. çıkma ihtimali s-mva modüle göre daha yüksektir.
    Aynı şekilde As-v modüllerde de banding problemi sık sık çıkmaktadır.

S-PVA

Color Reproduction; Great
    Contrast; Great
    Viewing Angle; Great
    Motion (Response-Time); Good

AMVA

Color Reproduction; Good
    Contrast; Fair
    Viewing Angle; Good

S-IPS

Color Reproduction Great
    Contrast Fair
    Viewing Angle Good
    Motion (Response-Time) Good

IPS-alpha

Color Reproduction Great
    Contrast Good
    Viewing Angle Great

ASV

Color Reproduction Great
    Contrast Great
    Viewing Angle Good
    Motion (Response-Time) Great

• Sağol hocam Ama bu klasik çizgi problemi değil sanırım, Albani üstad ile yaptığım görüşmede böyle anladım durumu. Panelden ziyade arka aydınlatmadaki ccfl tüplerinden iki tanesi düşük kontrast seviyesinde ışıklarını kısamıyor. O nedenle de banding benzeri bir oluşum meydana geliyor. Umarım sorun çıkmaz da değiştirirler.

quote:

quote:

Hocam geçmiş olsun yaşadığın sorun markadan değilde kullandığmız panelle ilgiliymiş nadiren olsada bu sorun çıkabiliyomuş.
    Forumda bi arkadaşın paylatığı yazı kopyalıyorum buraya bilgin olsun

CMO S-mva modüller denk seri S-pva modül tipine göre kontrast olarak biraz daha zayıf kalmaktadır. (Ansi ölçümlere göre)
    Fakat CMO biraz daha sorunsuzdur s-pva modüllere göre. S-pva modüllerde ileride çizgi problemi vs. çıkma ihtimali s-mva modüle göre daha yüksektir.
    Aynı şekilde As-v modüllerde de banding problemi sık sık çıkmaktadır.

S-PVA

Color Reproduction; Great
    Contrast; Great
    Viewing Angle; Great

AMVA

Color Reproduction; Good
    Contrast; Fair
    Viewing Angle; Good

S-IPS

Color Reproduction Great
    Contrast Fair
    Viewing Angle Good

IPS-alpha

Color Reproduction Great
    Contrast Good
    Viewing Angle Great

ASV

Color Reproduction Great
    Contrast Great
    Viewing Angle Good
    Motion (Response-Time) Great

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.